Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Kennedy

Medlem
 • Innholdsteller

  73
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Kennedy

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag Juni 12

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sandefjord
 1. Hørte den en gang, og når Top Boost var på fullt (tror jeg) ble det nesten irriterende skarp lyd. Men mange synes jo det er kult. Pedalen ga forøvrig strålende distortionlyd ellers. Personlig synes jeg en Big Muff er überkult både til distortion og fuzzlyder, og Little-versjonen er jo også relativt billig.
 2. Jeg har den, og jeg har ikke brukt den på en god stund. Jeg synes det ville vært slemt å prakke den på noen andre også. Vel, vel...
 3. Ok, jeg har funnet ut hva Bias er. Det er driftsspenningen til en transistor eller et rør eller noe annet. Wikipedia er min venn! On-Topic (?): Jeg hadde definivt lest grundig gjennom en hver forklaring presentert i den tråden som Hank foreslår. Jeg tror det hadde vært veldig lærerikt.
 4. Nei, for guds skyld! Ikke den! Kjøp en Big Muff eller noe sånt.
 5. Tusen takk for svar, og særlig til EBT for en såpass grundig forklaring. Igjen forsto jeg ikke alt, men jeg har ubevisst tenkt meg til noen hypoteser, som dere sikkert kan bekrefte og avkrefte for meg. Så først og fremst: Jeg har en slags formening om hva Bias er, men kan noen gi meg fasitsvaret? Igjen tusen takk for svar!
 6. Yes, det er det jeg ville vite! Så uansett hvor nullpunktet til signalet ligger vil C1 og C13 gjøre det om til "vanlig" vekselstrøm. Og jeg tipper at C4, C7 og C11 gjør det samme? Er det for mye å be om en forklaring på hver eneste komponents jobb i de forskjellige forsterkerstegene, eller i det minste en kjapp overgang? Edit: Forresten skjønner jeg mye mer når gitarsignalet er vekselstrøm, Fra før av visste jeg ikke hvordan signalet oppførte seg.
 7. Takk, dette visste jeg egentlig. Men er denne vekselspenningen bare positiv, eller veksler den mellom negativ og positiv? Har ikke noen bedre måte å formulere meg på.
 8. DISCLAIMER: Jeg har noe som kanskje kan kalles grunnleggende kunnskaper om elektrisitet, dvs. jeg vet hva de vanligste komponentene er og hvordan de påvirker strømmen. Men nå må jeg få bekreftet mistanken min: Er signalet fra gitaren AC eller DC (evt. VC?)
 9. Tusen takk for utfyllende svar! Det er mye jeg fortsatt ikke skjønner, men jeg skal nok klare meg. Jeg har masse spørsmål, men jeg skal begynne med det enkleste: Er det kondensatoren eller resistoren som er lavpass-/høypassfilteret?
 10. Hei, jeg tenker å kanskje begi meg ut på pedalbygging i en fjern fremtid, og derfor lurte jeg på folka på forumet kunne ta seg noen minutter til å lære meg litt om elektronikk og slikt? Først er det dette kretsskjemaet (?) for en Big Muff, som jeg driver å studerer. Kan noen fortelle meg hva de forskjellige delene/modulene/kretsene er, og hvorfor det er to omtrent like sånn i midten?
 11. Var nok El-bassen som kom først, skal jeg tro. Det er aldri galt å spørre, men... Hørt om Google?
 12. Den forsterkeren har jeg drevet og siklet på lenge, men jeg har aldri hatt råd... Siden den er PTP og angivelig en eksakt kopi av originalen tror jeg ikke det er noe å utsette på lyden i hvert fall. Vel, jeg får vel kjøre på med Class 5'en min.
 13. Sær musikk? Å jada! http://www.youtube.com/watch?v=85iXsgiMiQA Også litt tidlig Pink Floyd, må i hvertfall ha vært sært for samtiden: Og for dere som gidder: Beethoven var genial.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.