Gå til innhold

Tor-Erling

Medlem
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Tor-Erling

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag 16. april 1979

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg har både iRig og et godt eksternt lydkort, men jeg har aldri tenkt at jeg kan bruke lydkortet til iPaden. Der satte du meg på en god idé, Greener. Ved å bruke USB-inngang på lydkortet, blir jo lyden mye mye bedre både i headset og ut i studiomonitorer. Sånn er det å være amatør og for opphengt i det analoge og gamle.
 2. Greener: Var jeg litt utydelig for deg. Denne er en digital interface: http://www.gizmag.com/apogee-jam-guitar-ipad2-interface/18056/picture/131306/ I motsetning til iRig-en som kobles til det analoge uttaket (minijack-utgangen) som forringer lyden i større grad: http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=42780&artno=271411 Som sagt, Amplitube funker utmerket til hjemmebruk.
 3. iRig funker fint til hjemmeøving, men jeg ville ikke brukt det ute. Dessuten er den analoge outputen mye dårligere enn hvis man kjører digital-plugg fra gitar og inn i iPad-en. Nå finner jeg ikke den digitale versjonen, men den kan kjøpes på 4sound og brukes til Garageband på iPad-en.
 4. Er sånn med Fender. Det skal suse litt. Du skal høre min Princeton-forsterker fra 78. Den nærmest putrer, men sånn skal det være. Jeg har også en hot rod deville 4x10, men jeg synes ikke den suser så mye. Det kan jo være noen koblinger/loddinger etc som er dårlige. Men det høres nesten som om det er i gitaren din. Det kan også være i pedalene eller ledningene. Prøv og bytt litt forskjellig der først, før du eventuelt tar den med til servicemann. Litt susing er i hvert fall ikke farlig. Er jo rør, så det skal leve litt av seg selv.
 5. Men hva er det som er bra med compressorene deres? Jeg snuste på en Keeley selv, men dro til på en MXR Custom Comp i USA (som var halve prisen). Det sies at en god kompressor skal bare gi god lyd og en god følelse, men ikke høres. Det er noe magisk med de pedalene. Jeg får i hvert fall goodfeeling når jeg tråkker på min, uten at jeg helt forklare hvorfor. Jeg bare må ha den liksom.
 6. For å kunne bruke de andre gitarpedalene/effektene på thereminen også vel! Men en aby-boks der gitar og theremin går INN og én ut til effektpedalene og inn i ampen bør funke. Slik som denne: http://www.zzounds.com/item--ARTCOOL
 7. Utfordring: Jeg vil ha en theremin inn i gitareffekt-linja mi, det vil si at jeg kan kople den inn ut med en pedal på brettet. Finnes det en en pedal som kan koble inn og ut et annet instrument slik at jeg får lyden ut av gitarampen? Det blir vel en slags bypass-løsning. (Hvis dere skjønner hva jeg mener.) På thereminen er det jack-utgang, så denne pedalen må ha en ekstra jack-inngang til den også ved siden av inn og ut på pedalen.
 8. Trenger en del trøkk når man skal spille country, ja. Men Fender Blues Jr (billig) og Fender Princeton (dyr) har mye mindre watt og kan funke. Det ødelegger ikke nabovennskapet. Så er det bare å kjøpe en fet delay-boks og chickenpicke på!
 9. Jeg klarer ikke å forstå American Deluxe-versjonene. Noen av dem ser kule ut, men tummy/belly cut er jo satans verk! Samma om det er mer behagelig å ha på seg - en Telecaster skal være firkanta!
 10. Enig med Gluke her. Jo, bedre lyden er, jo vanskeligere er det å spille. Dette gjelder både amp og gitar. Jeg skjønte det virkelig selv da jeg fikk en "dyr" gitar i hus etter å ha hamra løs på tequila-tele-en i 15 år. Alt måtte skjerpes og teknikken forbedres, og en god rørfersterker avkledde alle feilene jeg gjorde. Men dette forbedret både øret og fingrene, så det er det verdt! Det går helt fint å få en god røramp og en god gitar til 10k i dag. Alle dagens konfirmanter har råd til det. Min første forsterker var Park 25w transistor. Å, minnene! Noen som husker den?
 11. Igjen: Ibanez er veldig bra i den prisen. Den slår mange andre dyrere gitarer også. Ålreit mic og herlig klang og spillbarhet.
 12. Fett! Lykke til! Bandet mitt, Samfunnshelvete, spiller under hovedfestivalen klokka 19!
 13. Samfunnshelvete sitt debutalbum "Gjør noe nyttig" er ute! Hør på Spotify: Live fra releasekonserten her:
 14. Hvis du vil ha ekte rør og likevel nabovennlig volum har man Orange AD-5. Det er 5 watt og knalltøft! Trenger ikke spille for høyt før man får den klassiske orange-vrengen også. Det som er fett er at det er kun volum og tone på den. Den er alltid morsom å spille på. Funker i studio også.
 15. Jeg har spilt punk med telecaster. Men det var fordi det var den gitaren jeg kjøpte for konfpenga da jeg var 15 år. 17 år senere er den slitt og fæl og enda tøffere! Punk handler ikke om hva slags gitar man spiller på. Ikke hvordan du spiller på den heller.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.