Web Analytics
Gå til innhold

fuzz

Medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

22 Excellent

Om fuzz

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Med 2 forsterkere kan du velge mellom et stereo-oppsett, eller et wet/dry-oppsett. Stereo låter best på øvingsrommet, wet/dry er mer praktisk live. I et stereo-oppsett brukes gjerne stereo chorus/delay/reverb på slutten av effektkjeden, så da trengs det ingen dedikert splitter. Wet/dry kan gjøres på flere måter, men hovedprinsippet er å kjøre en forsterker uten effekter (kan evt ha boost/vreng/compressor, men ikke «våte» effekter som chorus, delay etc.), og en forsterker med. Her vil du vanligvis trenge en splitter. Gitarister med Ole Brumm-mentalitet velger gjerne wet/dry/wet, da trengs 3 forsterkere.
 2. Stemmer, 2 VJR. Den første er det såpass lenge siden jeg rotet med at jeg ikke husker helt hva jeg gjorde, men byttet i hvert fall utgangstrafo og fikk ned B+ spenningen (forsterkeren har for høy bias). Det var et læreprosjekt, visste knapt forskjell på ohm og volt når jeg begynte. Tror ikke jeg gjorde så mye for å få forsterkeren til å skifte tonal karakter. På VJR #2 har jeg også skiftet trafo og endret noen komponentverdier. Har tenkt å skifte ut hele kretskortet med "turretboard" fra Watts audio bare for moro skyld. Jeg har ikke vært så flink til å dokumentere/skrive ned det jeg har gjort, det er nesten en forutsetning for å kunne vurdere hvilken effekt ulike endringer (av komponenter m.m.) har. Hovedgrunnen til at VJR har vært så populær som modifikasjonsprosjekt er at den hadde flere åpenbare designfeil fra fabrikk, som var forholdsvis enkle å korrigere. Tror ironisk nok at det gjorde den mer populær, fordi når de først hadde rettet alle disse feilene (i versjon 3 eller 4), så tok det ikke lang tid før den ble fjernet fra Epiphone-katalogen!
 3. Det enkle svaret i forhold til forsterker-bygging eller modifisering er å bruke 1W metallfilm motstander til alt, unntatt der hvor høyere watt-styrke er spesifisert/naturlig å velge. Da er det ofte "Metal Oxide" som brukes. Dette er selvsagt grov overforenkling. Mange steder i en typisk forsterkerkrets er det helt kurant å bruke 0,5 W, men prisforskjellen på 0,5W og 1W er minimal, så da vil jeg personlig foretrekke å forenkle logistikk/innkjøp ved å kjøre en variant. Kondensatorer/capacitors er mer smak og behag. Jeg bruker gjerne Polypropylen, pga. prisen. Noen ganger Sprague Orange Drops, et velprøvd alternativ for gitarforsterkere. En vakker dag skal jeg bygge 2 tweed Champ forsterkere med alt identisk utenom kondensator-merkene, for å teste om det virkelig er noen merkbar forskjell.
 4. Ang. de metallplatene du spør om, så gjetter jeg på at det er et enkelt jordingsskjold for å redusere støy. Personlig ville jeg ha byttet dem ut med kobberfolie, men det går også an å fjerne dem uten å erstatte med noe annet, det spørs litt på hvor var du er for støy og det kommer også an på støykilder i området hvor du spiller (fluorescerende lys er f.eks. ofte årsak til interferens).
 5. Hehe, får sette oscilloscop øverst på ønskelista til jul! Er det der ditt eget oppsett? Digger forskningslab.-vibbene
 6. Jeg har ikke mindre enn 2 Valve jrs som har fått gjennomgå full modifiseringsprosess. Har egentlig tenkt å «re-modifisere» den ene en gang til, for å teste ut litt andre ting. Dette er en veldig enkel krets som kan vris i ulike retninger. Du må egentlig bare bestemme deg for om du vil sikte mot Fender eller Marshall-type lyd. Litt forenklet sagt. Jeg foretrekker å bruke disse forsterkerne som topp gjennom separat kabinett med 12-tommers element, men hvis du vil ha en liten og bærbar sak, går det absolutt an å finne et bedre 8-tommers element. Jeg byttet element i den ene av de 2 jeg har, det er et WGS element. Utgangstransformator er greit å bytte på disse forsterkerne, jeg valgte Hammond 125ESE til den siste. Men tenker vel at skal du bruke så mye penger (rør, høyttaler, trafo +++) kan du egentlig få et bedre resultat ved å bygge f. eks. en Tweed champ som byggesett. Ampmaker i England har gode priser på byggesett, og grundige bruksanvisninger. Bare som et tips. Valve Jr. er en morsom liten forsterker, men ikke verdt tusenvis av kroner i oppgraderinger, etter min mening.
 7. Interessant prosjekt, nesten på Tweed Champ nivå ift antall komponenter for hver kanal. Hvor kjøper du delene? Jeg har vært godt fornøyd med Tube-Town i Tyskland, men alltid interessant å høre om folks erfaringer.
 8. Noen som har brukt lang tid på å koble/lodde gitarelektronikk, montere alt pent og pyntelig for så å oppdage at noe ikke stemmer? Støy, ingen lyd, eller andre uhumskheter? Irriterende å måtte ta alt ut igjen for å feilsøke. For å kunne teste mikrofoner og koblingsoppsett før jeg monterer det, raidet jeg delekassen min og laget denne jiggen på en halvtimes tid. Ikke vakker, men funksjonell! Var til og med så gjerrig at jeg satte på noen gamle strenger. Skal det først være lavbudsjett, så skal det være gjennomført! ?
 9. Men til OP vil jeg si som andre har sagt her, vent med å bestille nye deler til du har fått gjort deg kjent med gitaren. Ville sett etter brukte mikrofoner på finn eller her på forumet, og kanskje gått for noe litt mindre luksuriøst på potmeter-fronten. Alltid lurt å spørre seg selv hva man vil oppnå, og vurdere hvor mye det er verdt å investere.
 10. Gitarmodding er ikke den dyreste hobbyen man kan ha. Veldig givende å kunne forvandle en middels OK gitar til noe som er mer i tråd med egne preferanser. Og er ikke enig i at alt annet enn båndsliping/-bytting gir marginal gevinst. Det å kunne bytte mikrofoner selv, lodde elektronikk, intonere og gjøre oppsettet selv sparer deg for mye penger hvis alternativet er å levere den på verksted.
 11. Da er gitaren i hus! Har satt på metallbeslagene, men ikke skrudd dem fast ennå pga. at jeg mangler svarte skruer. Gitaren kom uten oversadel, så det har jeg også bestilt inn. Liker ikke den vanlige Tele 3-veis bryteren, foretrekker Gibson bryter. Liker heller ikke standard Tele kontrollplate layout, og bestilte derfor plate uten hull/spor. Har gjort ferdig loddingen, fulgte G&L PTB (Passive Treble Bass) koblingsskjema. Har satt i bakerste mikrofon og strenget opp med 2 strenger for å teste, alt fungerer fint. Så nå er det bare å vente på de siste smådelene sånn at jeg kan få gjort endelig oppsett. Kvaliteten på gitarkropp og hals er OK, noen små skjønnhetsfeil er det (ikke uventet i denne prisklassen), men skal ikke by på problemer å få denne i god spillbar stand.
 12. Skulle nesten tro at de leser dette forumet! Eller at noen overivrige folk har sendt dem for detaljerte spørsmål om CITES dokumentasjon slik at de har konkludert med at det ikke er verdt bryderiet å sende disse gitarene til enkelte land. Jeg kommer nok til å savne rosewood av nostalgiske grunner, men får håpe at gitarindustrien finner fram til andre treslag som egner seg til gitarbygging og som ikke har samme problematikk. Jeg har en partscaster med Goncalo Alves hals fra Warmoth, svært behagelig å spille på (naturlig oljeinnhold i tresorten gjør at den ikke trenger noen annen behandling).
 13. Pris: Ca. tusenlappen pluss like mye i frakt. Mods: Håper kropp og hals/bånd ikke trenger modifikasjoner. Har lyst til å teste ut en variasjon på standard Tele kontroll-deksel, det får bli en overraskelse til senere.
 14. Nei, ikke redneck, setneck! Fant denne på Guitarfetish, og kikket raskt over mitt eget delelager og fant ut at jeg har nok deler liggende til å komplettere gitaren. Har brukt GFS en del tidligere, og de har mye bra. De aller billigste pickupene og gitarhalsene/kroppene deres er ikke verdt å rote med, men ellers har jeg vært positivt overrasket over kvaliteten på mye av det jeg har fått derfra. Har to sett med GFS pickuper liggende, Alnico 2 humbuckere og Dream 90 (P90 i HB-størrelse). Tenker kanskje å bruke en fra hvert sett (Dream 90 Neck og HB Bridge). Er generelt svak for Tele/Les Paul hybrider, håper jeg blir fornøyd med denne!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.