Gå til innhold

Garry

Medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Garry

 • Rang
  Nybegynner
 1. Asio4All funka ikke for meg.. Men temmelig sikkert at lydkortet ditt skal funke med Grig4! Inn-med-teskje-oppskrifta som jeg brukte siden jeg ikke er teknisk anlagt: - usb fra pc til lydkort () - line in-kabel fra gitar til lydkort () - https://www.usb-audio.com/download.html <- denne driveren funka, men ikke asio4all - lydkortet stillt på input:Line (kunne velge mellom Line og inst/mic) og direct monitor: cpu (valgt mellom mono,stereo og cpu) - http://bildr.no/view/694282 - Stille inn den nye driveren til lydinnspilling på kontrollpanel->lyd-dræten der Dette gjør jobben for meg, driveren koster noen kronasjer, men du kan laste ned en tryout-versjon som piper hvert 30. sek og se om den funker så lenge du har backup-driver
 2. Hei helter, jeg recorder i Reaper med guitar rig 4-vst-instrument. Problemet er at jeg bare hører guitar rig-effektene komme på når jeg spiller av og ikke mens jeg recorder. Under recordinga hører jeg bare clean gitar. (headphones og lydkort). Hører effektene mens jeg spiller når jeg spiller i guitar rig-programmet, men altså ikke når jeg kjører guitar rig gjennom reaper. Noen som har en fix?
 3. Jeg fulgte nybegynner-"kurset" på www.justinguitar.com. Anbefales Tror det dekker alt du nevner
 4. Fredrik Strand Holland - 93modell Fra mars i fjor
 5. Haha, de fleste spørsmåla mine her har vært dårlig formulerte noob-spørsmål, men han har hjulpet meg mye så langt
 6. Glemte å si at det gjelder mer for de tykkeste strengene. Denne havna på teori-forumet pga det er mest teorien jeg lurer på btw Vil det koste mye å fikse buen?
 7. Hej! Hadde trøbbel med at gitaren lagde kleine ulyder pga strenger som kom borti frets, så jeg las på forumet at en med samme problem "stemte gitaren sin i E" så ble ulydene borte. Jeg prøvde det samme og det funka. Så jeg har to kjappe spørsmål: 1) Er dette usunt for gitaren? Strengene er ganske stramme nå (var tidligere stemt i C), vil dette bøye nakken eller noe sånn at den blir enda verre om jeg vil stemme den tilbake til C? 2) Hva vil det egentlig si å stemme en gitar i E eller C? Jeg brukte en elektrisk stemmer og trykte inn Key. Syntes det var en mye finere klang i gitaren nå enn før, men jeg vet egentlig ikke hva det innebærer. Vil jeg ikke kunne spille sammen med instrumenter som er stemt i C uten at det høres rart ut feks? mvh Garry
 8. Hm det med rommets interiør osv har jeg ikke tenkt på.. men et rotrom skal ikke være noe problem Har sett en del youtube-opptak med div USB-mikrofoner og det virker ganske kurant for mitt bruk, så bestiller nok en idag. "En stormembranmikrofon kan brukes til alt det du ønsker å ta opp, men den er nok ikke førstevalg til bluesmunnspill." Regner med at når du sier "alt" også mener å sette micen fremfor amp og ta opp? Har ikke noe brukbart lydkort, så det må eventuellt kjøpes hvis dette er bedre løsning. mvh Garry
 9. Føler dette er rimelig unødvendig spørsmål da spørsmålet er blitt stilt mange ganger, men får ikke helt til å tolke et svar som passer til det jeg lurer på når jeg søker opp mikrofon i forumet, så here it goes (again): Jeg har lyst å spille inn både akustisk (unplugged) og elektrisk gitar, kanskje en vokal, men det er sisteprioritert da jeg låter som ei kråke. Har gitarer, PC og amp. Med andre ord ikke særlig mye stæsj. Ønsker da litt tips om hva som hadde vært en bra løsning med tanke på mikrofon(er) for et budsjett på ca 2000,-. Jeg spiller alle mulige sjangre og kan gjerne finne på å fyre inn et munnspillriff i ny og ned, men dette er ikke prioritert. Har snakket med en jeg kjenner som talte om USB-kondenser-mic. Altså jeg trenger ikke noe eksternt lydkort, bare plugge inn i USB og så er man good to go(?). Dette høres veldig flott ut for meg, men da det er skrevet ganske lite om det i forumet er jeg ganske clueless angående dette. Kan også gå for andre muligheter for innspilling enn mikrofon, som å plugge rett inn i pc om dette gir en ok lyd. Er ment til hobbyinnspillinger, altså ikke noe påkrevd studiokvalitet. For å oppsummere: Jeg har lyst på en mic-løsning (en eller flere) for rundt 2000,- som kan ta opp både akustisk og elektrisk gitar. Lyst å kunne ta opp høy elektrisk amp-lyd uten skurring. Da satser jeg på lydopptak lignende det man finner på youtube. på forhånd takk : ) (gjerne link til en tråd hvor det er diskutert før, for jeg finner bare en tråd som er ment til vokal)
 10. Herlig, mange takk. De tre første avsnitta dine ga meg en liten åpenbaring. Er ferdig med første halvmeteren i guiden nå ja : ) Merker det knytter seg mer og mer sammen, mye å ta inn på en gang, men det kommer seg ^^
 11. Takk! 1) Vet at Em har (Em, F#dim, G, Am, Bm, D, C) Vil det da si at sangen jeg spiller er en sang "in the key of Em" så lenge alle akkordene mine finnes i Em? (Lærer man gitar på engelsk er det ikke helt enkelt å finne de norske uttrykka ) 2) Hvis det første stemmer; Om jeg har en sang som går G,D,C hele veien gjennom. Kan jeg si at denne sangen går i både G (G,Am,Bm,C,D,Em,F#dim) og Em ?
 12. Merka det selv så tok den bort, leter etter nytt sted å uploade nå
 13. EDIT: så at det var en guide på mye av dette på forumet som jeg skal lese gjennom nå. Mulig jeg finner svar på det meste der, men fint om noen tar seg tid til å svare kort her likevel -------------------------------------------------------------------- Håper at noen kan hjelpe en stakkars nybegynner her =) Beklager på forhånd for at det kan bli dårlige faguttrykk. Ok, så jeg prøver å mekke en sang for å lære meg teori. Har lest at man kan lage en solo om man finner ut hvilken "Key" sangen går i og så bruke skalaer fra samme key som sangen. Prøver da å finne ut hvilken key sangen jeg har mekka går i. Tendensen gjennom hele sangen er at den bruker grepa jeg har tabba ut i bildet: http://bildr.no/image/682154.jpeg (vet ikke om dette faktisk er grep med navn, men er det jeg prøver å lære meg nå!) Så for å finne ut hvilke "chords" dette er så har jeg sett på det bildet på http://justinguitar.com/en/TB-031-CAGEDsystem1.php Er det rett å si at grepet er en E hvis jeg har en root-note på 7. fret streng nr 5 (nest tykkest)? Isåfall blir de grepa jeg tabba over: 1: E 2: D 3: B 4: C ??? Og hvordan finner jeg isåfall ut hvilken key dette er?
 14. Har lyst på soundet fra 1:45-2:01. Ser han skriver at han bruker MD-2 og pc. Noen som vet hvordan dette kan gjøres? Bruker han isåfall noe program for å stille "amp"-settings på pcen?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.