Web Analytics
Jump to content

jagarock

Medlem
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

About jagarock

jagarock's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

0

Reputation

 1. http://avisavis.no/mp3/det%20faar%20duge%20-%20weezer%20aktig%20opplegg.mp3 alltid likt weezer sin klassiske skoleriktige-rock. jeg prøvde å ta utfordringen ikveld og lage noe weezer-AKTIG, som ikke ble HELT weezer alikevel. men det kan kanskje diskuteres. for nærme eller ikke?
 2. og en ting til, jeg skroter aldri låter. jeg har plukka opp gamle ideer fra flere år tilbake og fullført, fordi jeg plutselig hørte hva som mangla.
 3. en ting jeg har merka er at noen ideer er dritvanskelig å gå videre med, mens andre ganger kan man være heldig og få til ett lite riff som gir nok inspirasjon til å fullføre ei hel låt. det er digg. og jeg har også merka at når du sitter der med en ekte følelse for noe, foreksempel du er genuint dritglad for ettellerannet, eller trist, eller sint, eller en skikkelig ONKLI følelse, så er det lettere å få til noe enn når du sitter der i apati og bare plonker ivei.
 4. jeg mente da slettes ikke at man skal lage musikk kun for at andre skal like det hvor fikk du det fra..
 5. for å svare enkelt på det innlegget, jeg tror de fleste har lyst til å lage musikk som flest mulig vil like. ikke om det går på bekostning av hva du selv liker selvsagt! man skal ikke forandre sin sang om man ikke liker det den blir forandret til. de fleste er vel enig i at alt kan være musikk, noen liker stoner, noen liker dubstep, noen liker svensktopp, andre støymusikk. men det hører til skjeldenhetene at folk ikke kan fordra "bakgrunnsmusikk" om man skal se motsatt på det. musak, easy listening. jeg mener ikke her at alle har lyst til å lage easy listening bare så det er sagt men alle musikere liker nok at flere enn degselv liker det du har laget, helst så mange som mulig, og helst av den type mennesker du vil skal like det. er det ikke flere enn 3 personer på jorden som liker musikken din, så har du feilet i mine øyne. om det er deg som har laget denne musikken som bare 0.00000000001% av jordens befolkning liker, så vil du ikke bry deg om akkurat den setningen, du vil bare være fornøyd med at noen liker det.
 6. sjekk her folks. hva syns dere? http://avisavis.no/mp3/Electrotest%20-%20Electro%20Fandango.mp3 jeg begynte å lage chillout / electronica for noen dager siden. og har lagt ut både her og der for å få konstruktive tilbakemeldinger. den beste tilbakemeldingen fikk jeg fra MU på 4chan. se på dette: anonymous: "where's the dissonance? all of the consonance means nothing if it isn't resolved from tension. bass is too bassy you need to eq it so the kick can sit comfortably in the mix they're stepping all over each other. take out the retarded hits on 2 and 4 that really detracts from the whole. take out the silly walking bass line. maybe just have the bass be a pedal tone and subtle accompaniment for the pads and the vocal which(i'm just guessing here) are the focal point of this. def take out the hits on 2 and 4 def completely minimize the bass or remove it maybe just leave the pads and vocal focus is key here bro too many elements too poorly done". det er hva jeg kaller konstruktiv og on the point tilbakemelding. finnes bra folk på 4chan også! jeg var ganske fornøyd jeg, og har fått mye bra tilbakemelding på ideen av en låt. men etter denne ene kritikken fikk jeg egentlig opp øynene for at jeg har glemt en viktig ting. å fokusere på det som er viktig i låta!! damn! det var litt av en vekker!
 7. Prøver å komme med noen smarte ideer man kan tenke på før man kan si at sin egen låt er bra nok. For det er MANGE som presser ut låter som høres ut som driiiit (ikke nødvendigvis her på forumet, tenker generelt) Jeg tror det er altfor mange som tenker: "Nå har jeg spilt inn noe. Nå legger jeg det ut på nett. Håper noen andre liker det." Jeg tenkte sånn selv før jeg nylig begynte å lage musikk atter en gang. Jeg la ikke ut ting jeg ikke var fornøyd med, men jeg håpa alltid at noen skulle like det suupermye bedre enn jeg gjorde selv. Prøv å sett deg helt inn i denne modusen: Hvis du ikke hadde laga låta! Tenk deg at det er første gang du hører låta, og den er lagd av enellerannen fyr der ute på myspace. - Ville du hørt på den og likt det? - Ville du hørt på den flere ganger? - Tatt den med på ipod og hørt på den flere ganger i uka på vei til jobben?? - Ville du sammenligna dette med andre av dine favorittartister du hører masse på? - Har det en kvalitet som kan sammenlignes med andre ting du hører på? Om du svarer nei både her og der så trenger sangen din å jobbes med. Det er lov å spørre om meninger og få forslag til forbedringer om man står fast med sangen sin, men HELST IKKE før du klarer å svare ja på minst ett av punktene over
 8. La oss si du skal mekke deg en rockelåt, med gitar, bass, trommer og vokal. Hva er de mest standard tingene du gjør for å få det til å låte greit ganske kjapt. Mitt eksempel: 1. 4 spor gitar med dobbling, 2 max pan, 2 75% pan. 2. ett spor bass uten pan, fjern eq under 55hz, compressor 3. trommer, her er jeg ikke no flink enda. 4. ett spor leadvokal, bruk doblingseffekt, venstre kanal -7cents, høyre kanal +7cents, compressor 5. etter det er spilt inn, smell på en maximizer. Ganske basic jeg da, ikke noe fantom på reverb, compress, limit, eq og pan egentlig. Interessant å vite hva andre gjør som standard.
 9. et G-grep på vanlig 6-strengs gitar blir da inderlig en pianoakkord med 6 toner. Fra lav til høy tone: G - H - D - G - H - G Eller om du tar akkorden med barrégrep: G - D - G - H - D - G Litt fyldigere enn din standard G-akkord på pianoet Samme akkord, bare med flere toner for å fylle ut.
 10. jo mer du gjør, jo mer får du å gjøre. sålenge du gjør det bra.
 11. studiodevil er det beste jeg har kommet over sålangt. noen snakker om at de får til like bra lyd med DIG 2.0, men jeg liker studiodevil'n bedre sålangt. sjekk her for lydprøver mellom forskjellige plugins: http://guitarampmodeling.com/viewtopic.php...26c7344fb0b5280
 12. det finnes ingen fasit på låtskriving. noe som funker for meg er å spille gitar og synge noe som passer oppå og håpe på at det kommer ut noe catchy. kanskje spiller du feil eller synger en feil tone, men OJ det var jo dritkult likevel. en enkel dissonans (en tone som egentlig ikke passer inn med akkordene) er et av virkemidlene som gjør en låt spesiell og fengende. samme med rytme. det er MANGE sanger idag som har et refreng som bruker bare 2,3 eller 4 toner, det er rytmen som gjør det til en egen sang. å kunne grunnleggende musikkteori (hvilke toner og akkorder som passer sammen, og som leder hvor) vil gjøre det lettere å bygge opp under melodien din når du først har funnet den. og kreativiteten kommer etterhvert. om du spiller litt hver dag over en uke vil du merke at du blir mer kreativ. det er ikke kødd. istarten veit jeg det kan være trått.
 13. kult, kan du få lasta det opp noe sted? eller sende på mail/msn til jagarock@gmail.com jeg veit ikke hvor presetsa ligger engang jeg får bare til ganske kjip og billig lyd i guitar rig så hadde vært kult å se hva andre får til. veit det skal gå an og tilslutt så skal jeg få til gitarlyd som på denna låta: http://www.metalsucks.net/track/sikth-blandstreetbloom.mp3 hørte litt på denne pluginen: http://www.softube.se/metal_amp_room.php?p=mar_sounddemos virka som den kunne ha noe for seg. men man må ha sånn utfattelig irriterende usb-dongel på den bare for å prøve demo..
 14. Prøver å finne bra gitarplugins siden jeg ikke har noen forsterker. Har brukt guitar rig 3 hittil, men det suger kraftig på metal, eller så har jeg bare ikke fått det til. Noen som har noen plugins eventuelt presets å anbefale?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.