Web Analytics
Gå til innhold

ThomasD

Medlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om ThomasD

 • Rang
  Nybegynner
 1. supert, takk for svar karerer. Da teiper jeg den i første omgang, så kan jeg klippe den om alt fungerer når det er satt sammen :-)
 2. Da er alle komponentene i hus, meg jeg har truffet på en liten fartsdump. Håper dere kan gi meg et tips her. Har tydeligvis bestilt en litt annerledes transformer enn det som er på skjematikken. Det er riktig type, men den jeg har kjøpt har 6 pins, ikke 5 som på skjematikken jeg følger. Hva gjør jeg da med den siste pinen? Kan jeg bare klippe den? Kjøre den til jord? Jeg har da skjematikk A her, mens jeg skulle hatt skjematikk B: Her er datasheeten til transformeren: http://www.mouser.co...s/XC-600134.pdf
 3. Da har jeg tegnet opp på nytt, og jaggu gikk det ikke mye lettere på papir. Tror jeg tenkte alt for komplisert i første runde og ikke fulgte oppsettet på skjemaet tett nok. Nå har jeg et oppsett her som jeg føler meg rimelig sikker på at er riktig, update kommer når delene har kommet i hus.
 4. EspenP: Takk for input, da skal jeg prøve meg på papirtegning! Regner med en rutete "matteblokk" må passe til formålet? Eller bør jeg finne en verboboard mal å skrive ut? Føler at jeg bør ha en plan før jeg setter på plass alle komponentene, så minimerer jeg forhåpentligvis mengden feil jeg kommer til å gjøre.
 5. Stemmer det, første gang jeg prøver å finne ut av noe selv. Jeg tenker jeg kan lære litt mer av å måtte finne ut av ting selv, kits blir litt for "sett på plass og lodd". Og det er jo ikke en urovekkende mengde komponenter her, så jeg skal nok få det til på et eller annet vis. Men det å sette opp veroboard designet var hakket mer komplisert enn jeg først så for meg, men det skal nok gå, får bare knote litt. Får besøk av en kompis som hadde elektro grunnfag for mange år siden neste helg, får håpe han kan hjelpe meg å forenkle det hele litt. Den layouten du posta her så jo veldig mye ryddigere ut, men den er basert på litt andre komponenter ser jeg.
 6. Hei folkens Da skal jeg driste meg ut på mitt første ikke kitt bygg og jeg føler at jeg er på veldig utsø grunn her, så flott om noen hadde giddet å hjelpe meg litt på vei her. Dette er skjematikken jeg følger: http://www.freeinfos...iew.php?id=1221 Jeg prøver altså å "klone" en Tycobrahe Octavia. Alle komponenter er bestilt og jeg har nå startet med å designe layouten min. Det jeg lurer på om er noen gidder å se over denne for å se om jeg har lest skjematikken riktig. Merk at koblingene på bryteren nok ikke er riktig, det tar jeg når jeg får bryteren i hus og prøvd meg fram med multimeteret. Programmet hadde ikke noen transformerkomponenter så jeg brukte en IC for å representere den. Den midterste pinen til venste eksisterer da ikke på transformeren. Jeg har tegnet skjematikken med DIYLC http://code.google.c...layout-creator/ Og hvis du vel se på filen min kan du laste den ned fra: http://dragsnes.net/oktavpedal.diy Jeg har lagt ved et bilde av skjematikken, selv om jeg ikk vet hvor mye dere får ut av det. Skal få laget en worklog når alt kommer i hus. Her er en BOM for bygget: J1, J2 Jack X2 B1 Battery clip R1 4M7 R2 680K R3 820K R4 180K R5 220K R6 220ohm R7 1K R8 1K B potentiometer R9 47K R10 22K R11 470ohm R12 1K2 R13 500K A potentiometer R14 4M7 C1 0.1uF C2 150pF C3 0.001uF alu C4 22uF alu C5 220uF alu C6 33uF alu C7 0.1 uF C8 33uF alu Q1 2n5087 Q2, Q3 2N5088 X2 T1 42TU011 (Impedance ratio 3:1) (Primary: 500ohm / Secondary 1.5K ohm) D1, D2 1N34A or other Germanium DPDT switch Håper noen klarer å forstå noe ut av dette :-)
 7. Hei Jeg er en ivrig bruker av chordie.com, den sida er vel en av mine hovedhjelpemidler fram til gitarnivået jeg er på nå. Men jeg tror de sliter litt med noen opphavsretts greier så mange sanger forsvinner etterhvert. Derfor har jeg begynet å hente ned sangene til min datamaskin og redigere de i en chopro editor, da har jeg jo også fordelen at jeg kan fikse på feilene som man finner i hjemmelagde tabber. Nå bruker jeg Songsheet generator, som i og for seg er et flott verktøy med gode muligheter til utskrift og skjermvisning av tabbene, men det er litt irriterende at den ikke kan vise norske tegn og det er forøvrig en del andre bugs som tuller til visningen av enkelte sanger. Er det noen som har et tips til andre programmer som støtter chopro formatet og da til OS X? Tips taes imot med takk. Jeg har forøvrig også testet programmet Chord, men det var egentlig dårligere enn Songsheet generator.
 8. Greener: Genialt! Det var jo skitenkelt, plutselig ble B veldig mye enklere!
 9. :-D Jeg mangla vel en aldri så liten ikke inni den setningen der ja :-D
 10. Takk for masse gode svar alle sammen, bra folk her! SteinP: Metronomen likte jeg! At jeg ikke tenkte på det tidligere var ganske dumt. Jeg synes det var veldig greit for å holde en slags "flyt" i spillinen selv om jeg bare øver på akkorder, og da får jeg også en relativt målbar progresjon etter hvert som jeg skrur opp tempoet. Audun/Greener: Når dere bruker færre en tre fingre for å ta en A-form barre, hvilke fingre gjør hva da? Jeg får det sånn ok til hvis jeg bruker langefingeren på B-strengen og ringefingeren på C og D strengen og mute på lys e. Er det det dere mener? Euphor: Ja da henger jeg med, det har jeg øvd en del på og blitt ganske god til. Jeg prøver å alltid ha en finger som et "anker" hvis det er mulig. Kjutte: Styrken er ikke et problem for å spille akkordene i utgangspunktet, men det hindrer meg nok i alt for lange øvingsstrekk, men det kommer nok med øving som du sier. fleskefinn: jo jeg stopper forsåvidt opp for å sette akkorden skikkelig. Men slik som jeg har forstått det så anbefaler de fleste å heller roe ned tempoet og sette akkorden skikkelig istedet for å spille "skranglete" akkorder, jeg vil helst prøve å venne til meg "uvaner".
 11. Det går ganske greit å spille med finger lang-ring-lille på A, E, Em, D ol. så jeg tror jeg har OK kontroll på de fingrene. Jeg kjenner meg litt igjen i det GreenMan sier om A akkordene, spesielt når jeg kommer lengre opp på halsen, det er rett og slett vanskelig å få plass til alle de tre (pølse)fingrene. Det største problemet er egentlig byttene mellom akkordene, kanskje spesielt det at jeg "må" sette ned lang-ring-lille før jeg får tvingt ned pekefingern. Euphor: jeg skjønte ikke helt hva du mente angående Am og C. Tenker du type å spille Am og flytte et bånd opp og legge ned pekefingern slik at jeg spiller A#m?
 12. Kjedelig :-p Men det er vel det som funker, får vel spille til musklene dunker og fingrene er ømme da :-)
 13. Jeg klarer å få fine og klare grep så lenge jeg stopper opp og plasserer fingrene pent og pyntelig, men det ødelegger jo såklart flyten i hva jeg enn spiller :-p Jeg har funnet meg noen fine sanger med en innslengt B og F#m her og der så jeg prøver og prøver, men jeg synes det går så himla tregt å få det til å sitte. Så det jeg lurer på om det er noen som har forslag til driller/øvinger jeg kan kjøre slik at jeg kanskje får litt raskere progresjon en om jeg spiller sanger jeg engentlig ikke får til å spille? :-p
 14. Hei Jeg håper noen har noen forslag til øvelser jeg kan bruke for å virkelig få satt barregrepene. Jeg har holdt på å øve i over et år nå og fortsatt så får jeg det ikke til å flyte. Det jeg sliter med er at jeg alltid må plassere finger 2-3-4 før jeg legger finger 1 over alle strengene, dermed går det virkelig sakte. Jeg sliter mer med A-form barregrepene enn E-form grepene, om det er mine pølsefingre eller dårlig teknikk vet jeg ikke? Jeg spiller på en stålstrenger med 0.10 strenger og ganske lav action så det er nok ikke det som er problemet. Jeg har også prøvd på andre gitarer som er enda mer lettspilt og det sitter ikke der heller. Så.. er det noen som har noen øvelser/tips jeg kan bruke for å få det til å sitte? Jeg begynner å bli lei av å dukke unna alle sanger som har B, dis og sus grep i seg.
 15. Hvis du bor sånn noenlunde i nærheten av svenskegrensa så kan du sende den med posta restante til det nærmeste svenske postkontoret og hente den inn selv momsfritt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.