Web Analytics
Jump to content

NinaEmilie

Medlem
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

About NinaEmilie

NinaEmilie's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

0

Reputation

 1. How do u know I'm in Italy?
 2. Hei Ser det er paa tide med en liten oppdatering her Har kommet godt i gang med spillingen her naa, men sliter fortsatt en del med de vanskeligste grepene. Naa som jeg har spilt en del faar jeg ikke lenger vondt i fingrene naar jeg spiller. Er ikke blitt saa ekstremt god paa den tiden jeg har spilt, men klimprer ganske enkle sanger som dovregubbens hall (fingerpicking) og Jambalaya (akkorder). Ellers tror jeg at jeg skal investere i en el-gitar etter hvert. Mitt storste problem er egentlig at jeg ikke foeler jeg klarer aa skifte mellom akkordene raskt nok, men det ordner seg forhaapentlig vis etter hvert. Er det noen som vet noe om nettsider hvor de legger ut baade tablatur og noter paa samme maate som du faar dem naar du kjoeper boeker? Beklager, men er utenlands og paa et fremmed tastatur :-) Sliter forresten ogsaa noe ekstremt med barregrep, og med alt som innebaerer F.
 3. Driver å prøver å finne frem på den justinguitar.com -siden nå Har en god del bøker med sanger og akkorder som f.eks "Rock og Ballader" "Allsangboka" osv... akkordene er forsåvidt ikke noe problem, det vanskelige er å skjønne hvilken "rytme" de ulike sangene har (altså når jeg skal slå osv, klarer ikke å komme frem til det ...)
 4. Fant en side på justinguitar.com om hvordan man kunne stemme gitaren ut ifra en mp3 fil som lå der inne. Jeg hørte først på den, justerte til jeg syntes det hørtes noen lunde greit ut. Etterpå fant jeg frem den elektroniske tuner'n og prøvde meg frem der. Mye enklere nå som jeg i alle fall visste litt om hvordan det skulle høres ut. Så nå som gitaren er stemt er det bare å finne frem noen leksjoner jeg kan begynne med
 5. Hei igjen. Takk for gode tilbakemeldinger. Mottok gitaren i dag, og er så langt fornøyd Den ser grei ut og var slett ikke for stor. Nå har jeg allerede støtt på mitt første problem: Hvordan i alle dager får jeg til å stemme den så det høres ok ut? Det var med en slik liten tuner, men for meg som ikke har de helt store kunnskapene når det kommer til noter og toner gir den svært lite mening. Prøver nå å se etter nettsider hvor jeg kan lære meg det, for uten en stemt gitar kommer jeg nok ikke langt ;P Samuro kom med mange gode tips til hvordan jeg skal gripe ann øvingen, så det blir nok å ta fatt på noen enkle sanger når jeg nå bare får stemt gitaren Har hørt med en kjenning om han gidder å hjelpe meg litt, men får se om det blir noe av. Akkurat nå prøver jeg bare å følge rådene på www.justinguitar.com for å se om jeg ikke får den til å høres grei ut Skal også ta med meg tipset om at stålstrenger tærer på fingrene
 6. Etter å ha tenkt på å begynne å spille gitar i mange år har jeg endelig bestilt meg en gitar på nettbutikken gitarhuset.no. J Jeg har lyst til å se om dette er noe jeg vil begynne med, og valgte derfor en svært rimelig gitar: http://www.gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=2442 . Med tanke på budsjett, planer osv. så prisen i alle fall grei ut for min del. Nå har jeg derimot begynt å fundere på en del ting, og lurte på om noen her inne kunne hjelpe meg? Hva er forskjellen på en western-gitar og de jeg tror kalles spansk-gitar? Gjør det noen forskjell for spillingen min at det er stålstrenger? Og forøvrig er jeg ganske lita av vekst: 164 høy og små hender. Burde jeg ha kjøpt en 3/4 i stedet (jeg går ut ifra at de er mindre?). Ser at merket Woodrock er butikkens eget merke, kan noen fortelle noe om kvaliteten på disse gitarene? Har lest en del tråder fra andre nybegynnere her inne, men føler meg like vell litt bortkommen i alle tipsene og nettsidene og bøkene osv. Kom frem til at jeg skulle kjøpe "Spill gitar NÅ", og "Spill mer gitar" fra notebutikken.no. Er det noen andre bøker jeg kan ha nytte av å anskaffe meg? Vurderer sterkt å ta timer hos en gitarlærer, men da det ser ut til å være svært kostbart tror jeg at jeg må se litt mer på det hele først. Bor i Trondheimsområdet, og ut ifra det jeg leser på nettet koster gitarundervisning ca 175 kr for 30 minutter når det er snakk om gruppetimer... Har lyst til å kunne spille litt el-gitar lignende sanger, ikke bare spille akkorder (vet ikke om jeg klarer å formulere meg helt riktig her). Er det noen som har noed gode tips til hvordan jeg skal angripe det hele? Etter hvert er vell målet å klare å spille litt morsomme og spesielle ting som kanskje er litt vanskelige (sånn som f.eks mario brothers sangen og lignende). Andre ting jeg kunne tenkt meg å spille er Metallica, The Beatles og andre kjente band i tillegg til nacspiel-musikk. Kan vell si at det overordnede målet er å underholde! Hvor mye må jeg øve for å kunne fremføre noe som helst? Tenker å øve ca 30 minutter om dagen i ukene fremover, men det blir sikkert litt mer i starten. Er det mulig å spille det meste på en akustisk gitar? Tenker på stilige soloer med plekter, hammer-ons og hva alt nå enn kalles (beklager mine minimale kunnskaper om gitar og musikk genrelt, har aldri spilt noe som helst av instrumenter før....) Skal investere i en el-gitar etter hvert, men tenkte det var lurt å lære seg det grunnleggende på en akustisk gitar først. Beklager at det ble mange spørsmål her, men ser at mange brukere her inne er flinke til å gi gode svar så håper det går greit Takker for alle tips og tilbakemeldinger!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.