Web Analytics
Gå til innhold

blackie

Medlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om blackie

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Bosted
  Trondheim
 1. fikk et tips om dette firmaet som virker rimeligere enn Thomann. Mailet dem og fikk til svar at frakt på flighten er ca £25. http://www.adrenalineflightcases.com
 2. hei Trenger litt råd om hvor det kan være lurt å kjøpe flight til forsterkertopp. Er det noe å spare på å handle på nettet? Finnes noe byggesett for selvbyggere? er det noe å spare på det? Alle råd og tips er like velkommne.
 3. godt forslag det du skriver, men mange har gjort dette allerede. b.l.a. en kar med navn John Cooper har laget en omfattende test av ulike typer capasitorer med ulike verdier. Det jeg fikk ut av det, er at det ikke er mye hente på å bruke paper in oil vs. keramisk.
 4. dette er noe av bakgrunnen for at jeg spør. har sett relativt dyre capasitorer (ebay) med måleapparat koblet på i bildet for å gi ev. kjøpere en slags forsikring om at den er testet og funnet innenfor toleranseverdier. dette er jo ingen måling av lyd, men av det capasitoren er ment å gjøre. Har lest på nettet et sted om at disse bumblebiene ikke lenger produseres og at de fleste er relativt gamle, og da pr definisjon ikke kan tenkes å ha den samme effekten lenger. om dette stemmer vet jeg ikke, men fornuften min sier at komponenter som inneholder organisk materiale, ikke varer evig. Kanskje ble disse brukt av Gibson i sin tid, fordi det ikke fantes noe annet på markedet på 50 tallet? det svaret jeg egentlig er ute etter, er om dyre paper-in-oil egentlig gir mer "vintage" og "varm lyd" enn de langt rimeligere keramiske capasitorene. Det er jo en del som hevder dette, men hvordan kan man egenlig høre det?
 5. ok, 0,047 uF er greit valg for tele da. Har det noe for seg å spandere på seg en noe dyrere capasisator, som f.eks Jensen paper in oil?
 6. tenker å bytte til Cts elektronik på telecaster, og får spørsmål om jeg vil ha 0,022 eller 0,047uf. Er usikker på hvilken forskjell det gjør, og ser det er ulike meninger om dette. pickupene dette skal passe til, er Wilkinson vitage bridge/neck. anyone?
 7. Fant ut av det etter å ha snakke med en appleekspert på elkjøp. Han mente jeg hadde kjøpt feil camera connection kit, noe som stemte ganske bra. Fikk et camera conection kit for Ipad og nå fungerer det som fjell. Skal visstnok finnes et eget kit for iphone, og jeg kan bekrefte at camera ccennection kit for Ipad ikke passer for Iphone 4. Kan ikke tenke meg at et for Iphone vil passe på Ipad heller. Thats why we love apple...:-)
 8. Ja det var det jeg trodde, og har derfor kjøpt et camara connection kit, men det fungerte ikke. Når jeg kobler på camara connection kit via usb kommer beskjed fram "Dette tilbehøret støttes ikke av Ipad". Har også prød å koble gjennom en powered usb hub, men får samme beskjed. Så på en video at det fungerer med irig midi interface kit på garageband, så løsningen er vel å bytte ut usb midi brettene med et som har MIDI 5-pin DIN inn/ut. 4 sound har søndagsåpent i dag så dette skal sjekkes.
 9. Enig i at sapphire er et godt og brukervennlig kort. Har brukt focusrite saffire 6 i ett års tid og meget fornøyd. Skulle vel også fylle trådstarters krav til lydkort.
 10. Hei Har investert i ipad2 og garageband. Garageband funger alldeles utmerket på gitar med irig. Også mic funger bra. Problemene kom når jeg skulle legge på keyboard gjennom midi. Jeg har 2 usb midi brett, akai synthstation25 og m audio keyrig49. Ingen av disse funger på garageband, men fungerer greit på f.eks nlog synth.appen på ipadden. Har sett på flere youtubevideoer at det funger med midi på garageband. Har derfor kjøpt inn en såkalt cameeraadapter som det skal være mulig å bruke til usb koblinger. Er det noen som vet hvordan og hvilke midibrett som virker?
 11. Har sett på Cubase 6 i dag, og du har selvfølgelig rett i det du skriver. Jeg siktet vel til "få-med-på-kjøpet" versoner som er begrenset, men som sikkert greier seg bra til å begynne med. Tja, jo hvis du er nymotens så, men mange synes det er gøy å tørke støv f.eks gamle synter og slikt. disse mangler usb. det samme gjorde HD 1 trommesettet jeg nettopp kjøpte til jr. Koblet på midi for å teste om det funka bra i EZ drummer, og kom meg nesten ikke av trommestolen den kvelden :-). Til trådstarter ville jeg vel også sjekka ut Focusrite sitt saffire 6 kort på 4sound. Koster rundt 1800 men mener det verd penga hvis man sammenligner med M audio fast track.
 12. Det følger med svært begrensede effekter på f.eks Cubase. Effekter må som regel kjøpes i tillegg. Slike effekter kalles også plugins og betegnes også som VST (Virtual Studio Technology). Sjekk ut f.eks Native instument plugins. For oss gitarister er det vel guitar rig som er mest aktuelt, som fås kjøpt som ren software. Om du vil legge inn i trommer har du f.eks EZ drummer plugins. Med et godt lydkort kan du også benytte deg av MIDI effektet. Om lydkortet har MIDI er det enkelt å koble på f.eks et midi tangentbrett. Velg et godt lydkort og godt redigeringsprogram og du vil få utrolig mye gøy med lyd på gutterommet i uoverskuelig tid framover.
 13. hei har selv to lydkort, og er like fornøyd med begge to. Det en er et NI audiokontrol, et meget solid og bra kort. ekstrem lav latency. Det andre er M audio fast track, et mye billigere og simplere kort med en gitar ut/inn, men som gjør jobben sin. Med disse to fulgte det med 2 progamvarer, eller "bundles" som noen sier. Jeg synes personlig at Cubase LE4 er mye mer anvendlig enn Pro Tools M-Powered essential. Cubase LE4 er mer ryddig og har mindre begrensninger enn Pro Tools M-Powered. Tror likevel det er smak og behag som avgjør hvem av disse to som er best. Siden begge disse to programvarene er "bundles" er de altså billigversonen av andre versoner. Jeg ville nok gått for Cubase. Finnes eldre versoner som kan kjøpes på Finn.no for en billig penge. Eldre versoner av f.eks Cubase er en fin måte å bruke lite penger på, og å lære seg lydkortets mysteriske veier på. Vil tro det passer bra til gutterommet. Dessuten kan eldre versoner ofte oppgraders relativt billig til nye versoner. Som regel er det mye penger å spare på dette. Har også prøvd Ableton, men det falt ikke i smak for min del.
 14. Hei Har tenkt på å anskaffe meg en liten rørtopp til hjemmebruk. Finnes det noen som egner spesielt bra til f.eks analoge delay,reverb,flanger pedaler? Noen med erfaring på 7watteren til Hiwatt? http://www.hiwatt.com/ ser belco har "satt ned" prisen noe.
 15. ser ikke slik ut. 4 sound mener de har den inne om noen dager. http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=32717&artno=271411
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.