Gå til innhold

CrippleCreek

Medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

38 Excellent

Om CrippleCreek

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

1 067 profilvisninger
 1. Martin d12-28 hadde vært noe, men den stiller ikke i min prisklasse som er rundt 6.000 kr pluss minus. Sjekket opp Fender Vilager på YouTube, fin lyd men likte ikke headstokken for å si det pent. Yamaha fg820 skal derimot vurderes. Jeg vurderer også en Sigma som et alternativ, har en lettspilt dr-35 med fin lyd som jeg er meget fornøyd med. Det virker som om de nye import reglene begrenser valg av gitarmerke betraktelig.
 2. Heisann Jeg er på utkikk etter en 12 strengers akustisk gitar. Har forsøkt å få tak i en Seagull Coastline 12 strengers, men det er visst lettere sagt enn gjort. Noen som har gode anbefalinger på andre 12 strengers gitarer?
 3. Siden jeg kom i mål med Eko prosjektet, har jeg fått tak i en gammel bass gitar som jeg holder på å pusse opp. Har slipt vekk den gamle lakken, sparklet hakk og holder på å lakkere den nå. Halsen ser rett og fin ut og er merket Mighty mite lic by fender. Tungt treverk i kroppen som er umerket. Tviler vel på om kropp og hals er montert sammen på fabrikk. Lakken var delvis avflaknet, sannsynligvis dårlig grunnet før lakkering. Det var montert to 2 EMG J5 pickups på den og kontrollplaten er umerket. Pickup`ene som står i er beregnet for 5 strengers bass etter det jeg har funnet ut og burde vel vært tilkoblet 9 volts batteri hvis de skal fungere? Har fått tak i ny kontrollplate og pickups på ebay til en rimelig penge, det blir nok ikke kvalitets lyd men sikkert nok til hobbybruk. Det ligger metallplater i bunnen av utfresingen for pickups og kontrollpanel, bør jeg beholde dem når jeg monterer de nye delene? Noen bilder: Har jeg bommet helt med fargen eller blir dette tøft?
 4. Da var Eko prosjektet i mål. Det var jordingsfeil som var årsak til krøll med volumknotter og pickup`er. 3 jordingsledninger hadde løsnet på switsj bryteren, loddet de og flyttet jordingen fra bridge dit også. Elektronikken funker som bare juling nå. Brukte hyssing og gaffateip for å montere innvendig elektronikk, brukte noen timer på det. Monterte så brua og hals, oppdaget at strengene traff litt skjevt på halsen så jeg måtte flytte brua noen millimeter sideveis. Det kom nok av at treverket har endret seg litt i løpet av åra. Hadde flere strengsett liggende, men D strengene var alt for korte. Fant til slutt en streng som passet som jeg fikk med et byggesett en gang i tiden, så jeg fikk prøve vidunderet. Hadde kun 010 strenger liggende, synes egentlig at de passer fint til barracuda lyden som er litt særegen. Utrolig lettspilt gitar, har greid å få ganske lav action på den. Gitaren er i en helt annen standard nå enn da jeg kjøpte den som tolvåring for 150 kroner, den var ganske sliten og tungspilt allerede da. Men det var det jeg hadde råd til dengang. Skal skifte ut knottene på stemmeskruene slik at de blir like, men det har foreløpig ikke noe hast. Må faktisk si meg fornøyd med resultatet, utgangspunktet var ikke akkurat på min side. Jeg må si at dette ga mersmak, så jeg har et til prosjekt på gang. Her er sluttresultatet:
 5. Tilbake igjen med gitar prosjektet etter en tids pause. Pusset ned og lakkerte før ferien, men ble ikke fornøyd med resultatet. Jeg leste gjennom Greeners råd om lakkering, men greide selvfølgelig å tabbe meg ut med å ikke følge dem. Det er ikke helt enkelt å finne utvalg av lakk her jeg bor, så det ble biltema, siden de også hadde inne en farge jeg likte. Fint våtslipepapir var heller ikke å oppdrive så det fikk jeg handlet inn i ferien. Å lakkere gikk ganske greit, men problemet var at hovedfargen ble smånuppete og nuppene ble bare større med klarlakken. Da jeg begynte å våtslipe gikk det skeis. Så jeg måtte slipe ned lakken, lakkere hovedfargen på nytt og slipte lett over med tørt våtslipepapir. Så la jeg flere lag med klarlakk på. Resultatet etter våtslipingen ble ikke 100%, men polreringen skjuler heldigvis en del. På neste prosjekt blir jeg nok å velge noe annet enn biltema lakk. Jeg ville ha en dyp rød farge på gitaren, synes den fargen passer fint til halvaukustiske ala 335. For de som lurer, fargen heter rubinrød og ja, halsen blir skiftet ut til den orginale etter hvert.
 6. Polyurethanlimet har gode egenskaper for å lime tre mot andre materialer, derfor ble det valgt til bindingen. Har grovsparklet i overgangen ny binding i kveld, samt. noen lakkskader. Brukte biltemaet sitt kjemiske tre.
 7. Etter å ha forsket og pirket i elektronikken i flere dager uten å komme lengre var det på tide å gå videre. Får putte elektronikken inn senere når jeg får den til å fungere. Liming av bunnplaten gikk greit, måte høvle av et par millimeter i avrundingen i bunnblokk partiet siden fasongen er litt endret etter årevis med skjevbelastning. Tror den jobben jeg har gjort med å reparere bodyen ikke gjør den mye dårligere enn den var da den forlot fabrikken i sin tid, siden jeg har observert under reparasjonsarbeidet at de har tatt noen snarveier på fabrikken også. Bindingen gikk også greit helt til de siste 10 cm, bindingen greide ikke svingen og knakk til tross for forsiktighet og bruk av hårføner for å mykgjøre den. Måtte vente til neste dag og der gikk noen timer for å få på plass de siste centimeterne som endte opp i 3 biter før jeg var ferdig. Med litt filing og sliping ble skjøtene ganske greie. Siden jeg brukte 5 mm binding ble det minimalt med skraping av denne, til gjengjeld ble det mye skraping av limrester grunnet at jeg benyttet casko sitt polyurethanlim. Nå står sparkling og grunning for tur.
 8. Rettelse: Tone potentiometerne gir konstant verdi rundt 120 og kan ikke stlles til 0. Har åpnet en av dem, greier ikke finne noen opplagte feil eller merkbar slitasje. Tro om det er kondensatorene som er påloddet som lager krøll?
 9. Fikk tak i en boks electronic cleaner og har sprayet inni potentiometerne et par ganger mens jeg har skrudd dem frem og tilbake. I følge multimeteret skal de virke nå. De to tone potentiometerne gir verdier på rundt 120 når vrir over på fult, det to volum potentiometerne gir max verdi på rundt 260. Alle kan stilles på 0, men i praksis stenges ikke volumet i det hele tatt. Hvor er problemet?
 10. Potentimeterne er 4stk a 100k, hvor av en kondensator merket 47000pf/ 125v/ 14p og den andre merket med 0,033uf/ 400v – disse er koblet på tone potentimeterne. På switchbryteren er det to kondensatorer a 47000pf/ 14p, 3 stk umerkede a 8mm/ diamer 2,5 mm. 1 stk umerket a 22mm/ diameter 3mm og 1 stk umerket a 13mm/ diameter 3,5mm. Switch bryteren har 4 trinn. Trinn 1 – av, trinn 2 – pickup1, trinn 3- pickup2 og trinn 4 – begge pickuper.
 11. Skal prøve å fjerne gammelt loddetinn og lodde en del jord ledninger på nytt når jeg monterer greiene i gitaren. Men så dukket et annet problem opp, volumknottene reagerer ikke på skruing. Sist jeg hadde denne gitaren oppkoblet for nesten 35 år siden virket de. Så på youtube at det gikk an å forsøke å smøre de opp, noen som har prøvd det? Det kan også bli et problem hvis noen av de 9 capacitorene må skiftes, det virker som de er vanskelige å oppdrive siden verdiene på dem ikke er A4. Får satse på de virker ellers så blir visst lyden i gitaren annerledes enn orginalt. Noen synspunkter på det?
 12. Det var jordingsproblemer som var årsaken. Eksisterende jording går gjennom endeblokka og skal ligge mot bridgesystemet. Når jeg flyttet jordingen med en litt tykkere ledning og loddet den fast i switch bryteren istedet forsvant støyen og pickupene ser ut til å virke. Litt mere støy på ene pickupen, mulig det kan være for mye loddetinn på jordingen som er festet der? Eller for dårlig kontakt i de to småledningene? Jeg er helt grønn på lodding, så jeg fant en del råd i loddetråden til CastorFiber. Ellers er ikke pickupene koblet direkte til volumkontrollene som fremgår av de fleste koblingsskjemaene, på denne gitaren virker det som om de er koblet via switchbryteren før de endrer retning via et par capacitorer før de ender opp med en ledning til volumkontroll og den andre ledningen til tonekontroll. Pussig kobling. Om jeg koser meg med lodding og elektronikken....vel....men det andre har vært morsomt å pusle med.
 13. Nå har jeg limt tynt treverk rundt halsfestet slik at halsen sitter kompakt. Hvis jeg har flaks trenger jeg kanskje ikke lime halsen på plass. Men så var det elektronikken, der sliter jeg litt akkurat nå. Det blir bare sterk summing når jeg slår på forsterkeren og ingen reaksjon når jeg kakker på pickupene med en skrutrekker. Mener jeg har grei jording. Kan feilkobling av en pickup forårsake total kollaps? Eller er det andre årsaker ? Håper noen kan gi meg litt råd her.
 14. Det ble mye liming av løse og løsnet treverk. Blokka som halsen er skrudd fast til har vært høvlet flere millimeter for å justere action. Så der måtte jeg tilpasse og lime på et trestykke. Måtte også lime inn nytt treverk rundt jackplugg, samt lime fast bindingen et par steder. Jeg har rubbet ned lakken med sandpapir slik at lakksprekkene ikke kjennes lengre, de verste lakksprekkene på bunnlokket har jeg limt og sparklet litt med en tokomponent trefiller. Jeg har ennå igjen å lime inn litt treverk rundt halsfestet slik at halsen blir sittende kompakt. Elektronikken som jeg har demontert skal jeg teste for å se om den fungerer, noen loddinger var løsnet og må fikses. Fireveis bryteren ser ut til å fungere, bryteren var løs og derfor trodde jeg den var defekt. Hvis elektronikken fungerer blir jeg å bruke den på nytt. Bla. grunnet da jeg studerte eksisterende fireveis bryter, oppdaget jeg at det var loddet på 6 forskjellige capacitorer på kryss og tvers. Og jeg må bare innrømme at elektronikk er min svake side. Siden det er en fireveis bryter og 2 single coils med 2 volum/ 2 tone, er det også vanskelig å finne koblingsskjemaer på nett på et tilsvarende oppsett. Så hvis elektronikk fungerer, er planen å montere denne, lime bunnplate og ny binding. Lakkere kroppen og montere pickupene.
 15. Da var jeg kommet så vidt i gang med å lime sprukket treverk sammen. Etter mange år med press fra strengene med løsnet topp fra nakkeblokka, er toppen blitt noe buet der den skal ligge an mot nakkeblokka. Så jeg har fuktet ned treverket i området der og har press på for å rette det ut. Siden konstruksjonen virker lite solid i feste nakkeblokk/ topp er det helt avgjørende at man får full limkontakt der. Jeg leste gjennom Greeners lakktråd og har gjort noen forsøk på å gjøre lakksprekkene mindre synlige med forskjellige produkter og løsninger. Det virker som om lakken er for hard for å få til et vellykket resultat, så jeg får vurdere å pusse vekk lakken på hele kroppen. Hvor mye jobb jeg skal legge i det blir avhengig om limingen blir vellykket. Ellers har jeg bestilt en del elektronikk og ny 4 veis bryter. Siden bunnplaten er demontert forenkler det hele operasjonen i tilfelle jeg måtte skifte det ut senere likevel. Blir å beholde eksisterende pickuper, som visstnok er en eller annen form for single coils med 18 magneter hver. Så jeg satser på at gitaren forblir tilnærmet som den var.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.