Web Analytics
Gå til innhold

JohnnyRubber

Medlem
 • Innholdsteller

  201
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om JohnnyRubber

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag 20. mars 1993

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hei! Vi tenkte å spille en versjon av When You Say Nothing At All, så her sitter jeg og river ut en nevemengde med hår i frustrasjon mens jeg lager tablatur til bassisten vår. Bassmønsteret er i god, gammal rockabilly-stil og går noe slikt som følger: G--------------------------------------------------------- D-------------------4--5--7------2--3--5-----4--5--7- A----2--3--5---5-------------3-------------5----------- E-3------------------------------------------------------- Problemet oppstår, dog, når jeg skal gå ned i E. Prøvde å gjøre det enkelt ved å gå opp i E5, men det hørtes ærlig talt jævlig ut. Noen med litt erfaring i feltet som kan hjelpe meg her? Har knapt nok rørt en bass, så dette faller en del utenfor min ekspertise. Takker så meget på forhånd! EDIT: Å hennera poff, øl får tenkeboksen min til å blø. Om mods vil slette tråden hadde det vært helt supert. Lite kleint at jeg ikke tenkte på å legge hele mønsteret ned på E-strengen, da...
 2. Har kikket en del rundt på det store internettet etter reviews og videoer, og jeg begynner å halle litt mot tipset ditt! Da har jeg i tillegg litt cash til et par rimelige studio-klokker, om høyttalerne i pianoet ikke skulle holde mål! Kjenner jeg meg selv rett, så er jeg ikke tålmodig nok til å vente på et kupp. Tar derfor turen innom Lydmakeriet imorgen og forhører meg litt med han og hvilke tangenter han fører! EDIT: Ellers er jeg også åpen for forslag til modeller med litt færre tangenter!
 3. Tusen takk for et fryktelig godt og utfyllende svar! Kommer nok til å saumfare finn.no den kommende tiden for stagepiano, da det høres ut som at det er midt i blinken for meg. Vil du gi meg en liten pekepinn om hvilke merker jeg burde sperre øynene spesielt opp for, og ikke minst hvilke jeg burde styre unna?
 4. Vil på en måte holde følelsen så autentisk som mulig til et akustisk piano, selv om jeg ser det blir svært vanskelig med et begrenset budsjett. Jeg tror kanskje jeg vil gå for 77/73 stagepiano, da plassen er like begrenset som budsjettet! Utseende har svært lite å si. Så lenge det ikke står i en farge som skjærer i øynene skal jeg absolutt ikke klage! Tar imot tipsene med stor takk! Må bare beklage for en helt idiot formulering fra min side! Mente at det var litt dumt av meg å ikke skrive det i førstepost. Som jeg også skrev kan jeg hente i hele Møre og Romsdal, samt Sogn og Fjordane på dagen. Om tilbudet er bra nok kan jeg nok kjøre litt lenger
 5. Det her ble jo litt dumt! Kan hente i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Ålesund. Om det er snakk om et knallkjøp kan det være at jeg kan kjøre litt lenger! Klaviaturet du linker til hadde jo også en veldig fin pris i forhold til mitt budsjett! Men, som du også sier, så er jeg redd det tar litt for stor plass. Mulig jeg kan omrokkere litt på møblementet her. Skal få sjekket det etter litt søvn! Disse billige Casio- og Yamaha-seriene, har de veide tangenter? Ser på dette som et lite must. Og, i hvilken grad trenger man 88 tangenter? Jeg kan alltids selge pianoet ved en senere anledning om det blir helt på trynet. Setter stor pris på alle svar som har kommet inn! Keep 'em cummin!
 6. Hei igjen! Kanskje et noe uvanlig spørsmål det her, med tanke på at det tross alt er et gitarforum, men jeg prøver meg likevel. Det florerer tross alt med forskjellige interesser her på bruket. Etter å lenge ha lekt med tanken, har jeg nå innsett at jeg må krype til korset og kjøpe meg et elpiano/keyboard/stage piano, eller hva det nå enn heter. Så lenge det ikke tar aalt for mye plass og følelsen er så lik et akustisk piano som mulig i forhold til prisen, så kan det hete hva det vil! Det er nok sikkert ikke nødvendig med 88 tangenter heller. Jeg har sånn cirkus 5-6k å rutte med. Pengene var egentlig ment til enda mer gitar-utstyr som jeg ikke trenger, så om det er litt igjen på konto etter pianoet, så er det bare bonus! Jeg har aldri spilt piano, og kan ikke stort annet enn introen på . Det er heller slett ikke sikkert at piano egentlig er noe for meg, og at jeg relativt tidlig kommer til å gi opp hele greia. Et ok-rimelig piano til en helt grønn nybegynner er altså å foretrekke! Jeg er i den anledning også ute etter noe "how to play piano for dummies" på DVD. Har sett litt på hva som eksisterer på youtube, men alle har enten en skrikende stygg stemme, eller så har de en humor som får Jerry Seinfeld live til å virke interessant. Alle tips, triks og anbefalinger tas imot med stor takk!
 7. Har ikke fått målt neck relief enda, men skal prøve å strenge gitaren og se litt på det. Strengehøyde mener jeg skal være nokså optimal. Kan også nevnes at fret noisen fortsatt er der i standard tuning. Har også lagt imot en liten stålbjelke for å se avvik på båndene, men det var så marginalt at jeg tror man nærmest kan utelukke båndsliping.
 8. Sett på makan! Glemte helt å beskrive problemet... Har ikke strenger på fjøla akkurat nå, men sånn jeg husker det så er det verst på E-strengen 9. bånd og oppover. A-strengen lider noe samme skjebne, dog ifra 3.-6. bånd sånn cirkus. Usikker på D-strengen nå i farten. Ellers er der litt generell støy på resten av strengene, men dette tror jeg går mer på at gitaren er stemt ned en halvtone, strengehøyde etc. Angående det jeg sa om at det er en billig gitar, så føler jeg for å korrigere meg selv litt der. Jeg mente det svært relativt, og i forhold til andre grom-fjøler. Gitaren holder svært høy kvalitet for prisen, og den er overraskende god å spille på. Den har vært min faste følgesvenn i flere år nå, og er en gitar jeg aldri kommer til å gi opp. Men, det har seg sånn at jeg spinker og sparer til nytt skyts i arsenalet, og ser på dette som en unødvendig utgift om det er noe jeg kan fikse på selv. Det er jo også, som sagt, fryktelig greit å kunne slike ting. Jeg holder forresten til på Sunnmøre for dere som lurte på det!
 9. Hei folkens! Det her er sikkert et tema som har vært diskutert opp og ned en del ganger, men jeg prøver meg likevel siden jeg ikke fant noe ved å søke her på forumet: Jeg har en Hagström Ultra Swede som lider av rimelig heftig fret noise. Nå er jo det her en fryktelig billig gitar, og jeg vil derfor ikke ha den til gitartekniker. Er det noen som er villig til å bistå med en litt utfyllende guide? Har aldri gjort noe lignende før, så en halvgrundig innføring for dummies må nok til. Takker og bukker for alle svar!
 10. Usikker på om jeg noen gang har brukt clean i band-sammenheng. Har vel ikke brukt halsbøkker heller, når jeg tenker meg om, så sant du ser bort ifra noen forsøk på Sweet Child o'mine med svært ironisk distanse. Sjeldent jeg stiller inn ampen noe særlig også. Girer på full pupp og lar det bære og briste. Funker det for de som hører på, så funker det. Om ikke så gir jeg faen.
 11. Palmeren er helt kurrant! Til mitt bruk hender det seg at jeg til tider føler den ikke klarer å levere nok, men jeg er rett og slett blitt litt for glad i den til å la den gå. Du burde absolutt prøve en om du har anledningen!
 12. Det blir nok til at jeg gir Peavey en sjanse, ja! Har fått mer og mer troa, egentlig. Noen som vet hva som var nypris på disse toppene, og hva de vanligvis blir solgt for?
 13. Må nok heller tenke på den saken, Aphelion! Er nok Ronny sin det er snakk om i dette tilfellet, ja! Likevel en anelse usikker.
 14. Hei godtfolk! Har fått et tilbud om å slå til på en Peavey XXX (av gamletypen), men er rett og slett litt usikker på om jeg trenger denne, og om det er et godt kjøp for min del. Av musikk går det mest i hard rock, type Airbourne, Carburetors, Hardbone etc. Til dette har jeg til nå brukt en trofast Palmer Fat50. Om jeg kommer til å gå bort ifra denne forsterkeren til denne type musikk er jeg litt skeptisk til. Men, nå har det seg sånn at jeg holder på å starte opp et nytt prosjekt mer ned gata til Dunderbeist og Deathtrack. Det jeg da lurer på, er om det rett og slett er lønnsomt for meg å kjøpe denne ampen til dette formålet? Er dette en såpass god forsterker at dere vil anbefale meg å kjøpe den bare for opplevelsen sin del? Kan det tilogmed hende seg at jeg finner meg selv i å bruke denne til min klassiske hard rock med det andre bandet? Selvfølgelig er det veldig vanskelig for dere å svare på hvordan jeg vil oppfatte denne ampen, men jeg har ingen mulighet til å få prøve en lignende, og den aktuelle ampen jeg vil kjøpe står trygt plassert 8 timer fra mitt hjemsted. Lurer også på hva som var nypris på disse før de gikk ut av produksjon, og hva som er vanlig bruktpris. Har til nå hatt lite hell med google! Tar godt imot alt av respons, og takker så mye på forhånd! EDIT: Det er her kun snakk om toppen!
 15. Vil for eksempel disse funke fett? Var jo en veldig overkommelig pris også! Fikk forresten et lite tips om at SE Electronics X1 skulle være en god kondensator mic i forhold til pris, og at jeg da vil kunne forholde meg til kun denne på både opptak av gitar og vokal. Vil noen støtte dette? Hadde vært utrolig gunstig å kunne forholde seg til kun èn mikrofon. Billigere blir det også Har du forresten noen spesifikke forslag til lydkort? EDIT: ser ut til at det blir Steinberg Cl1 og SE Electronics X1 nå i denne omgang, samt noen monitor-klokker. Det får duge til sitt inn til videre, med mindre noen har bedre alternativer i samme prisklasse! Takk for all hjelp!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.