Gå til innhold
 • Bli medlem

Berg

Medlem
 • Innholdsteller

  458
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

18 Good

Om Berg

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag 18. mai 1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Lillestrøm

Nylige profilbesøk

2 297 profilvisninger
 1. God kveld, og en fortsatt god jul! Jeg har et sett Bare knuckles pickups som jeg har lyst til å montere over til en SG. Har til nå pleid å bruke en gitartekniker når noe med elektronikken skal gjøres noe med. Gjør det meste andre selv, og kunne tenkt meg å lære meg å lodde opp elektronikken også. Er ikke ukjent med en loddebolt, bare ukjent med elektronikken i gitaren og hvor jeg kjøper det. Humbuckerene har 4 ledinger, så tenkte å ha push \ pull på tonekontrollene, for coil split. Siden det er en SG, og den er såpass slank så burde jeg vel ha "Short shaft" potmetere, ikke sant? 500k. Er det forkskjell på tone og volum potmetere? Flere typer kondensatorere? Noen nettsider som har mye tilbehør til slikt?
 2. Fikk gjort litt arbeid på dette beistet igår. Filt ned skarpe ender på bånd, polert bånd, pusset ned kanten på gripebrettet for en litt mer "rounded edges" felling. Vasket og oljet gripebrettet, som gått over hele kroppen med olje / pollish. Så nå er den bedre å spille på enn noen gang!
 3. Virker som mye gitar for pengene! For å være helt ærlig, så var det ikke tremolo systemet som gjorde at jeg valgte gitaren her. Og ser vel heller at det ikke kommer til å bli brukt all verden. Noen som har erfaring med trem-blokk ala en trekloss ved blokka? Økt sustain? Eventuelt legge inn bittelitt skumgummi ved fjærene for å dempe klangen det medfører? Bortsett fra det er jeg veldig fornøyd med hals, headstock med stabile tunere, god vekt og balanse, samt plassering av knotter.
 4. Er på ingen som helst måte noe ekspert i fender verden, men har selv en Mexico Fender telecaster, og er utrolig fornøyd med den! Så er jo et prishopp ned til Mexico fra Amerikansk. Om du ser etter brukt og det er noe der til 3000-6000 er det nok som oftest Mexico om det står Fender på headstocken. Squier har jeg personlig lite erfaring med.
 5. Innså at jeg posta alt for lite bilder. Ikke all verden kvalitet fra telefonen, men det får duge. Fikk på et par pickup deksler i rå nikkel, og bytta til sperzel locking tunere. Fikk testa litt på øving idag, bortsett fra litt tamme pickups, så er gitaren kjempegod å spille på og holder godt på tuning selv med orginal plast nøtt. Kan være det blir tusq eller bein med tida. Halsen er forresten matt som man så vidt kan skimte på siste bildet. Kanskje det var det du ikke likte med halsen? Syntes også andre prs halser har vært for "seige".
 6. Nå veit jeg ikke hvilket prissjikte du tenker å legge deg i, men dette er en rimelig PRS, koreansk produsert (Hvis jeg ikke tar feil), men SE serien går for å være veldig mye gitar for pengene! Og det kjenner jeg om jeg sammenligner med rimligere Gibson (faded og lignende) eller mexicansk fender. Så virker det som dette er enda et hakk opp, og er laget for at gitaristen skal være fornøyd med den faktiske gitar, ikke bare at det står fender eller gibson på den. Denne lå ute til en prislapp på ca 8000,- Nå har jeg kun spilt noen timer på gitaren idag, og kun øvd hjemme. Skal på øving med resten av bandet i morgen, så får sikkert enda mer intrykk av gitaren da. Men til nå må jeg si meg veldig fornøyd! Fin resonans i gitaren, selv med orginale tunere holder den veldig godt på stemmingen. God hals, ikke alt for tung, men fortsatt tung nok til at en får en viss sustain. God kvalitet bygningsmessig. Personlig med et sett locking tunere og et nytt sett humbuckere (mer retta spillestilen jeg selv spiller), så blir dette en helt rå gitar!
 7. Denna herligheten ankom i posten idag, første PRS og første tremolo gitar. Men virker veldig lovende til nå! Nydelig å spille på, matt hals.
 8. Innser nå at jeg ikke har postet noen bilder av les Paulen som jeg fikk og satt opp i sommer. Byttet all hardware til Chrome, satt opp med hipshot open gear locking tunere og Bare knuckle warpigs humbuckere. Låter helt vanvittig rått! https://imgur.com/a/CZuWO https://imgur.com/Q5XhWS9 https://imgur.com/PeVOw6D
 9. Noen som kan anbefale en dyktig "Amp-doktor" i omerådet?
 10. God kveld godtfolk! Har en Orange rockerverb 50 combo. Har begrenset erfaring med forsterkere. Så er ingen spesialist på feltet selv og spør så her. Når jeg kom på øvingslokalet idag etter å ha vært i studio i helgen, fikk jeg ikke noe skikkelig lyd ampen. Prøver meg litt frem med chainen til pedalbrettet, men plugger heller direkte til input på forsterkeren. Det virket som om det er noe som gikk en "dump" slaglyd ifra elementene. Som gikk i en viss og jevn rytme. Skrudde av ampen og koblet meg på en annen stikkontakt. Da var den lyden borte. Men nå har jeg plutselig ikke noe vreng på dirty kanalen. Nevner også at under helgens innspilling så byttet jeg alle 4 utgangsrørene da to av de var godt svidd opp på glasset. Fin lyd under innspilling. Skrudde opp forsterkeren og tok noen bilder. For min del ser det ut som alle rørene i hele ampen er godt svidd. Alle forslag for tas imot, og gjerne forslag til gode teknikere i Oslo / Lillestrøm området.
 11. Det kitet for å montere plugger selv så jo interessant ut! Hvor er det bestilt fra? Eventuelt navnet på selve tangen og pluggene?
 12. Hei! Jeg har bestilt et sett med Bare knuckle Warpig til min nye Gibson Les Paul Faded 2017. Har et par spørsmål anngående bytting av de orginale. Gitaren i seg selv kommer jo med ferdig PCB kort istedetfor tradisjonell lodding og kobling. Og selve pickups'a kobles inn på kortet med en 5-pins kontakt (Tror jeg det var, gitaren står på øvingslokalet for øyeblikket). Trenger jeg å bytte potmetere? De orginale er standard 500k. Kan / burde jeg beholde PCB kortet, eller burde jeg bytte til tradisjonelt? Er det faktisk noe stor forskjell, annet enn eventuelt mer støy? Mister vel litt "mojo" av de ferdige kortene kanskje? Er det noe vits å ta med gitaren til en gitar tech, hvis det bare er å skjøte farge på farge til en 5-pins kontakt?
 13. Høres ut som den skal fungere godt for meg! Har i dag en Ibanez weeping demon, men er ikke helt fan av den auto wah'n. Blir så vanskelig om man skal legge seg helt bakers på weepet. Ahh, så man kjenner ikke at det sier "klikk" i det man aktiverer den liksom? Er vel en god led lampe i front som også indikerer at den er på også vel? Er jo kjekt det også, i forskjell fra de fleste andre.
 14. Fornøyd med dimebag wah'n? Er selv ute etter wah med lange sweeps og muligheter for finjusteringer.
 15. Heisann godtfolk! Feriepenger nermer seg, og da er det naturlig med ny fjøl i hus! Har i det siste hatt GAS på Gibson Les Paul Faded HP / Gibson Les paul Faded. Men da jeg ser at jeg uansett tenker å bytte det meste som gjør gitaren "High Performance", ser jeg vel ikke helt poenget med å gi nesten dobbelt så mye for gitaren. Personelig iallefall syntes jeg det er flotte gitarer! Men har et par ting som jeg vil bytte på den. Humbuckere har jeg vel egentlig bestemt meg for et sett med Bare knuckle Warpig. De monteres vel som vanlig med monterings ring på les paul? Tenker da også å bytte ut i Chrome for å matche resten av hardware. Kunne også veldig godt tenke meg å ha vintage tuners, noe i den duren her, men locking. Går ikke tilbake til standard som ikke er locking etter å ha hatt det en stund. Og aller helst chrome ut til knappene også, men er ikke et must. Spiller i dag på en Fender Telecaster, med Hot rails i bridge. Og den gitaren har en sustain ut av en annen verden. Så for å beholde noe av den samme følelsen der, kan det kanskje være greit å kjøre strengene "Wrap around" ? Har det på Gibson SG'n som blir brukt som hjemmegitar. Burde jeg også bytte tail peice'n også? Eventuelt til en "Wraparound Compensating" ? Siste forespørsel er kun for å få kronen på verket, og det kunne vært kult å kjørt Chrome top hat knotter. Da jeg ikke syntes de oginale sorte tar seg så bra ut. På forhånd takk for alt av svar!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.