Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

tommynor

Medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

tommynor vant dagen sist Januar 30

tommynor hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om tommynor

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Gitarer: Fender Stratocaster MIM, Ibanez AS200, Ibanez AK85
  Amp: Custom Nez Tube Texas Vibe

Nylige profilbesøk

1 738 profilvisninger
 1. Det skulle jeg gjort for lenge siden, for det er det rasjonelle å gjøre. Men dess mer jeg plages med den, dess mer vil jeg få den bra. Forstå det den som kan. I realiteten startet jeg med en helt ok mim-strat. Så har den bare blitt verre og verre etter hvert som jeg har "oppgradert" deler. Ren idioti, og ja, jeg innser det selv. 😂
 2. Joda, jeg kjenner mange. Men jeg har brukt enorme summer på denne (dritt)gitaren allerede 😃 Prøver å knote det til selv på ett eller annet vis. Denne gitaren har vært et evigvarende prosjekt i mange år. Problemet er at jeg er håpløs når det gjelder sånn mekking. Arti læl 😂 Det er ikke så greit å veilede per tekst uten gitaren foran deg, det skjønner jeg veldig godt. Jeg tviler på at det er problemer med bånd eller nut.
 3. Jeg har brukt 11-49 på strat i over 20 år 🙂 Det begynner å bli litt bedre nå da. Jeg er bare så utrolig dårlig på disse tingene.
 4. Vel, ikke helt spillbar enda. Nå har jeg fått justert action relativt lavt. Likevel er den stiv og rar. Masse buzz på g-streng, og alle strenger fra 14. bånd og opp.
 5. Det funker sikkert helt topp. Men jeg aner jo ikke hvilken helningsgrad jeg trenger. Da må jeg kjøpe et lass av disse og prøve meg frem. Det blir nok for dyrt, ja. 🙂
 6. Det er gjort. Jeg gikk for to lag, og resultatet ble skyhøye sadler, alt for lav action, tungspilt (sikkert pga lav action), strenge-buzz og det hele. Jeg hater å skru på gitarer! 😃
 7. Jepp, det burde jeg strengt tatt innsett selv. Nå ble resultatet noe helt annet.
 8. To lag visittkort er definitivt alt for mye. Er vi sikker på at shimen er på rett plass? Strengene er enda lengre fra gripebrettet, og da spesielt på ned mot kroppen. Tungspilt som bare juling og ikke mulig å justere på sadlene. 😂
 9. Takk for tips. Jeg googlet litt og fant denne: https://www.sweetwater.com/insync/fender-recommended-neck-relief/ Av en eller annen grunn hadde jeg en sånn feeler-dings liggende, og jeg fikk målt til ca. 0,25 mm etter framgangsmåte som er beskrevet. Jeg har også lagt inn en shim (bit av visittkort) på enden av lomma, altså der kroppen slutter og halsen begynner. Det hjalp ingenting, dessverre. Vil det være hensiktsmessig med noe tykkere?
 10. Takk for svar. Jeg har aldri klart å bedømme om en hals er rett eller ikke, om den buer opp eller ned osv. Hvordan kan man måle dette helt nøyaktig? Jeg har sett folk som kikker nedover halsen. Det også jeg prøvd, men jeg klarer ikke å se om den går i den ene eller andre retningen.
 11. Jeg har problemer med en Strat som er sammensatt av USA standard hals og MIM kropp. Gitaren har Wilkinson vsvg tremolo (flytende). Halsen passer perfekt i lomma, men noe er skikkelig off. Sadelen til E-strengen (bassida) står i absolutt laveste posisjon. Likevel er action for høy. Gitaren oppleves som veldig stiv og tungspilt. Hvilke alternativer har jeg? Kan jeg rette på dette med trussrod, eller må det sterkere lut til?
 12. Takk for tips, men har alt takket ja til Gubbe.
 13. Er du, eller kjenner du en gitartekniker som holder til i Nord-Trøndelag? Jeg trenger hjelp til følgende: - Rette opp en bolt-on hals som står i feil vinkel i forhold til kroppen. - File nut, fordi strengene rett og slett ikke passer i sporene. - Generelt oppsett
 14. Jeg har altså en Boss RC20xl. Denne har mono utgang og laget for å brukes opp mot en (gitar)amp. Jeg kunne imidlertid tenke meg å splitte signalet på en eller annen måte, sånn at jeg får sendt loopen til PA mens gitarlyden går direkte til ampen. Er dette mulig? Tips til oppsett/løsninger ønskes, gjerne med lenker til nerdesider med illustrasjoner/videoer osv.
 15. Jeg vurderer å selge min oppgraderte Fender Stratocaster MIM fra midten av 90-tallet. Jeg har satt på Wilkinson VSVG tremolo, samt byttet elektronikk/plekterbrett. Texas Special pick-ups og push/pull-pot for flere pick-upvalg. Ellers er gitaren helt standard. Hvor mye kan jeg ta for den? Tips?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.