Gå til innhold

CastorFiber

Administrator
 • Innholdsteller

  18 509
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  184

CastorFiber vant dagen sist November 13

CastorFiber hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

4 657 Excellent

2 følgere

Om CastorFiber

 • Rang
  Fanejunker

Profile Information

 • Kjønn
  Forteller ikke
 • Bosted
  Hamar

Nylige profilbesøk

21 342 profilvisninger
 1. Aldri sett. Tror også at det kan ta noe tid før noen ser på dette. Hold ut!
 2. Jeg har faktisk laget gitar på sløyden, i sponplate! Det var nok ikke det lureste valget, men har fortsatt halsen liggende. Sånn kan det gå.
 3. Før man rigger seg opp med masse lyd bak seg, så bør man også tenke litt på hva som skjer siden i livet. Det gjorde ikke jeg. Høreapparater er noe dritt, men plutselig trenger du det. Det er faktisk ikke stilig, morsomt eller kult. Det er noe herk. Dropp veggen, la PA gjøre jobben, og ta vare på hørselen.
 4. Det låter jo ikke ost når du bruker denne. Det låter rått!
 5. Etter hvert som man blir eldre, innser man at livet har flere faser. Jeg er ferdig med en av mine, nemlig gitarfikling. Jeg er ikke så veldig glad i å selge ting på nettet, så derfor spør jeg her om en flyttekasse full av ting og tang kan være et salgsobjekt for folket her? Jeg kunne jo ha solgt unna en og en ting, men det er faktisk ikke så fristende for meg. De tingene jeg har, er mer "billig skrot, men veldig mye av det" enn "Godbiter og fantastiske skatter fra det uåpnede skapet til bestefar". Det er snakk om for eksempel pickups, type Epi, GFS, og så videre. Jeg har en god del verktøy, stort sett fra StewMac, et stratbyggesett (igjen rimelig) noen bøker om gitarbygging, potmetre av mer eller mindre kurant type, brytere, knotter, skruer, beis, fillers, superfint slipepapir, brytere, nuts, diverse bånd, noe binding, og jeg kan holde på lenge. For mange år siden var en forhandler innom her, og han utbrøt "Du har faen meg mere ting enn det jeg har i butikken". Jeg er ikke ute etter å få inn en vanvittig sum, men det er for dumt å kjøre dette på søppelplassen. Jeg er ikke blakk, så jeg vil ha igjen litt for dette. Før jeg bruker tid på å samle sammen og ta bilder, vil jeg gjerne vite om dette er en kurant måte å selge ting på. Hvis jeg ikke får noen svar, får jeg finne andre måter å kvitte meg med alle disse tingene på. Svar i tråden, eller PM. Uforpliktende.
 6. "Lighterbensin" er et fint middel for å fjerne ting på lakk.
 7. Jeg har limt på halsen på min to ganger. En gang fordi den løsnet, og en gang på grunn av neck reset. Som før nevnt er halsinnfestingen rimelig enkel på disse.
 8. Det er en god stund siden jeg solgte den, så du må ta svaret med en klype salt. Jeg mener å huske at det var "innafor", det som var slappest var pickups. Hadde planer om å skifte ut, men det ble så mange gitarer at jeg solgte den i stedet for. Det kan jo godt tenkes at andre modeller er annerledes. Man merker at det er rimelige gitarer.
 9. Jeg har hatt en "SG" dobbelthals. Det var ikke noen knallgitar, men helt grei.
 10. Jeg har et par slike gitarer selv. Hvis bestefaren din sier ha koblet den opp mot forsterker, så er det trolig sant. Da disse gitarene var i bruk, klistret noen fast en høyttaler fast på gitaren og brukte det som "mikrofon". En annen metode var å feste en pickup på enden av halsen. Pickupen hadde to flate metallstenger som ble festet på siden av gripebrettet. Høfnergitarer har en svakhet i halsinnfestingen. Den er veldig enkel, og gitarene hadde heller ikke skubbestang (trussrod) Du skal lete litt etter noen som er villig til å betale 6000 for denne i Norge, særlig siden det er en modell uten mulighet for tilkobling til forsterker. De låter ikke særlig bra uten pickup. Med en pickup, er lyden ganske fin hvis det er den typen lyd man er ute etter.
 11. Alle starter på et sted. Noen sanger kan spilles med alt fra tre akkorder og opp til over ti stykker, alt etter hvilken effekt/stil man er ute etter. I og med at jeg forsøker å bidra, og jeg opplever at du er i oppstart, hadde jeg jobbet til å begynne med med maksimum seks akkorder. Da blir det tre durakkorder og tre mollakkorder. For å holde oversikt over hvilke akkorder som er aktuelle i den sangen i den tonearten du spiller i, så er kvintsirkelen nyttig. Hvis du for eksempel skal spille en sang i A- dur, blir durakkordene A, D og E. Mollakkordene som "hører til" er F#m, Bm og C#m.. Spiller du den samme sangen i C- dur, blir durakkordene C, F, og G. Mollakkordene blir da Am, Dm og Em. Ta en kikk på bildet og se på sirkelen hvordan akkordene er plassert. Dur på utsiden, og moll på innsiden. Skal du spille en sang, så vet du på forhånd hvilke seks akkorder som kommer til å passe. Om du skal bruke to eller seks eller noe i mellom, avhenger av sjanger og hvordan du vil gjøre det. Det harmoniseres forskjellig i gospel og i punk..
 12. Den var fin @The Euphor ! Er den til salgs?
 13. Du får trolig mindre for Fernandes i Norge enn det de er verdt. Bortsett fra enkelte "Boutique"- merker, går det kun i Fender stort sett og en og annen Gibsonbass, merkelig nok. Har hatt (og har) et par Fernandes- strengeinstrumenter. Gidder ikke å selge, fordi jeg ikke får igjen i nærheten av hva gitaren egentlig er god for. Ga bort en til en ivrig nybegynner her i stedet for. Du kan jo prøve deg med 5000. Det er jo gibortpris.
 14. Haha. Jeg er så rar at jeg har flere loddebolter, og den du linket til der fungerer superfint. Koster ikke stort, og varmen kan reguleres. Ligger i "Spillejobbkofferten", sammen med tinn, ekstra plugger, noen tenger og slikt. Problemet er at støvlaget på den kofferten begynner å bli ganske tykt, men det er en annen historie.
 15. Det å lodde er ikke magi eller tryllekunst. Det virker som om enkelte tror det. Det er noe man lærer mens man lodder, på samme måte som det er med mange andre ting. Det er en del enkle prosedyrer det er greit å følge. Man trenger ikke en loddestasjon, men det gjør livet litt enklere. Generelt sett vil jeg mene at hvis man skal lodde i en gitar, så kommer man veldig langt med en loddebolt på omtrent tretti watt, et par krokodilleklemmer og loddetinn med flussmiddel. Renslighet og så lite loddetinn som mulig er viktig. Da får man fikset det meste.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.