Gå til innhold

CastorFiber

Moderators
 • Innholdsteller

  18 444
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  182

CastorFiber vant dagen sist August 4

CastorFiber hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

4 561 Excellent

1 følger

Om CastorFiber

 • Rang
  Fanejunker

Profile Information

 • Kjønn
  Forteller ikke
 • Bosted
  Hamar

Nylige profilbesøk

21 193 profilvisninger
 1. Alle starter på et sted. Noen sanger kan spilles med alt fra tre akkorder og opp til over ti stykker, alt etter hvilken effekt/stil man er ute etter. I og med at jeg forsøker å bidra, og jeg opplever at du er i oppstart, hadde jeg jobbet til å begynne med med maksimum seks akkorder. Da blir det tre durakkorder og tre mollakkorder. For å holde oversikt over hvilke akkorder som er aktuelle i den sangen i den tonearten du spiller i, så er kvintsirkelen nyttig. Hvis du for eksempel skal spille en sang i A- dur, blir durakkordene A, D og E. Mollakkordene som "hører til" er F#m, Bm og C#m.. Spiller du den samme sangen i C- dur, blir durakkordene C, F, og G. Mollakkordene blir da Am, Dm og Em. Ta en kikk på bildet og se på sirkelen hvordan akkordene er plassert. Dur på utsiden, og moll på innsiden. Skal du spille en sang, så vet du på forhånd hvilke seks akkorder som kommer til å passe. Om du skal bruke to eller seks eller noe i mellom, avhenger av sjanger og hvordan du vil gjøre det. Det harmoniseres forskjellig i gospel og i punk..
 2. Den var fin @The Euphor ! Er den til salgs?
 3. Du får trolig mindre for Fernandes i Norge enn det de er verdt. Bortsett fra enkelte "Boutique"- merker, går det kun i Fender stort sett og en og annen Gibsonbass, merkelig nok. Har hatt (og har) et par Fernandes- strengeinstrumenter. Gidder ikke å selge, fordi jeg ikke får igjen i nærheten av hva gitaren egentlig er god for. Ga bort en til en ivrig nybegynner her i stedet for. Du kan jo prøve deg med 5000. Det er jo gibortpris.
 4. Haha. Jeg er så rar at jeg har flere loddebolter, og den du linket til der fungerer superfint. Koster ikke stort, og varmen kan reguleres. Ligger i "Spillejobbkofferten", sammen med tinn, ekstra plugger, noen tenger og slikt. Problemet er at støvlaget på den kofferten begynner å bli ganske tykt, men det er en annen historie.
 5. Det å lodde er ikke magi eller tryllekunst. Det virker som om enkelte tror det. Det er noe man lærer mens man lodder, på samme måte som det er med mange andre ting. Det er en del enkle prosedyrer det er greit å følge. Man trenger ikke en loddestasjon, men det gjør livet litt enklere. Generelt sett vil jeg mene at hvis man skal lodde i en gitar, så kommer man veldig langt med en loddebolt på omtrent tretti watt, et par krokodilleklemmer og loddetinn med flussmiddel. Renslighet og så lite loddetinn som mulig er viktig. Da får man fikset det meste.
 6. De kunne jo ha satt på et Maestro- klistremerke..
 7. Nå er det jo ikke vanlig å spille "bassganger" på ukulele. Hvorfor det er sånn, kan man jo spekulere i, jeg tror ikke noen vet svaret. Ukulele er basert på Machete og Cavaquinho. Noen av disse har stålstrenger, og på min Cavaquinho er ikke fjerdestrengen oktavert. Det kan jo være så enkelt at de ikke hadde omspunnet fjerdestreng tilgjengelig, eller at de syntes det låt finere. Vil man ha en ukulele uten den oktaverte fjerdestrengen, kan man kjøpe seg en barytonukulele. Der er fjerdestrengen "normal". Det er veldig enkelt for en gitarist å bli ganske habil på en slik ganske kjapt.
 8. Veldig forenklet kan man som gitarist tenke seg en ukulele slik: 1. Fjern 5. og 6. streng. 2. Skift ut fjerde streng til omtrent samme tykkelse som første streng, og stem den én oktav opp. 3. Sett på en kapo på 7. bånd. Da vil gitaren du bruker være helt lik å spille på som en ukulele, rent bortsett fra at mensuren er lenger.
 9. Hm. Kjenner at jeg kanskje vet litt for mye om ukuleler her. La os nå ut fra at dette enten er en sopran eller konsertukulele. Da er det slik at streng 1 og 4 er de tynneste. På en slik ukulele er streng 1 tynnest, og så blir streng 2 og 3 tykkere, før streng 4 blir tynnere igjen. Jeg håper det var oppklarende. Har man en barytonukulele, er svaret litt anderledes, men det kan vi ta siden, tror jeg.
 10. Hvorfor bør man unngå 2.4 GHz? @Soundmannen
 11. Som jeg har nevnt, er det jo forskjell fra gitar til gitar, men er lakken litt sprø, tykk og har litt dårlig feste til underlaget, kan man oppleve at det rives opp når man borer såpass tett som det man må gjøre for å lage hull til ferruler. (Hm. Hva heter det på norsk?) Dette har du uansett kontroll på, ser det ut som. Fra min side var det kun ment som et velment råd. Dette ser jo veldig bra ut. Snudd plate er lurt, synes jeg.
 12. Ingen spørsmål er for dumme, og vi er ikke nøye på terminologi! Velkommen til forumet. Ojoj. Dette var slitt. Det bør byttes ut. Ut over det, er vel dette en helt kurant gitar å pusse opp. Jeg har hatt mer enn en Fernandes, og de er stort sett av mye høyere kvalitet enn det prisen skulle tilsi her i Norge. Har ikke undersøkt så veldig nøye, men jeg hadde vel boret opp. Om innsatser passer eller ikke, har jeg ikke sjekket. Ellers kan jeg jo nevne at hvis du vil sikre deg ekstra godt, så er 'Cascol polyeturethanelim (grønn kork) laget for å lime tre til metall. Sier ikke at det er nødvendig, men det er en mulighet. Det ekspanderer også litt mer enn vanlig trelim. Post gjerne bilder når du er ferdig, og ikke vær redd for å spørre.
 13. Tipper du tenker på Nilsengitaren fra 1947. Nå var vel den første personen som laget en pickup Lloyd Loar i 1927. Firmaet som nå heter Rickenbacker snekret sammen "The frying pan" i 1931, så herr Nilsen kan strengt tatt ikke påstå at han var først. Tidlig ute var han, for all del. Det det saksøkes rundt her er jo helt andre detaljer enn om hvem som "fant opp" elgitaren. Poenget for min del er vel om man skal tjene penger på å lage og selge gode gitarer, eller om man skal saksøke andre for å tjene penger uten å lage gode gitarer. Så er det selvsagt et godt rom for diskusjon rundt hva som er riktig å gjøre mellom disse to strategiene. Edit- tar litt forbehold om årstall, har ikke sjekket skikkelig om hodet husker rett. Veldig feil er det vel ikke.
 14. Höfner var jo kjent for store inlays. Detaljbilde av en litt påkostet modell fra 1958.
 15. Det skal jeg love deg er en skikkelig nedtur!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.