Web Analytics
Gå til innhold

Kaja

Medlem
 • Innholdsteller

  45
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Kaja

 • Rang
  Nybegynner
 1. Chet atkins er en mann jeg har stor respekt for. Når jeg selv forsøker å spille Yakety axe merker jeg hvor utrolig stor forskjell det er på bittesmå gitarister (som meg) og de virkelig store. Og svaret på hvor mange akkorder han kan er selvfølgelig: alle. Alle skikkelige musikere bygger og analyserer akkorder ut fra skalaer, og derfor er det ingen sak å kunne de akkordene man selv vil. Fine filmer. Bra funnet.
 2. Beklager den lille glippen ang studio og standard. Og takker for svar.
 3. takamine har generelt sett gode klassiske gitarer, men som sagt: ikke tenk på merket. Mitt tips: Alhambra 5p m/fishman problend pickupsystem. Har den selv og mener det ikke finnet noe bedre for mitt bruk i den prisklassen. ca 10 laken.
 4. Ser at de fleste musikkbutikker kjører tilbud på Gibson les paul standard faded for tida til rundt 9000 kr. (eksempelvis sound1.no). Lurer litt på hva folk tenker om disse gitarene. Er de av samme kvalitet som øvrige til adskillig flere tusenlapper, eller er det en forskjell i treverket/pickups som er av stor betydning for lyden? Lakken veit jeg er annerledes, men det er overhodet ikke noe som betyr noe for meg. Takker for alle svar.
 5. Finn en sangbok og spill melodilinjene istedet for akkordene. Masse lette melodier på viser og popsanger som man finner i sangbøker. Som jeg nevnte lenger opp: Klassisk gitar av Sven Lundestad tar for seg læring av noter på en veldig fin måte der vanskelighetsgraden er konstant stigende. Du både mester og blir utfordret, og blir bedre og bedre til å spille etter hvert som du kommer videre i boka.
 6. Såvidt jeg vet er ac97 en betegnelse på noen lydkort som sitter innebygget i en del hovedkort til windows-pc'er, så dersom jeg har rett, noe som ikke er helt sikkert, så var ikke du helt på villspor.
 7. Synes du er litt ute på dette med lydkort med innebygde preamps. Det er klart at dersom du kjøper lydkort uten breakout box så får du støyen fra inne i pc, men et eksternt lydkort vil ikke bli påvirket i noen grad av pc-støy siden konverteringen skjer i boksen, og det kun sendes et digitalt signal til pc'n. Mackie onyx som du nevner er forresten en knallmikser og gir utrolig mye for pengene, men i forhold til pc-støy har den ikke en eneste fordel. Som sagt mye for pengene, men det gir også protools superbundle (002 +++), presonus firestudio, etc etc. Når det gjelder mikrofoner, så hør på de før du kjøper. Røde NT-5 er genial, sm57 og sm58, men MC03 har jeg ikke hørt, så den kan jeg ikke uttale meg om.
 8. Lær for all del noter. Dersom du er interessert i å lære en "ny" spillestil i samme slengen er "Klassisk Gitar" av Sven Lundestad en utrolig bra bok å lære noter fra. Bruker den til gitarelevene mine, og den slår aldri feil. Kjenner også flere gitarlærere som bruker den. Jeg for min del får ofte bruk for noter under samspill og dersom jeg skal lære meg nye sanger (gehøret mitt, og ikke minst min evne til å huske er ikke helt super). Kjøp boka! koster 500 kr og er hvit. Da har du i tillegg mange klassiske verk som er helt suverene å spe på med (laget en del elgitarsoloer av JSB og Fernando Sor og må si det fungerer veldig, veldig bra. Og ja: Man blir en bedre musiker av å kunne lese noter, men det gjør deg ikke til en god musiker. Teori må faktisk til noen ganger for å kunne være en dyktig musiker, og noter er den eneste skrivemåten for musikk som er universal, gjelder for alle instrumenter, og gir fullkommen informasjon om musikken som spilles.
 9. De to nylonstrengsgitarene jeg har best erfaring med er Morgan CG10 som koster rundt 1000-lappen og en stagg-gitar jeg ikke husker nummeret på. Allikevel vil jeg anbefale deg stagg sin nylonstrenger. De har jevnt over bedre gitarer enn Morgan i billig-klassen. Det er få som selger disse i norge, men jeg kjøpte meg to stykker i danmark som virkelig er knall. Kosta meg 600 kr stykket. De er verdt ca 1500 dersom man sammenligner med f.eks morgan sine gitarer. Dersom du vil ha litt orntlig kvalitet vil jeg anbefale deg en Morgan Maria. Det er den eneste nylonstrengsgitaren fra morgan som holder høy standard i forhold til pris imho. (men den koster ca 2000) Skikkelig knall. Eier en slik selv i tillegg til to stagg-gitarer som sagt. Jobber som gitarlærer og pleier å anbefaler morgan maria til mine elever. Den billigste gitaren til alhambra (1c?) er også noe å se på. Varierende kvalitet på så billige gitarer, så det kan være lurt å prøve det eksemplaret du kjøper, og passe på å få med deg denne gitaren hjem. Lykke til.
 10. Jeg får ikke låta til å spilles av jeg. De andre fungerer fint, men den du spurte om får jeg ikke opp.
 11. Avalanco: Dersom du kjøper en shure sm58 må du ikke finne på å selge den. Det er 2 mikrofoner du ikke selger dersom du allerede har kjøpt de. Du får ALLTID bruk for disse. Det er shure SM58 og SM57. Det er en grunn til at alle lydstudio har minst en av hver. De er uunværlige. Pluss at du ikke får noen god bruktpris for de uansett. Husk også at det finnes ikke en mikrofon (kondensator eller dynamisk) som kan dekke alle behovene du får fremover. Dersom du har en vokalist som ikke høres bra ut med kondensatoren du kjøper senere kan du prøve sm58 og sm57, og mest sannsynlig få et annet (og kanskje bedre) resultat. Sm58 er også genial til live vokal (avhengig av vokalisten selvfølgelig). Dersom du må velge mellom sm57 og sm58 og i tillegg til vokal skal mikke opp gitarforsterkere ville jeg gått for en sm57. Den er allsidig nok for hele familien.
 12. Helt uenig.. Jeg klarer meg veldig fint kun med mus og tastatur. Sikkert kjekt å ha, men absolutt ikke et must. Produktiviteten øker sinnsykt mye. Lydkvaliteten på innspillinga blir jo ikke bedre, men det har gjort underverker med hvor presis og effektiv jeg kan være med en usb controll surface fremfor luremus. Jeg trodde også jeg var effektiv med mus og tastatur. Programering av compressor, panning og volum er en drøm med denne (eller en hvilken som helst tilsvarende) "boksen". Jeg kan ikke se for meg å sitte i 2 timer for å finjustere volumet på et 5 minutters gitarspor. Nå kan jeg bare ta det på øret, og bruke faderen. glidende, fine og presise overganger. Senere kan jeg fysisk se faderene bevege seg for vite hvor jeg har gjort korrigeringer og hvordan disse påvirker lyden. Tre ting man må tenke på er allikevel. Man må lese om hvordan man skal bruke av de motoriserte faderene slik at du slipper å sloss med de de hver gang du skal gjøre en korrigering på noe du allerede har spillt inn. I cubase SX3 har du ikke generic remote panning dersom du ikke har lisens (dette har du i sx2 og sx1) I hele cubase pakka har du det velkjente problemet at dersom du har satt opp en generic remote løsning og legger til et spor midt mellom to andre vil du være ute og sykle. Dette fordi genric remote ikke forskyves i takt med nye spor. Jeg løser dette ved å arbeide ut fra presets med tilstrekkelig lydspor og ferdig programert generic remote.
 13. Ikke noe dårlig tilbud det der. Liker personlig cubase best, men til den prisen er det virkelig bra saker. Da mangler det bare monitorer, en sm57 og selve rommet så har man det meste.
 14. Jeg har spillt jazz med SG før jeg. Gjør det gjerne igjen. Mulig det bare er jeg som er rar, men jeg liker SG til det aller meste.
 15. Anbefaler dere presonus firestudio, En shure sm57, litt ekstra ram til pc'n (totalt 2 gb), et par dårlige monitorer (oppgrader de seinere når dere får råd til genelec) og ellers begynne å bygge rommet slik dere vil ha det. Les masse om det. Dere kommer langt med det oppsettet som er der. Det viktigste er å ha en knallbra kanalstripe til å begynne med. Det har dere med sm57 og presonus firestudio (til den prisen). Deretter ville jeg kjøpt en knallbra studiogitarforsterker (ikke 40 000 W stack, men noe som er kvalitet) og funnet ut hva dere mangler... Mitt hete tips er altså å begynne med lite utstyr av bra kvalitet fremfor å kjøpe alt i halvshabby kvalitet. En behringer BCF2000 er et must for ethvert amatørstudio, men i piratkopiert sx3 mangler du generic remote funksjonen for panning. Anbefaler at dere finner en student som vil kjøpe inn Cubase 4 til dere (4045 kr). Da har dere utelukka behovet for eksterne plugins i startfasen og har et knallbra system. Dropp eggkartongene. Til å begynne med vil jeg faktisk anbefale å kjøpe inn en sofa på loppemarked som kan stå i studio. Det blir veldig koselig, og det demper faktisk sinnsykt mye. Hvis dere får stjålet madrasser kan disse også stables i hytt og pine (ikke bokstavlig talt). Lykke til.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.