Web Analytics
Gå til innhold

Scrutinizer

Medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Scrutinizer

 • Rang
  Nybegynner
 1. Flott bass som godt kunne passert hos meg. Den har jo litt av den "fancy" vibben mener jeg da den har fint treverk og ser litt påkostet ut. Litt "kloremerker" er det bare sjarm med, viktigere synes jeg at den låter bra og kjennes fin å spille på :-) Lurer forøvrig litt på hva NBD står for, kan jo se for meg at det har noe med nyervervelse å gjøre :-)
 2. Da har æ vært å hørt på Mr. King i London og der sto det faktisk flust med T.C utstyr. Så blant annet en blacksmith og en eller to RH750 topper + endel kasser. Blant annet en 4x10 kasse og noen andre småkasser. Lyden var........bra :-( Veldig Mark King, så det er vel noe i det med at lyden ligger i hendene. Morsomt å se at han fremdeles er bunn solid og med go driv. Fikk i tillegg med meg litt London bassguitar show men det var jo ikke værende der inne mer enn kort tid. 50+ bassister som spilte høyt og uhemmet på de forskjellige standsene. Oh my oh my
 3. Stilig bass, uvanlig finish. Har ikke sett en slik flea/funk unlimited før.
 4. Tre45 var vel de som tok de inn til landet i sin tid. Nå er de jo under paraplyen til 4sound og sist jeg var innom der var det stort sett standard fender og deres kloner som hang på veggene rent bortsett fra en og annen yamahabass. Kjøpte min siste modulus fra statene og betalte der 17000kr. På tre45 anslo de at de måtte ha mellom 30000 og 35000 for en slik bass. Sier seg selv at den er lite salgbar i lille Norge til en slik pris. Kan jo begynne å tenke ganske mange andre alternativer blant annet få bygget en custom sak mange plasser. Når det gjelder status har jeg prøvd noen slike og de har alle spilt som en drøm. Utrolig lettspilt og med lav action. Synes nok modulus er litt mer krevende å spille på. Vet ikke hva det er men det kan muligens ha noe med skalaen på bassen. Lurer på om ikke status sine er 34" mens de fleste modulusene er 35". Har også hatt lyst til å prøve en Zon bass. De er nok hakket dyrere en de fleste status og moduluser jeg har sett men skal visstnok låte litt anderledes enn i alle fall modulus. Muligens vinne i lotto først
 5. Modulus er gode basser men de blir fort litt for dyr for den gjennomsnittelige hobbybassist tror jeg. Har selv to quantum basser og stortrives med de. Ellers ser jeg jo at du har endel fine basser utenom flea modellen
 6. Enig med deg mytola. Slap lyd ligger i fingrene mest av alt. Så da kan det vel være bassisten da :-/ Men på den andre siden koser jeg meg med slaphand bassing hele dagen etter at fafner toppen kom i hus. Vet ikke heler hva det er, mulig jeg er ganske sær når det gjelder lyd :-)
 7. He he, ja har fått med meg det der om EMG pick ups. Virker som det er 99,9% oppsluttning om at emg låter sterilt på TB. Det er heller ikke min oppfatning. Gikk fra bartolini til EMG DC når jeg skiftet på 5 strengs quantumen. 4 strengeren var orginalt utstyrt med P/J EMG. Btw status er jo kongebass da :-)
 8. Har hatt markbass littlemark og nå den 450 rebelhead toppen og har brukt en liten formue til nå på å finne lyden min. Synes spesielt de laveste frekvensene blir nyansert og klar på fafneren. Alle som har prøvd modulusbasser og kanskje tilog med de fleste av de andre grafittbaserte bassene har erfart at de låter anderledes en trebasser. Noen synes de låter sterile og kalde og styrer derfor langt unna de. På fafneren og den galien kruger 2X12 kassa jeg har nå synes jeg ikke modulusen låter kald eller tynn som på de andre toppene jeg har prøvd. Kunne sikkert vurdert andre alternativer enn fafneren, for å være ærlig kunne det blitt en ny skuffelse for meg men heldigvis traff den der den skulle :-) Når man bor i utkanten får man ikke sjangsen til å prøve så mye utstyr lokalt. Har riktignok en årlig tur til London men det er upraktisk å drasse på bassen helt ned dit. Ellers er jeg noen turer innom Trondheim men det er fortsatt mindre aktuelt å ta med bassen så det blir å prøve å feile litt. Er TD660 så veldig forskjellig i lyden i forhold til fafneren?
 9. Her er mitt førsteinntrykk av fafneren sendt til en medbassist på sms :-) "Fy f...... Der e lyden æ har leita etter i nån år nu. Begge modulusan låte konge. Slap lyd av en annen verden og førr en definisjon i bassregisteret. Nu hør æ forskjell på de dypeste tonan på bstrengen Ubeskrivelig egentlig. Den e dyr ja men verdt prisen i mine øya". Denne forsterkeren blir med meg til jeg gir opp bassen. Vet ikke mer å si. Har ikke fått testet på noen andre basser ennå men skal prøvespille sanbergjazzen og L&G tributen på den senere når jeg har fått samlet meg litt :-) P.s Kan jo bare legge til at jeg som hater overstyring på bass faktisk fant fafnerens overstyring interessant i en slik grad at jeg faktisk kunne tenke meg å bruke den.
 10. Skal til London nå i februar å høre Mark King m/venner, er vel et slags husorkester på Ronnie Scotts. Må si jeg er spent på om han bruker den T.C toppen der. Har selv en rebelhead 450 og jeg klarer ikke helt å se for meg at Mark King bruker denne forsterkeren spesielt med tanke på slap lyden. Mulig det bare er jeg som er dårlig å skru eventuelt å spille :-( men jeg klarer ikke å få noen decent slap lyd utav den forsterkeren. For meg var den en gedigen nedtur. Synd egentlig for den er ellers utstyrt med alt man kan ønske seg. Supergod D.I, innebygget tuner også videre
 11. Ja skal komme tilbake med en liten rapport når jeg har fått prøvd den ut litt :-)
 12. Ble vel ikke egentlig så mye mer klok men skjønner at her er det store variasjoner når det kommer til lyd og lydidealer, som forventet egentlig :-) Nå har jeg i allefall bestilt fafneren og har samtidig lagt inn en bestilling på en GB streamliner 900. Så får vi se hva jeg ender opp med. Vurderte forsåvidt shuttle serien til genz også men landet på streamlineren, mest fordi jeg har hatt en slik hjemme og egentlig var ganske fornøyd med den.
 13. Scrutinizer

  EBS fafner

  Går rundt å lurer på om jeg skal gå til innkjøp av en stykk av overnevnte forsterker. Har nå etter at jeg solgte min trace elliot top for noen år tilbake hatt markbass (littlemark) og T.C electronic RH450. Littlemarken hadde jeg koblet opp til en 4x10 kasse (SWR goliath 2) som jeg også har solgt. T.C RH450 brukte jeg først på en 2x12 kasse av deres merke. Den har jeg også solgt :-). Kjøpte så en 2x12 Gallien kruger neo series. Litt mer fornøyd med den men fortsatt ikke der at jeg trives med lyden. Finner meg stadig i å skru og skru på den rebelhead toppen, det samme gjalt markbasstoppen. Føler den ikke gir meg i nærheten av en brukbar lyd for meg :-/. I tillegg har jeg hatt den med på øving utallige ganger og opplever som regel å drukne i 2 overivrige gitarister så den er ikke tilfredsstillende i øvingssammenheng. Mitt lydideal innebærer en tight bass men samtidig krisp og klar lyd i de øvre registrene. Har lånt meg en Genz Benz streamliner 600 som jeg er ganske fornøyd med på GK kassen. Blir vondt å levere den tilbake hvis jeg ikke får skaffet meg noe annet :-(. Genz Benzen har en mye mer klar lyd samtidig som den har noe av den punchen jeg savner i t.c toppen. Er blitt skeptisk til disse nye digitalforsterkerene nå og derfor vurderer jeg fafneren som jeg har hørt flere bassister på you tube har fått knall lyd ut av. Blant annet denne karen: og denne: Førstnevnte har også en liknende bass som jeg har. Han har riktignok den tidligere kalt flea modellen mens jeg har en 4 og 5 strengers quantum men jeg hører mye av den samme lyden i min bass bare ikke gjennom t.c toppen. Det jeg lurer på er om det er noen her som har prøvd den fafneren og da med hvilken bass. Er den så bra som jeg tror den er. Er det verdt å slite på 16 kg amp for å få komme til lyd nirvana. Er i tvil, får ikke prøvd den selv på grunn av at jeg bor i Bodø og her er det ingen ebs forhandlere. Må nevnes at guttungen har en liten øvingsforsterker av merket ebs og den har litt av den lyden jeg er på hvileløs jakt etter.
 14. Hei vikunja Kunne kanskje vært interesant. Hva skal han ha for den. Klarer ikke å finne noen norske priser på den modellen.
 15. Amerikansk eller ikke, det blir ikke så mye fortjeneste. Kanskje en tusenlapp. Da er det vel ikke noe vits Kanskje se litt rundt på den der siden du linket til HeavyBassDude for alternativer
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.