Web Analytics
Jump to content

anray

Medlem
 • Posts

  68
 • Joined

 • Last visited

About anray

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bluesportalen.com

Profile Information

 • Location
  Fredrikstad
 • Interests
  Gitar, musikk

anray's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

0

Reputation

 1. Hei. Vi har startet www.blueshandel.no for alle dere som liker blues. Vårt hoved salgsområde er bluesmusikk, men vi fører også lærematriell, noter, tabs m.m. Sjekk ut våre åpnings tilbud nedenfor, og vår store cd kampanje. Mange flere cd titler er underveis. Tenkte bare jeg skulle opplyse dere om dette, siden det faktisk er en del på forumet som liker blues. Ha en flott dag!
 2. Jeg har brukt Ernie Ball 0.10 en god stund og synes ikke de var så aller værst jeg, men fikk testet et sett "Everly Electric Rockers" strenger, og de var jo bare helt nydelige, samtidig som de holder myye lengre enn andre strenger jeg har prøvd. Så de kan ivertfall jeg anbefale på det varmeste.
 3. Hei du. Kanskje denne siden kan hjelpe deg litt. www.bluesportalen.com/Stevie_Ray_Vaughan.html Det er en side jeg har laget på min nettside www.bluesportalen.com Håper den kan være til hjelp. Lykke til!!
 4. skal komme med et svar til deg iløpet av morgendagen Kjempe bra. Er bare å håpe da jo :-)
 5. Er jo store forskjeller på strenger, så en bør jo helt klart finne ut hva som passer til sitt bruk. Jeg bruker selv Everly Electric Rockers strenger, og er knall fornøyd med de. Jeg spiller blues, og funker fett til det. Mener å huske at de koster kr: 110,- pr. sett, ivertfall der jeg kjøper de. Har forespurt www.stikker.no om de kan ta de inn, men venter på svar. Er spent på om de klarer det og til hvilken pris.
 6. Hei. Knall bra side, og kjempe fine priser, spesielt nå som frakten har kommet så lavt ned i pris også. Kan du skaffe Everly Electric Rockers 0.10 - 0.46. Håper du kan skaffe disse og ordne en bra pris på disse også. Hvis du får til det, vil jeg gjerne ha en pris både på enkle sett og på bulk shop hvis det finnes.
 7. Alle gitarer som kommer rett fra butikk må justeres. Det er ikke noe vits å justere en gitar på fabrikken siden det skjer mye med treverket på tur rundt halve jorden i båt. Hvis det er en skikkelig gitarbutikk, så justerer de den før du får den, men det er ikke alle som gidder. Justering og intonasjon av gitaren er helt vanlig vedlikehold, og det bør gjøres jevnlig. Ja, burde helt klart blitt gjort av butikken hvor jeg kjøpte den, men skulle ha betalt for å gjøre det. Sikkert fordi den er så billig, men burde vel yte litt service for det. Har jo planer om å kjøpe meg en Fender om ikke så lenge, men gidder jo ikke går tilbake dit med slik behandling. Når de alikvel skulle ha betalt, så gikk jeg heller til Øivin Fjeld, som jeg har brukt mye tidligere, siden han er en jeg virkelig stoler på. Nå fikk denne gitaren litt mere enn vanlig justering da. Senket strengene som var veldig høye, smurte inn halsen med olje, siden den var så tørr at den måtte smøres inn to ganger, samt intonasjon og kapping av de fjærene som sitter under stolen på hver strenge holder (husker ikke hva det heter) da de stakk så langt opp. Hele behandlingen tok en time, og da blir det jo kostbart. Men så ble den jammen bra også, er knall fornøyd med resultatet. Skal bare ha den til jeg får kjøpt meg en Fender Stratocaster om ikke så altfor lenge, så da fungerer den helt greit så lenge.
 8. anray

  Barnegitar

  NB: Denne gitaren kommer ved neste leveranse til å koste adskillig mere. Sist jeg snakket med han nevnte han at prisen kom til å øke. Mener det var 4700,- eller ivertfall i nærheten, er ikke helt sikker. 2795,- Ja den koster 2795,- pr. idag, men kommer til å øke ved neste leveranse. Ivertfall i følge Øivin Fjeld selv, og han burde jo vite det han :-)
 9. Det er akkurat det som er bra med denne gitaren, den er faktisk veldig deilig å spille på. Liker halsen kjempe godt. Er som sagt ikke mye utover det som er bra, men hva kan en forvente av en gitar til 1500 kr.
 10. Den koster 1500. Ivertfall der jeg kjøpte den Georgi D. Gitarer
 11. anray

  Barnegitar

  Den gitaren du snakker om her, er Øivin Fjeld's Giss gitar. Så det er ikke 5# men G# og er overhodet ingen barnegitar. Det er en fullblods gitar, som er laget for å låte best stemt i Giss. Ja, den er liten av størrelse, men har blitt solgt til flere kjente gitarister rundt om i verden, og er en meget spesiell gitar, helt unik faktisk. Men den kan selvfølgelig stemmes i E og fungere greit som barnegitar også, men klinger helt klart best i Giss. NB: Denne gitaren kommer ved neste leveranse til å koste adskillig mere. Sist jeg snakket med han nevnte han at prisen kom til å øke. Mener det var 4700,- eller ivertfall i nærheten, er ikke helt sikker.
 12. Det er sikkert flere gitarer som fungerer veldig bra til den prisen. Jeg ville bare anbefale Morgan Strat'en nettop fordi det er den jeg synes fungerer best av de billige gitarene jeg har prøvd. Men jeg har selvfølgelig ikke prøvd alt som kryper og går av gitarer, så det er sikkert mange andre som også er minst like bra, om ikke bedre. Min ble ivertfall knall bra etter en justering. Når jeg sier knall bra, så er det etter prisen å dømme, bare så ikke det blir missforstått. Jeg anbefaler ivertfall denne til nybegynnere og til de som trenger en billig strat.
 13. Jeg vet at denne gitaren har vært oppe til diskusjon før og blitt satt opp mot og sammenlignet med squier o.l. De fleste har er av den formening at dette er en dritt gitar, som ikke er verdt å se to ganger på en gang. Jeg trengte en billig strat for å bruke i en periode, fram til jeg får kjøpt meg en Fender. Valget falt på en Morgan Legend Stratocaster kopi, da denne var meget billig og jeg likte halsen ganske bra. Saken er den, at rett fra fabrikk, er denne gitaren helt forferdelig, og blir sur etter 2 minutters spill, spesielt ved strenge bending, da var den ikke spillbar etterpå, og måtte stemmes hele tiden. Jeg tok gitaren med til en gitarmaker, næremere bestemt Øivin Fjeld, som etter min smak er en av landets desiderte beste gitarmakere, og fikk en full justering, behandling. Nå er den faktisk kjempe fin å spille på, holder seg ren overaskende lenge, faktisk like bra som dyrere fender gitarer. Den er justert slik at vib systemet ligger klistret til kroppen og brukes da ikke, da jeg ikke bruker vib særlig mye alikevel. Justeringen kostet riktignok 680 kr inkl. strenger, men så fikk jeg da også en gitar som funker meget bra, med tanke på prisen. Den låter selvfølgelig ikke spesielt bra, siden mikrofonene er crap, men spillbarhet har ikke jeg noe å utsette på. Jeg har spilt i mange år og har prøvd veldig mange gitaren opp gjennom årene, og jeg liker denne gitaren. Det er sikkert mange som synes stikk motsatt og hater denne, og det får så være, dette er ivertfall mitt syn på den. Konklusjon: Skal dere ha en ekstra eller en rimelig nybegynner gitar, er denne absolutt å anbefale.
 14. Endelig en som kan gi meg et eksempel. Det var akkurat dette jeg var ute etter. Slike små licks som jeg kan bruke til å øve opp hastigheten med. Takker og bukker. Tar gjerne imot flere slike.
 15. Føler jeg har bra teknikk med plekteret, har brukt mye tid på det, så det er ikke der problemet ligger. Jeg kunne rett og slett tenkt meg noen licks jeg kunne øvd på, noen som ikke er så altfor vanskelige.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.