Web Analytics
Gå til innhold

VREEEEVROOOOOW

Medlem
 • Innholdsteller

  56
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

22 Excellent

Om VREEEEVROOOOOW

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

254 profilvisninger
 1. Gode musikere blir inspirert av alt. Tipper Jeff Beck kan plukke opp en ustemt drittukulele og finn på noe spennende. Hva angår å spille «bedre», så er det ikke så interessant for meg. Du kan nok bli «bedre» til å spille Humlenes flukt fort på gitar med et bra instrument, kanskje til og med sette verdensrekord. Men da holder du på med idrett, ikke musikk. Poenget mitt var ikke «drit i å finn deg et instrument du liker», men heller det motsatte: ikke bekymre deg for om humbuckers er bedre enn single coil, bare finn ut hva du liker. Og antakelig klarer du ikke finne ut av det før du har spilt en del. Så jeg sier som Ry Cooder: det er bare å spille.
 2. Ei lita hemmelighet om gitarsnobberi rundt humbuckers vs. single coils, eller 24" vs. 25,5", eller tretype, eller fasong, eller hvanuenn: det spiller absolutt ingen rolle. Folk bruker det de liker, som igjen er, 80%+ av tida, basert på hva de tilfeldigvis hadde tilgang på når de begynte for alvor å spille. Hva du spiller er viktigere enn hva du spiller det med. Og ikke engang hva du spiller er det viktigste; det viktigste er bare å spille. Så finner du ut hva du skal spille det med etterhvert.
 3. Finnes et hav av forskjellige undergenrer osv, men sia du hører på Coltrane grever jeg frem en av mine favoritter her:
 4. Daniel Steinhardt Stemmer i her. Selv bruker jeg en billig og enkel passiv volumpedal til å skru ned lyden der jeg vil ha det lågt. Volumet blir ikke noe høgere enn max på forsterkeren. Skal du ha det lågere enkelte steder, så må du skru ned volumet de stedene—er ikke verre. Nu skal det dog sies at jeg har aldri sett nytten i en boost-pedal…
 5. Nettopp dette ville vært mitt råd. Lån deg en ålreit gitar. Lån deg fler ålreite gitarer etterhvert. Da begynner du å forstå litt hva det er som gjør at du liker en gitar, og ikke liker en annen gitar. Viss du skal kjøpe brukt: stikk innom en gitarbutikk og se om de har den modellen så du får prøvd den litt før du kjøper den. Med tanke på musikkstil og denslags, så syns jeg det er ekstremt overvurdert. Det handler vel minst 90% om åssen du spiller. (Og alt etter type musikk så er ofte effekter, forsterkere, mikrofoner, osv., også viktigere enn selve planken.) Dette gjelder samme om det er Steve Jones, Ron Ashton, Taka, SRV, Alan Holdsworth, Slash, Kevin Shields, eller Roberth Smith, du liker. Skal du spille Metallica så skaff deg en gitar som du liker å spille, ikke en gitar som er maken til det Hetfield spilte på Nothing Else Matters-introen. Viss du syns flyge-v er kul, så kan jeg forøvrig varmt anbefale Epiphone sin ltd korina-versjon. Går for 6-8 lapper for tida. (Gått opp i pris fra når den blei lansért.)
 6. Jepp. Han kontakta meg allerede før vi var på utkikk etter nytt sted. Men med «rimelig» meiner jeg for ordens skyld godt under 2900 spenn i måneden. Vi har ikke råd, dessverre. Men takk for tips!
 7. Bandet jeg er i trenger nytt sted å øve. Vi har alt av utstyr og trenger bare et rimelig rom vi kan ha og bruke det i. Noen tips?
 8. Man gjør som man vil/det som høres fetest ut. Med dèt sagt vet jeg ikke hva du gjør med livet ditt om du ikke har minst én reverb før distortion. Jeg bruker delay -> distortion -> pitch-shifting reverse delay -> modulated reverb -> distortion -> gated reverb -> reverse reverb -> distortion -> modulated delay -> delay+reverb... elns.
 9. Jeg syns denne gitaren er helt fabelaktig. Det er min hovedgitar. Jeg har bytta mikrofoner samt JACK, pluss bytta ut ene knotten og nut pga disse føyk av etter litt for mye sleng og deng. Båndpuss hadde nok vært lurt da, men jeg er for evneveik/pysete til å gjøre det selv, og det jeg registrerer ikke nuværende tilstand som et reéllt problem. P.S. Tips til sittende flyge-v-stilling: sett den på høgre-kneet og spill den som en klassisk gitar.
 10. Sørg for at resten av huset vet hva du holder på med. Minimér sjansen for avbrytelser og uønska lyd generelt.
 11. Å, overså den delen av innlegget—vi heter Skogens rop.
 12. Jeg liker ikke de gitarene (foretrekker Epiphone sin 58 i korina), så jeg ville aldri betalt 6K for dem—men de går vel for ca det dobbelte, har jeg sett.
 13. Vi har nettopp fått en ung trommis! Han er 23, og kvalifiserer oss for Frifond-støtte, hehe. Vi andre er over 30. Vi har uten tvil hatt mest publikum steder med… "rustilbud"; men publikumskvantitet er alt i alt ikke så viktig for oss.
 14. Interessant! Hvor får man kjøpt slike? Og: får man kjøpt enkeltstrenger? Jeg liker som sagt heilt døde strenger, så jeg bytter aldri med mindre de ryker, og det som har en tendens til å ryke er tynneste strengen (som jeg bare kjøper GHS plain steel for), og F-en min, som er ringwound.
 15. Vi er ikke så keen på å spille steder med alkoholsalg og aldersgrense, så vi leiter etter konsertsteder som passer oss bedre. Men blir vi tilbudt spillejobb på Lundis eller Good Omens, så stiller vi nok heilt sikkert opp. Vi snakker preferanse her, ikke prinsipp. Lykke til med miksing da! Håper å få spilt inn noe snart, vi også.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.