Gå til innhold

VREEEEVROOOOOW

Medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

15 Good

Om VREEEEVROOOOOW

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

104 profilvisninger
 1. Vi skal søke der når det åpner igjen, ja. Det her er nå en del av "Kulturrom"-ordninga. Vet ikke om vi kan søke der, da det jo er mynta på arrangører og konsertsteder, men iogmed at vi setter egne konserter og sånt, så tenkte jeg undersøke om vi kan passe inn der.
 2. Vet noen av noen støtteordninger for musikkutstyrinnkjøp, mynta på band? Ordninga kan godt være mynta på spesifikk bandaktivitet (f.eks. fremføring, innspilling, øving…). Selv er vi i Trondheim, så av geografisk begrensa ordninger er det Trondheim/Trøndelag som er interessant. (Men nevn gjerne ordninger utafor Trondheim også—da blir jo tråden mer interessant for andre!)
 3. Viss dere er interesserte, så kan vi jo kanskje sette opp noe konsert sammen? Vi tenkte begynne å spille live igjen i februar. Vet ikke heilt hvor og sånn ennu. Mistenker vi ihvertfall kjører en sånn greie som vi gjorde i november, hvor vi leide Ilen Menighetshus (vi får det ganske billig i ukedager, sia vi øver der), og spilte fire band på én kveld. Men utover dèt, vet jeg ikke hvor vi skal finne på å bråke.
 4. Dem kjenner jeg ikke til. Hadde vært artig å prøve. .12-.5 høres enda bedre ut enn .11-.5 Vet ikke heilt hva du meiner med at de klinger "mer fokusert" da. Nevnte ikke spillefølelsen ved D'Addario chromes, men verdt å nevne at jeg liker den også veldig godt. Hva angår flatwounds så er det også verdt å nevne at D'Addario-settet har én ringwound streng, som jeg liker veldig godt, da det er den strengen jeg vanligvis spiller tremolo på, og det bare føles bedre med ringwound—syns jeg.
 5. Kule greier! Må følge med og få med meg en konsert med dere en gang.
 6. Nick Drake er vel kanskje inspirasjonen for mi strenge-jakt. Jeg liker tjukke strenger som gir en balansert dog litt varm lyd. Da er det krom det går i. Det jeg har endt opp på er D'Addario sitt XL Chromes-sett, som går fra .11 til .5. Og jeg bytter aldri, med mindre strengene ryker. Jeg liker både lyden og følelsen av å spille så døde strenger som mulig.
 7. Itilfelle det er noen her som spiller trommer i Trondheim, eller kjenner noen som gjør det. SKOGENS ROP TRENGER TROMMIS Trondheimsbasert pønkeband søker trommis som kan øve helst et par ganger i uka & spille konserter lokalt månedlig Litt komponert Litt rolig & fint Litt improvisert Litt høgt & stygt Vakkert bråk Inspirasjoner: Hüsker Dü, MONO, La Casa Fantom iwrotehaikusaboutcannibalisminyouryearbook Godspeed You! Black Emperor, Sigur Rós My Bloody Valentine, Nick Drake Albert Ayler, Emilie Mayer Den slags & mye anna Kontakt: epost ætt skogens-rop dått no
 8. Skal man sitte heime er vel amp modeller med gode hodetelefoner kanskje veien å gå. Sjekk f.eks. Chords of Orion. Han har gitt ut mye bra ambient, og har en YouTube-kanal med masse opplæringsvideoer, anmeldelser, osv. Flink fyr. Bruker kun amp modeller. Ikke noe for deg om du rett og slett ikke liker/er interessert i amp modellers da—som er tilfelle for meg selv.
 9. Ja, herregud, jeg som roter—beklager. De drar ~350W (power rating). Output er vel 135 (Silverface), eller 120 (II), som jeg syns er altfor mye for heimebruk når det gjelder en rørforsterker. Men selv JC-120 ville jeg kalt bomkjøp til heimebruk, sammenligna med f.eks. JC-40.
 10. Aha. Ikke bekjent med de der modellene. Jeg har bare brukt modeller på 300W+. Men et poeng som står igjen da er mi meining om at Twin Reverb høres deilig ut når du kjører på litt—på lågt volum er den litt ynkelig. Da ville jeg mye heller hatt en JC-40, som jeg syns høres formidabel ut selv på lågt volum. JC-120 og 160 suser mye mer enn 40, for du kjører dem gjerne på typ 100dB uansett, så da er ikke susinga er noe stress. Heilt enig i at det er subjektive greier det her da, så jeg gjentar anbefalinga om å få testa før du kjøper noe! Har hørt gode ord om L5, men aldri prøvd. En jeg kjenner sverga til å kjøre to Traynor TS-50B med to 4x12" Ampeg cabs med Eminence. Den utrolig vakre gitarlyden hans høres ca. sånn her ut:
 11. JC-120 går regelmessig for rundtom fem laken på Finn. Twin Reverb til åtte og et halvt er billig. Er stortsett bare reissues som går for under ti, i mi erfaring. Men er ei stund sia jeg har kikka da. Men husk, en Twin Reverb er gjerne 350w. Det er heilt tåpelig til heimebruk, etter mi meining. Jeg syns ikke Twin Reverb høres bra ut på lågt volum, sammenligna med en Jazz Chorus. Men det er jo ei smakssak.
 12. Viss du skal spille heime så blir antakelig problemet ditt heller at det er for høgt volum enn at det blir for lågt. Itillegg har den en himmelsk lyd. Alle JC-er høres litt forskjellig ut, og jeg vet om fler som er enige i at 40-en er den beste de har hørt, unntatt 120 da. Mitt forslag er: prøv før du kjøper. Koster jo noen laken, trass alt. Men vesentlig billigere enn Twin Reverb da…
 13. Spørs hva du har tenkt å gjøre. Jeg har en JC-40. Den holder tritt med umikka slagverk, og funker fint i lokaler hvor umikka slagverk funker fint. Og skal slagverket mikkes, så kan du jo likegodt mikke ampen. Jeg spiller ofte med to amper om det er tilgjengelig. Men kanskje du ikke syns JC-40 lager høgt nok bråk. Den evige shoegaze-kampen: hvem kan bråke mer enn My Bloody Valentine? Ikke jeg. Har ikke råd, hehe. Jeg kunne tenkt meg en kraftigere amp selv, men 40 har en veldig fin lyd, og jeg liker den godt. Dog synes alle 2x10"-variantene meg å være gode valg. Altså JC-40, 77, 85, og 90. (Kanhende jeg har glemt noen.) 2x12" virker også greit (klassikeren, 120). Mer watt enn 120 trur jeg ikke jeg ville hatt, da jeg spiller en del mindre lokaler, og jeg vil gjerne ha litt vreng i forsterkeren, noe du typisk ikke får med volumet på under 5 på en såpass clean amp. [À propos Twin Reverb—skulle spille et sted med den, men fikk ikke lov å ha den på over 2 i volum… Gudbedre det låt ynkelig. Fant heldigvis ut av dette på lydsjekk, og fikk bytta den ut for en Orange Micro Terror på full guffe inn i ett Vox cab.]
 14. Jeg kan ikke noe om Cubase og sånn. Jeg bruker pedaler. Kan ingenting om AxeFX heller, men har lest om folk som bruker det med JC. JC er uten tvil den forsterkeren jeg foretrekker til pedaler.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.