Gå til innhold

BobbyBay

Medlem
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

33 Excellent

Om BobbyBay

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag Juni 24

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Steinkjer
 • Interesser
  musikk, natur og friluftsliv, motorsykkel, historie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Spekulerer på den Danelectroen, må bare bli kvitt den der Ibanez-sjuka først. En annen gitar som frister er Fender Electric XII, men den koster dobbelt så mye.. Noen som vet noe mer om denne typen? Ibanez RX352 (ser det er litt begge deler med Koreanere fra den tiden.) https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=65043377 https://ibanez.fandom.com/wiki/RX352
 2. Jeg er vel fortsatt i nybegynner-klassen, selv om jeg har "klimpret" i snart 30 år. Har fått mer interesse siste året, og fått opp øynene mer for mer vintage musikk. Med at jeg er svak for Ibanez hadde det optimale vært en AR3212 fra 2013 eller en AR112 fra 1981 - 1984 - men de har rosewood og kommer på Ebay 3 ganger i året. Det andre alternativet er da en AS7312 som er en semihollow ES335-size. Men den finnes bare i mintblå (rød i USA, men håpløst å få noen å sende hit), er litt for stor, og må ha litt hjelp for å bli spillbare ifølge review på Youtube (ny nut og bridge). Faren er at den blir brukt mye i 3 uker, for så å bli hengende til pynt. Så til spørsmålet: Finnes det billige 12-strengere (no-brand) som er brukbare? Erfaringer? https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/LA-Deluxe-12-strengers-Elektrisk-Gitar-fra-Gear4music/YEJ (1168,- inkl frakt) https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Knoxville-Deluxe-12-strengers-Elektrisk-Gitar-fra-Gear4music-Sunburst/1MRA (1268,- inkl frakt) https://www.danmusikk.no/beaton-tver-12-na-el-gitar (2347,- inkl frakt.) https://www.thomannmusic.no/harley_benton_rb_612cs_classic_series.htm (2700,- inkl frakt/moms)
 3. Var det ikke for hals og hode ligner den veldig på en Hoyer (http://www.sypad.com/arnold-hoyer-19-gitarre/) Den så ut å være i fin stand da, men som Audun påpeker er den nok dessverre ikke verdt så kjempemye.
 4. Disse koster mellom 4500,- og 5000,- + frakt i Norge, men akkurat denne fargen føres ikke her til lands merkelig nok - kun disse barnehagefargene :-) Uansett, ville bare dele erfaring med krav om toll/moms i tråden.
 5. Da kom momsregninga som forventet. Fikk regninga på sms/mail fra UPS nå på fredag (4. oktober). Kun moms (25% på kjøpesum inkl frakt), ingen tilleggsavgifter, 1000,- kr. SMS'en inneholdt link til en betalingsside der man kunne betale direkte med kort (som i en nettbutikk.) Sjekka selvsagt opp URL'en og sånt før jeg betalte :-) Så da ble det 4500,- for en gitar som sto prisa til 3300 + frakt og avgifter. (https://www.musik-produktiv.com/no/ibanez-artcore-as73-tbc.html)
 6. Jeg kjøpte nettopp en gitar fra MusikProduktiv i Tyskland (3500,- med frakt). Fikk ut gitaren fra Post i Butikk uten å annet enn å signere. Har enda ikke fått momsregning, men regner med den kommer! (bestilte den 9. september, fikk gitaren den 13. september.)
 7. Jeg har knapt sett på gitaren enda, da jeg bare tok bilder for å vise skaden for evt å få pris på liming. Mulig det er pickup i bridgen (som på bilde fra en som ligger på finn), da jeg enda ikke har sett den, ligger vel i en skuff noe sted.. Mener å huske fra barndommen at det var plekterbrett på den også. Er redd for at det blir mange tusenlapper for å få den spillbar - som SugarDaddy presiserer - så jeg tror jeg lar den ligge hos bestefar noen år til. Og når den ikke er verdt all verden heller, som du CastorFiber sier, så stresser jeg ihvertfall ikke med det. Men tusen takk for tips og engasjement.
 8. Takk for forslag og gode tanker rundt dette. Det hører med til historia at jeg skal få gitaren av min bestefar hvis jeg lover å reparere den. Som sagt brukte han den i et lokalt danseband sånn helt i slutten på 50-tallet etter hva jeg har forstått. Han sa han kobla den på forsterker, men jeg finner ingen elektronikk, så enten er den borte, ellers husker han feil. Finn-prisene forstår jeg at ikke sier noe om verdien. Tipper den blir verdt ca det det koster å reparere den + affeksjonsverdien for min del. Han som har guitarworks.no skulle ha rundt 2000,- for å fjerne gammelt lim, borre inn noen plugger og lime på nytt - frakt tur/retur kommer i tillegg. Synes det var billig - og regner med når han er nevnt på norskegitarer-sida vet han hva han holder på med :-)
 9. Ja, bestefaren har gjort det, men jeg tror aldri det ble sagt noen eventuell pris. Jeg får kanskje rusle innom der en dag.
 10. Jeg har blitt tilbudt en halvakustisk Höfner fra siste halvdel av 50-tallet. Den har dessverre brukket hals, dvs hals har sluppet fra kroppen - ikke så fint brudd. Den er forsøkt reparert en gang på 80-tallet, da den røk igjen før alle strengene var på. Skal å se på den i kveld, og håper å få tatt noen bilder. Finnes det instrumentmakere her i landet som fixer sånt? Og hva vil en sånn operasjon eventuelt koste? Ser lignende gitarer ligger ute for 6 - 8000,- men dette er min bestefars som han brukte i danseband sent på 50-tallet - og jeg skal få den hvis jeg lover å reparere den. Sånn ser den ut ca.:
 11. Jeg ser toppen på endepinnen er borte. Min første tanke er at gitaren er slått borti noe eller står trangt, så den slår borti noe hver gang den skal brukes. Da har strengen fått en smell akkurat over bridgen / broa og pga den står såpass i spenn, har den begynt å gi etter. Hvis ikke, er det som de andre sier, at bridgen er vass. Fil forsiktig i sporet for strengen med ei lita finfil (neglefil, minifil fra Biltema etc), eller sammenbretta fint sandpapir (f.eks 240 grit) for å få bort grader/kanter.
 12. Før - Etter Gitaren er en 2018 Gio by Ibanez GAX30. Jeg har bare byttet ut Infinity R-pickupene med Classic Elite (også budget-pickuper fra Ibanez) Satte på D'Addario EHR 340 Half Rounds Super Light 009/042, justert action, intonert Og som sagt et par billige brytere fra Ebay for litt mer vintage look *Infinity R Humbuckere (varme - distortionvennlige) - UTBYTTET *Classic Elite humbuckere ("rich, nuanced tone with fat low-end") *Volum - Tone -3-trinns pickupswitch. *Kropp: Poppel *Hals: Montereyfuru med binding *Kort skala, 628 mm / 24 3/4" *22 bånd *smal hals: 43mm bred, 20mm tykk ved nut, 22mm tykk ved 12 bånd, 56mm bred ved siste bånd *305mm / 12" radius Minner litt om en Double Cut Les Paul Junior i utseendet. Gjenstår noe båndarbeid. Vasse kanter, og litt ujevn om man skal ha så lav action som jeg helst vil ha. Mulig jeg med tiden også filer vekk Logoen fra headstock, lakkerer på nytt og setter dit den gamle klassiske Ibanez-logoen. Og plekterbrettet er jeg fortsatt litt usikker på - skal uansett ha på et gulere ett om det ikke skal helt bort igjen. Som sagt om jeg skal ha vanlig 2 - 3 mm får jeg problemer pga pu-switchen og potmetrene, som står fastskrudd fra andre siden. Tiden vil vise.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.