Web Analytics
Gå til innhold

Walters

Medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Walters

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det er spesielt i kantene det er slipt bort litt for mye, og da de innerste buene og helt bakerst. Angående å legge ny finer er dette gjort av flere, jeg har funnet noen videoer på YouTube blant annet. Forskjellen er at de jeg har sett har alle brukt vacuum for max press. Så langt har ikke jeg tilgang til vacuumpumpe men kan vurdere å kjøpe. Da har jeg jo både til å lime finer og karbon senere. Oslo Finerfabrikk fører en 0,6mm tynn finer som skal være mulig å bruke. De kommer i veldig mange forskjellige typer tre, men tenker meg nærmest mulig furu, som er originalt. @arneK du har nok helt rett i at vannbeisen ikke er særlig stort problem, jeg kan sikkert pusse bort litt overflate og evt. farge i flere omganger etterpå. Sparkelen er grusom å pusse, den legger seg bare som lang tynne pølser mellom sandpapir og underlag. Her må en nok bare ta tiden til hjelp og angre skikkelig skikkelig lenge...
 2. Hei. For det første setter jeg pris på å få være med, veldig spennende med et så omfattende norsk forum for gitar og musikk. Selv har jeg tatt opp gitar og noen andre instrumenter de siste årene etter mange år med andre ting. Er veldig glad i å jobbe/lage egne ting så jeg begynte ganske raskt med å restaurere litt og bygge gamle mandoliner og gitarer. Nå holder jeg på med en Eko 290 Barracuda som jeg har gjort mye feil på og håper å redde meg i mål etterhvert. Har lagt ut egen tråd på den. Spiller og hører mye forskjellig men bluesinspirert gitar er stas. Yrkesmessig bakrunn som tømrer og byggingeniør. Holder til i Buskerud.
 3. Vel, som dere ser har jeg hatt en ørliten hjerneblødning og jeg syntes det var en rasende god ide å sparkle toppen. Tror ikke jeg skal si noe særlig om hvorfor jeg syntes det var en veldig god ide', men det ble altså gjort for en tid tilbake. Dette i tillegg til at jeg har pusset stedvis for mye og gjort meg skikkelig bort på leking med beis i kantene gjør at jeg lurer på om det i det hele tatt er mulig å lime på et tynt lag med ny finer. Bortsett fra ø bruke øks og motorsag tror jeg nesten jeg har gjort det som er mulig å gjøre av feil så langt.
 4. Hei folkens! Gutta mine syntes de var svært sympatiske når de kom inn døra med et vrak av en gitar. En EKO 290 Barracuda. I utgangspunktet en nydelig gitar. Denne hadde imidlertid fått virkelig hard medfart og var sprukket i alle retninger, inkludert gripebrettet. Så, når far selv ikke har vett på hive gitaren på dynga så blir det prosjekt... Jeg har strippet den for lakk og treverket er merkelig nok helt ok. Jeg har pusset det ned litt mye noen steder så jeg har gått igjennom det øverste laget med finer. Spørsmål 1, er; Hva tror dere om å legge på et lag med finer oppå det gamle? Er det noen som har gjort noe liknende? Gripebrettet er også sprukket og må legges på nytt. Spørsmål 2. Har dere noen tips/anbefalinger jeg bør tenke på før jeg gjør noe dumt, eller er det egentlig bare å være forsiktig? Spørsmål 3. Bindinger. Egentlig har jeg lyst å jåle opp gitaren skikkelig med perlemor til den dyprøde originalfargen. Hvor kjøper dere bindinger? og er det ekstra vanskelig med perlemor, eller brukes bare plast? Håper det er greit med tre spørsmål i en tråd. Har dere noe å dele så tar jeg gjerne i mot tips og triks.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.