Web Analytics
Jump to content

Estradamus

Medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

About Estradamus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Estradamus's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

9

Reputation

 1. Kunne sikkert vært artig, men jeg er ønsker å jamme med en annen gitarist, er interessert i å lære litt og se andre gitaristers tilgang til blues. Kristiansand. Ja, ellers får vi jo bare vente til alt dette har roet seg
 2. Hei folkens, jeg spiller mye gitar for tiden (også før epidemien brøt ut), og det er veldig moro, men savner noen å jamme med. Spiller mye blues, og tenker at det hadde vært kult å ha noen å spille blues med innimellom, så kunne vi jo bytte på å spille rytme og lead. Er veldig glad i jazz-blues, eller blues med en liten dash fusion, i stil med Robben Ford, Scott Henderson og Kirk Fletcher. Av den mer tradisjonelle sorten er jeg stor fan av Johnny Winter. Ellers er jeg også interessert i å starte eller joine band i gata stoner/doom/sludge-metal, gjerne med inspirasjon fra band som High on Fire, Sleep, Kyuss, Melvins, Cathedral, Down etc. Sitter på en haug med riff som jeg skal prøve å forme til låter., helst i samarbeid med noen bandkamerater. Har en gitar stemt ned i C standard som jeg bruker som heavy stuff. Jeg er også åpen for andre sjangre eller bandprosjekter. Ta kontakt dersom du tror dette kunne være noe for deg! mvh Estrada
 3. Jeg overtar en Electro Harmonix Holy Grail i dag, brukt ligger de på rundt 6-800. Den har ikke shimmer da, men en veldig populær "Flerb" mode (i tillegg til room og hall). Den er også mer basic enn de du nevner. Hvis du er ute etter en god all around reverb med brukbar shimmer som ikke ligger i Strymon-prisklasse, kunne du gått for Hall of Fame 2.
 4. Jeg er også for det meste selvlært, men i perioder har jeg både tatt bass- og gitartimer. Her lærte jeg mine første skalaer (Dur/moll/7-tone, Pentaton, og hvordan de ulike kirketoneartene forholder seg til hverandre - ionisk, dorisk, frygisk osv.) De siste ti årene har jeg brukt diverse bøker og youtube-kanaler. Youtube blir fort overveldende, man får inntrykk av at det er tusenvis av teknikker man MÅ kunne, og antallet kanaler og profesjonelle gitarlærer har eksplodert de siste årene. Med mindre man velger seg ut én kanal, én serie leksjoner, kurs e.l. er det fort gjort at man svitsjer gjennom en haug med klipp som ikke tilfører noen klar sammenheng eller retning til ens egen utvikling som gitarist. Bruker ikke så mye Youtube nå om dagen, men dersom jeg er inne, er det som regel Justin Sandercoe jeg ser på (Justinguitar). Nå om dagen bruker jeg for det meste bøker, youtube blir mest brukt til å finne backing tracks jeg kan øve til. Til metal (som jeg har drevet med 90% av tiden som gitarist), har jeg vært gjennom tre bøker av Troy Stetina: Metal Lead Guitar 1 og 2, og Speed Mechanics for Lead Guitar. De er alle tre fantastiske, og jeg kan varmt anbefale dem til alle som ønsker å lære å spille metal. Oppbygningen er enkel: man lærer en dose teori, litt teknikker, og ved slutten av hvert kapittel skal man anvende alt man har lært i en solo over backing track. I nyere tid har jeg gått til innkjøp av en del bøker utgitt av Fundamental Changes, bl.a. et par bøker om jazz-gitar av Joseph Alexander. Disse er vanvittig bra og grundige, og jeg føler at jeg bygger et veldig solid fundament ved å følge gangen i disse bøkene. Connecting Pentatonic Pattertns av Tom Kolb er også en bok jeg har hatt enormt utbytte av.
 5. Takk Yes, skulle gjerne hatt den Tele'n også, men hadde sett meg ut den Jazzmasteren og er i tillegg langt over budsjett. Kan prøve å overtale svigerfaren min til å kjøpe den (han trenger ny gitar), så overtar jeg den på sikt når jeg etter hvert skaffer han en ny bestefar-gitar 🤣
 6. Så endt det med ble det ny (knapt brukt) Jazzmaster American Professional Skal nok få lagt til en Telecaster til samlingen på sikt. Prisen på Telecasteren jeg linket til via har interessant nok økt med 1000kr av en eller annen grunn.
 7. Takker for innspillene! Det er også mitt inntrykk. Har søkt litt rundt, og ser at Fender Tele fra fra 2001 eller rundt den perioden som regel ikke går for mer enn 8k. De jeg fant lå på alt fra 5-8k. Ja, enig, jeg oppfatter prisen som litt for drøy. Jeg sikler på en splitter ny American Professional, men da er jeg plutselig et godt stykke over budsjettet mitt på rundt 11.000. For en American professional må man nesten opp i 15.000. Kult, takk for tipset. Jeg vet ikke så mye ennå om verken Tele og Les Paul, men det er også mitt inntrykk at Tele'n er mer praktisk og allsidig. Jeg har også alltid digget designet på Telecasteren.
 8. Hei, det ser dessverre ut til at det blir en annen person enn meg som blir den nye eieren av en strøken Fender Jazzmaster i fargen Mystic Seafoam. Jeg er fortsatt gira på en ny Fender-gitar, og vurderer nå sterkt en Telecaster jeg har kommet over på finn.no: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136252853 Denne ser også rimelig strøken ut, og jeg tror attpåtil at Telecasteren kanskje har mer av den lyden jeg egentlig er ute etter. Jeg spiller for det meste metal, men ønsker å anskaffe meg en ny, mer "all around" gitar jeg skal bruke til å utforske litt nytt musikalsk terreng med, f.eks. blues og jazz. Er det noen Fender-connoisseurer som kan gi meg litt input på gitaren jeg har linket til? Ser dette ut som en god deal? Takker for all hjelp, og beklager dersom denne posten hører hjemme i en annen undergruppe (det var det beste jeg kunne finne).
 9. takk, da kan jeg jo begynne med å ta kontakt med dem
 10. Jeg bor i Kristiansand, men er villig til å kjøre et stykke for at arbeidet skal bli utført 100%. Helst ikke så langt som til Oslo da ?
 11. Heihei (min første post!), jeg har en ENGL Savage 120 amp jeg snart må bytte rør på, og lurer på om det er noen er inne som har erfaring med rørbytte på denne eller lignende ENGL-amper? I den offisielle manualen anbefales man å la profesjonelle utføre utskiftning av rør, noen som vet om et verksted eller en forretning i Sør-Norge som har peiling på slikt? Takker for all hjelp
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.