Gå til innhold

Erik Gran

Medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

11 Good

Om Erik Gran

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg driver og undersøker litt forskjellige steder. Regner med at forsterkeren får en service hos Ellingsen i Trondheim uansett, men jeg liker å vite mest mulig om utstyret jeg har.
 2. Takk, takk, da ble ting mye mer logisk og da forstår jeg bedre oppbyggingen av ampen!
 3. Da jeg kikket inni Vingtorforsterkeren jeg nettopp kjøpte, ble jeg usikker på hva slags likeretter det sitter i den. Se bildet under, det sitter en aluminiumshylse til høyre for utgangstrafoen, og etter det jeg kan skjønne er dette likeretteren. Er det et rør inni aluminiumshylsa? Den lar seg ikke enkelt løsne, jeg har prøvd å skru og dra forsiktig, men tør ikke bruke mye makt. Vet noen hva slags likeretter dette er, eller er jeg helt på bærtur?
 4. Sterkt inspirert av podcasten The Truth About Vintage Amps, har jeg kjøpt meg en gammel Vingtor forsterker. Ut fra det jeg har klart å finne ut har den en utgangseffekt på 6W, et ECC83/12AX7 preamprør og et ECL86 utgangsrør. Den har også tremolo. Det sitter en 12" høyttaler i den, og den fungerer og låter fint uten støy, men poter og jacker trenger tydelig rens, det spraker og smeller litt. Tremolo fungerer heller ikke, så det blir et lite prosjekt. Tanken min er å få den til å fungere i så nært original stand som mulig, og se hvordan jeg kan få den til å funke musikalsk. Er det noen som kjenner disse forsterkerne og har tips om hvordan jeg best kan få den til å yte sitt beste? Tips om gode restauratører/reparatører, helst i Trøndelag mottas også med takk! Erik
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.