Gå til innhold

JKR

Medlem
 • Innholdsteller

  60
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

JKR vant dagen sist Januar 11

JKR hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

61 Excellent

Om JKR

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

410 profilvisninger
 1. Kom over en artikkel på Stewmac der det står at man bør ta utgangspunkt i saddelen til tynneste e-streng, denne skrues helt ut for så å dras 1/16" tilbake, dvs. ca.1.5 mm. Dermed har man å gå på for de andre strengene, da skalalengde blir lengre til tykkere strengen er. Om jeg forstod det riktig... :)
 2. Jeg stilte dette spm. i tråden jeg laget under forrige prosjekt, men fikk egentlig aldri noe godt svar: Ang. plassering av bro, i hvilken posisjon bør sadlene stå på broa når man måler avstand fra 12.bånd? Jeg tenker det er logisk at de står ca. midt mellom helt inne/helt ute, da er det vel nok å gå på begge veier mtp. intonering?
 3. Se der ja! Bygd selv? Byggetråd?
 4. Nytt tiår, nytt gitar-prosjekt 😊 Har lenge hatt en crush på Gibson Firebird, og begynte for en stund siden å planlegge et hjemmebygg inspirert av denne fantastisk tøffe gitaren. Fant 1:1 tegning på ebay, brukte denne til å lage fresemal i mdf. Har valgt å gå for bolt-on hals, da noe annet er langt utenfor mitt kompetanse-område. For enkelhets skyld ble det en Strat-hals jeg hadde liggende. Fikk ny overfres til jul av kona, og i går var det endelig litt tid til overs. Trevirket er ask, fra den lokale trappebyggeren. Planen var å grovsage omrisset med stikksag før trimming med fres, men det var bare å glemme, alt for hardt tre. Så i mangel på båndsag gikk jeg i gang med å frese ut omrisset. Alt går for arbeid, og etter uttallige runder rundt malen kom jeg i mål 😁 Planen videre, etter bearbeiding av kroppen, er en eller annen hardtail-variant, 2 x humbuckers (tipper GFS da jeg har god erfaring med disse fra før) og selvkonstruert plekterbrett. Tenker å sette pott’er og switch i plekterbrettet, men er ikke helt bestemt på dette. Er svak for Pelham Blue, så vil prøve å finne noe som ligner, kanskje Biltema? Stay tuned 😁
 5. Er ute etter en rimelig hals med Strat-specs i ok forfatning til et DIY-prosjekt. Må ha strat-dimensjon på hel, ellers er ikke specs viktige.
 6. Da satser jeg på Cascoflex, den skal vist være til de fleste typer belegg, inkl. vinyl Takk for tips!
 7. Planlegger å trekke min DIY-forsterker med Tolex, og lurer på hva som funker til lim. Ser at gitarist.no har en spesial-lim beregnet til formålet, men den var litt dyr (450 kr/ltr) Finnes det noe som funker like bra som er billigere? (Fant et par gamle tråder på forumet, men fikk ikke noe klart svar ut av de )
 8. Ja da var feilen lokalisert. Loddet opp igjen alt (på samme måte som før riktignok, men dobbelsjekket med skjema jeg fant på nettet). Fortsatt samme feil. Målte så switchen, og fant ut at det må være et brudd i ene posisjonen. Byttet posisjon på kablene, og vipps så var det lyd i P90, og død bro-pu. Så da er det bare å få tak i en ny switch så skulle en være i mål
 9. Tror jeg skal ta å gjøre opp igjen all koblingen, ser ut som en søppeldynge, lodding er ikke alltid min sterke side ? Men som nevnt tidligere, skjerming av kabel er nå loddet til chassis på volum-pot, burde ikke dette være god nok jording? De to andre kablene er koblet som bridge-pu; hvit til switch og svart til chassis på volum-pot.
 10. Får altså ikke lyd. Har nå både hevet den og loddet skjerming til jord. Fortsatt ekstremt dårlig output. Får litt lyd når signalet kjøres via vreng-effekt med høy gain. Er det noe vits i å prøve å bytte om hvit og svart kabel?? Kan ikke se at noe er feilkoblet egentlig...
 11. Var vist ikke helt i mål alikevel. Viser seg at det er ekstremt lav output på p90`en. Har sansynlig vis rotet med koblingen, finner ikke skjema for telecaster med p90 og toggle-switch. Har loddet svart til chassis på volumpot og hvit på ene lug`en på toggle switch. Skal skjerming loddes til jord, er det her feilen ligger? Noen som kan hjelpe? Har ikke justert høyde på pickupen riktig nok. Ser at polene bare skal ligge 3-5 mm fra strengene på p90, stemmer dette? Da må de i såfall skrues langt opp for min del, er vel 1 cm avtand nå. Tenkte først at lomma var for dyp, men den er bare 15 mm dyp + at jeg har festet noe tynn skumgummi i bunn for muligheter for høydejustering. Tips mottas med takk
 12. Da var jeg endelig i mål med dette evighets-prosjektet, ca.10 år etter jeg begynte på første utgave. Ble ganske fornøyd til slutt! Har en jobb å gjøre med intonasjon riktignok ?
 13. En kjapp runde med stikksag og fil i kveld, og plekterbrettet passer bittelitt bedre enn før ? Det får duge inntil videre ?
 14. Hadde det ikke vært for det stygge merket fra fresen midt på P90-lomma så hadde jeg droppet hele plekterbrettet
 15. Da var gitaren strippa ned til treverket igjen, og jeg har smørt på et par strøk ned svart Herdins lakkbeis. Har bestemt meg for at nå blir det ikke noen superglatt finish, delvis fordi at jeg er lei av pussing men også fordi jeg synst det er litt tøft med litt røff overflate med denne lakkbeisen på. Fant en plekterbrett-plate i tortois som jeg vurderer, men er noe usikker på om dette matcher. Hva synest forumistene?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.