Web Analytics
Gå til innhold

eiriktv

Medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om eiriktv

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. gammel tråd, men snubla over hjemmesida til nebelung og fikk skikkelig lyst på en riffmeister.. er de like bra som det later til må det være veldig mye gitar for pengene?
 2. Goddamn @Evil_Caprino, hadde langvarig crush på en slik i tenårene. Nydelig gitar
 3. Takk for tips! Har vurdert å bytte buckers i min gamle "The Paul" til noe med en litt "bredere" rockelyd
 4. Justert endel på hals. Brukte en streng som rettholdt og det ble noenlunde greit. Skal justere litt på høyden på strengestolene når jeg kommer hjem igjen. Tror den kan bli greit spillbar.
 5. Takker for flere innspill - et par kommentarer og noen tanker så langt. Hals - Denne har en krumning som nok ville gjort overrennet i holmenkollen misunnelig. Som dere ser av bilder er strenger ganske høye inn mot kroppen - dette vil komme seg endel med å rette hals. Men ser det som sannsynlig at det man samtidig må justere høyde på sadel, samt at man nok må på med en høyere nøtt - av bilder ses det også at klaring er ganske lav øverst på hals, og dette blir redusert enda mer med retting. Ellers er det vel mulig å shimse opp nøtta også. Men kanskje like greit å bytte om det er en potensiell forsuringsfaktor. Stol - jeg har en mistanke om at det er denne ikke konsistent returnere til samme hvileposisjon og at det er noe er som gjør at gitaren blir sur med vibarm i bruk. Så fort sur at det ikke har noen hensikt. Men kan selvsagt ta feil. Bruker stort sett alltid smøre med blyant - eller grafittpulver ved strengebytte. Har ikke brukt den på 10 år, men den ble akkurat like fort sur med ferske strenger som med eldre. Sånn umiddelbart tenker jeg å la treverket stå, start med justering av hals, justering av strengstol og evt ny nøtt om det trengs for klaring etter justering. Det samme med stemmeskruer- de kan få stå inntil videre. Evt så for man vurdere å bytte med en hardtail da jeg ser for meg at en rimelig trem vil gi akkurat samme resultat som den som står der. Får også gå over elektronikk og evt bytte ut dersom resten blir rimelig greit. Dersom jeg ikke får justert resten i grei spillbar stand kommer den uansett til å henges på veggen igjen, og da er all annen oppgradering bortkastet.
 6. Tusen takk for tips så langt! Skal få tatt noen bilder - godt forslag. Dukker kanskje opp noen tips ift justering av hals også - evt litt tweaking for den er ganske høy helt innerst om jeg husker rett..
 7. Hei. Fersk på forumet, så håper dette havner på rett sted. Har en squier strat fra midt på 90 tallet. Den har litt affeksjonsverdi siden det er første gitar jeg kjøpte. Regner med det er en kinaproduksjon, og kvalitet er så som så. Uansett - den har vært med som backupgitar på noen gigs tidligere den tiden jeg spilte litt, og ble flittig brukt en periode - og etter å bare ha hengt på veggen noen år kunne det vært morsomt å få den i noenlunde spillbar stand slik at den faktisk blir brukt litt.. Målet er altså ikke å gullmale en gråstein, men å forbedre et helt greit utgangspunkt med små midler til noe som gir tilstrekkelig spilleglede til å brukes når man skal kose seg litt i furtekroken i kjelleren. Kroppen er faktisk ganske ok så den gidder jeg ikke gjøre noe med Halsen er helt grei nok, litt ujevn på baksiden, men helt grei å spille på. Den har imidlertid slått seg endel så den må strammes endel da den har blitt litt krokrygga. Det kan også se ut som utfresinga i lomma i kroppen ikke er helt plan, men det regner jeg med kan løses med en shim frest i vinkel. Tanken er i alle fall å prøve unngå kjøpe ny hals. Stemmeskruene er relativt ræva. Man får stemt opp greit, men de er tydelig ujevne. Burde kanskje byttes broa er en katastrofe på å holde stemming om man tenker på å bruke vibarm, men ellers helt grei. Kan dette løses med å bytte/evt sette inn flere fjærer? Mener det bare er 3 fjærer der nå. Elektronikken ellers er jeg innstilt på å bytte. Evt bare kjøpe en ferdig løsning montert på plekterbrett om det finnes noe rimelig og kurant. Tips til løsninger mottas med takk, har loddebolt, og er disponert med et normalt antall tommeltotter. /Eirik
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.