Gå til innhold

Bent Olav Olsen

Medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

21 Excellent

Om Bent Olav Olsen

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Lagde bilde til bloggen www.gubbe.no og da falt valget på å bruke Jaguaren. Ble ganske dekorativt egentlig. Gjør seg på bilde den gitaren.
 2. Fra Svælvik så dialekta er det ikke noe å si på ! :-)
 3. ... Og så ble denne deilige Johnny Marr Jaguaren min den er så fin!
 4. Leste og tenkte dette er jo helt perfekt. Men så kom jeg til slutten og skjønte at jeg dessverre bor på feil side av fjorden, men ønsker deg masse lykke til! Min verden trenger flere trommeslagere og bassister som deg!
 5. Takk for det :-) det var ditt innlegg som inspirerte meg til å prøve meg en gang til her :-)
 6. Gleden ved å spille Vi var fire stykker. Innimellom var vi fem, en liten stund seks. Gutter. Og ei jente en stund. Vi var 15 år. Så ble vi 16, 17 og 18 år. Og så slutta vi. Slutta å spille i band. Pakket vekk gitar og tromer og PA. Solgte gitar, trommer og PA. Gikk inn i musikalsk dvale. Og vi som spilte så mye. Hver helg bodde vi hos hverandre og spilte. Og på ledige ukedager. Karaktersnittet ble sånn måtelig, men det var viktigere å øve inn repertoaret til Nordlandslagets årsfest enn å pugge matte. Så fulgte en lang periode med passiv musikknytelse ispedd no klimpring og gauling på fest. No Stairway to Heaven? No Fun! I en alder av 49 år begynte jeg å spille og synge igjen. Kjøpte meg gitar. Elgitar. Drømmegitaren. Den jeg ikke hadde råd til da jeg var ung. Og en forsterker. Og en gitar til. Den andre drømmegitaren. Fikk så godt tilbud må vite. Jeg må innrømme at jeg er ikke no flink, men jeg elsker å spille gitar. Jeg spiller mye. Timene bare går på grunn av gleden ved å lære sanger, øve på skala, og synge til et komp som ikke bare er å slå på strengene. Få til noe nytt, noe jeg ikke kunne. Men det er en stor mangel. Jeg spiller og synger aleine. Ofte tenker jeg at det burde vært en rockeklubb som var åpen for gamlinger som meg. Det kan da ikke bare være meg som fortsatt liker å spille? Bare for moro og uten større ambisjoner? Eller er det slik at de som er voksne og som har lyst å spille sammen med noen, alltid er gode og finner lett nye lekekamerater, nye «prosjekter»? Jeg veit jo at det finnes et amatørmusikkmiljø i Fredrikstad, men de er så gode alle sammen. Tenk så moro det hadde vært å kunne begynne å leike med musikk igjen. Har du det litt sånn? Av åpenbare ferdighetsgrunner bør jeg nok ikke spille jazz og på grunn av allergi og generell intoleranse må jeg holde meg unna gammaldans og danseband, men bortsett fra det er jeg med på alt som er moro.
 7. Helt åpenbart at den ser bedre ut stående i stua ... Som alltid er løsningen å dra den late ræva mi til butikken
 8. Jeg har en Fender SuperSonic 22, men det blir alt for sjelden at den blir fyrt opp i stua. Har en nabo jeg setter pris på og gjerne vil beholde. Har øvd mye uten forsterker, men hører når jeg kobler meg til at jeg lurer meg sjøl. Jeg trenger å være kobla opp for å høre hvordan jeg spiller. Løsning: Øvingsforsterker. Har fått med meg at Yamaha THR 10 anbefales av veldig mange. Er det det som "gjelder"? Noen som kjører andre løsninger for lavt stuebruk? Leiligheten min er ikke veldig stor og det er heller ikke bodplassen, så det er en stor fordel om forsterker er liten og nett og "grei å se på".
 9. Finnes det noen i rimelig kjøreavstand fra Fredrikstad (kommer langt med bil på 30-40 minutter) som trenger en 50åring som er "gitarist" og "vokalist"? Jeg synes det er vanvittig gøy å spille og synge, er ikke redd for å prøve og feile, jeg øver masse etter lang tids gitarfravær, men blir aldri "god". Det er 35år siden jeg spilte fast sammen med noen og er svært rusten på "samspill". Men har du et hobbyband som trenger en ekstra stemme eller en som kan fylle ut gitarlydbildet? Har du et band du gjerne skulle startet opp? Noe rart og sært? Et coverband som bare spiller 80-talls punk og new-wave? Elektriske madrigaler for trommemaskin, synth og gitar? Jeg kan være med på det meste så lenge det er gøy. Kan ikke love annet enn at jeg skal øve mye, resultatet er vi sammen om. Jeg har diverse elgitarer, akustisk, forsterker og effektpedaler. Jeg synger rimelig reint, men er ikke god på å synge "andre- og tredjestemmer og slikt". Gitarlærer sier at jeg er musikalsk, noe som sikkert er en trøstekommentar
 10. For skrekkelig mange år siden spilte jeg i band (gjorde vi ikke alle det før?). Jeg sang og spilte gitar. Gitarspillinga var vel sånn ca å slå relativt rytmisk på strengene uten no særlig plan. Det var han andre gitaristen som var god liksom. Jeg kunne nesten synge, han kunne spille gitar. Og så ble jeg voksen. Drømmen om verdensherredømme ble vesentlig nedtonet. Solgte elgitaren (Tokai), en Yamaha 12-strenger og forsterkeren (Acoustic amp som jeg lot gå for 2000 kr :/ ). Kjøpte meg en Yamaha stålstrenger som jeg har plukket frem og syngi og spilt litt. Fem-seks ganger i året. Gitaren ble bedre og bedre år for år, nå er den glimrende, men det er ikke jeg. Da jeg nærmet meg 50-årsmerket begynte interessen for gitarspilling igjen. Jeg kjøpte meg først en American Standard Tele. Begynte å øve "årntli", men uten noen å spille sammen med. Kjøpte gitarbøker. Lasta ned noter. Prøvde å skjønne skala og litt teori. Så ville min unge datter lære gitar og ønsket seg en hvit mexicansk strat. Og vi begynte å gå til gitarlærer. Så en dag så jeg at 4sound hadde kjempetilbud på ES-335. Svart. Kjente at den måtte jeg ha. En forsterker og noen effektbokser ble også innkjøpt etter hvert. Og jeg øver mer og mer, blir aldri no god, kanskje bare måtelig minus. Men det er så forbaska gøy. Går vel ikke en dag uten at jeg spiller og jeg kan øve og spille i timevis. Men no band klarte jeg aldri å skaffe meg. Det er en mangel. Men det er ikke så mange som er i markedet for å spille bare for å ha det gøy når man er ca 50 år tror jeg. Men jeg skulle ønske noen startet en rockeklubb for gamlinger :-) For øvinga får liksom ikke no retning. Skulle gjerne øvd mot et mål
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.