Gå til innhold

JoachimLalala

Medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om JoachimLalala

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei. Jeg tenkte å oppgradere mitt gamle Steinberg UR22-interface. Det ble anbefalt på et annet forum å kjøpe et interface som har strømforsyning, og ikke bare bruker strøm fra USB-porten. Vel å merke ved bruk av mikker som bruker 48V phantom power. Jeg har to mikker som bruker phantom power. Av den grunn, snuser jeg på Audient ID14 / ID22, som har strømforsyning. Jeg har også snust med stor interesse på SSL sine nye interfaces (SLL2 / SSL2+). Preampene skal angivelig være gode, med 62db gain range, noe som er hendig i og med at jeg sikler etter en båndmikrofon eller to. I tillegg har de en slags "air"-EQ-knapp på hver kanal som også tiltaler. SSL2 / SSL2+ har ikke strømforsyning. På mitt UR22 går det ikke å koble til en ekstern preamp - dvs. man kan ikke bypasse UR22 sine preamper. Jeg forsøkte med en GAP pre-73, og fikk ikke noe lyd fra GAP'en - all gain kom fra UR22 sin egen preamp. Jeg undres om det vil fungere på SSL2 / SSL2+ å kjøre en ekstern preamp gjennom deres preamper? I tilfelle hva ville det gjøre med lyden fra den eksterne preampen? Hvis det fungerer dårlig, blir det eneste alternativet å kjøpe et ID22, hvor det er line level inputs (tror jeg det var), hvor man kan bypasse preampene. ID22 koster ca. 1.700,- mer enn SSL2.. Takk for oppmerksomheten.
 2. Hei. Jeg får kanskje muligheten til å bruke et lite rom der jeg bor, til musikkopptak. Derfor lurer jeg på hva som skal til for å få decente, men ikke superhifi opptak. * Rommet er ca. 3m x 2,5m (og ca. 2,3m høyt). * Tenker å bruke hodetelefoner til monitorering, så jeg tenkte IKKE å optimere rommet for bruk av høyttalere. (Vurderer å kjøpe et par Sennheiser HD600 ved evt. rombehandling). * Vokal og akustisk gitar, kanskje også el-gitar, er det som skal gjøres opptak av. Jeg så en video på youtube hvor det ble sammenlignet ulike metoder for akustikkbehandling, Diffusion låt i mine ører en del bedre enn andre metoder, ved opptak av akustisk gitar. Hvor lite materialbruk kan jeg komme unna med, til mitt formål?
 3. Takk for input, folkens. JC-40 frister. Men hvis jeg også skal kjøpe pedaler som frister, blir det ikke gratis. Får tenke litt mer på saken.
 4. Ok. Det høres bra ut. Ser det ligger en Twin Reverb fra '76 på Finn til 8.500,- JC-40 koster 6.600,- ny. Prøvde å se på Gitarhuset, Hornaas og 4sound sine nettsider, om de hadde JC-40 inne. 4sound holder kortene tett til brystet, de andre hadde ikke JC-40 inne.
 5. Takk igjen for utfyllende svar. Tenkte å bruke ampen hjemme, noe til opptak. Tenkte ikke spille fryktelig høyt. Hører i anmeldelser av JC-40 at den spiller høyt nok, generelt. Syns JC-40 høres ut som en god kandidat.
 6. Takk igjen for input! Vil du anbefale bare JC-120, eller vil en av de mindre modellene fungere adekvat?
 7. Takk for anbefalingen. Jeg satt faktisk igår og hørte på disse ampene på youtube. Ble veldig imponert over en Twin Reverb fra 1970. Fant ingen opptak av noen Jazz Chorus som låt like bra i mine ører. Hvis jeg skal ta meg råd til en Twin Reverb, så blir det ikke så aktuelt å kjøpe disse pedalene jeg nevnte i første post. Vil det fungere å mikke opp Twin Reverben og leke med delay- og reverbplugins i Cubase? Eller låter det vesentlig bedre med pedaler? Et annet alternativ jeg vurderer er å kjøpe en brukt Axe FX2. Virker som om den byr på decent lyd og gode effekter - men har ikke tatt rede på hvor drøye settings man kan få på delay og reverb. Noen tanker om hva jeg burde gå for?
 8. Takk for innspill! Jeg har liten greie på utstyr generelt. Vil du anbefale en alt-i-ett løsning fremfor å skaffe en decent forsterker, som jeg kan mikke opp + pedaler? (Jeg har to Gefell-mikker som skal være fine). Jeg liker drøye settings på delay og reverb, og ble fascinert av "ghost mode" på Empress Reverb. Vet ikke om jeg får gjenskapt den effekten med andre løsninger.
 9. God aften. Jeg kunne tenke meg å snekre litt ambient og post-rock. Har sett meg ut enten Empress Reverb eller Strymon Blue Sky, samt Strymon Timeline, hvis jeg skal gå for pedaler. (Hvis Valhalla sine reverb/shimmer/delay-plugins gjør susen, så blir det langt billigere. Ellers har jeg hørt at Fractal Axe FX kan fungere fint.) Jeg besitter en lite støyvennlig forsterker; før den byttes ut er det eneste alternativet å kjøre pedalene inn i et audio interface (steinberg ur22). Empress Reverb har en cab sim med 3 ulike varianter, mens Blue Sky ikke har slikt å by på. Hvor mye bedre lyd er det å hente på å bruke en reverbpedal med cab sim enn en uten? Takker og bukker på forhånd.
 10. Ikke lenger på jakt etter Stratocaster.. Men tilbud på klassisk gitar er av interesse.
 11. Hei. Ønsker tilbud på MIM/MIJ Stratocaster, gjerne med oppgraderte pickups. Ønsker også tilbud på klassisk gitar av decent kvalitet.
 12. God aften. Tenkte jeg kunne dele et lite stykke for strykeorkester.
 13. Duckling: jeg burde kanskje presisert at jeg mente at klangen var mørk og uklar før det ble problemer med brumming. WelhavenT: takk for tipset om matching av pickups og amp. Ha en fin dag.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.