Web Analytics
Gå til innhold

JoachimLalala

Medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om JoachimLalala

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei. Jeg ser etter en Taylor 114 i god stand. Kan også være interessert i andre ak. gitarer som låter fint. Ikke interessert i dreadnought- eller jumbostørrelse.
 2. God aften. Jeg kjøpte en dyr akustisk gitar for noen år siden, som jeg ikke var påpasselig med å bruke luftfukter til. I tillegg hadde gitaren stått stemt i C# en liten periode. Det var tydeligvis ikke noe sjakktrekk å stemme gitaren opp tre halvtoner til normal tuning. Broen løsnet. Lokket har vridd seg. Og en lengre sprekk har oppstått. Herr Lars Dalin som jobbet på vintage gitar, uttalte at den kunne bli god som ny igjen, dersom han fikk håndtere den. Men da jeg ikke alltid sprader rundt med fullstappet bankkort, så har denne operasjonen latt vente på seg. Nå har imidlertid skattefuten lagt elsk på meg, og bemidlet meg. Så jeg vurderer å få reparert gitaren. For så å selge den til noen som vet å ivareta gitaren. Utover dette, vurderer jeg å bytte mitt elektriske clean-lyd-stæsj mot en bra akustisk gitar, som ikke trenger omsorg, når det kommer til luftfukting eller annet. (Det er tale om en oppgradert MIM-Telecaster og en Roland Jazz Chorus 40, med evt. mellomlegg, hvis noen skulle begeistres ved tanken på et slikt bytte). Spørsmål: * Hvilke tresorter er minst ulykkelige i norsk klima, og holder lettest ut med en slubbert av en eier? Hvis noen har forslag til spesifikke gitarer, så kan jeg berette at jeg ikke vil ha dreadnought, men kanskje helst en OM. Jeg er åpen for en brukt gitar. Pris maks 15.000,- , helst mindre. Takker for oppmerksomheten.
 3. Takk for innspill! Fint å høre at lydkortene dine har fungert like bra, hva angår fantommating. Du sier nok noe, når det gjelder behov for ekstern preamp til SSL-kortene. Jeg så en video på youtube hvor det ble sammenlignet SSL2 sine preamper med en Great River preamp, som koster mye mer enn SSL2. Hørte ikke særlig forskjell med hodetelefoner. Kanskje uten youtube sin komprimering av lyd, og med monitorer, ville det vise en mer betydelig forskjell. Jeg driver og kjemper med shoppelopper. Tenker på om jeg skal spare penger til å gå i et skikkelig studio for å spille inn mitt første album. Det frister å kjøpe noe bra utstyr, som jeg kan få gode nok vokal- og gitartracks med, til å få mixet av noen med skills. Har to solide mikker til det evt. Ang. din egen dragning mot å kjøpe et SSL2, så kikket jeg på en video om det idag. Herremannen sammenlignet specs på kortet med F. Scarlett og et annet. Han var ikke smørblid hva angår 4K-knappen på SSL2 - mente det medførte et for høyt nivå av distortion. Så kritiserte han SSL2 for noen flere specs. Ha en finfin kveld videre.
 4. Hei. Jeg tenkte å oppgradere mitt gamle Steinberg UR22-interface. Det ble anbefalt på et annet forum å kjøpe et interface som har strømforsyning, og ikke bare bruker strøm fra USB-porten. Vel å merke ved bruk av mikker som bruker 48V phantom power. Jeg har to mikker som bruker phantom power. Av den grunn, snuser jeg på Audient ID14 / ID22, som har strømforsyning. Jeg har også snust med stor interesse på SSL sine nye interfaces (SLL2 / SSL2+). Preampene skal angivelig være gode, med 62db gain range, noe som er hendig i og med at jeg sikler etter en båndmikrofon eller to. I tillegg har de en slags "air"-EQ-knapp på hver kanal som også tiltaler. SSL2 / SSL2+ har ikke strømforsyning. På mitt UR22 går det ikke å koble til en ekstern preamp - dvs. man kan ikke bypasse UR22 sine preamper. Jeg forsøkte med en GAP pre-73, og fikk ikke noe lyd fra GAP'en - all gain kom fra UR22 sin egen preamp. Jeg undres om det vil fungere på SSL2 / SSL2+ å kjøre en ekstern preamp gjennom deres preamper? I tilfelle hva ville det gjøre med lyden fra den eksterne preampen? Hvis det fungerer dårlig, blir det eneste alternativet å kjøpe et ID22, hvor det er line level inputs (tror jeg det var), hvor man kan bypasse preampene. ID22 koster ca. 1.700,- mer enn SSL2.. Takk for oppmerksomheten.
 5. Hei. Jeg får kanskje muligheten til å bruke et lite rom der jeg bor, til musikkopptak. Derfor lurer jeg på hva som skal til for å få decente, men ikke superhifi opptak. * Rommet er ca. 3m x 2,5m (og ca. 2,3m høyt). * Tenker å bruke hodetelefoner til monitorering, så jeg tenkte IKKE å optimere rommet for bruk av høyttalere. (Vurderer å kjøpe et par Sennheiser HD600 ved evt. rombehandling). * Vokal og akustisk gitar, kanskje også el-gitar, er det som skal gjøres opptak av. Jeg så en video på youtube hvor det ble sammenlignet ulike metoder for akustikkbehandling, Diffusion låt i mine ører en del bedre enn andre metoder, ved opptak av akustisk gitar. Hvor lite materialbruk kan jeg komme unna med, til mitt formål?
 6. Takk for input, folkens. JC-40 frister. Men hvis jeg også skal kjøpe pedaler som frister, blir det ikke gratis. Får tenke litt mer på saken.
 7. Ok. Det høres bra ut. Ser det ligger en Twin Reverb fra '76 på Finn til 8.500,- JC-40 koster 6.600,- ny. Prøvde å se på Gitarhuset, Hornaas og 4sound sine nettsider, om de hadde JC-40 inne. 4sound holder kortene tett til brystet, de andre hadde ikke JC-40 inne.
 8. Takk igjen for utfyllende svar. Tenkte å bruke ampen hjemme, noe til opptak. Tenkte ikke spille fryktelig høyt. Hører i anmeldelser av JC-40 at den spiller høyt nok, generelt. Syns JC-40 høres ut som en god kandidat.
 9. Takk igjen for input! Vil du anbefale bare JC-120, eller vil en av de mindre modellene fungere adekvat?
 10. Takk for anbefalingen. Jeg satt faktisk igår og hørte på disse ampene på youtube. Ble veldig imponert over en Twin Reverb fra 1970. Fant ingen opptak av noen Jazz Chorus som låt like bra i mine ører. Hvis jeg skal ta meg råd til en Twin Reverb, så blir det ikke så aktuelt å kjøpe disse pedalene jeg nevnte i første post. Vil det fungere å mikke opp Twin Reverben og leke med delay- og reverbplugins i Cubase? Eller låter det vesentlig bedre med pedaler? Et annet alternativ jeg vurderer er å kjøpe en brukt Axe FX2. Virker som om den byr på decent lyd og gode effekter - men har ikke tatt rede på hvor drøye settings man kan få på delay og reverb. Noen tanker om hva jeg burde gå for?
 11. Takk for innspill! Jeg har liten greie på utstyr generelt. Vil du anbefale en alt-i-ett løsning fremfor å skaffe en decent forsterker, som jeg kan mikke opp + pedaler? (Jeg har to Gefell-mikker som skal være fine). Jeg liker drøye settings på delay og reverb, og ble fascinert av "ghost mode" på Empress Reverb. Vet ikke om jeg får gjenskapt den effekten med andre løsninger.
 12. God aften. Jeg kunne tenke meg å snekre litt ambient og post-rock. Har sett meg ut enten Empress Reverb eller Strymon Blue Sky, samt Strymon Timeline, hvis jeg skal gå for pedaler. (Hvis Valhalla sine reverb/shimmer/delay-plugins gjør susen, så blir det langt billigere. Ellers har jeg hørt at Fractal Axe FX kan fungere fint.) Jeg besitter en lite støyvennlig forsterker; før den byttes ut er det eneste alternativet å kjøre pedalene inn i et audio interface (steinberg ur22). Empress Reverb har en cab sim med 3 ulike varianter, mens Blue Sky ikke har slikt å by på. Hvor mye bedre lyd er det å hente på å bruke en reverbpedal med cab sim enn en uten? Takker og bukker på forhånd.
 13. Ikke lenger på jakt etter Stratocaster.. Men tilbud på klassisk gitar er av interesse.
 14. Hei. Ønsker tilbud på MIM/MIJ Stratocaster, gjerne med oppgraderte pickups. Ønsker også tilbud på klassisk gitar av decent kvalitet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.