Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Arkadian

Medlem
 • Innholdsteller

  432
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  11

Arkadian vant dagen sist Mars 11

Arkadian hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

353 Excellent

Om Arkadian

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag Januar 11

Contact Methods

 • Website URL
  www.monokrom.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Kragerø
 • Interesser
  Typografi, astronomi, språkvitenskap, musikkvitenskap, kunsthistorie, elektronikk, båtliv

Nylige profilbesøk

1 681 profilvisninger
 1. Det er ikke så farlig om pølsa er for lang.
 2. Hvis beina har ulik lengde, er kondensatorene alltid retningsbestemte. Sånn er det også med dioder, det lengste beinet er alltid pluss.
 3. Det skal sies at det som selges som sitronolje har fint lite med sitron å gjøre, det er et markedsføringsnavn. Det kan være tilsatt litt sitronolje, men det meste er mineralolje eller linolje med kunstig farge og aroma. Rein sitronolje hadde uansett ikke hatt noe på et gripebrett å gjøre, det er kraftige saker.
 4. Jeg endte opp med en Jensen C15K. 100W i 4 ohm. Av en eller annen grunn ikke listet på Jensens nettsider, bare som 8 og 16 ohm, men den eksisterer likevel. Og låter helt superb. Reinlyden er absolutt ikke noe dårligere enn Eminence-høyttaleren, og vrenglyden er førsteklasses.
 5. Det er vel delte meninger om Tune-O-Matic fungerer spesielt godt med offset-vibrato, det blir mer friksjon og følgelig mer trøbbel med stemming, dessuten er radius feil (12" mot Fender CP-halsens 9,5"). Men ellers er det helt riktig at Jaguar (og Jazzmaster) Classic Player er offset-gitarer for folk som egentlig ikke vil ha offset-gitarenes særheter, det vil si nesten alle som har offset-gitarer.
 6. Jeg er obs. Men har aldri gjort akkurat dette. Jeg posta samme spørsmål på et par internasjonale gitarfora, og da ble det posta bilder av atombomber og desslike. Men fornuften tilsier vel at du snarere har rett; jeg antar man skal ta ganske godt i for å generere effekt som sprenger en moderne 50 watts høyttaler. På nettsidene sine er Jensen hysterisk opptatt av at man skal ha (minst) dobbelt så mange watt i høyttalerne som det forsterkeren yter, men jeg tipper det er primært juridiske grunner til det.
 7. Jeg bruker stort sett helt rein lyd i bandprosjektet jeg har nå, men noen låter krever lav til middels vreng (pedalprodusert) og et par låter ganske hissig fuzz. Forsterkeren min er en Twin Reverb Custom 15, som har én JBL D130F-kopi, lagd av Eminence. Det låter ... eminent for alt av reinlyd, men ærlig talt litt pyton med vreng. Samtidig hakapik og bomull, om det gir noen mening. Men så har jeg liggende en Jensen C15N. Nominelt 50 watt kontinuerlig effekt, 100 watt såkalt musikkeffekt. Jeg satt den inn i Twin Reverben nærmest for moro skyld, men det låter jo rett og slett fantastisk, båd
 8. Furch! Utrolig mye gitar for lite penger. Ekte håndverk og ikke noe tull.
 9. Lekkert! Det er vel min drømmegitar nr. 2, Stratocaster fra 1962 (eller 1961) i olympisk hvit. Ekstremt grønt plekterbrett på denne, og uvanlig jevn grønnfarge. Pluss også for mørkt gripebrett. Jeg begriper ikke hvorfor Fender ikke har 30 graders-kutt på 60-tallsreissue-plekterbrettene sine, det ser utrolig mye bedre ut. Låter den greit, eller?
 10. Også svart som er så stilig, da! Men ja, jeg skjønner den. Så slipper jeg å angre på at jeg kvittet meg med denne også. Det er helt objektivt fantastiske gitarer.
 11. Jeg bytter gjerne i Fender-ting, gitar eller bass, om de er noenlunde nær vintage spec. Ikke relic eller veldig slitent. Sånn reint bruksmessig kunne jeg vel "trenge" en Telecaster, helst i femtitallsdrakt. Men nesten alt av interesse. Eventuelt god kassegitar, som ikke er parlor eller dreadnought. Eventuelt archtop med flytende pickup. Eventuelt noe obskurt, europeisk fra 60-tallet, bass eller gitar.
 12. Andre generasjons Black Eagle i kassa si. Skal vel greie å få tatt bedre bilder hvis interessant. Mer interessert i et godt bytte enn penger, kanskje, men har ikke tenkt igjennom dette særlig grundig. Vi snakker tross alt om min første skikkelige gitar her ...
 13. Det later jo de fleste til å mene for tida, men jeg skjønner det ikke. Jeg har spilt i ørten band, og nok headroom til å ha helt krystallklar reinlyd som aldri drukner i miksen fikk jeg først da jeg fikk meg en Twin Reverb. Før det var det alltid en kamp. Men greia er kanskje at ingen bruker helt krystallklar reinlyd lenger?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.