Web Analytics
Gå til innhold

Satriani

Medlem
 • Innholdsteller

  188
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Satriani

 • Rang
  Viderekommen

Profile Information

 • Bosted
  Norge, Bergen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har ikke noe særlig meninger om bandet eller musikken. Helt ok at folk får gitt ut musikk sånn generelt sett. Man velger fritt hva man vil høre på selv, ofte. Men norsk tittel på hit-låten har jeg et forslag til: "Må vi vaske bena" Bare å finne på resten av teksten sånn at det passer så har man en fin utgave på norsk som sikkert er like innholdsrik som orginalen. En veldig sterk opprørsk ungdommelig sangtekst må jo dette bli da. Om ungdommen som klager på at de må vaske bena. Fin tekst for et ungt pønkerband.
 2. Smaken er som baken, men uansett så kan sikkert de fleste finne bra gitarer for dem som er relativt billig og bra gitarer for dem som er dyre. Men generelt så har nå jeg lært meg av erfaring at man som regel får hva man betaler for. Noen ganger finner man noe skikkelig bra for en rimelig penge, men kanskje lettere å få det man ønsker ved å betale litt mer. Jeg er heldig, jeg er ikke særlig kresen på lyd. Det skal låte ok, men jeg kan godta mye når det gjelder lyd. Jeg er mere kresen på bygg kvalitet, spesifikasjoner og hva jeg synes er lettspilt eller ikke. I endel år nå så er det en Gibson akustisk som har vært min favoritt. Den har hals med samme spek. som en Gibson Les Paul hals. Så burde være lettspilt for de som er vant med slike gitarer. Jeg spiller sikkert mer solospill enn akkordsaker, men begge deler fungerer fint med denne Gibson gitaren. Det er en Gibson Cascade LC-1, betalte ca $1700 for ca 6-7 år siden. Lyden i den er ok, men interne mikken ikke noe fantastisk. Hvis det var kun for akkordspill så hadde jeg ikke vært så kresen. Men for mere solospill så må jeg ha en gitar som jeg finner lett og behagelig å spille på. Er jo mange som med akustisk gitar kun spiller akkordsaker, "syng og vær glad kameratene" etc etc. Men driver man med det meste så tror jeg man raskt stiller flere krav til gitaren enn "svær kasse for mye lyd". Hadde aldri betalt ørten tusen for en akustisk gitar hvis jeg kun skulle spille akkorder på den og synge viser. Folk flest hører nå ikke forskjell på lyden heller.
 3. Jeg har en Taylor Baby som har 3/4 størrelse. Jeg var også på jakt etter en liten akustisk gitar som var god å holde når man f.eks sitter i sofaen etc. Den har ikke noe innebygd mikrofon. Kjøpte den fra Tyskland, tror jeg betalte totalt ca 3200,- Jeg så en David Gilmour DVD hvor han forteller at han brukte denne gitaren av og til. Så jeg tenkte hvis han finner det bra nok så er den sikkert helt ok. Men etter jeg har hatt og brukt den nå en stund så er mine tanker om denne gitaren blandet. Jeg har litt problemer med at den fort blir ustemt, mulig jeg burde byttet strenger på den og fått den sjekket. Lyden i den er ok men litt "spinkel". Men den er fin å spille på også mer lead/solo eller fingerspill går helt greit. Før Taylor Baby så har jeg lenge brukt en Gibson LC-1 Cascade akustisk gitar. Den har hva Gibson kaller for "Advanced-00" kropp. Kroppen er endel mindre enn på en vanlig akustisk gitar men litt større enn f.eks Taylor Baby. Denne akustiske gitaren er blitt min favoritt da den er lettspilt på alle måter, har god lyd, holder stemmingen og har for meg akkurat passe størrelse. Prisen er rundt 1500-2000$ og jeg tror Gibson har sluttet produksjonen av denne serien. Men de har flere andre modeller med tilsvarende størrelse og pris... Så av erfaring så er min konklusjon at minst er ikke alltid det beste. Ta en tur til en butikk som har endel modeller inne og test litt. Lytt på lyden og vurder størrelsen. Finn ut hvor liten du egentlig ønsker å ha den.
 4. Var tilfeldigvis nettopp inne på allmusic.com for å undersøke noe fakta om en Vai plate og la merke til at de hadde klassifisert hans musikkstil som "Guitar Virtuoso". Allmusic.com skriver noe om denne stilen her: http://allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=77:2948 Pluss de lister andre gitarister, album etc. Jeg trodde begrepet ble brukt orginalt om ekstremt dyktige fiolinister, f.eks Paganini. Men ser ut som det er et mer generelt begrep og har hatt forskjellig mening gjennom tiden. Wiki har mere info: http://en.wikipedia.org/wiki/Virtuoso
 5. C-moll og D#-durskala blir samme noter. Spill inn akkordene hjemme og improviser til du finner ut hva som fungerer. C-pentatonisk og bluesskala burde også fungerer hvis det er C som er grunntonen.
 6. Musikknyheter enten det er om produkter, musikere eller nye utgivelser etc synes jeg hadde vært kjekt. Tror mange folk som har spilt endel år er ganske lei teori og liker bedre å praktisere. Men helt ok med litt teori også, sikkert mange som synes det er interessant også. Å legge ut nyheter trenger ikke være så tidskrevende. Noen få linjer og en link til mere info om saken. En forside med slike små oppdateringer hver dag vil hvertfall få meg til å se innom oftere. Artig også om man kunne fått til å intervjuet noen norske og kanskje utenlandske musikere, men dette krever kanskje litt mere tid og pågangsmot. Bruce Springsteen kan dere hvertfall pensjonere fra forsiden.
 7. Vil tro det er melodien det er her mest snakk om. Hvis Satriani skulle vinne så tror jeg denne saken vil ta lang tid. Og dermed tappe han for mye tid og energi som han kunne brukt kreativt i steden for. Det er mye penger i saken og Coldplay og deres advokater vil nok stå på så lenge som mulig. Så håper nesten på en rask avgjørelse, og da blir det tap for Satriani. Satriani selger bra han så tror han har fått maks ut av sin egen låt når han velger å gi de ut som instrumental rock som er det han driver med. Han kunne jo solgt låten til andre produsenter, mang av låtene hans og melodiene kunne lett vært vokallåter. Om enn litt endret så fungert fint som vokallåter. Det er vanskelig å lage gode melodier, hvis det hadde vært lett for oss så kunne jo vi alle vært rike i dag. Hva endte den saken med Gary Moore med da, eller ble det aldri noe sak?
 8. Var såklart bare ment som en spøk det med å sjekke platesamlingen. Det kopieres mye i denne bransjen, men man kan jo også heller si det slik at man bygger videre på hva andre har gjort før. Men noen vil nok si at man ikke bygger men heller river... sant nok ofte det... Men det er en grense for hva som er greit nok og hva som er langt over streken. Jeg antar det er dette som Satriani med sikkert flere vil prøve å få mer klarhet i ved at ta akkurat dette tilfellet til retten. Muligens er det plateselskapet til Satriani, Sony tror jeg, som også ønsker å få klarhet i dette. Hvilken plateselskap står bak Coldplay f.eks? Er ikke sikkert Satriani selv er så enormt sugen på en langvarig rettsak, men Sony kan sikkert tenke seg å få klarere lover rundt dette med hva som er plagiat eller ikke. Vil tro dette er en utfordrende sak for et rettsvesen. Sikkert slikt som advokater elsker å dvele over og som kan ta sin tid. Men personlig tror jeg det ender med tap for Satriani, for vil tro man må kunne tillate ganske mye før man kan klart si det er plagiat/kopiering.
 9. Ja jeg også synes det virket litt voldsomt å kreve "alle inntekter". Men mulig det er normal praksis i USA i slike saker. Så kan man hvertfall forhandle seg nedover hvis det går den veien. Men personlig tror jeg Satriani og sikkert flere i bransjen ønsker å få avklart hvor grensen for plagiat går. Men det tror jeg er vanskelig å finne en god definisjon på. Interessant uansett, skal bli artig å lese hva man i en rettsak sier om dette. Tror ikke pengene er så viktig for Satriani, tror det er mer at han mener "nok er nok" og ønsker som sagt å få klarere lover rundt dette. Men ikke vet jeg... Lurer på om Satriani har vært i kontakt med Coldplay før han saksøkte de... har en følelse av det. Er jo bare å sjekke platesamlingen til gutta i Coldplay og se om man finner Satriani platen "Is There Love In Space". Men det kopieres mye i musikkverden, både bevisst og ubevisst.
 10. Har bare en liten skinnfløyte jeg hehe Neida har så det holder for en "sofarocker".
 11. Har ikke hørt Guns så mye live, så vet ikke hvordan Axl presterer vokalmessig live. Hadde noe gammelt opptak som var helt ok, men det er nå tilbake i Appetite... tiden. Musikkbladet Rollingstone har en liste over "The 100 Greatest Singers of All Time" ute nå: http://www.rollingstone.com/news/coverstor...161972/page/103 Slike lister er veldig "bob bob", men Axl Rose er inne som en av få fra sin musikkstil. Finner han på en 64 plass på listen. Lurer litt på hva slags vurderinger som er grunnlaget for denne listen. Den er veldig "bob bob" etter min mening. Frank Sinatra er f.eks ikke med, ikke at jeg synes han er den beste men burde nok vært blant de 100 hvertfall.
 12. Hvilke låter er han med på da, Buckethead altså? Kjøpte mp3 filer fra 7digital.com og ikke noe cover med der, dårlige saker akkurat det. Solid cd, mye fin melodiøs pop, rock og tungrock/heavy. Deilig med en skikkelig power ballad som "Sorry" igjen.
 13. Har hørt igjennom platen et par ganger nå på: http://www.myspace.com/gunsnroses Flott at man kan høre hele platen her før man bestemmer seg for å kjøpe eller ikke. Synes det låter helt ok. Ikke funnet ut hvilke låter jeg liker best ennå men tittellåten "Chinese Democracy", nr 1 på VG singellisten nå, og låten "Better" liker jeg hvertfall. "Better" er vist også en singel sluppet fra platen, herlig låt første halvdel hvertfall. Herlig å høre stemmen igjen, har ikke fulgt med på alt styret de siste 10(?) årene, så jeg vurderer platen på kun hva jeg hører nå i dag. Men lurer jo på hvor lenge siden de forskjellige låtene ble spilt inn? Er vokalen lagt på de siste årene eller er det blandet når disse låtene ble spilt inn? Generelt sett positivet overrasket, hadde ikke ventet det store.
 14. Hørte en låt på radioen i dag, var ok den men at det skal ta så lang tid er det få som forstår seg på.
 15. Skuffende å se på sidene til TNT www.tnttheband.com at ikke Bærgen er med på listen denne gangen heller. Har aldri sett TNT live, kun Ronni en gang for ikke alt for lenge siden. Og det var nesten det mest artige jeg har opplevd av live show. Så kan noen som kjenner noen i bandet høre om ikke det er mulig med en konsert i Bergen snart? Tror de bruker ofte et lydstudio her i byen men har ikke fått med meg at det har vært noen konserter her i det siste med TNT. RONNI C'MON!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.