Web Analytics
Gå til innhold

roybang

Medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

roybang vant dagen sist Januar 14 2019

roybang hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

36 Excellent

Om roybang

 • Rang
  Nybegynner

Contact Methods

 • Website URL
  rbguitars.no

Nylige profilbesøk

321 profilvisninger
 1. Det kalles en router-bit. Kan anbefale dette stedet for sånt noe. Bra kvalitet, ok pris og billig frakt til Norge. Du finner det du trenger til trussrod på denne siden: https://www.wealdentool.com/acatalog/Online_Catalogue_1_4__Shank_237.html
 2. Et godt alternativ hvis du ønsker lang åpningstid er Titebond sitt ferdige hide-glue (brun flaske) Det fungerer utmerket og finnes her i landet. Bl.a. Gustavsen as tror jeg. Titebond III har også lengre åpningstid enn Tb I. Hud lim er laget av svin og er i prinsippet det samme som gelatin. Så et alternativ er å kjøpe gelatinplater på dagligvarebutikk som du løser opp i vann. Dette er hudlim like så godt som annet hudlim. Vet om flere som bruker det med godt resultat. Har aldri prøvd det selv da jeg synes det er veldig convenient å bare ta en flaske fra hylla og kline i vei.
 3. Titebond I (original) er ikke vannfast. Den inneholder vann og kan som det er spurt om over krympe. Dette fordi vannet går ut av limet under tørkeprosessen. Derfor er det viktig å bruke nok lim. Jeg kliner på på begge flater og har ikke hatt problem med dette. Når det gjelder styrke så blir limfugen sterkere enn treet så treet knekker før limfugen gir etter. De fleste limtyper mykner ved varme og det er på den måten man løsner opp slikt. Med varmepistol, strykejern og det finnes også spesialverktøy til slikt. I mitt tilfelle er det ikke noe issue da dette er en bolt-on. Kunne være om jeg trenger å ta av gripebrettet. Mange synspunkter og meninger rundt lim. Hudlim (hide glue) er populært og funker sikkert konge. For min egen del har jeg kommet frem til at det jeg bruker funker fjell og da holder jeg meg til det.
 4. Takk! Setter pris på alle tilbakemeldinger. Positive og negative 🙂 Dette er ingen fasit og det er sikkert andre og bedre måter og gjøre dette på
 5. Her er neste del av serien. I denne episoden setter jeg inn bånd i halsen.
 6. Hallois. Er ny her inne men har holdt på med å bygge gitarer en stund. Her er en serie med videoer som jeg har laget, som viser hvordan man kan bygge en hals. Kom gjerne med tilbakemeldinger, kritikk, spm. etc. Jeg skal prøve å besvare så godt jeg kan. Beklager litt dårlige vinkler etc. Driver å prøver meg frem. Del 1 - Scarf joint Del 2 - Truss rod Del 3 - Grovskjæring og fresing Del 4 - kutte spor til bånd Del 5 - Lime gripebrett Del 6 - Dots, dots dots Neste del kommer snart rbguitars.no
 7. Well, you know where to find me hvis du trenger å sage ?
 8. Litt usikker på hva du mener. Men hvis midten av gripebrettet er like tykt hele veien så vil kanten på brettet være høyere ved hodet enn kroppen. Selvfølgelig mer synlig jo mindre radius man har. På 12" radius (og høyere som jeg bruker mest) så vil dette være veldig lite. Dette er kun en estetisk greie og har ingenting å si for spillbareheten. Noen pusser/freser slik at gripebrettet er litt høyere mot kroppen men dette synes jeg er noe hassel å få nøyaktig. Men er estetikken vesentlig så kan man gjøre dette. På en Flying V med 6mm tykt gripebrett med 12", så vill ytterkanten være ca. 5,2mm ved oversadel og ca. 4,8 ved slutten. Så det er en minimal forskjell. Dette er teoretisk selvfølgelig. I praksis så klarer vi vel ikke å lage det så nøyaktig.
 9. Litt reklame for min egen nettbutikk: https://rbguitars.no Jeg selger mye stæsj til gitarbygging med hovedfokus på treverk. Ikke alt er i nettbutikken ennå, men bare å sende mail hvis du trenger noe. Kort fortalt har jeg: Emner til kropp (Afrikansk mahogny (Khaya), Svartor, Zebrano, Amerikansk valnøtt, Wenge) Halsemner (Afrikansk mahogny, Lønn, Flammelønn, Valnøtt, Zebrano, Wenge) Bookmatchede topper (Surnet lønn (Spalted maple), Quilted maple, Flammelønn, Valnøtt, Zebrano, Wenge, Ask) Gripebrett (Pao Ferro, Ibenholt, Rocklite ebano, rocklite sundari, ovangkol, etc) Har også bånd i løsvekt i litt forskjellige størrelse + litt deler og elektronikk.
 10. Slenger meg på her med litt meninger. ? Når det gjelder trussrod: Denne skal alltid ligge helt opptil gripebrettet. Når trussroden strammes så spenner den imot gripebrettet og derfor bør det ikke være noe avstand ellers så får man unødvendig "play" her. En annen ting er rasling fra trussroden så man vil ha det så tight som mulig. Jeg legger på en liten dært med siliokon i endene + midt på under trussroden så ligger den rolig. Når det gjelder rekkefølgen på fretting etc. Her er en flyt som funker bra for meg. 1. Rette den ene siden av brettet slik at det er dønn rett. Du trenger en referanse når du skal sage spor. 2. Tegne midtlinje (det viktigste når man bygger er å ha en midtlinje å forholde seg til til enhver tid) 3. Sage spor 4. Pusse / frese radius. 5. Grovskjære brettet (eller frese det til på forhånd etter mal) 6. Lime brettet 7. Sette inn bånd. 8. Forme baksiden av halsen Hvis man setter inn båndene før brettet limes så kan man risikere at brettet bøyer seg. Årsaken til det er at hver ene "tang" på båndet vil presse utover og når man får 20+ bånd som presser utover så kan man oppleve at gripebrettet bøyes svakt bakover. Normalt sett går det greit allikvel, man kan fortsatt bøye det tilbake og få det limt men jeg synes det er vanskelig å jobbe med. I tillegg venter jeg til slutt med å forme baksiden for da har jeg veldig god støtte når jeg presser inn båndene.
 11. Et lite tips er å registrere seg på disse sidene før du sjekker prisene. Prisene er inkl. lokal mva og den trekkes fra hvis du logger inn og sier at du bor i Norge.
 12. Litt lenge siden denn posten ble lagt ut, men jeg prøver meg allikavæl. Har nettopp startet med å bygge gitarer selv så jeg har vært igjennom denne løypa. I norge anbefaler jeg deg å prøve Finer & Treimport: http://treinnport.no/(Veldig hyggelig fyr som har "alt". Mahogni, lønn, ask etc). Sender over hele landet. Fra utlandet: http://shop.espen.de/( I tyskland. har fornuftige priser). Ellers kan jeg anbefale følgende for verktøy, deler etc: https://guitarsandwoods.com/ Holder til i Portugal. Har akkurat bestilt en haug med verktøy derfra selv. Rotko & Frost http://www.rothkoandfrost.com/ Holder til i England. Selger hovedsaklig hele swamp ash planker. Har også mye annet kult til gitarbygging. Lakk, farger etc. Frakta derfra virker billig. Lurer litt på om den er riktig. 8 GBP for å frakte en 20kg planke til Norge. Håper dette hjelper :-) USA har jeg holdt meg unna. Mest pga. sinnsyke fraktpriser til Norge.
 13. Rothko & Frost Ikke i Norge men......... Der kan du bestille både med eget design eller "standard" fonter De har også mye annet bra greier for gitarbygging http://www.rothkoandfrost.com/custom-waterslide-decals-uk-for-guitars-bikes/ Eller hva med egen signatur :-) http://www.rothkoandfrost.com/your-signature-custom-waterslide-decal/
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.