Gå til innhold

Lycifero

Medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Lycifero

 • Rang
  Nybegynner
 1. Da er høytalerkassa og kabinettet til forsterkeren ferdig! Har så vidt fått startet på selve forsterkeren, siden posen med kondensatorer jeg fikk tilsendt var ment til en annen modell. Som bildene viser er kassa foreløpig lukket, men avgjørelsen på om jeg går for dette eller åpen tas når forsterkeren er ferdig, og jeg får sjekka hvordan alt låter sammen Valgte å beholde naturlig furufinish med lakk. Framplata på forsterkerkabinettet stammer fra bordrester til en gammel båt familien har hatt!
 2. Da er endelig elementet i hus, og bygginga kan starte! Madampen er på vei. Takk for hjelp! Kunne du tatt noen bilder? Hørtes veldig bra ut!
 3. Sliter litt med å finne en side som selger Jensen elementer. Amazon vil ikke sende til Norge, og eBay har noe lang forsendelsestid. Noen som kjenner noen nordisk/europeisk leverandør?
 4. Finnes det noen måter å beregne passende mål til open back, eller blir det bare å bestemme målene på måfå?
 5. Igjen, takk for svar! Har begynt å leke meg litt med TS-parametere i regneark og kalkulatorer på nett, da for Jensen Mod 12-35 og Mod 12-50. Problemet er at når jeg skal beregne kabinettvolumet for lukket kasse klager kalkulatoren over at Qtc er mindre enn Qts, hvor Qts henholdsvis er 1,54 og 1,4 for de to modellene. Når jeg da prøver meg med en Qtc-verdi litt rett over Qts blir resultatet at kabinettet må ha et volum på flere kubikkmeter. Hva er feil?
 6. Takk for svar! Tipper jeg nok kommer til å gå for et lukket design på kabinettet. Sliter derimot med å finne elementer med sensitivitet på 90-95 dB. Noen forslag? Etter å ha sett litt mer på de ulike Madamp-kitene tror jeg at det heller blir Madamp A15Mk2, pga muligheten for high-gain og to kanaler. Eller blir dette for høyt for soverom/hybel?
 7. Heisann! Går med tanker om å bygge eget kabinett med tilhørende forsterker som et sommerprosjekt. Planen så langt er at kabinettet skal være 1x12 og bygges fra bunn. Når det gjelder toppen tenkte jeg å bestille et "ferdig" sett og skru sammen, da jeg ikke ønsker å begi meg ut på dette uten støttehjul. Har blant annet sett litt på denne: http://www.musikding.de/Kit-Madamp-J5Mk1. Jeg ønsker å kunne få relativt grei lyd uten å måtte skru lyden veldig høyt, siden jeg bor resten av året på hybel. Derfor, er det noen som sitter på tips/råd til liknende forsterkertopper/sett som er gode? Hvilket element bør jeg velge til kabinettet (høy/lav watt mtp hybel) og er det nødvendig å ta høyde for Thiele & Small ved design av kabinettet? Kan legge til at musikkstilen for det meste er rock/metall. Har tittet på bl.a Celestion V30 og Greenback, som er på henholdsvis 60W og 20W.
 8. Heisann! Har en 100W Peavey Valveking stående på soverommet som jeg ikke får brukt noe særlig mtp nettopp effekten. Tenkte da at det kunne være en idé med en attenuator, slik at jeg får kjørt ampen bedre på et lavere volum. Dette kombinert med studentøkonomi har fått meg inn på tanken om å lage en egen attenuator. Jeg lurer derfor på om det er noen som har noen tips eller råd angående rundt dette til en amatør som ikke har lagd noen effekter etc tidligere. Blir dette å ta seg vann over hodet?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.