Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Salve

Medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Salve

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sørlandet

Nylige profilbesøk

295 profilvisninger
 1. Hei Nai Jeg liker ikke elektriske gitarer med "hulrom i kroppen"! Jeg vil heller ha den konsekvente forskjellen som en plankegitar gir til en god og "ekte" akustisk. For uansett hvor mye hulrom der er i archtop, f-hull eller halvakustiske gitarer med eller uten midtblokk, er den akustiske klangen i beste fall kjedelig. (Jeg er fiolinmaker.)
 2. Jeg lurer på å kjøpe Ibanez s521. Den skal være lett, ha god balanse og andre greie ting.. Men halsen er tynn, vel? Så jeg lurer på om den greitt kan ta tykkere strenger enn 0.010. Jeg ville sannsynligvis foretrekke 0.011, men jeg spiller først og fremst akustisk, så jeg vil helst ikke utelukke 0.012 heller! Men det er vel kanskje å gå for langt? (Og unødvendig.)
 3. Greia mi er at jeg vil gjerne ha en rimelig gitar, men siden jeg er instrumentmaker sjøl, er jeg ganske opphengt i godt handverk. Jeg håper ikke jeg har skrivd at jeg må ha bare 1 pickup. Bare at en Gibson Junior eller et alternativ som blei foreslått: Melody Maker, ser fine ut. I en post herover skreiv jeg at hvis der er 1 pickup, synes jeg det ville være en god ide å ha den plassert mellomposisjon; ikke bro- eller hals-. Jeg ser nå at om jeg går opp mot kr. 10 000,- er der mange kandidater med 2 pickupper, f.eks. Les Paul Studio eller kanskje heller SG Tribute. (De vanlige Les
 4. Hei Telemann! Kult å se at den gamle komponisten har gått elektrisk. Når eg blir pensjonert felemakar om ikkje mange år, har eg tenkt at eg skulle lage meg ein akustisk gitar. Men eg kunne vel lage ein elektrisk ein au, etter eigne spesifikasjonar. Då trur eg at eg ville plassert mikken i ein mellomposisjon. Om der er bare ein mikk, meiner eg det er det mest logiske. Men eg har ikkje sett noen enkel plankegitar i salg som har det.
 5. Takk alle. Jeg har knapt nok spilt på en Gibson og det er uansett velllldig lenge siden. Junior eller Melody Maker har jeg hverken spilt på eller noen gang hatt i hendene. Er der stor forskjell mellom de vanlige Les Paul-ene og disse billigere og enklere Gibson-gitarene? Er selve handverket like presist?
 6. Men jeg ville hatt en med humbucker. Der er vel ferre av dem?
 7. Mad Season (og andre som hengte seg opp i jazz), jeg er felemaker av yrke og fra den vinkelen ser jeg elektriske archtop-gitarer som litt kleine/rare. Jeg tenker bare på plankegitar, og som nevnt i toppen av tråden: med bare en humbucker. Altså veldig minimalistisk. Mislykkets forslag Melody Maker med humbucker var et godt tips som jeg vil se nermere på! Men de virker skjeldne og er kanskje derfor dyre?
 8. .. jeg spiller blues og prøver meg på jazz, såvidt.
 9. Takk for tipset, Mislykket! Men de fleste Gibson Junior har vel bare en mikk? Og det er det jeg ser for meg. Også prisen på Gibson Junior - rundt kr. 10 000,- er passelig.
 10. Jeg har spillt bare akustisk i flere 10år. Men nå har jeg fått lyst på elektrisk gitar igjen. Gibson Junior ville være midt i blinken, men jeg vil ha humbucker, ikke single ... Tips?
 11. Takk til alle! Da får jeg se hva jeg gjør. Carpal67, jeg solgte gitarforsterkeren min i ~1982, men takk for tilbudet.
 12. Jaggu står det Super 70 når jeg ser bedre etter! Også et stempla tall: 16415 hvis det er interessant.
 13. Jeg har et sett mikrofoner fra en Ibanez (Gibson Les Paul-kopi) fra slutten av 70-åra. Har de noen interesse/verdi i dag? Isåfall er de til salgs! (Hvis ikke, er det rett i metall-gjenvinninga)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.