Web Analytics
Gå til innhold

elguitartom

Medlem
 • Innholdsteller

  58
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om elguitartom

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Tror ikke du tok poenget tronni; strengen må være av.
 2. Kobl fra strengen på gitaren din og skrik så mye du vil inn i pickupen din. vil ikke komme en lyd. klapp så mye du vil over og. ikke en lyd. Pickupen reagerer kun på bevegelse.
 3. Ok, så du mener at hvis du lager et like kakk som er like høyt som kakket du gir gitaren og gjør dette rett over pickupene uten å berøre dem så vil pickupene fange opp denne lyden også? Nei. Når du gir gitaren din et kakk så sender du vibrasjoner rett til pickupens magneter. så du får dette "twanget"
 4. Det tror jeg ikke noe på for å være ærlig. Prøvd det selv. null lyd. Det eneste pickupen min har fanget opp var radio signaler (gammel gitar med mye tull med elektronikken). Hvis du mener at den fanger opp stemmer, så hadde jo blitt ganske fælt på en konsert da med all støyen og bråket rundt den hadde fanget opp hadde blitt eneste ræl i forsterkeren. Ja, det sier seg jo selv: Magnete reagerer på "impact". Ren fysikk Har ingenting med å fange opp lydbølger å gjøre.
 5. Hvis du så videoen hans, og mente at fysikken han forklarte var feil, da tror du jo ikke på fysikkens grunnlover. Det er svært generelt. Han forklarer også hvordan treverket umulig kan gi noen som helst lyd tilbake til strengen. Sier seg jo selv når pickupen kun fanger opp bevegelser fra strengen og genererer lyd kun gjennom dette. Hvilken lyd har treverket gitt strengen? Svar: Ingen. Men er vel ikke så veldig mye mer å diskutere da. Blir som å prøve overbevise en ateist at gud finnes / omvendt. Edit: Ok da, et siste svar.
 6. Du kan ikke skrike engang inn i pickupen din og høre stemmen din i ampen. Pickupen reagerer kun på bevegelse og ikke lyd. Prøv å gå i et annet rom. lukk døra, og ha en annen til å stå i rommet hvor ampen din er. så skrik. han vil ikke høre stemmen din fra ampen, men kun fra rommet du skriker fra. Edit: Skriker, ikke skriver
 7. Det er fysikk. Hvis du ikke velger å tro på fysikk, så værsågod. Tro på hva du vil. Hvis du ikke vet forskjell på waves / transversive waves og hva det gjør, så foreslår jeg at du leser om det. Du kan lære noe nytt om hvordan gitaren din fungerer
 8. Du vat at en pickup ikke fanger opp lyd, men bevegelse, ikkesant? Transversive waves (husker ikke ordet på norsk): Metallet påvirker bølgelengen på strengen, så du vil få en mye lenger sustain på strengen i en metall bridge. Det eneste treverket gjør er å dempe svinginene på strengen. Også metall. Men metall vil gjøre at svingningene varer lenger. Pickupen kan ikke fange opp noe som helst lyd i treverket som vil komme av vibrasjonen fra strengene. Kan jeg spørre deg: Har du sett videoen? Hvis ja, hvorfor driver du å spør meg? Spør han i stedet. Jeg kan generelt om fysikk og vet en del om gitarer, og oppdaget dette selv bare for to dager siden. Var også overbevist om at treverk var alpha og omega for lyd inntil nå. edit: skrev litt kronglete. rettet opp.
 9. Av grunner jeg har nevnt før i denne tråden (orker ikke gjenta meg selv), personlige, videoen til denne "youtube karen", og mye googling angående treverker så velger jeg å tro at det ikke har noe å si på en el-gitar. Mulig han har en agenda, det vet jeg ikke. Men ser ingen grunn til det. Han hadde allerede et suksessfullt selskap lenge før han lagde tonewood videoene. De solgte også idéen om tonewood i gitarselskapet hans før han fant ut den nye hypotesen sin. Vel, jeg trodde også for 2 dager siden at "tonewood" eksisterte. Til jeg søkte uhorvelig mye rundt om på forumer, youtube videoer, og tok en grundig lyd test på noen av mine gitarer som har alder, walnut og ash som kropp. samma pickuper. Klarte ikke høre noe forskjell på tonene. De har forskjellig sustain og følelse når jeg spiller på dem, men tonene var den samme. Alle har ernie ball strenger på duncan seymour pickup. Testet i Axe Fx'en på clean ingang og en ganske nøytral vreng kanal (rock / metal sound blanding) med ikke for mye vreng, men akkurat slik at du får nok trøkk.
 10. Har en del forskjellige. Peavy, en veldig gammel (fra 70 tallet) 50 watt. Marshall el 84 20/20 inn i marshall kabinett på 100 watt med Axe Fx 2 som pre-amp der. Og så en Mesa Boogie Dual Rectifier 100 watt med 300 watts mesa kabinett (bruker i bandet). Prøvde å bruke Axe Fx 2 til live spilling, men syns Dual Rectifier gir mer punch og låter varmere enn Axen. Så axen blir mer til hjemmespilling
 11. Hele gitarkroppen din har forskjellige resonante frekvenser på forskjellige områder. At du kobler en bridge til din gitar betyr ikke at de blir som "en enhet" og vil bære lyden bra gjennom hverandre. Hvis din bridge var av tre vil dette jo selvsagt forandre tonen på strengene siden lydbølgene ville slå annerledes tilbake (tre har forskjellig frekvens enn metall). Men igjen utrolig lite. Det som har mest å si på lyden er jo hardwaret du er koblet it, så materilatet på strengene, tykkelsen og pickupen. Men hvorfor spør du meg? Spør heller fyren som har laget videoen. Han er mye flinkere i fysikk enn meg.
 12. Trodde det samme som deg for en stund siden. Søkte utrolig mye på dette rundt om på nettet siden jeg skulle bestille meg ny gitar fra Carvin. Men jo mer jeg søkte opp på diverse forumer og så på youtube videoer, så var det en del motsigelser. Noen mente alder var mer skarpt en maple, andre mente at maple fretboard ga mer "twang" enn ebony fretboard, men så var det mange som mente omvendt. Så mange som mente at mahogany var mer tight hvis du skulle spille kjappere rytme, mens andre mente at mahogany ble mer ullent og uklart for kjappe rytmer etc. Og så kom jeg over youtube videoen jeg postet her og ble overbevist på nettopp disse grunnlagene.
 13. Han fronter jo veldig det med at gitarene har veldig forskjellig lyd. Og siden jeg selv har en del gitarer hvor 3 av dem som er i ash, walnut og alder høres helt like ut på ampen min (de har samme pickuper), så er det min grunn for å ta det med en klype salt. Det er nok noen andre justeringer der som har noe å si på lyden enn bare treverket regner jeg med.
 14. Kan gå begge veier det. Hvis folk ikke liker han vil de nok heller ikke kjøpe gitarene hans. Personlig syns jeg gitarene hans ikke ser noe fine ut og er litt i overkant dyre, så jeg styrer unna. Men de videoene jeg har sett av de proffe musikerne som spiller på gitaren hans så har den ene helt sinnsyk sustain. Jeg trodde det var feedback i starten, men det var sustain. Jeg sendte han sms om hvordan han klarte å lage dem med slik sustain og han svarte det har mest å si på pickupen, og deretter fretboardet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.