Web Analytics
Gå til innhold

Frithjof

Medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Frithjof

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

742 profilvisninger
 1. Vet noen om noen gitarbyggere? Skal ha nylonstrenger.
 2. Hei igjen. Castor, som Gitarrocker sa så er poenget å ha en grei gitar som jeg kan slippe ut av synet i 5 minuter, noe jeg ikke gjør med mine andre gitarer av sikkertsmessige grunner. Er jeg ferdig så er det rett tilbake i gitarkassen eller opp på stativet. Hadde egentlig tenkt meg en nylonstrenget gitar og ikke en med stålstrenger. Gitarrocker, noen forslag til hvor man kan få kjøpt en brukt japaner, og hvilken prisklasse siktet du til for noe som skulle holde lenger enn en sesong? Forresten, fant en sprek i gitaren min som plutselig har kommet. La først merke til sprekken i dag, kan hende at den kom i dag også. Den ble veltet fra å ligge på høykant og over på siden (over en bag) i sin soft hard case så det skal vell det ha ingenting å si, hørte ikke engang et dunk. Kan det være at den henger på veggen i nærheten av et vindu hvor jeg lufter om natten, noen forslag? Sprekken er så stor at man kan se den, ca 5 cm lang og det er vell et lite fall (som om de to sidene er forskjøver) så hvis man glir over kjenner man den veldig godt, noen forslag til hvordan dette kan ha seg? Dette er gitaren det gjelder: https://www.cordobaguitars.com/p/c9
 3. Hei, nå som sommeren nærmer seg og båt og strandturer nærmer seg har jeg planer om å kjøpe meg en gitar jeg ikke er redd for. En som kan få litt vann på seg, litt sand inne I kassen osv. Tenkte meg en gitar i prisklassen 1000-1500 kr, og lurte på om noen av dere her på forumet vet om noen røverkjøp? Kommer til å spille det meste på den, men det hadde vært deilig hvis den er god å øve klassisk teknikk på. Når det gjelder farger osv har ikke det så mye å si, men synes den vanlige sedertre fargen er utrolig kjedelig
 4. Unnskyld, men hva betyr øksa? :S
 5. Hei, funnet ut at standard D tuning kler min stemme bedre. Da slipper jeg veldig teite capo plasseringer når jeg vil spille med mye åpne strenger. Bruker nå 0.012 - 0.054 eller noe sånt, standard D'addario. Lurer egentlig på om jeg burde gå opp til 0.013 evt 0.014 for å få en fetere lyd. Noen tanker/forslag til dette? Mvh Frithjof:)
 6. Hei, har et Beyerdynamic 770dt pro 80 ohm headset, som bare får lyd på det ene øret når jeg kobler den til mikseren min. Bruker mikseren til Yamaha sine 400i høyttalere. Miksebrettet har ikke en phones out utgang, men derimot monitor out utganger, L og R. Koblet headsetet rett til den høyre utgangen der det står "R (mono)", og får som sagt lyd på bare venstre øre. Kjøpte en kabel i dag 1jack hun til 2 Jack hann, for å koble til begge utgangene, men har fortsatt samme problem. Fikk denne kablen anbefalt på 4sound. Headsetet funker helt fint til RC-300 brettet mitt og min andre mikser med phones utgang. Må ha denne mikseren for å få høyttalerne til å funke. Setter pris på hjelp, takk:)
 7. Har en resonator med en pickup, har nyig begynt på foss vgs, og meldte meg på akkustisk gitar. Men akkustisk gitar på Foss går jo i klassisk. Spiller hverken hardrock, eller klassisk. Men har ikke noe imot Klassisk musikk. Tenker at hvis jeg tar den klassiske undervisningen lærer jeg teknikker jeg kan bruke på min stålstrengede resonator. (round-neck) Men tror dere det går fint å bli med i jazzband eller evt storband med en akkustisk gitar istedenfor en elgitar. Eneste grunnen til dette er at jeg ikke liker å spille elgitar, liker av en eller annen grunn prinsippet med en kasse. mvh 16 år gammel gutt. Spilt gitar i 8 år.
 8. Noe sånt som det her da http://www.prolyd.no/Avdelinger/produkter/Høyttaler-/-Monitor/Studio-Aktive/EVE-AUDIO/EVE-Audio-SC205-aktiv-studiomonitor-Toveis-2x50w--53Hz---21kHz--101dB-EVE-SC205-p0000007011.aspx?
 9. Men det er viktig at lyden fyller rommet. Vet ikke om det er mulig på 70 deci. Men sier bare at maks er ca 95 dB.
 10. Monitorene skall spille fra ca 70-90 decibel, høyere er også fint, men da setter jeg de lengere unna. Er veldig opptat av å ta vare på hørselen min. Og det er preferablet å ha to monitorer.
 11. Blir i hovedsak ikke lytting, det blir klart mest øving, men litt lytting og inspilling. Spiller gitar, lyden tar jeg opp med pickupen og en condenser mic. Og en mikrofon til sang. Senere skal jeg kjøpe en loop station, men førsteprioritet er å ha et sted å bruke den. Er 16 år, så har ikke værdens største budsjett, etter inkjøp av micer, stativer osv, har jeg MAKS 4000 til monitorene. Spiller hovedsakelig rock-pop, men ikke noe metal eller hard rock. Forresten hva mener du med hifi?
 12. Ja... Det hørtes positivt ut, men jeg tenker også på noen mindre mere stuidioaktige, men når de er så små får jeg følelsen av at det ikke er lyd i dem. Men min far har faktisk noen Ganske små på størrelse med en 17" pc skjerm som har utrolig god lyd. Men det er nok utenfor mitt budsjett.
 13. Er dette greie monitorer? Kjøper isåfall 2stk. http://www.best2music.no/shop/cxp-110-monitor-m-2211p.html?utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Polysonic%20CXP-110%20monitor%20m/65W%20forsterk
 14. Når det gjelder headset har jeg vurdert http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=688603&artno=214115.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.