Web Analytics
Gå til innhold

JoachimV

Medlem
 • Innholdsteller

  31
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om JoachimV

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

587 profilvisninger
 1. "Because of the special surround circuitry the acoustic source is well locatable and nevertheless remarkably spatial. Additionaly the specially angled front panel ensures an optimal dispersion pattern." Er smått nysgjerrig hva som ev. sitter der..
 2. Hvis du har satt de inn i kryss så er de vel også koblet sånn? + bør gå til + på ett par, samme med - motsatte to like for at de skal få lik strøm. Ett A kabinett vil altid spille forskjellig oppe og nede, hvor mye varierer og med forskjellige elementer og attpåtil i kryss er alt overlatt til tilfeldighetene. Det er flere ting som spiller inn her. Motstand: Selvom de er oppgitt til 8Ohm kan det være store avvik. 8 kan i praksis være alt fra over 4 til under 16. Eksemplevis gir halve motstanden en dobling av effekt. Sensitivet, måleenhet for hvor høyt elementet faktisk spiller med lik watt inn, oppgitt i watt inn = DB ut per avstand. Selv med lik Ohm og watt kan det her og være store forskjeller. DB er logaritmisk, "Bare" 6db forskjell utgjør en dobling av effekt i watt! Behringer oppgir selv at det er en krets / komponenter inni der, har du dobbeltsjekka at det ikke er noe og at elementene er koblet direkte på panelet? Og en liten ting til, om det er så stor forskjell, sjekk igjen at det faktisk er koblet og virker. Ett dødt element i et sånt lukka kabinett får mye hjelp av de andre og en kan lett lures til å tro at det spiller "litt". Nå burde du vel ha litt å holde på med, skaff eller lån deg ett multimeter.
 3. Dette var bare ett random klipp fra youtube som viser hvordan ampen er uten mod, som du selv skriver, gain OD er av/på.
 4. Her kan du høre hva jeg mener med "1" og umiddelbart, bare få med deg begynnelsen på ca 20 sek uti der, resten er uinteressant. Det er jo av og på mens røra går på "tomgang"..
 5. Er det BG412H eller BG412HS? BG412HS ser ut til å være en "surroundversjon" med en krets for surround ett eller anna.. BG412H - 100W / 4Ohm BG412HS - 100W / 8Ohm Hvorfor har du satt de i kryss? Er det ett A-kabinett ( skrått ) er det mye overlatt til tilfeldighetene og vil aldri spille likt. Det skriver du jo forsåvidt selv, ville nok vurdert å satt de parvis.
 6. Da fikk jeg på plass motstanden i går. Den virker ikke gjøre noe stor forbedring med gain, den er fortsatt veldig høy på OD-kanalen. Gjør det vanskelig å matche clean. Men det begynner jo låte greit da. Snakket med en lokal amp-fix-mann her, jeg vurderer sette den bort. Det er jo ideelt sett flere ting som bør gjøres for å få dette til å bli optimalt. Han mener også at denne motstanden alene ikke fikser den økte gain man får uten diodene. Uansett en absolutt levelig løsning pr.nå.
 7. Takk for svar. Da har ihvertfall jeg sovet godt, besvimte tvert etter å ha rocka på ampen uten dioder. Klarte ikke holde fingra borte så jeg klippa C105 og bypasset diodene bare for å teste. En helt annen greie, det tok jo helt av og det virker som dette kan bli bra og at dette er veien å gå. Jeg kommer nok til å måtte jobbe litt mer med tålmodigheten, gjøre mer research og se på flere mods som visstnok skal gjøre denne mer "old school". Artig prosjekt, men først må jeg få på plass 390k motstand for gain og volum blir helt rart. Håper og det gir meg mer gain, altså mer vreng for nå kan jeg lett ha den på 10. Kontrast til pedalvrengen som begynte på 1. Spec på motstand, kan jeg bruke 1/4W - 5%? Clas O har noe der, burde klare sette sammen noen til en fornuftig verdi bare for å få dette gjort nå. Sandvika blir litt langt, men takk for tilbudet. Jeg var jo avgårde på langtur helt til østkanten på Oslo for å hente ampen forrige dagen. ( bor i Vestfold )
 8. Sant, spør da før jeg tenker. Det er jo helt i tråd med skjema. Gikk litt fort her, men da ser jeg ingen grunn til å lure noe mer på dette. Erstatte diodene med motstanden. Ser verdien på den går igjen i flere treff når jeg søker på mod og at den skal være grei for å få en fornuftig gain. Hvor er det best og raskest å bestille komponenter fra, Elfa?
 9. Sånn å forstå ja det er sikkert artig det men er noe med budsjett her, ser en 1974X replika koster 13.000.. Brukbare kloner og kopier vil ligge på? Har jo sett på class5 men blir bare noe det samme uten gain. Lyst til å prøve SL-5. Tilbake til tråden, hva med denne lasken som ligger der fra før til jord?
 10. Hehe joa jeg ser jo absolutt den, ble nok litt revet med når denne ble lagt ut for salg, det sagt så tilsier all googling, youtube og lesing jeg har gjort meg opp at dette kan bli en god løsning. Cleankanalen er jo goknall den mangler bare "gain". Jeg er mest komfortabel med Marshall og bruktmarkedet florerer jo ikke akkurat med sånt. Når du sier Marshall 18W, kan du spesifisere litt mer og hva jeg kan forvente å finne brukt?
 11. Det er lyden i diodeklippingen som er problemet Og at den starter umiddelbart du skrur på gain. Mye mulig de har fått til dette bedre på andre design men ikke denne. Og jeg vil tilbake til grasrota med ren rørvreng, Det du sier kan nok forsåvidt stemme, blir vel litt om man liker epler eller bananer. Det er flere mod's som retter opp i filterne som nok er ment å få diodeklippen til å låte, blir såfall veien videre å vurdere det. Derfor ønsker jeg bare først å bypasse diodene, blir det noe mer mekk så setter jeg det bort eller selger den. Er jo ikke noe dyr amp, kjøpte den til fornuftig pris så har ikke noe problemer med dette.
 12. Der D101 og D102 er koblet sammen, på den siden er det lasket til ground. Litt usikker på om det kan være forskjellige versjoner, sitter en C104 sammen med diodene, den går til ground, uten at jeg helt klarer se resten. Tror jeg må vurdere å ta kortet helt ut og få tatt noen bilder. Det er definitivt ikke noe diode-bypass-mod på denne som virker, alle diodene er koblet til kortet og det er lett å høre den "billige" vrengen.
 13. Gjør nok dette lett selv, er da bare snakk om noen dioder i preampen. Lodde kan jeg så vil bare forhøre meg om mod'en Nå som jeg har tatt den ut ser det ut som det er gjort en alternativ mod, starten på diodene, D101 er linket til "ground" på kretsen. Hva skal det være godt for, lar jeg den være?
 14. Hei hei Er det noen som har vært borti dette på JCM600 eller tilsvarende? JTM60 skal ha samme krets. Tror og håper jeg har finni en forsterker som er helt grei om jeg får gjort denne enkle moden som gjør OD-kanal til ren rørvreng. Det er jo 70.000 oppskrifter og meninger på nettet, naturligvis. Kort oppsummert så er det som gjelder å bypasse diodene og sette inn en motstand på 390k. Men hvem mod skal jeg velge? Har gjort verre ting og bør klare dette om jeg er sikker på fremgangsmåten. Her er en som forklarer ting tålelig greit: I did the complete bypass of the clipping diodes. Before I did that I would barely move the gain control past 1 and the amp was all distortion in the gain channel. What I did was lift the leg of C105 out of the eyelet where it junctions with D103 and D104. I soldered one leg of a 390K resistor to the leg of C105, keeping it off the PC board. I used a little RTV silicone to hold the body of the 390K resistor to the PC board, right at the top edge of the board. The other leg of the 390K resistor was soldered to the eyelet where D101 and D102 come together. This effectively takes all 4 diodes out of the circuit but makes it very easy to put it back to the stock setup if desired. The clipping diodes appear to be in a negative feedback loop from the output of V102A feeding back to V101B. I played with the resistor value to try keep the sound level about the same as when the diodes were in the circuit. Too little or too much on the value changes the gain. Just removing the diodes yields an open loop gain. The end result was a much more usable gain control and all tube overdrive. Er dette "good to go" ? http://www.drtube.com/schematics/marshall/jcm6-61-02.pdf Venter spent på tilbakemeldinger. Dette haster selvfølgelig da jeg vil spille.
 15. Forstår jeg det rett så vil en booster fungere som gain? Spiller på en Valve junior, kun volum. Har prøvd såvidt med en dist.pedal, bare level og det ser jo ut til å gjøre nytten. Spørsmålet er jo om det er nok eller om jeg bare skal gå for noe mer, som f.eks en tubescreamer? Har lyst til å holde det enkelt og til røra sålangt der mulig. Er det sånt forsterkeren bør tåle?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.