Gå til innhold

Spocker

Medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om Spocker

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Søøørlandet

Nylige profilbesøk

744 profilvisninger
 1. Uff, jeg forstår din frustrasjon godt. Lik temperert stemming er vanskelig å lære på øret. Det er bare oktaven som er i samsvar med overtonene. Resten er gjort feil med vilje, for eksempel, perfekt femte er ca 2 cent ned fra den harmoniske, perfekt fjerde er ca 2 cent opp, og så blir enda mer ustemt med resten av tonene på gripebrettet, så til slutt, så er det bare gode tunere som kan gjøre jobben lett. https://en.wikipedia.org/wiki/Equal_temperament (finner en tabell ca litt under midten på siden hvis du er interessert.) Harmoniske overtoner blir kalt for ''https://en.wikipedia.org/wiki/Just_intonation'' på, ehh ja. Jeg er dårlig på norske ord pga internett. Ikke nok med det, men vekten på floyd'en beveger seg ut ifra posisjon pga gravitasjonen, så det går bare ann å stemme og justere Floyd i spille-posisjon for best resultat.
 2. Det er et prosjekt med eget oppsett, men har bare lekt med dette på ''papir'' til nå. Ingen lodding eller noe enda. Beklager for rotet på ''arket''. Men fungerer dette tror dere? Eller bokstavelig talt støtende? Eller annet? Jeg setter pris på alt som er pekt ut til å være galt, eller ros hvis jeg faktisk har prestert noe. Det er et HSH oppsett med to Hum's fra Seymour Duncan og en Single fra, ehhh, kan ikke huske, beklager. Pluss: 1 DPDT switch. 1 5-way super switch. (4 felt vei-ish) 2 pots med DPDT (Audio Taper 500k. Det er bare det jeg har liggende i hus.) 1 Treble bleed 1 0.047uf cap. 1 kill switch Kobber er fylt på innsiden av gitaren og klar til å jordes. Lat som du ser alt bakfra, på en plekter-plate til en Strat liksom.
 3. Hei Jeg trenger litt hjelp til hvordan jeg kan få dette ferdig. Jeg var jo dum nok til å røkke ut all elektronikken før jeg hadde tegnet et koblings-skjema. Så nå står jo jeg litt fast på dette. Håper jeg har koblet riktig så langt, men det er 5-veis switchen jeg står fast på, og den ene dpdt switchen. Og har min egen vei jeg ha den. Planen med switchen er å ha følgene fra ned posisjon til opp: bridge hum hum hum neck hum bridge singlecoil neck singlecoil (pluss dpdt på vol for å slå av og på bridge singlecoil) http://imgur.com/TKvovLu
 4. Tok å testet dette med å sette multimeteret på polene L1 og L2. Det ble motsatt resultat. ((F.eks: Bildet oppe, pot'en til venstre, den nedre polen og midtpolen)) Satt på en knott med tall på også, bare for å være sikker. Når den var på null, ble det 0 ohm. På fullt, 560k ohm. Skulle gjerne likt å visst mer om hvordan elektrisitet og lyd henger sammen, for det forvirrer meg litt. Volt watt ohm ampere. Men, følsomhet avhenger mer på Tone pot'en av hvilken kondensator man har satt på. Hva jeg vet er at, jo høyere verdi på kondensatoren, jo mer diskant vil bli fjernet. Men er Tone satt på 10, har kondensatoren ingen effekt, annet en hva pot'en er i ohm. Tror jeg. Pot's går for det meste på 2 typer. Linær (rett kurve) og audio taper (bøyd kurve). Faktisk så er det Audio Taper typer man føler det høres mest linær ut pga våre elendige ører som ikke er linære en plass. Audio Taper blir for det meste brukt. Oftest til Volume.
 5. Jeg trodde det var temmelig vanlig jeg. Det er jo to populære merker.
 6. Potmetere har som oftest forskjell i verdiene på forskjellige pots. og jo mer ohm, jo mer diskant går igjennom, som jeg har forstått da. Så, la oss gå ut ifra dette bildet, som du ser så er det 1 vol og 1 tone. Men si at man har en på 450k og en på 550k. Hvor mye diskant man får ut av gitaren, med å ha hvilken hvor?
 7. Det er med lang kabel-lengde hvor buffret pedal er fin. For eksempel hvis man kjører en 6 meter kabel fra gitar direkte til forsterker, så kan det være bedre å kjøre 2 på 3m og buffer imellom istedenfor. Buffer pedaler tar imot signal, kopierer lyden og så sender den kopierte signalet videre ut, dermed gjør signal-lengden fra 6m til 3m. De aller fleste forsterkere idag har også buffer i seg, Bare prøv ut pedalen, og se om du liker den
 8. Ja, tenkte faktisk på at jeg skulle hatt skrevet det. I ettertid.
 9. Hehe, tror 2 de tingene kommer til å se litt rart ut på en gitar
 10. Vurderer denne her, men er ikke så interessert i Led lyset på den, totalt valgfritt om man vil ha led lyset koblet til eller ikke da, heldigvis. Men igjen kan det gjerne ta 3 uker før den kommer. http://www.ironageaccessories.com/Black-Aluminum-Momentary-Killswitch-p/ba-ks.htm Og jeg sliter med å finne noe lignende i Norge. Eller jeg har ikke funnet noe i det hele tatt i Norge. Vet dere om noe?
 11. Kjøpe pedaler. Kjøpe flere pedaler. Det er en ting som har holdt motivasjonen oppe for min del, er musikkprogram. Da kan jeg late som at jeg ikke er alene. Og pluss at jeg kan få ''de'' til å spille hva jeg vil, når jeg vil
 12. Det er en tur til de etter hver pedal-omrokkering.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.