Gå til innhold

Meum

Medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Meum

 • Rang
  Nybegynner
 1. Da var resultatet klart! http://www.youtube.com/watch?v=0_WcxlFllCI http://www.youtube.com/watch?v=V14dWL3tMXo Setter pris på tilbakemelding, spesielt angående miksing/forslag til forbedringer. Munnspillet på Old man fikk litt vibrato under opplasting på youtube. Dukka også opp litt støy på vokalsporet til chasing, prøvde med litt noise gate i siste liten, men fikk det ikke vekk... jaja, tager det man haver og lager noe mer
 2. Mhm, ja har hørt litt om loudness war. Er det slik at de drar opp lyd med en god peaklimiter/mastering for å skape en kraftig sang med dårligere dynamikk? Har sett video på LW på tuben, og jeg er helt enig i at feks. trommene på 60-tallet var mye bedre en dagens. Men igjen, det gjelder å finne en balansegang i forhold til dagens musikk. Tror jeg kjører dynamikk med noen spikes som mastervolum, og så tar jeg vekk spikes med en liten peaklimiter på toppen. Folk har jo så mye volumkontroll på hardware og avspillere at det går greit nesten uansett. Stjerneskruen; takk for tilbudet, men jeg prøver å ordne ting selv for nå. Får tilgang til proft studio til høsten, så kvaliteten kommer etterhvert.
 3. Fant fram til en peaklimiter som gjorde susen! Kan fortsatt ikke øke alt for mye pga. at dynamikken i sangen blir anderledes, så nivået blir en del under 100% på spotify. Irriterende at 3 av 4 masteringseffekter i garageband er konstante, med bruk av peaklimiter så kan jeg ikke legge til noe filter eller annet snacks. Igjen; tusen takk for hjelp!
 4. Takk for hjelp, prøver med sammenligning i spotify (veldig kjekt med et bredt spekter av sanger å velge i) pluss en CD-sjekk etterpå.
 5. Det er jo det jeg lurer på. Skal jeg stille lyden lavere må jeg ha en eller annen referanse, helst fra nettet pga. dårlig CD-rom. Tungvinte måten er å brenne CD, sammenligne CD med en annen CD, justere lyd og prøve igjen, men tar 2 timer å brenne ett spor med CD-romen jeg har her og nå.
 6. Har allerede de-esset manuelt, så peaking blir der lydbildet skal være stort. Når du snakker om mikse på masterbus'en, justerer du låta til peak da, siden du ikke har noe å sammenligne med? Evt. bruke den første låta nå til å justere de neste prosjektene? Vil jo værtfall at volumet skal ha omtrent samme nivå, i tilfelle eventuelle lyttere har lyst til å høre på forskjellige låter jeg lager. For nå er låtene såpass forskjellige at det ikke er aktuelt å mastre noe annet enn volum, kanskje det forandres etterhvert
 7. Peaking har jeg grei kontroll på, men mangler som sagt referansevolum. Vokalen på en rolig gitarsang skal ikke være 2x så høyt som en rocka sang på grunn at den har færre instrumenter? Leste også noe om garageband, at man burde eksportere til Itunes og importere den igjen for å få låta i stereo. Hva forandres når man eksporterer mixen?
 8. Heihei! Driver med litt miksing og diverse, og har nå kommet til det steg at jeg skal mastre en låt i garageband. Trenger da litt hjelp med å finne referansevolum til å sammenligne lydvolum. Dessverre er CD-romen i PCen gåen, så det hadde vært veldig praktisk med noe fra internett å sammenligne med. Har et anlegg kobla til på PCen, som jeg kan kjøre CD på. Problemet blir å finne db-nivåer for forskjellig volumjustering. Lurer derfor på om noen har kunnskap om db-nivå på: - Innebygd volumjustering på MacBook pro - Volume slide på youtube (Tenker å bruke en eller annen vevo-video) - Volume slide på spotify Er altså interessert i prosentandelen man justerer, feks på en VLC-avspiller kan man justere fra 0%-300%. Hvis det finnes noen enkle løsninger så er jeg veldig åpen for hjelp, har googlet litt rundt, men finner ikke noe nyttig.
 9. Anbefaler en massasjeball ala http://www.enklereliv.no/productDetails.aspx?catId=0&pId=1287 Bruker min både før og etter spilling, både for henda og oppover senene på armen for å løsne opp og få blodgjennomstrømning. Prøvde først med en ''klemmeball'' fra clas ohlson, med den bare slet ut musklene mer.
 10. Hei, ble NGD igår. En forglemt '07 Jeff Beck strat som trenger litt omsorg. Pga noe overflaterust hadde pickupskruer blitt bytta, og de nye er tydeligvis for korte, prøver man å senke coilsene noe særlig løsner hele coilen. Ikke noe gigantisk problem, men ser på nye skruer nu. http://www.gitarist.no/products/skrue-for-hoydejustering-av-singlecoil-vintage-rustfri Skal jeg ha vintage eller vanlig? Har også et spørsmål angående downtuning, er det nødvendig med full justering hvis man bare dropper dyp E-streng til D når man har flytende trem? Angående rusten så sjekka jeg elektronikken 2 og 3 ganger uten noe skurring på noe nivå/pickup valg, åpna baksida igår og 1 av 6 skruehull hadde noe rust, ellers var innmaten helt rustfri. Sjekka også jackinngangen og fant ikke noe tegn til rust der. Kan det fortsatt ha sneket seg inn litt ugang i elektronikken? Ellers var overflaten flawless, perfekt hals, ingen ytre fuktskader eller defekter. Moro med ny fjøl
 11. Er enig i at teksten kan sees i nytt lys metaforisk, temaet om drømmer er også en fin start. Men jeg synes fortsatt det blir litt flatt, Building An Aeroplane har knapt 1 og halvt vers (teknisk sett 3 små vers, men de kommer etter hverandre), og det blir litt lite for å fortelle noe om temaet. I tilegg til lengden føler jeg at setningene ikke gir nok muligheter til tolkning, "Some dreams were made of sand, I dream when I had a chance", det blir bare påstander, kan ikke tolkes eller relateres til erfaringer. Jeg er ikke så fantastisk glad i "hallelujah", men den har virkelig genial tekst og musikk. Der igjen er ting tolkbart, kan bety flere ting, henvender seg til lytteren og den har hele 7 vers. For min del blir det en helt annen skala. Hvis man skal lage en så kort sangtekst som Building An Aeroplane har, så synes jeg at det hadde passet bedre med noe konkret enn metaforer.
 12. Får prøve med en fiks på sangen... Positive ting: Fin popmusikk som lydspor, bra stemme, overraskende refreng Negatives: Noe anonym musikk, blir mye vokal, som om man kun stoler på vokalen. Kunne trengt et lite gitarriff/kjenningsriff av noe slag som gikk igjen. Tittelen, får byggmester bob assosiasjoner. Teksten: jau.... siden det er en idolsang, så blir det fort litt klisjetema. Ble litt inspirert av "I'm trying to numb the pain", og da ble temaet luuuuv... Tekst av Meum: Utkast: "Two worlds apart" My heaven now awaits I cannot live this fate Like an angel cut from grace Im all alone Im trying to find the meaning For every teardrop The sound of flooding water Will it ever stop? To see this, picture, I-ai-ai I-ai, just can't look back I'm trying to stop the pain I'm trying to breathe again I'm trying to ease the strain That's choking all my heart I (just) cant feel the same I cant play this game That keeps us Two worlds apart
 13. http://www.youtube.com/watch?v=XMfre79Hsz4&feature=g-upl&context=G2da16f1AUAAAAAAABAA Hakke spilt så lenge, må få ting tightere... refrenget ble også veldig daut.
 14. Under idol så syntes jeg at Jenny virket som en av de mer oppegående Idol-vinnerne, da hun faktisk kunne spille og hadde noen egne sanger på youtube fra før. Leste et eller annet sted om at hun syntes "Building An Aeroplane" var en positiv overraskelse iforhold til hva Idol-sang angikk. Laget av noen nordmenn om jeg husker rett. Dog, WTF, nå har jeg ventet litt på å se om lyrics dukker opp på nettet, for etter hva jeg hører og Jenny synger, henger lite på greip: Some dreams were made of sand I dream when I had a tan'd Some dreams were carve in stone It was all I knew I search for missing pieces of a broken wishingwell (fin metafor) From the time I still believe They would all come true For hope to, a hopeless mind For light in lifeless eyes (?) I'm trying to numb the pain I'm trying to start again I'm building an aeroplane 'Cus I know I can fly Im wanting to live again Im doing the best I can Im building an aeroplane 'Cus I know I can fly Er så og si hele sangen, en lite vers etterpå. Jeg vet ikke om det er tekstforfatter eller Jenny sin sang, men feil verbendinger og ting som absolutt ikke henger på greip. Ting rimer ikke, virker som en har bare bestemt seg for hvilke ord som passer til musikken (Her passer saaaand, her passer true osv.) På norsk: Noen drømmer var laget i sand Jeg drømte når jeg var brun (Greit du savner sommern) Noen drømmer var hugget i stein Det var alt jeg visste Jeg søker etter biter Av en ødelagt ønskebrønn (Mye bedre på engelsk) Fra tiden jeg fortsatt tror De ville alle bli virkelighet For håp til, en håpløs sjel For lys til, livløse øyne Jeg prøver å glemme smerten (fra hva?) Jeg prøver å starte på nytt Jeg bygger et fly Fordi jeg vet jeg kan fly/kjøre Er jeg helt på bærtur her eller suger denne teksten hardt?
 15. Jepp, sjekka opp noen covere på youtube og fant tuninga, samt "Eric clapton"-powerchords. Takk for hjelpen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.