Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Frode Hansen

Medlem
  • Innholdsteller

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Frode Hansen

  1. Jo, det som er der er en slags maling. Aner ikke hva det er, men det må jo ha vært mykt og påførbart og deretter herdet på noe vis. Skulle likt å visst hvilket materiale som er brukt.
  2. Takker for innspill. Som noen påpeker, så er jo dette selvfølgelig et gjennomsiktig brett, men mye tjukkere enn vanlig (.125" for å være nøyaktig). Joda, det er farge på kanten - det er ikke "gjenskinn" fra kjernen pga 45-graderen. Vedlagt er bilder av min egen Crook, der man tydelig kan se hvitfargen på kanten. Dette ser litt amatørmessig ut, men det kan være at fargen har falt av her og der da gitaren er 16 år. Det er en slags hard glatt overflate rundt hele, men hvilket stoff som er påført kanten rundt vet jeg ikke. Bill Crook (innehaver og produsent av Crook Custom Guitars) sa selv at han under en periode hadde en fyr til å gjøre dette for seg, så noen av gitarene ble levert med disse hvitkantede plekterbrettene der poenget vel var å skulle matche bindingen på selve kroppen. Har prøvd å kontakte denne fyren, men får ikke svar. Min tanke var at det kanskje fantes noe tynne lettbøyelige plastlister som kunne limes på 45-graderen.
  3. Heisann. Er det noen som har prøvd å legge binding på Tele-plekterbrett? Jeg synes dette gjør seg skikkelig fint på Telecastre som i tillegg har binding rundt kroppen. Trenger litt tips rundt montering, og hvor man evt. kan få tak i en sånn tynn plastlist. Takker for svar. Vedlagt er eksempel på hva jeg mener:
  4. Jeg har en -79 Strat, som i sin tid var nydelig two-tone tobacco sunburst. I et øyeblikks sinnsykdom pusset jeg den helt ned til bart treverk. Den så opprinnelig akkurat ut som på bildet, og jeg skulle gjerne fått den lakkert opp sånn igjen. Derfor lurer jeg på om det finnes noen her i Norge jeg kan sende kroppen til, og som er virkelig flinke på å gjøre denne typen sunburst?
  5. Fikk drømmegitaren min inn døra i dag. En baby blue og hvit paisley Crook Custom fra 2010. Bestilt fra Bill Crook av første eier, som ikke engang spiller gitar; han ville bare ha en sånn fordi han hadde sett Brad Paisley med en. Han solgte den til slutt til han jeg kjøpte den av, og han mente han kun hadde spilt ti minutter på den. Så den er fullstendig strøken.
  6. Trodde ikke mine egne øyne da jeg så at selveste Lars Håvard Haugen skulle selge en av sine mest ikoniske gitarer. Denne gitaren har fulgt ham på alle konserter de 15 siste årene, og den ble mest sannsynligvis pensjonert da han fikk sin nye John Page-bygde doubleneck. Den har vært brukt på utallige innspillinger, inkludert soloprosjektet. Utrolig fornøyd med å få bragt denne gitaren - et stort stykke kulturhistorie i norsk rock - i hus.
  7. Her er en CIJ Pink Paisley Fender Telecaster fra rundt 1990. Jeg har selv installert et Parsons/Green B-bendersystem, en USA Tele-hals fra 2007, et sett med Peter Florence TE-60 pickups og skikkelige switch/pots.
  8. Takker for det Her er en nydelig all original 1972 Vintage White Fender Stratocaster
  9. 1999 Rick Turner Renaissance RN-6, med 18v D-TAR Timber-Line. Ditto råååååå nylonstrenger.
  10. 2006 Rick Turner Renaissance RS-6, med 18v D-TAR Timber-Line pickup. Rååååå stålstrengsgitar.
  11. 2007 Fender Stratocaster Deluxe med S1-switching.
  12. 1984 Fender Stratocaster med Fender Noiseless pickups og fasevender på neckpickupen.
  13. 1978 Fender Telecaster. Har brukt denne som "signatur-gitar", der jeg har fått folk som jeg enten har truffet eller spilt med til å signere. Her finner man Ricky Skaggs og hele det fantastiske bandet hans, og pedalsteelere som Jay Dee Maness, Jeff Newman og Paul Franklin. Fikk Lars Håvard Haugen til å signere den også, men hans signatur er dessverre visket bort med årene.
  14. Her er en tele satt sammen av deler fra Mark Jenny Guitars. http://www.mjtagedfinishes.com/ Callaham sadler og Peter Florence Voodoo TE59 pickups.
  15. Her er en Jerry Jones Doubleneck fra tidlig 90-tall. Fryyyktleig kul gitar/bariton, med èn hals med standard E-E stemming, og èn hals med A-A stemming.
  16. Jeg tror ikke de er produsert etter rundt 2000. Jeg har kjøpt to av dem på ebay, og fant den siste - utrolig nok - på Finn. Ikke spesielt dyre - men pga at det er en tid siden de ble laget, så blir de stadig dyrere, tett oppunder 1000 USD. Jeg synes de er utrolig flotte instrumenter - låter fint og varmt til tross for størrelsen. Anbefaler dog bruk av tonegard - det har i hvertfall hjulpet veldig på volumet, da disse instrumentene ikke bør ligge inntil kroppen når man spiller. http://www.tone-gard.com/
  17. Tre søte små Tacoma Papoose. Har utrolig sans for disse små kvalitetsgitarene som stemmes fra A-A. 12-strengeren og den ene 6-strengeren har fabrikkinstallerte pickups, mens den siste 6-strengeren har LR Baggs Element.
  18. 2012 Fender Telecaster Nashville m/B-bender og Hipshot D-tuner.
  19. En mexicansk 2012 Fender Telecaster Baritone. Her var det ikke mye å rope hurra for... Humbuckeren som var standard låt ræva til bariton i mine ører, så jeg har satt på en standard tele-pu - og det låter mye bedre. De to andre pu'ene låter heller ikke bra, så der skal det byttes. Potmetre og switch var søppel, så det er byttet. Har også snudd kontrollplata slik at det ser ut som det skal; originalt er den nemlig snudd andre veien. Brua sitter så langt fram at man ikke får sadelen på den dypeste strengen langt nok bak til det er mulig å få den intonert skikkelig. Genialt, Fender...
  20. Her er en 1975 Fender Stratocaster - helt original bortsett fra nut'en.
  21. Hallo Skoggy. Tusen takk for det Rainsongen er utelukkende karbon, ja - inkludert brua. Denne har ikke trussrod, da halsen er støpt for å skulle være som den er til evig tid. Ettersom at gitaren er laget i et så sterkt materiale, så holdes den oppe av seg selv. Den har dermed ingen spiler innvendig. Den veier omtrent ingenting. Låter stort og fint - ikke som tre, men veldig fint på en annen måte. Masse topp og bunn. Rainsong startet vel med Fishman-elektronikk, og gikk etterhvert over til LR Baggs - som denne har. Nå har de gått over til Fishman igjen. En annen viktig faktor er at den er totalt uimottakelig for temperatursvingninger og/eller tørke. Mens de dyre tregitarene sprekker over en lav sko hvis man ikke passer på, så trenger man ikke engang å tenke på det med denne gitaren. Jeg ble så begeistret over denne gitaren at jeg har sørget for å få agentur på den i Norge. http://butikk.joarskorpsservice.no/ Er pickup-tulling jeg og, så det var moro å høre De du har sett her er stort sett originale. Crookene har noen pickuper som er standard for seg, og det er APC, Peter Florence og Lindy Fralin. Stratene er originale (selvsagt). Hva Andersonen har vet jeg ikke, men det er vel noen standard teletype-pickuper de bruker på akkurat disse. Brian May har Burns Tri-Sonics. Som jeg nevnte har jeg satt på et sett med Joe Barden på den rustic-Telen. SJ-200 har Fishman Aura, og Martin har LR Baggs Element. Rainsong har som nevnt LR Baggs.
  22. 2009 Rainsong JM-1000. Dette er etter min mening FANTASTISKE gitarer!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.