Gå til innhold

C--f

Inaktiv medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om C--f

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hvilken Martin Signatur gitar spiller halvdan sivertsen på i Hver gang vi møtes?
 2. Morten.... les mellom linjene... Etter min mening er HD-28 en gitar der du får mer for pengene enn OMJM. Men da dukker det opp et lite spørsmål til. Har du sammenlignet HD-28 med D35 og HD35? Prismessig er det jo ikke store forskjellene, og både de to og D-28 og D-18 er faktisk i samme byggmessige kvalitet, men en del ulike tilnærminger til lyden. Jeg ville også prøvd å sammenligne direkte med Gibson Hummingbird , J-45 og Taylor 8, 7 og 6-serien, bare for å være sikker på at du finner det du trives med der. For den saks skyld; prøv en 4 og 3-serie også. De er jo treverk du ikke får hos Martin, så det gir en litt annen opplevelse. Har prøvd en hummingbird, J-45, J-200 i sammenligning med en HD 28. Hummingbirden var god i mine ører, Hd28 var bedre. Har en 414cd jeg er veldig fornøyd med Har du noen idé om hvilken lyd du ser etter? Mener jo ikke å gjøre det vanskelig for deg, men det kan hende at du egentlig ser etter noe annet enn det du tror. ;-) Mistenker at jeg søker like mange gitarer som jeg søker ulike lydbilder Er lyden du ønsker åpen/lukket, stor/liten, varm/bright, Balansert/basstung/diskanttung? Åpen, Sotr, varm.... balansert/basstung Og hva er spillestilen din? Fingerspill, hybrid, flatpicking etc? Er langt ifra god nok gitarist, så her er det enkel strumming uten plekter Sist men ikke minst, hva er bruksområdet? Hjemmebruk, scenebruk, band, musikksjanger etc. Her er det sofa spilling, innemellom for venner med høy promille Tonen til en akustisk gitar er et produkt av tre hovedingredienser. En gitars fysiske form spiller en vesentlig rolle i gitarens helhetlige lyd. Typene tonetreverk brukt på bakdelen, sidene og toppen hjelper med lydmessig ”tilsetning” eller tilfører ekstra til tonen ved å legge til ulike nyanser for bass, mellomverdiområde og diskant. En persons spilleteknikk (fingerspill vs. strumming eller en lett vs. En hard "touch" for eksempel) er en annen hovedbidragsyter. Det er årsaken til at den samme gitaren kan høres forskjellig ut i hendene til ulike spillere. Hvis du klarer å beskrive lyden du ser etter skal vi nok finne noe. Ser du f.eks etter en litt skarp karakteristikk i retning av GS mini vil en Taylor 310ce til halvparten av prisen av en Martin HD-28 med miksystem være et bedre valg, mens hvis du foretrekker mellomtoneresponsen i mahogany, men ønsker litt brightness i diskanten slik som indian rosewood vil en ovangkol-gitar være det beste valget. Det er mye å ta hensyn til, men du kan ha flaks og like lyden i typiske gitarer rundt 10.000 kr eller ha "uflaks" som meg og like de litt dyrere kombinasjonene. Selvom det noen ganger er slik at dyrere=bedre gjelder ikke det nødvendigvis i Martin-gitarer fra D-18 og oppover og Taylor fra 310ce og oppover. Hvaor skal jeg begynne å lete?
 3. Takk for svar sålangt.... JRV, jeg er Veldig happay med GsMini, du kan gjerne kjøpe En mer eller mindre ubrukt Ami av meg. Liker halsen bedre på gsmini, enn ami (profilen). lyden er "bedre" -jeg bruker kun gsminien i sofaen, på tur etc. Ami ligger pent i kassa.
 4. Står mellom toMartin gitarer. Har desverre ikke funnet en butikk som har begge modellene inne for en direkte samenligning. Begynte å spille gitar for 1,5 år siden, og fortjener egentlig ingen av gitarene, Men jeg vet at dersom jeg fortsetter å kjøpebilligere gitarer blir jeg uansett ikke fornøyd før en står i stua.-Mao. Blir det billigere å slå til med en gang. Det som finnes i samlingen fra før er bla.... Taylor 414, taylor gs mini, patric&simon Showcase, boulder creek, bedell, art&l ami. (ja, jeg vet at det er to forskjellige gitarer) Jeg står mellom en Martin HD-28 og en Martin OMJM.... Jeg er ikke spesielt god på fingerspill, mest strumming. Hva hadde dere valgt? P.s trenger en amp også, hva skal jeg ha til hjemme bruk?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.