Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 09. des. 2018 i alle områder

 1. 18 poeng
  Er mitt ansvar bevisst og lager en tråd på denne krembollen. Er da en evig sucker for LP Special i TV yellow, og har hatt et par stk tidligere. Hadde nå egentlig endelig bestemt meg for å prøve å finne en original en, og var for å teste en '59 for noen uker siden. Var en fryktelig fin sak, og spilte og låt bra. Sjappa hadde også akkurat fått inn en helt ny CS 1960 Special i aged utgave, og bestemte meg for å prøve å ta en objektiv sammenlikning. Kort fortalt så var det eneste feltet hvor gammer'n gruste ungdommen på mojo og muuuuligens halsprofil - på alle områder var CSene like bra eller bedre. Til og med på lyd, faktisk. I tillegg så hadde gamla et (forholdsvis vanlig for disse) lett brudd i halsfestet, og ettersom hun her da kostet halvparten av bestemor så ble det fornuften som seiret. Dæsken. Det som egentlig er mest spesielt her er hvor flinke gutta hos Gibson begynner å bli på ageing. Det var faktisk ikke helt enkelt å se forskjellen på ny og gammel ,og den føles ut som en gammel gitar. Spiller og låter også heeeeelt herlig. Love it. Specials er virkelig noe spesielt.
 2. 15 poeng
  Nytt «point of no return»: liming av gripebrett. Ser at det ikke er 100% fit mellom hals og gripebrett, men jeg håper det funker allikevel. La på litt silikon i bunnen av truss rod-kanalen for å unngå at det oppstår «klirring». Radius-blokker sørger for jevnt press. Skal få stå sånn i et døgn eller så, så blir det å fortsette på hals og headstock. (Påførte enda litt mer lim enn som så, men tok ikke bilde).
 3. 13 poeng
  Vel verd fire måneders venting. Kick ass gitar. 1 pc mahogny kropp 1 pc mahogny hals Lønnetopp satin Pelham Mojotone pickups
 4. 12 poeng
  Her er mine tre Fender Stratocastere. 2 Gilmour inspirerte 57 reissues, og en CS 56
 5. 11 poeng
 6. 11 poeng
 7. 10 poeng
  Kosekroken per dags dato. Bør kanskje slankes etterhvert, men tror ikke det er mulig.
 8. 10 poeng
  Sen NGD/Dagens gitar. Gikk på en (hyggelig) smell for et par måneder siden. Var på tide å oppgradere til bedre kassegitar, etter snart 15 år under 3000 kroners klassen. Bestemte meg for et budsjett på maks 10k, da jeg ikke spiller så veldig mye akkustisk. Endte opp med en Furch Millenium D19 som var utrolig bra, men! Klarte ikke helt å slå fra meg at den ene OM’en jeg prøvde i samme butikk, var jækla god å spille på. Så jeg havnet inn igjen på 4sound... sammenlignet gitarer i ca 4 timer, betalte mellomlegg og endte opp med en Furch vintage 2 OM-SR. Angrer ikke et sekund, selv om budsjettet sprakk til det dobbelte 😅 har igrunn kun spillt akkustisk siden, så det sier vel sitt om gitaren.
 9. 10 poeng
 10. 10 poeng
  Denne igjen. Tenkt på det en stund, og nå bestemte jeg meg for å sette tilbake den originale Gibson-plukkoppen i bru-posisjon, da jeg synes Eastgrovepickupen er litt "trang". Er godt fornøyd nå, og Eastgrovepickupen i hals blir værende. Kombinasjonen viste seg å være veldig god! Så måtte jo selvfølgelig "lillegutt" være med... 😋
 11. 10 poeng
  Tror du skal slite med å finne et passasjerfly som veier under ett tonn 🤔
 12. 10 poeng
  Då er ampen omsider heilt ferdig, eg har snekra headshell og far min har rosemåla... Eg hadde ein ekstra runde på high-gain-kanalen for ei tid tilbake og la inn eit ekstra gain-steg for litt meir vreng. Kunden er etter det eg forstår svært nøgd med resultatet Biletet er frå kunden sitt musikkrom
 13. 9 poeng
  Hjemmekontor i dag. Jada. Da blir det slik: En enkel liten gitar som med små endringer har blitt en ordentlig godsak. No nonsense, og nett og lett nok til at dette har blitt en favoritt i tv-stolen. Billigste Epiphone-modell EVER (kjøpt av @El_Aba i sin tid): GFS Mean 90 (fankern meg noe av det bedre av p-90s jeg har vært borti for mitt bruk) Generisk justerbar bro (originalen var forsåvidt grei nok, men mangla det lille intonasjonsmessige - jeg er kresen) Generiske nye tuners (originalene funket, men det var litt slark - og jeg hadde nye liggende) Jeg mattet ned halsen på baksiden (MM-style), pluss en liten trussrodjustering, og vips - en lettpilt moromaskin. Fet lyd, og den holder stemminga til det kommer kyr ruslende hjem fra beitet. Den viktigste modifiseringen var dog å fjerne plekterbrettet. De mellom- til høyfrekvente tonene ble mer åpne på en måte, og gitaren responderer på en helt annen og livligere måte. Hullene etter skruene bidrar til en tightere punch i nedre mellomregister og jeg ble 5 ganger bedre til å spille.
 14. 9 poeng
  Øvekroken og gitarveggen. Byrjar å gå tom for plass...
 15. 9 poeng
  Måtte ha et buskas-bilde jeg også. Fått satt på 1-Ply Parchment plekterbrett fra Allparts, og senka action noen mm. Rett og slett seila opp til å bli favoritten-gitaren. Ps: mobilen greier ikke helt å gjengi fargene på plekterbrett og hals, ser jeg
 16. 9 poeng
 17. 9 poeng
  Urnorsk kosekrok. 116 år med gammal plank. Og et gjerde.
 18. 9 poeng
  Da kommer mitt bidrag også, langt fra fornøyd.. Trenger noe raskere til neste gang..
 19. 9 poeng
  Og jeg som bare skulle ha superstrats.....begynner jeg å bli gammal?😞
 20. 9 poeng
  Da ser jeg meg ferdig med denne. Ikke perfekt, men litt av poenget var jo å ta vare på patinaen og ikke gjøre total makeover og derfor ser det riktig ut. Fikk fatt på en original Maxon Humbucker, men satte i et sett med Railhammers jeg jeg hadde liggende.. Det kjekkeste er jo at det gikk en på eBay i England i bittelitt finere stand enn det min var når jeg fikk den til ca 5000 mer enn jeg gav 😎 Meget fornøyd, den både låter og spiller bra.
 21. 9 poeng
  Denne var innom en tur i dag. 2016 Epiphone Casino Coupe. Min far som har kjøpt den, men han ville at den skulle en tur innom meg for en sjekk før han fikk den. Ikke mye å gjøre med denne. God hals med fint oppsett. God båndjobb med null skjegg. Alt funker og pickupene låter bra. Det eneste jeg måtte gjøre, var å stramme mutteren til jackoutput, og justere polepieces på pickupene en tanke, for å utligne litt opplevd forskjell på volum mellom hals og bru-pickup . Her har kineserne og de som evt. har vært borti gitaren etterpå, gjort en god jobb. Veldig mye gitar for 2500,- ☺️ Edit: Lettvekter også dette. Tok meg ikke tid til å veie den, men ser posten har veid den til 4,8 kg. Hvis vi trekker fra emballasje, vil jeg tro denne ikke veier mye over 3 kg.
 22. 9 poeng
 23. 9 poeng
  Collings D2H Torrified ! Crème de la crème ! 8-)
 24. 9 poeng
  Ble CS-spesialen i kveld. Nøt godt av en liten setup, da det er år siden sist. 😊
 25. 9 poeng
  Fikk en 1965 SG junior i hus for en tid tilbake. Ytterst velbrukt, men låter knall. Den manglet arm på Vibrolaen, hadde Badass-bro, uoriginale knotter og Schaller tunere. Jeg har satt på repro-tunere fra Kluson, byttet til reflector knobs, fått vib-arm på plass og satt på en wraparound fra CrazyParts. Har en sprekk ved jacken som ikke er særlig pent reparert, men det får være. Mojo i bøttevis.
 26. 8 poeng
  Fy fader så bra denne gitaren er. Herrefred!😱 Ultimate strumming-gitaren akkurat nå. Den låter svært, «tørt» og vanvittig balansert.
 27. 8 poeng
 28. 8 poeng
  Dagens gitar. Denne vokser på meg, låter feiende flott.
 29. 8 poeng
  Endelig gjort litt med denne rakkeren. Var ikke helt fornøyd med halsprofilen, litt store skuldre. Fikk tatt av litt og nå er den i 59-landskapet. Har også skiftet litt deler.
 30. 8 poeng
  Får vel legge ut et bilde er også. Gibson SG-X. Forhenværende Tommy Hilfiger-reklamegitar. Nå slik. Den er tøff, enkel og god.
 31. 8 poeng
  Heisann. Meldte meg inn her i 2016, og har vel knapt vært aktiv her inne. Ser det er ny eier også, så da "oppdaget" jeg siden på nytt i dag Spiller i et par band som har noen få gigs i året. Først og fremst cover (Rock/pop/hardrock). Hadde nylig en gig i på Blusn i Horten, og neste er på The Note i Sandefjord. Betrakter meg selv som amatør, og trives der Rytmegitar og bass er instrumentene jeg trives med. Ikke så opptatt lenger av at gitar skal være dyr eller av det og det merke, men trives godt med fender - og blir nok der. Har "kjøleskap" store kasser i øvingsrommet, men har også funnet ut at smått er godt. Nå blir ofte en Roland Blues Cuba Stage 60 med. Den har 2 kanaler og er lett å vinkle på scene - samt låter fett. Bassanlegget er noget større, men det er greit med litt puff der synes jeg. Litt div. kasser, og en TC800 topp. Gleder meg til å følge med på forumet videre Ha en fin kveld
 32. 8 poeng
  Kanskje man trenger litt mer enn penger til å drifte noe som er frivillig? Ting som anerkjennelse, godord, det å bli stolt på, og at man får høre at de som bruker tilbudet setter pris på det? Jeg har vært med her lenge, og har hatt innsikt i ting og tang som "vanlige" medlemmer ikke vet noe om. Tillater meg derfor å stille noen meget retoriske spørsmål. Jeg ønsker ikke å legge opp til at disse tre spørsmålene diskuteres, det er kun alene spørsmål ment til refleksjon for den som måtte ønske det. - Hvorfor solgte JonArve forumet? - Hvorfor kjøpte jeg det ikke? Dengang var jeg uten jobb, og hadde mer enn nok av tid. Videre syntes jeg det til en viss grad var morsomt. - Hvorfor orker ikke dagens eier mer? Inntektene til forumet er firesifret, og utgiftene er femsifret. Jeg synes vi skal la den ballen ligge om hvordan dette har endt, og heller tenke på hva som må gjøres for at dette lille samfunnet fortsetter, og at alle innleggene og all kunnskapen blir tatt vare på. Jeg er sikker på at forumeier ikke tar lett på dette.
 33. 8 poeng
  Liten fotoshoot i sofakroken.
 34. 8 poeng
  NGD 😍 Jeg husker så godt da jeg var kid, da fattern spillte gamle Stones plater, min introduksjon til rocken. Jeg ble frelst av de skranglete riffa til Keith Richards 😵 Det var en helt life changing moment for meg,jeg skulle bli rockesterne når jeg ble stor ! Da jeg var 15 år var jeg på min første Stones konsert (95' tror jeg) Og jeg så Keith Richards med en sliten gul telecaster å tenkte : fy faen en sånn skal jeg bare ha!! Snart 25 år har gått..ikke er jeg rocke stjerne😖 men en halv habil amatør gitarist har jeg klart å bli, med røtter i gamle rocke minner fra barndommen😆 Ikke akkurat en vintage korrekt micawber,men en knakende god mexico baja tele i "samme" stil som Keith sin...... Beklager dårlig bilde..
 35. 7 poeng
  Har det siste året, og spesielt den siste måneden og to, blitt veldig interessert i ampkretser og alt det innebærer og omhandler. I fjor gjorde jeg et mislykka forsøk på å konvertere en Marshall 1987x om til en 2204-krets, i utgangspunktet ikke en massiv jobb men det endte nesten i katastrofe og besøk til amptech på 1800 kr... Samt 350v i pekefingern. Klarte også for ikke altfor lenge siden å ødelegge kretskortet på en Vintage Modern, heldigvis var det bare et jordingspunkt som ble brent og fikk solgt den med moderat tap. Bestemte meg egentlig for å legge hele greia på hylla, helt til jeg fikk en Marshall JMP fra 1972 som jo er en kjempeamp å fortsette en mislykket karriere som amptech på... Prøvde meg på en one wire mod, og utrolig nok ble resultatet vellykket. Særdeles vellykket faktisk, nok til at interessen og lysten fikk seg en solid confidence-boost! Har egentlig ikke leita noe særlig, men tror ikke det finnes en tilsvarende tråd, og den kan i så fall ikke være spesielt aktiv? Tenkte at i denne tråden kan det deles diverse tweaks og modifikasjoner til alle slags amper, jeg vil dog anta at det naturlig blir mer Marshall enn annet siden det er et såpass massivt marked for det. Gjerne også historier hvor ting kanskje ikke har gått helt etter planen f eks 😝 For å starte tråden, handla for 150 kr i kondensatorer og resistorer (i snitt litt over en femmer per del) og hadde tenkt å gjøre en del ting med 2204en for å få den litt sintere. Redusere V1 grid-resistoren på 10k til 2,7k med en 0.68uf bypass, det samme på V2 grid 820R, og en 1000pf bypass på negative feedback-resistoren. Fant ut at det kunne lønne seg å ta det steg for steg for å høre nøyaktig hva hver endring faktisk gjør, så jeg starta med å bypasse V2 820R med en 0.68uf. Det er ganske utrolig hvor mye forskjell en liten komponent kan gjøre, det var sammenlignbart med å putte en skikkelig high end boost som er perfekt EQ'et i front, bare hakket mindre drastisk kanskje. Ikke så tørr og twangy som en stock 800. Er egentlig ikke veldig gira på å prøve ut resten av tingene siden det ble så bra... Kanskje å bypasse NFB resistoren, som jeg vet Friedman liker å gjøre for å tighte opp bunnen litt. Gleder meg til å høre (evt lese) hva dere har å dele! 😃
 36. 7 poeng
 37. 7 poeng
  På tide å få skuta på rett kjøl igjen. Som nevnt i annen tråd for litt siden, så har jeg fått en tykkelseshøvel i hus. Jeg har utsatt og utsatt det å begynne på gripebrettet, men i dag tok jeg motet til meg. Noen runder i tykkelseshøvelen og det deilige palisanderemnet fikk noenlunde riktig tykkelse. Fremdeles litt for tykt, men det kommer til å gå litt bort når jeg pusser til radius. Fikk også satt meg inn i hvordan bånd-jigen fra lmii.com funker. Sabla kjekt. Ti-femten min med saging og vips så har man (forhåpentligvis) et gripebrett med korrekt spacing mellom båndene. Neste trinn nå blir å gjøre gripebrettet noe smalere før jeg går i gang med å pusse til radius. Deretter blir det å sage til riktig form før jeg går over mer mal og fres for den siste finishen før det skal limes på halsen. Dritnervøs, men så langt føles der som om det er på riktig spor. Det mest spennende blir når turen kommer til å markere midten av gripebrettet for så å kappe det til i riktig størrelse (fra smalest til bredest). Det må da kappes på begge sider da ‘fret slot’sene går 90 grader ut fra ene kanten av gripebrettet, så hvis det kun tas på den ene siden vil alt bli riv ruskende galt. Første ‘slot’en er der oversaddelen kommer, så det ujevne partiet som vises vil bli kappet bort. Lurer på om jeg skal drite i hele greia og heller gå for en skikkelig djent-maskin....
 38. 7 poeng
  Ferien har startet.
 39. 7 poeng
  Dagens første gitar. Har litt ekstra tid på morgenen på onsdagene, så tenkte å bruke en halvtimes tid nå på å få litt mer spillbar strengehøyde på denne straten. Begynte jo sette denne sammen i fjor sommer, så føler virkelig det er på tide at jeg blir ferdig nå. Much better! Da gjenstår det å runde av toppen litt og så forsøke å pusse/polere litt så den blir litt penere å se på. Står 10-46 på gitaren nå, men etter omtrent bare bass og kassegitar de siste årene så blir det litt for slapt. Klarer rett og slett ikke skifte like bekymringsløst mellom ulike strengetykkelser som jeg gjorde tidligere. Blir vel å sette på 11-49 eller 11-52.
 40. 7 poeng
  Syns denne saken på NRK om gitaristen Sundstøl var spennende: https://www.nrk.no/kultur/xl/geir-sundstol_-halvt-menneske_-halvt-gitar-1.14564667
 41. 7 poeng
  Ble vel noe slags doom av det.
 42. 7 poeng
 43. 7 poeng
  Fruen var på et flyttesalg i dag, og tok med seg denne. Dette er jo billigere enn billig, men det er jo uansett morsomt å se om det går an å få til noe ut i fra det man har liggende. Her manglet tonepot, noen skruer på pickups osv. men jeg tror jeg har ting liggende. Det var faktisk fire strenger på den og utifra det, kjennes faktisk halsen helt grei ut.
 44. 7 poeng
  👍👍 Sitter mer og mer med følelsen av at jeg ikke bør tenke så mye på at det bør være Japansk eller Indonesisk, man hører nok ikke forskjell i mine fingre de første årene uansett 🤣😆 Ja jeg vil ha fast bro til å begynne med, gleder meg til å dra til Evenstad musikk i morgen å titte og klå litt 😀
 45. 7 poeng
  Snart Påske og 15c på terassen !
 46. 7 poeng
  Kramer American Pacer 1987 !
 47. 7 poeng
  Tenker det samme. Er selv i markedet for en akustisk i prisleiet 3000-7000, og det sitter langt inne å bruke det beløpet på en Morgan. Usikker på hvorfor, men tror nok det har med at Morgan etablerte seg som et billigmerke med litt ujevn kvalitet for en del år siden og slikt henger i lenge. Har hørt at Morgan har blitt svært bra, men blir uansett en går for «trygge» merker😊 Edit: føkkit og vekk med bortforklaringene.....jeg er en merkehore!😛😂
 48. 6 poeng
  Ok, siden jeg har hatt stor glede og nytte av forumet, velger jeg å kjøpe et støttemedlemskap . 200 pr år er ikkeno å snakke om. Pluss man slipper reklame. Så får vi håpe at det opprettholder seg. Oppfordrer alle andre til å gjøre det samne. Ha en fin dag der ute.
 49. 6 poeng
  Ble litt tid til Les Paul idag, endelig.
 50. 6 poeng
  Støttemedlemskap må man ha!
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.