Web Analytics
Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 06. juli 2020 i alle områder

 1. 14 poeng
  Selve dagen var på lørdag da ... men NG er vel ‘valid’ i en uke, minst ? Blev ikke motorsykkel i sommer heller ... Hatt øynene på denne i en lenger tid, og da jeg stakk innom sjappa før en prat & en prøvespilling på lørdag var jeg solgt ... eller gitarn var solgt mener jeg ... Collings 001 Mahogany
 2. 12 poeng
  Økonomien har vært skral etter jeg ble separert for et år siden, og måtte kvitte meg med mange bra økser av økonomiske årsaker. Har tidligere eid en Fender Classic 60s Strat, og da denne dukka opp på Finn og jeg har null skatt i Juni pga uføre, måtte jeg slå til Vintera 60s Stratocaster. Søsteren til venstre er min Classic 70s Strat.
 3. 6 poeng
  Hei! På tide med oppdatering her? Jeg har brukt mye tid på Kolibrien i det siste, men har kommet langt med sjiraffen siden sist. Siden halsen er ett stykke uten gripebrett må jeg legge inn trussrodd fra baksiden. Jeg har fått tak i rosewood som visstnok kom fra ett gammelt trelastlager i Stavangerområdet (før det fra Brasil mente selger, men hugget fryktelig lenge før de fleste tenkte på avskoging og Cites 😞 ), som jeg skal legge inn i sporet. Jeg laget en fresebru av rester av byggeplater jeg fikk gratis hos den lokale trelasthandelen. Etter fresing og tilpassing av trussrod, mutter og palisanderstripe (å jobbe med palisander er fint - det lukter lukter fantastisk og får en nydelig overflate. Etter en runde i båndsagen er kjelleren fylt av duftende røyk av all oljen) saget jeg halsformen grovt av emnet. Her er utfrest hull til mutteren på forsiden av emnet. Dette blir skjult av plekterbrettet etterhvert. Båndmarkører er saget ut av kubein og "dreid" i drillen med en metallfil. Kropp av gran fra byggevarehandelen. Limt i lammeller og ikke spesielt godt treverk, men det blir malt med Bengalakk til slutt og regner med at det blir en del sparkel. Etter å ha saget ut kroppen grovt og frest plass for halsemnet, forsøkte jeg å lage strengfeste av aluminium på baksiden av kroppen. Det viste seg at aluminiumsplaten jeg hadde liggende var for sprø til å tåle å bli bøyd 90 grader - den sprakk på den ene biten. Kjipt, men sprekken er fylt med aralditt og metallspon og vil ikke bli synlig ved vanlig bruk. Strengefestet blir skrudd i halsemnet fra baksiden og jeg regner med at kreftene fra strengene går til treverket. Men er litt spent på den tynne "bruen" med gran i enden av kroppen... Den kan fort sprekke om man setter fra seg instrumentet uforsiktig. Har begynt med sparkel allerede 🙂 I og med at sidene på halsen ikke lengre er parallelle, måtte jeg lage en gjerdekasse tilpasset til sidene på halsen når jeg skulle sage ut spor til båndene. Pussekloss fra Stewmac er vinkellinjal for å tegne opp plassering av bånd. Beinbitenei i båndene har jeg forøkt felt inn 45 grader på kanten av halsen slik at halve sirkelen ligger på gripebrettet og halve på siden av halsen, men i bildet under ligger de fremdeles ved siden av. Det er fryktelig nervepirrende å jobbe med hals i ett stykke på denne måten. Til slutt familiebilde med Kolibrien pr i dag 🙂 Kolibrien er laget som forrige gang, men med hals i ett lønnestykke. Den har fått "skunk-stripe" som Sjiraffen og enklere båndmarkører i palisander. God sommer!
 4. 5 poeng
  Tre Sandberg basser og tre Collings kasser f.eks ! 🙂
 5. 5 poeng
  Kom i hus i går, og bli nok dagens gitar en liten stund. Pickups,bru og tailpiece er bytta. Seymour Duncan Antiquity pups, Tonepros bru og tailpiece.
 6. 4 poeng
  Nå som vi har funnet en trommis i bandet så er det endelig avgjort at jeg blir fast bassist, så da var det på tide å se etter en saftig oppgradering av bassriggen. Jeg forsøkte meg en snartur innom å spille med forsterkermodellering og en FRFR-høyttaler, men resultatet var ikke helt det store. Høyttaleren klarte ikke å dytte ut nok bass uten å bunne ut elementet, så jeg måtte skru vekk nesten alt under 100Hz for å få noenlunde volum. Så det eksperimentet var mislykket; på tide å se etter en litt mer klassisk rigg. Først oppgraderte jeg billigbassen jeg har spilt på til nå med en MiM Precision. Har alltid likt lyden og utseendet på P-basser, og denne var midt i blinken. Byttet ut plekterbrettet for å røffe den opp litt, og så var den klar for kamp. Valget av forsterker var egentlig ikke vanskelig - Ampeg er lyden av rock, så det ble en Portaflex PF-500. Den mangler riktignok rør, men har den fortsatt lyden i orden, og har mer enn nok effekt til å overdøve det meste (i alle fall når gitaristen spiller på 20W). Så fant jeg et Fender Rumble 410 500W kabinett på Finn for en overkommelig pris, og da var riggen ferdig. Plugget sammen alt rett før helgen, og etter en kjapp fiks av en skranglete ledning i kabinettet så låter det som det skal. I dette oppsettet pumper forsterkeren ut 350W, men o(h)m jeg vil øke effekten til 500W og flytte mer luft så kan jeg hive på et kabinett til. Kjører en Line6 HX Stomp i front for effekter. Per i dag består bass-effektekjeden av en Tech21 Bass Driver DI som alltid står på (for litt punch og grit), og fotbrytere for å styre chorus, en touch Darkglass-vreng, og en oktavfuzz/drive. Hva mer trenger man?
 7. 4 poeng
  Kan vel poste nyeste versjon av mitt også. Nedskaleringen fortsetter - Kjører nå kun HX Stomp med et lass eksterne "utility"-pedaler (MIDI-kontroller, aux switch og expressionpedal). Pitchblack-tuneren er selvsagt fortsatt på plass; har vært fast inventar siden jeg startet på pedalbrett-kjøret for tre år siden
 8. 3 poeng
  Kittet : https://www.musikding.de/The-May-Booster-kit
 9. 3 poeng
  Jepp. https://www.barefootbuttons.com
 10. 2 poeng
  Tenkte å heller begynne med noe mindre avhengighetsskapende. Narkotika, feks.
 11. 2 poeng
  Min første New Bass Day på 7 år! I følge serienummer er den laget i 1987. Den har omtrent null båndslitasje, og er i veldig fint stand. Rett og fin hals, mørk og fin rosewood og er akkurat så sprek og lettspilt som den ser ut som den skal være. Skal ta søskenbilde med denne og Ibanez RG560-en min i samme finish snart!
 12. 2 poeng
  Tok a med på fotoshoot i dag
 13. 2 poeng
 14. 2 poeng
  Prøver du å dra meg med ned i dragsuget😂😂?
 15. 1 poeng
  Da begynner vi virkelig å snakke ja 😆 Får starte med en photoshoot, å ta det derfra 😊
 16. 1 poeng
  Skal se om jeg får ut noen flere bilder etterhvert
 17. 1 poeng
  Lag heller en artig parodisk vri på den, som i vedlagte fil. Vektor-pdf, bruk den om du vil. Jeg tegna den akkurat i Illustrator. may.pdf
 18. 1 poeng
  09R9M ser fin ut på bildet.
 19. 1 poeng
 20. 1 poeng
  Jo dårligere gitarist, jo mer kompenserer man med en high-end gitar? Plukket opp denne P7-en til en hyggelig penge hos en hyggelig selger siden jeg tilfeldigvis var i strøket. Herre min hatt for et instrument! Kvaliteten i Takamine kjente jeg til, men dette er absolutt toppen av det de produserer. Og det er litt av et håndverk. Snøfnugg-inlays i ibeholtbrettet er utrolig vakre. Abalonebindingen like så. Og lyden! Lyden da, mann. Det går langt utenpå Martinen jeg har. Toppklasse! Jeg skal få lagt ut bedre detaljbilder når jeg får lys og kamera som funker. Og klarer å slutte å spille på den lenge nok til å ta bildene. Snakk om å kjøpe seg motivasjon!
 21. 1 poeng
  Den lokale 4sound sjappa her har sånne knotter fra Mooer, 10 spenn pr stk.
 22. 1 poeng
  De knottene... Er det noe man får kjøpt for å sette på de originale for å forstørre? Var egentlig ganske smart...
 23. 1 poeng
 24. 1 poeng
  Feriestuebrett ! 8-)
 25. 1 poeng
  Hvis du hadde plasseringsproblemer med Afterglow så sliter du enda mer med MD-200; den er hakket lengre/dypere. Pedaltrain er jo "tried and true" - Er liksom ikke mye som kan gå galt der.
 26. 1 poeng
  Begynner å bli greit fornøyd med brettet, men kunne tenkt meg et litt større brett i fremtiden. Hverfall fornøyd med ISO Brick. Kompakt PS med god kapasitet. Byttet ut TC AfterGlow med MXR Analog Chorus. Men selv om MXR er 5x prisen, så vurderer jeg å bytte tilbake til Afterglow. Enkel og meget god chorus for ca 200 lappen, bare synd de er så enorme i størrelse.
 27. 1 poeng
  Kom igjen da ! Join the club ! 😄
 28. 1 poeng
  Grattis med ny Strat!
 29. 1 poeng
  Næmmen, grattis😀. Ser ut til å være ei flott dame👍
 30. 1 poeng
  Tror jeg tafset litt på den forrige uke, helt sykt nydelig gitar. Grattis!!
 31. 1 poeng
  Se der ja ! Jeg kjøpte meg en Vintera 60’s i seafoam green i påsken selv !
 32. 1 poeng
  Etter flere år hvor jeg har mast på forrige eier om å få kjøpe denne, lyktes jeg endelig! Dette er da en 2014 Gibson Les Paul Collectors Choice 17. Som alle andre CC’r er dette en replika av en spesifikk gitar. Denne er da en 1959 Les Paul som tilhører Keith Nelson. Han kjøpte originalen av en som hadde seks(!!) originale 59’ere og gikk for denne. Hadde den på VG for et litt kjærlighet forrige uke, så kommer vel noen bilder på Insta da Ola hadde med sin «Louis» og de hadde en liten session og tok bilder og styr. Jeg er en elendig fotograf, men tok noen med mobilen. Rimelig plaintop med herlig mørkt gripebrett.
 33. 1 poeng
  Send den til ett lakkeringsverksted og få litt ny lakk på’n så er’n go som ny den der 🤪 Grattis med nydelig gitar... alltid sikla på enkelte av disse CC Les Paulene, men det blir vel aldri tenker jeg... ☺️
 34. 1 poeng
  Fankern ass. Denne lille godsaken med 12"og 40 transistorwatt overrasker stadig. (merk, dette er første generasjon). Jeg liker spesielt godt fender-ampmodene i denne, både de luxe, bassman og twin funker fjell! Effektene er gode nok, og preamp-delen funker godt for å finstille brekk etc. Favoritt for tiden er 57' de luxe med akkurat nok brekk og klang (og litt chorus da, jeg er jo tross alt en voksen mann) Har enda ikke hatt behov for å plukke frem pedaler. Det som imponerer meg mest med Mustangen er responsen. I motsetning til feks cube 30 svarer denne lille rakkeren godt på dynamisk anslag - god rørfeeling her altså. Og til 800,- (brukt) er det egentlig ganske vanvittig. Har ikke forsket noe på Fuse. Det hevdes at det ikke funker lenger, men jeg har ikke hatt behov for å hente presets utover det jeg greier å skru meg til selv, så jeg vet ikke.
 35. 1 poeng
  Nye pickups i Les Paulen. Hadde mistet litt gnisten, og har nesten utelukkende humbucker gitarer, med chrome eller nickel covers og hadde lyst på noe annet. Iron gear dirty torque og blues engine ble bestilt søndag kveld, tirsdag morgen sto dhl på døren. Synes de låter helt kanon, og står ikke tilbake for bare knuckle som sto i, til under halve prisen.
 36. 1 poeng
  Frisker opp en gammel tråd. Denne gitaren var en tid hos en kompis, men nå er den hjemme igjen. Litt uvant kroppsfasong men den balanserer fint. Syns gitaren bare blir finere og finere!
 37. 1 poeng
 38. 1 poeng
  60’s Vintera Seafoam Green ! 8-)
 39. 1 poeng
  Morsom shredder med 22 bånd og tykk hals! Bygget av Grover Jackson. Noen andre som har vært borti disse? Kan ikke tenke meg det er så veldig mange rundt omkring siden prisen på Arete 5 star var noe avskrekkende $4000!😳 Han lager jo Friedmangitarene nå, men bygger fortsatt disse på custom-order basis
 40. 1 poeng
  Kings X ❤
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.