Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 01. des. 2019 i alle områder

 1. 10 poeng
  Dagens dont - nye bånd på plass. Tok en runde med rosewood slipestøv og superlim for å tette noen småsår etter fjerning av bånd først. Fikk også litt merarbeid når jeg oppdaget at et par bånd ikke hadde dype nok spor etter at jeg har pusset litt på gripebrettet. Var lite dybde å gå på der gitt! Må si meg fornøyd med DIY båndpressa, som kom godt med etter at resten av huset hadde lagt seg og hamring ikke var veldig populært
 2. 8 poeng
  Nærmer seg Måtte skjøte litt på kabelen til den medfølgende DiMarzio DP103 (gammel og god PAF) og det blir trangt i kanalene, men jeg håper å få plass til den siste pickupen også Litt trangere hulrom til switch, så jeg jukseisolerte litt med tape for sikkerhets skyld (pga. skjermende maling og fare for kortslutning).
 3. 7 poeng
  Litt lørdagskos. Båndpuss, utvidet hull til elektronikk (har sittet mindre pots og bryter enn det jeg skal bruke på denne tydeligvis) og malt innsiden med skjerming. Tettet og drillet nye hull til brosystem og montert dette. Klargjort elektronikken for montering senere i kveld.
 4. 7 poeng
  Bindinger limt og refret er forberedt med fjerning av gamle bånd og lett sliping av gripebrettet.
 5. 6 poeng
 6. 5 poeng
  Da var det tid for første etappe i båndjobben. 22 stk. klippet og filt til med overheng. Klappat & klart til å monteres med superlim og hjemmesnekret båndpresse. Gikk overraskende lett å klippe til overheng og file til, til tross for x-antall Youtubevideoer der dette kompliseres voldsomt Fikk også gjort klar et par festebolter til stoptailen. Gidder ikke betale nesten 400,- for sånne bolter fra Faber, så de blir "dreid" ved hjelp av fil og søylebor som dreiemaskin. Kunne vært gjort penere, så disse havner vel på kinaprosjektet, så kan jeg lage et par litt glattere til JAKén.Spiller liten rolle i praksis, da de bare skal klamme ned stoptailen (kjører wrap over, så den blir liggende lavt mot kroppen, med kun 2mm. skive imellom.
 7. 5 poeng
  Charvel har lansert en ny produktserie: MJ. Virker som dette er gitarer for det japanske markedet, men det har dukket opp et par på Reverb allerede. De ser ganske pene ut! Gotoh 1996-tremolo, quartersawn hals og femveis-bryter er vel de største forskjellene fra Pro Mod-serien, foruten produksjonsland. Prisene er et godt steg opp fra Pro Mod, da.
 8. 4 poeng
  Min første pedal. Handlet på ebay. Kom i posten i dag, men glemte av at jeg måtte ha en gitar kabel til, men det får jeg kjøpe i mårra Blir det itte metal nå, så veit itte je!
 9. 3 poeng
  Det var virkelig bonanza’en sin ja 😆
 10. 3 poeng
  Artig artikkel om sløyd-gitarer på 50- og 60-tallet. https://rockheim.no/sloydgitar?fbclid=IwAR0yA-8OW_tQlsCP2Ei7IEhJ8aqUoTW-i3JsAHGyCILBZfb2CerUHN6KUb4 Bilde fra artikkelen:
 11. 3 poeng
  Først og fremst: takk til @juzzizhow som donerte bort denne, og takk for hyggelig prat i samme slengen Her har vi en Les Paul laget av en finsk gitarmaker, Jussi Ala-Kuha ca. 1990. Merket heter JAK. Totalt ukjent for meg, men håndverket og treverket virker ganske bra. Den er dog blytung, og har antagelig matchvekt rundt 4,5 kg. Planen for dette prosjektet er: * Plugge og redrille hullene for brosystem, samt et par andre hull som er preget av tidens tann. * Sette inn Faber bøssinger og studs og gjenbruke lettvekts bro og ABR-1 fra Gotoh (med grafittsadler). * Stemmeskruene er solide saker fra Schaller (merket made in West Germany :)) og skal også gjenbrukes. * All plastikken skal gjenbrukes. * Bindingene må limes noen steder, da det gamle limet har sluppet taket. * Det samme med DiMarzio DP103 pickupen, som er en ganske bra vintage PAF sak. Halspickupen blir en Alnico 2 Tesla Shark fra Iron Gear (bare for å prøve noe nytt fremfor Blues Engines fra I.G. som jeg ofte har brukt). * Nye 500k CTS pots og en Switchkraft bryter skal på plass, og det blir 0,22uF NOS PIO caps, K40Y som vanlig. Skjerming av elektronikkbrønner med Humbrella shielding. * Refret med Jescar Evo jumbo bånd. * Ny oversadel i bein skal lages. * Teste og vurdere om den skal beholdes eller selges for å finansiere mer morro
 12. 3 poeng
  Litt hardware på plass og så er det til med forberedelser til refret. Har fjernet de gamle båndene og slipt gripebrettet lett. Jeg er i tenkeboksen om jeg skal gidde å lage bånd med overheng over bindingen eller bare sage sporet tvers igjennom, a la Fender. Har en annen gitar på arbeidsbenken som jeg vil ta litt mer nøye, så kanskje jeg får gjøre det ordentlig på denne også, og ta det som trening
 13. 3 poeng
  Hadde meg en liten NGD i går. El Wolfo fikk møte storesøster og storebror for første gang i dag. «Han er jo helt oransje, jo», «Hvorfor snakker’n så rart, er’n Mexikaner?», var responsen. Men de ble heldigvis fort venner.
 14. 2 poeng
  2001 ut i fra det jeg kunne finne på serienummeret . Vekt er 4.1kg . Trodde ikke disse hadde ABR1 bridge , men det må være originalt for den har de tynne studs rett i treverket . One-piece kropp men det er vel de fleste .
 15. 2 poeng
  Polert lakken litt . Liker plaintops med litt liv i .
 16. 2 poeng
 17. 2 poeng
  Årets julepresang til meg selv. Gjenutgivelse av alle Van Halens japanske singler fra 1978-84
 18. 2 poeng
  Det er imponerende stykke arbeid, men mitt klare råd er at du gjør alt du kan for å fjerne Gibson-logoen. Salg av piratkopier er forbudt på finn. Noen kommer til å reagere, og den bør uansett ikke beholde logoen med tanke på at den kan selges videre av en kjøper som ikke er like ærlig.
 19. 2 poeng
  Har blitt Gretsch-frelst i det siste etter å tilfeldigvis kjøpt ein på impuls, og drømmer bl.a. om denne (i tillegg ein akustisk og ein lapsteel). Denne er riktignok ein par tre lapper meir enn Danelectroen, men du verden den ser flott ut. https://www.thomannmusic.no/gretsch_g5422g_12_electromatic_ws.htm
 20. 1 poeng
  De hadde ABR-1 opp til 2004 (2003?) da de fikk Nashville bru.
 21. 1 poeng
 22. 1 poeng
  Har ikke rørt den . Men det er litt rare spor på den ja , så den er kanskje snudd eller bytta .
 23. 1 poeng
  Potmeter er ødelagt. Byttes med ny. Ikke vanskelig prosess.
 24. 1 poeng
  Gripebrettet kan du bruke lighterbensin på evt. fin stålull. Da får du polert opp bånda med det samme. Du bør da olje gripebrettet etterpå.
 25. 1 poeng
  Mange proffe bruker mye flytende nafta lightergas til rensing av metall og fretboard . Jeg pleier å blåse vekk det verste av støv med trykkluft fra kompressor først så rense med nafta og diverse papir/børste . Lave bånd på en gammel Kramer ? De pleier å ha svære jumbo bånd .....
 26. 1 poeng
  Synes eddik fungerer ganske greit. Bruker å legge metalldelene i eddik en stund, så har jeg ofte litt bike grease på skruene når jeg monterer igjen. Med gripebrett av rosentre eller ibenholt vasker jeg bare med våt klut før jeg oljer brettet etterpå.
 27. 1 poeng
  Nå er fresemalen ferdig.... jeg venter på trussrod som er bestilt, før jeg får fortsette.bredden helt bakerst er 56mm, 43 ved nut. Vet ikke om standardbredden er 55.5 og 42?
 28. 1 poeng
  Siste ferieuke. Må ha et nytt prosjekt. Har denne biten med ask, og vil bygge en ny tele. Den var 10 cm når jeg kjøpte den, og hadde planer om å få to gitarer ut av den. Det gikk ikke pga treverket har bøyd seg for mye. Saget av toppen for en tid tilbake, nå har den ligget en stund til, og den virker stabil nå. Første steg blir å planere den ned til 45mm, og bruker fresejiggen med sleide for å gjøre det. Bildet er før siste planfresing.
 29. 1 poeng
  Reim nr. 2 ser jo litt mer gjennomført ut. Den første der der litt klumpete og putete ut. Eller "kraftig polstret" som det står i beskrivelsen
 30. 1 poeng
  Ser jo greie ut de her. Noen som har noen erfaringer med dem? Skjønner ikke heilt hva som er forskjellen på dem, anna enn prisen. Edit: Slo opp på Ibanez si sida: er snakk om 10 v. 38 mm tjukkelse.
 31. 1 poeng
  Tipper 125NOK i MVA og 175 i tollbehandlingsgebyr. Det skal komme en kvittering der det står hvor mye er MVA og hvor mye er gebyr. Edit: Las feilaktig 300NOK til sammen.
 32. 1 poeng
  Allparts selger Gotoh i egen innpakning. Ikke uvanlig det der.
 33. 1 poeng
  Dette blir spennende å følge med på ! 🙂 Og om du bestemmer deg for å selge så kontakter du meg først ! OK @vim ! ? 😉
 34. 1 poeng
  1995,- er nypris. Du kan vel forvente 800-1000,- i bruktpris
 35. 1 poeng
  Helt korrekt! 😎
 36. 1 poeng
  Spritbeis løser seg lett opp når man stryker på skjellakk. Det gjorde at den ekstremt porøse plastikken i bindingen tok farge. Pent er det ikke med misfargingen og den tynnslitte bindingen, men resten ble ganske OK. Fronten får beholde gullfargen, så lenge resten av gitaren har fått puste litt friere. Elektronikkbrønnene har fått et lag skjermende maling. Foretrekker å bruke det fremfor folie. Mindre styr - så og si like effektivt.
 37. 1 poeng
  Åpningslåta vår! Lyd fra miksebordet, mikset av oss selv.
 38. 1 poeng
  Ligger hverfall en blå ute til ca 500 spenn. Bør være et OK kjøp. Selv har jeg en liten svar sak fra Mooer, og den gjør jobben helt greit. 😊
 39. 1 poeng
  Hadde en AR112 i min ungdom. Ble stjålet fra Skeisvang Videregående.
 40. 1 poeng
  Så var det å lage en fresemal til halsen... jeg har tegnet opp på en bit mdf- plate ved hjelp av en telehals. Skal skjære den ut etterhvert, så blir det fresemalen. jeg venter på truss rod bestilt på e-bay som jeg trenger før jeg får startet på selve halsen. Jeg satser på enten å lage den i lønn eller i denne mørke og harde tresorten ,usikker hva det egentlig er .
 41. 1 poeng
  Livner til tråden her - kjøpte denne i 2013 fra USA . Kun 300 stk laget i 1991 . Den er ikke helt strøken så fikk den til grei pris den gang - og USD kurs på under 6 hjalp godt på ( 9.3 nå) . Det var tider det ! Tenk at det kan gå til helv.... på så få år her hjemme . Jeg har nå opplevd en større krise på slutten av 80 tallet , men nå er det nok over for godt i forhold til kronekursen .
 42. 1 poeng
 43. 1 poeng
 44. 1 poeng
  Kanskje en av de mest "politisk ukorrekte" LP laget av Gibson CS . Zakk Wylde Bullseye - ca. 2001 ut i fra nummeret . Har dessverre ikke COA til den . Den spiller som en meget bra eldre LP Custom . Halsen ligner på noe 59 ish greier for meg . Veldig bra sustain . Det var svært merkelig med EMG aktive pickups på en LP i starten . Men den funker til metal og det er jo det den er bygget for . De låter i hvert fall mye bedre enn BB Pro jeg har i en LP Standard . Nå fikk jeg denne til "vanlig VP Custom pris" , så kan lett selges dyrere til utlandet senere .
 45. 1 poeng
 46. 1 poeng
  Dårlig lys, men får ta det igjen i dagslys en annen dag! Må holde liv i tråden 😊
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.