Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 17. april 2019 i alle områder

 1. 9 poeng
  Hentet Epiphone JB Firebird I-gitaren jeg kjøpte i dag. En meget pen sak, må jeg si. Måtte rense volumpotten, og et bånd var litt høyt, men det var fort gjort å rette på. Nå er den satt opp med behagelig lav action etter min smak. Holder bra på stemmingen. Har ikke hatt tid til å spille "plugged", men gleder meg til det, da det virker som folk skryter av pickuppen i denne.
 2. 5 poeng
  Dagens gitar kjøpte jeg nettopp på finn. Synd påsken varer så lenge. Ser frem til å restaurere denne.
 3. 5 poeng
  Amp-avdelingen i kjellerstua for tiden... Kan kjøre gitaren ut på alle ampene samtidig, og med et snev av galskap gjør jeg det av og til.. Mesaen har sitt eget effektbrett og er ganske uavhengig av de andre. De tre andre ampene deler litt på effekter og looperen, og Mustangen har jo i tillegg sine innebygde effekter.. Rom for mye galskap i lyd her!
 4. 5 poeng
  Studio mitt.jeg har drevet med elektronisk musikk en del år nå,men bare nå nylig jeg har begynt å lære gitar..kanskje ikke så interessant siden jeg har ikke fått hengt opp noen gitarer på veggen..men her er ivertfall bilde.trenger litt akustikk plater men det får komme etter hvert.
 5. 4 poeng
 6. 3 poeng
  Gubbe- tenk litt på det. Det er mulig du er så flink at du ikke trenger tilgang til alle trådene i DIY. Det kan tenkes at du bare synes det er litt hyggelig å snakke med oss andre. Ikke vet jeg. Tenk videre, hvor mange tråder har vi sett i de senere årene der folk spør om hvilken gitar de skal handle seg rett etter konfirmasjonen? Det var et retorisk spørsmål. For mange år siden la mange av oss ned ganske mye jobb i den nå litt avdankede "Gitarguiden", rett og slett for å få ned antallet av slike forespørsler. For å si det slik, er en slik forespørsel er problemfri i dag. Nye tråder, nye spørsmål er en mangelvare. De som før startet opp med å spille gitar, gjør ikke det lenger, og de stiller ikke spørsmål på et forum. Jeg tror de heller vil være KYGO eller noe. Det er ikke noe feil i det. Det å holde et forum online er faktisk ikke gratis, verken når det gjelder kroner eller gratis arbeidstimer, noe jeg har bidratt med. Jeg betaler gjerne for å beholde forumet. Vil du ikke det, så er det greit for meg. Bruk tiden din på noe annet. Jeg skjønner at du tenker på hva som er lurt for alle andre. Hva med å tenke på hva som er lurt for deg?
 7. 3 poeng
  MIJ Charvel San Dimas som jeg fikk som delebytte. Flott gitar, men regner med den går ut på Finn.. Flott farge!
 8. 3 poeng
  Jeg har nå begrenset litt på hva man kan se som gjest og som medlem. Følgende forum har nå begrensninger: Bilder, lenker og en del vedlegg er nå skjult Ønsker man at dette forumet skal fortsette driften må man delta i spleiselaget!
 9. 3 poeng
  Da var fysaken endelig ferdig! Det eneste jeg vurderer å prøve ut, fordi jeg ikke eksperimenterte nok med det, er å redusere negative feedback (øke verdi på resistoren) og da muligens kunne kvitte meg med resonance knoben på baksiden som fort blir i overkant chug-a-lug. Kjører den som regel på 2, og det chugger mer enn nok selv for metal som jeg dog sjeldent spiller. Og kaanskje øke spenninga til preamprørene littegrann, da den allerede har lav plate spenning (375V) og et ekstra rør hjelper jo ikke akkurat på 😅 Har også installert ekstern biaspot, så med biasprobes à la TAD Biasmaster så trenger den i prinsippet ikke å åpnes opp før om 20-30 år når filter caps trenger å byttes 😁
 10. 3 poeng
  Det er nok de store, kraftige, arbeidskar hendene dine. Jeg kunne ikke kaldkvelt en gåsunge om så jeg ville det engang.
 11. 3 poeng
  Musikkrommet etter dagens innsats. Mangler bare litt maling og et par barnesenger, så blir det nok koselig for eh, unga 😆
 12. 3 poeng
  Jeg trengte en liten topp som kan stå fast i øvingsrommet, sammen med Marshall 1936 2x12 kabinettet mitt. Etter endel leting fant jeg denne, Bugera V22 Infinium!! 22 watt, eller 11 watt i triode modus, med 2 kanaler, fotswitch, reverb og effektsløyfe! Og prisen da! drøye 2400 kroner levert til nærmeste postbutikk. 2 stk EL84 rør, og 3 stk 12AX7. Har ikke fått spillt så mye på den, bare sjekket at alt virker (ikke testet FX sløyfa) Det gjør det, og førsteinntrykket er at denne er overraskende solid bygget og det ser ut som veldig bra kvalitet! Ikke helt som forventet.. Begynte med full effekt, og den har jo en krystallklar solid clean kanal, dette er helt i Fender-land. Og vrengkanalen er helt brukbar, men tror den trenger litt fininnstillinger som jeg ikke har gjort! I triode mode passer det godt å skru ned kanalvolumene og pushe mastervolum mot max, herlig lyd på akseptabelt kjellervolum. Og også litt antydning til crunch på clean-kanalen. Tror dette kan bli en grei amp, også på et øvingsrom, spiller høyt, men man mikker jo opp.... Har lest endel reviews på nett og det er stort sett bare skryt å lese, endatil noen som påstår dette er verdens beste amp, uansett pris! Vel, noe drøyt det, men som sagt, dette lover godt! Håper bare den er mer pålitelig og holdbar enn det Bugera var kjent for for 5-10 år siden!
 13. 2 poeng
  Det jeg er mest sjokkert av, er hvor store godteri de har i USA! 😮
 14. 2 poeng
  Ser ut som det blir en Nebelung med P90, ja. Han skulle sjekke lageret i morra.
 15. 2 poeng
  Har du lyst på gitar der du kan modde, og prøve masse forskjellig, montere teste i raskt tempo ville jeg valgt strat med floyd. Plekterbrett er lett å få tak i. Du kan sette opp terminal i elektronikkrom med ledningene til jack, så output-ledningene bare dyttes eller skrues på plass. Du har mye plass å sette elektronikk. Floyden gjør at du løsner fjærene, løfter floyd (uten at strengene løsner fra stemmeskruene), bytter plekterbrett eller modder, setter floyd på plass og fester fjærene og vipps - uten å måtte gjøre noe med strengene er gitaren stemt og klar til å spilles.
 16. 2 poeng
  Eller det finnes pickup der disse voicingene (og flere) er tilgjengelige i en og samme pickup...
 17. 2 poeng
  Snedig konsept, men hvor mange av oss bytter pickups så ofte at det rettferdiggjør kjøpet av en slik gitar?
 18. 2 poeng
  Det betviler jeg ikke et sekund, hadde en 08 Standard som jeg mener var først modellen ut med PLEK-behandling fra Gibson, og den var ikke særlig imponerende på noe vis egentlig... Gitarer jeg har hatt innom fra f eks Suhr som har fått "samme" behandling har spilt latterlig bra, og nesten litt sånn at du føler det burde være fretbuzz 😂
 19. 2 poeng
  De som har laget plek maskinen har vel vurdert å gå til sak mot gibson, pga gibsons manglende vilje til å oppfylle alle krav for at en plekking skal bli bra, de har en standard innstilling og kjører gitarene igjennom, kontra hvordan man "skal" gjøre det, å justere å tilpasse for hver enkel gitar. Så en gibson plek er ikke nødvendigvis bra.
 20. 2 poeng
 21. 2 poeng
  Kan disse hjelpe? Vis ikke kan du jo måle switchen med et Ohm meter.. også så kan du muligens finne hva du leter etter her:https://guitarelectronics.com/guitar-wiring-resources/
 22. 2 poeng
  Har fått brukt den litt i kjellerstua nå, og må si at jeg egentlig er litt imponert over denne latterlig billige rakkeren! Fantastisk clean, og jeg har fått til en helt ok vreng også. Men den svelger unna alt jeg har av vrengpedaler så det blir helst cleankanalen jeg bruker. Så kort oppsummert fra alene i kjellerstua: Kjempefornøyd!
 23. 2 poeng
  Er nok det. Har beskrevet singlecoilene tidligere. Ettersom de aller fleste ikke bruker tonekontroll er den nederste av de ofret til kontroll av disse voicingene. "Katalogiserer" voicingene via rotaryswitch så hele instrumentet kan endre karakter. Fra hot til bright, og litt ekstra.
 24. 2 poeng
  Tenker det samme. Er selv i markedet for en akustisk i prisleiet 3000-7000, og det sitter langt inne å bruke det beløpet på en Morgan. Usikker på hvorfor, men tror nok det har med at Morgan etablerte seg som et billigmerke med litt ujevn kvalitet for en del år siden og slikt henger i lenge. Har hørt at Morgan har blitt svært bra, men blir uansett en går for «trygge» merker😊 Edit: føkkit og vekk med bortforklaringene.....jeg er en merkehore!😛😂
 25. 1 poeng
  Jeg ser nå at det forlanges betaling for å få full tilgang til dette forumet. Sett i lys av de siste års aktivitet her vet jeg ikke hvor lurt det er. For å rekruttere nye medlemmer til forumet i den yngre og sprekere garde er vel betaling en litt kjei vei å gå... Jeg har plassert meg på gjerdet inntil videre.
 26. 1 poeng
  Da er tredje bukkene bruse spillbar. Gold hardware og gold polepiece... og golden tone!
 27. 1 poeng
 28. 1 poeng
  De låter knall. Godt valg
 29. 1 poeng
  ja, vibbarmen følger med. Er ikke mer herpa enn man ser på bildene. I følge selger er hals fin. Litt rusk i elekronikk og litt kosmetiske skader på hornene.
 30. 1 poeng
  Så det dukket opp en slik RAT amps på Finn tidligere i dag. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=145521084
 31. 1 poeng
  Jeg elsker å spille Thrash med denne med P90. Med betydelig med gain. Jeg fatter ikke hvorfor flere bruker P90 i Metal! Blir så definert og skarpt! Top notch!
 32. 1 poeng
  Dette må da være et ok kjøp. Ligger på Kjøp og Salg av Musikkinstrumenter på Facebook. Squier eller Asia/Mex-fender er jo ypperlige moddegitarer men usikker på hvilke modeller som har jumbobånd og flatere radius.
 33. 1 poeng
  Hadde gått for Squier eller mim Fender, enkelt og greit pga tilgangen på deler som passer rett på, stort sett uten modifikasjoner. Har selv spilt på squier affinity som jeg synes var bra. De koster vel knapt 1500 ny om jeg ikke husker helt feil.
 34. 1 poeng
  Tenker at det er en grunn til at de gamle klassikerene holder koken. Noen som husker de synth- gitarene fra 80tallet? De forsvant de også..
 35. 1 poeng
  Må også ta gjensalgsverdi med i regnestykket her. Tør ikke tenke på verditapet på en slik gitar, spesielt i et lite marked som i Norge.
 36. 1 poeng
  Du kan prøve å snu polariteten på en av pickupene å høre om det hjelper
 37. 1 poeng
  Glimrende - jeg prøver den som er på første filmen . Ser ut som det er lik type switch .
 38. 1 poeng
  Denne kan du bruke https://guitarelectronics.com/2-humbuckers-3-way-lever-switch-1-volume-1-tone/
 39. 1 poeng
  Jeg har en Torpedo Captor som jeg bruker som load i studio. Fin speaker sim og bra attenuator. Rimelig men bra alternativ synes jeg dog ikke så fleksibelt med tanke på Ohm som andre og dyrere alternativ. https://www.two-notes.com/torpedo-captor
 40. 1 poeng
  Det er delvis kaos her...men klarer å finne det meste . Har merkelapper på alle og et visst system , men hyllene er stappfulle nå , og da ender de opp i hauger rundt om . Det var en del støv ja....jeg må få ordnet trykkluft her oppe så jeg bare kan ta alt ute på terrassen og blåse vekk støvet .
 41. 1 poeng
  Nye Suhr reactive load eller den Boss reactive Loaden er vel akkurat det du ser etter. Men.. Prisen er ganske høy.
 42. 1 poeng
  Men blir du egentlig kjent med utstyret hvis du bruker det med hodetelefoner hjemme? Spør for en venn.
 43. 1 poeng
  Når det kommer til JCM800 2204 og spesielt 2203, så spørs det litt på om den har horisontale eller vertikale inputs. 2203 fikk også en endring i filtering rundt 1985, som gjør den mer aggressiv. 2204 ble ikke endret på, men alle med horisontale inputs har PCB-monterte potmeter, som kan gjøre utføring av service ganske mye mer tricky. Når det er sagt, Silver Jubilee har PCB-monterte potmeter og går for svimlende priser... Alltid vanskelig med verdi på spesielt pre-1980 Marshall, da de dukker så sjeldent opp. Lå en 2204 JMP fra 1977 ute en liten periode, for 14 000... Garantert en sjef amp, men ikke verdt 14 lapper. Til sammenligning kjøpte jeg nesten en lik i England for £800, så jeg tenker nok at en godt vedlikeholdt JMP eller tidlig 800 fort kan høste inn mellom 9 og 10 lapper. Senere 800 (horisontale inputs) har jeg sett for alt fra litt under det til betydelig under det. Hvis du har en spesiell amp i tankene, tror jeg det er lettere å vurdere hvis du sender over link til den aktuelle ampen
 44. 1 poeng
  Kommer an på hvilken forsterker det er snakk om. Noen har mulighet for hodetelefoner ut uten å skru på standby og da trengs ikke last. Rimeligste metode er å lodde en motstand med høy wattverdi på en jackplugg som last og koble hodetelefoner til send i effektsløyfa. Slik som denne bruker jeg under feilsøking av amper uten å være koblet til høytaler. Denne er 2x4ohm 50w motstander med svitsj for 4 eller 8ohm
 45. 1 poeng
  Denne er grei også. Ville ha svart, men Tor Emil I fant denne og fikk en bra deal på den. Dessuten passet den rett inn i gitaren uten modifikasjoner siden jeg allerede hadde US mål på Kahleren som stod i den fra før (litt uvanlig siden gitaren var MiJ). Litt voicing har jeg også på denne gitaren(split og TBX Tone Control), men du bør fortelle mer om oppsettet ditt SteikBacon.
 46. 1 poeng
  Min 32 år gamle "hot-rodded" MiJ Stratocaster har nylig fått service og blir ukas gitar (syntes også den passet under Slashaxl sin splitter nye gitar).
 47. 1 poeng
  Men er virkelig ingen nysgjerrige på disse multivoiced pickups? De er suverene. Det er for meg (som superkritisk tonenerd) egentlig en liten sensasjon. Fått gitt demo på gitarmessene i Horten og Larvik. Endelig kan man med en og samme gitar teste pickupenes ulike voicinger med «flick of a switch». Jeg har oppdaget jeg liker alle voicingene, og hver til sitt bruk. Og det er så lett å la seg inspirere til ny musikk eller spillestiler med å eksperimentere med disse. Eller har folk prøvd slikt før og "brent" seg på halvveis gode løsninger ala «tapped coil» el.lig, og som gjerne kontrolleres med par ekstra switcher som gjør bruk for kompleks til å egentlig ha full kontroll..?
 48. 1 poeng
  Tidlig krøkes, etc 👍
 49. 1 poeng
  Mann, trønder, straks 40 år. Jobber som vaktmester, prøver å være friluftsmenneske, kjører litt motorsykkel og liker en og annen gang å stikke nesa dypt ned i historiebøkene. Har spilt gitar og sunget i garasjeband i ungdomstiden (heavy metal), i tillegg til noen få trubaduroppdrag tidlig i 20-åra. Men etterhvert ble gitaren og mikrofonen lagt bort, bortsett fra å være fast "husmusiker" på barneskolen der jeg jobba før. Men utviklinga stoppet dessverre på 90-tallet, så det er mye å ta igjen.. Er "blodfan" av Rolling Stones. Ellers går det mye på Tom Petty (& The Heartbreakers,) nå for tiden, men er også glad i enkel heavy som f.eks Iron Maiden og TNT, samtidig som jeg liker litt fra de fleste sjangere. Har siden 1995 beholdt en Washburn D10 (fullsize akustiskgitar), men den har dessverre blitt helt uspillbar de siste årene. Stolen har reist seg så det er himmelhøy action, i tillegg til at sal og oversal er utbyttet med noe plast-ræl - så det spørs om det blir prioritert. I daglig bruk er derimot en lettspilt 2006 Ibanez Talman TCM50 (smal akustiskgitar.) For et par-tre år siden kjøpte jeg en brukt koreansk Ibanez RG270DX fordi den påminte meg om Ibanez EX360'en jeg kjøpte etter konfirmasjonen. Bytta tremolo til noe kina-greier fra Ebay, da var den stemt i toppen to måneder før den ble som før - forsto mindre av det da enn jeg gjør i dag... Får vel koste på den en kvalitets-tremolo etterhvert. Samtidig fikk/lånte jeg en lettspilt Fender-kloning av en bass som det står RockIt på. Så når gitar-dilla på nytt tok meg skikkelig her i vinter, ble det først kjøpt en Ibanez GA5TCE nylonstrenger for å spille klassiske julesanger på, deretter anskaffet en telecasterlignende Ibanez Talman TM303M, en Vox MV50-AC mini gitartopp og et Harley Benton G212 Vintage kabinett. Bestilte opprinnelig en Ibanez AX120 (SG-kopi), men den gikk ikke å skaffe - ser nå at det ligger et par-tre ute på Ebay... Sikle... Målet har vært å fremskaffe noe i nærheten av den lyden Tom Petty hadde på Wildflowers-plata fra 1994 uten å ruinere seg, og leke litt med å spille inn på PC, både sang, kor, akustisk, elektrisk gitar, munnspill og evt bass. Etterhvert har drømmen utviklet seg til å ville danne et Tom Petty/Heartbreakers/Traveling Wilburys coverband. Men jeg er redd det er for små forhold både for bandmedlemmer og publikum, ihvertfall heromkring. Men det er lov å drømme. Skal bli morsomt å surfe litt på forumet etter diskusjoner om utstyr, om coverlåter og lese "stillingsannonser."
 50. 1 poeng
  Kjøper stadig vekk noen, men dagens er Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, den nye plata fra i fjor høst, Living yhe Dream. På dobbel rød vinyl!
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.