Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 29. des. 2019 i alle områder

 1. 9 poeng
  Nytt tiår, nytt gitar-prosjekt 😊 Har lenge hatt en crush på Gibson Firebird, og begynte for en stund siden å planlegge et hjemmebygg inspirert av denne fantastisk tøffe gitaren. Fant 1:1 tegning på ebay, brukte denne til å lage fresemal i mdf. Har valgt å gå for bolt-on hals, da noe annet er langt utenfor mitt kompetanse-område. For enkelhets skyld ble det en Strat-hals jeg hadde liggende. Fikk ny overfres til jul av kona, og i går var det endelig litt tid til overs. Trevirket er ask, fra den lokale trappebyggeren. Planen var å grovsage omrisset med stikksag før trimming med fres, men det var bare å glemme, alt for hardt tre. Så i mangel på båndsag gikk jeg i gang med å frese ut omrisset. Alt går for arbeid, og etter uttallige runder rundt malen kom jeg i mål 😁 Planen videre, etter bearbeiding av kroppen, er en eller annen hardtail-variant, 2 x humbuckers (tipper GFS da jeg har god erfaring med disse fra før) og selvkonstruert plekterbrett. Tenker å sette pott’er og switch i plekterbrettet, men er ikke helt bestemt på dette. Er svak for Pelham Blue, så vil prøve å finne noe som ligner, kanskje Biltema? Stay tuned 😁
 2. 9 poeng
  Da var den i hus. Overraskende god stand, ihvertfall i forhold til slik jeg mottok den sorte. Litt hakk på utsatte steder men ingenting alvorlig. Da er det bare å lete etter Barbed Wire, Safari Blue, Safari Red og Red Sun alternate. Det skal visst også finnes en multicolor Safari. Mer info om disse modellene her: http://www.thedestroyerguy.com/BlackOps/6string/DT-380.html
 3. 9 poeng
  Dagens dont: telehalsen blir laget av teak...har formet profilen, det blir litt pussing da... veldig fettete dette treverket, her blir det oilfinish.
 4. 8 poeng
  Ikke den greieste gitaren å få til kule sofabilder av, men det var deilig å komme hjem til RR1-en min!
 5. 7 poeng
  Da var 8 år leting over og MIJ Jem samlingen nesten komplett. Mangler den med fast bro Jem 7 EAFX. Ingen hast med den. Droppet en VSK som lå ute for 65000 nok på Sell My Jem for en tid tilbake. Endte opp med å betale latterlige usd 9000 for denne. Følte meg litt bedre da jeg igår fikk et bud fra en amerikaner på usd 12000. Men denne blir.
 6. 6 poeng
  Nye rustfrie studs, som forøvrig var tommer. Bare knuckle rebel yell i bridge og nailbomb i neck, aget stop tail og bridge i syre og noen nye reflector knobs. Mangler bare å få på plass et plekterbrett nå som matcher bindingen, så er jeg fornøyd
 7. 6 poeng
 8. 6 poeng
  MIJ Eclipse II. Fantastisk gitar. Crispy, definert sound og ikke minst allsidig.
 9. 4 poeng
  Har lenge tenkt å oppgradere fra Kentuckyen min som har vært en god venn de seks årene jeg har holdt på med dette mandolingreiene uten å gå helt bananas. Kjekt når denne dukket på finn til en fin pris og @Slashaxl kunne hente og sende. Takk for hjelpen.
 10. 3 poeng
  Litt metal-stemning her idag. Ikke den vakreste gitaren i samlingen, men den gjør definitivt jobben.
 11. 3 poeng
  Kjøpte nettopp en 1967/68 Selmer Treble N Bass 50W topp fra en kar i England. Ankommer etter planen Fyllingsdalen neste onsdag. Er det noen på forumet som har erfaringer med Selmer sine amper? Ble mye brukt på 60-tallet i Storbritannia, men ble aldri like kjent som Vox og Marshall. Gleder meg som en unge selv. Hjemme i stua kommer den mest sannsynlig til å bli brukt som bassmp, men ser for meg at den vil erstatte Vox AC30-comboen min til gitar. Johan Segeborn har en fin video hvor han tester en Treble N Bass fra tidlig 1970-tall (med unntak av utseendet, vel omtrent identisk med den jeg har kjøpt):
 12. 3 poeng
 13. 3 poeng
 14. 2 poeng
  Bare å legge de nye inntil de gamle, er det samme gjenger ser du det med en gang:
 15. 2 poeng
  Jeg oppgraderte til siste versjon på onsdag, så det kan være derfor det ikke fungerte for deg, @juzzizhow.
 16. 2 poeng
  Hørtes ikke tynn ut for meg, men hver sin smak. Ville vel ikke akkurat basert kjøpsbeslutninger på tilfeldige YouTube-kommentarer, men jeg ville heller ikke spandert 20.000 på en gitar uten å prøve den selv.
 17. 2 poeng
  Jeg bruker å sette på strengene og feste de på en sånn stol som ofte er på jazzgitarene, som går helt bak på gitarkroppen. Så plasserer jeg bridgen løst ved å måle ut skalalengden, oppå en liten treklosse e.l for å få en grei høyde på strengene . Så stemmer jeg opp gitaren med sadlene plassert på midten. Så sjekker jeg intoneringen, og eventuelt justerer jeg plasseringen. Med strengene på har du full kontroll også sideveien, slik at strengene ikke kommer for langt ut på en av sidene på halsen. Litt innviklet forklart, men det er en veldig god måte synes jeg. Edit, her er et bilde fra et tidligere prosjekt, som en illustrasjon på forklaringen.
 18. 2 poeng
  Ja, måtte kjenne min besøkelsestid her og slå til før den ble solgt. Savnet den grønne Novo-en jeg hadde tidligere, men den ble litt for lik en annen gitar jeg har med tele bridge pickup og gold foil i neck. Denne derimot har Amalfitano tele i bridge og P45 i neck. P45 er som en P90 men med en magnet i stedet for to, gir en mer Jazzmaster-aktig tone. Fireveis pickup-velger gjør at man får en ekstra innstiling med seriekobling av pickupene for mer humbucker-lyd.
 19. 1 poeng
  Fin SG 🤘🏻 En liten klatt silikon så blir det tyst. Rs Guitarworks har en ryddig og fin video på dette.
 20. 1 poeng
  2 lag med tru-oil, nye reflector-knobs og pickup-cover. Ble bra. Men feeder på høyt volum med mye gain nå. Må kanskje få gjort noe med det. Voks eller silikon kanskje?
 21. 1 poeng
 22. 1 poeng
  Det avhenger av plasten. For meg har det fungert fint på et sett hvite pickupcovere, mens det ikke funket i det hele tatt på neste sett.
 23. 1 poeng
  Har Gratis-/Demoversjonen av Guitar Rig 5, og så har jeg kjøpt Bias FX2 Elite ... Kan ikke si så mye om lyden enda, ant enn at det låter fint ! Har jo ikke prøvd så mange Dumble amper med Echorec delay mikket opp med ribbon mikker så om det høres ut som "the real thing" vet jeg ikke .. :) Sånn etter noen dagers prøving og testing så savner jeg noe tilsv til GR5's 'Input Level' i Bias FX2 ! Muligheten å styre valgfritt effekt-/ampparameter med anslaget kan brukes til mye moro ! 🙂 Men jeg har bare skrapet litt på overflaten enda ... myyyyye mer og oppdage her merker jeg !
 24. 1 poeng
  Jackson StealthJapan midten av 90 tallet. Fant denne liggende og støve ned . Jobbet litt for å få den bra satt opp. Er tynn kropp og 22 bånd strøken hals på den liknende til Ibanez 540s . Takeuchi Japan Floyd. Duncan Design bridge er ikke helt bra nok så bytter den til noe bedre om jeg får ånden over meg.
 25. 1 poeng
  Tror jeg vet hvor inspirasjonen kommer fra.
 26. 1 poeng
  Svaret er vel nei... og ja... 😉 Alt etter hvem du spør. Så er det jo sånn at noen Les Pauls fra Gibson er "bedre" enn andre. Hva som er bedre er veldig ofte subjektivt. Det samme gjelder japanske (og andre) kopier. Det er også slik at det finnes Tokai (og andre) LP-kopier i alle prisklasser. Alt fra modeller som er laget for å være så billig som mulig, der det er spart på alt fra treverk, hardware og elektronikk til modeller som bortimot replikerer en original '59 Les Paul der det er lagt vekt på riktig lakk og andre specs. Altså ingen fasit på dette. Til slutt, er det i tillegg slik at en Gibson til 70.000,- ikke nødvendigvis passer akkurat DEG bare fordi den koster masse penger.
 27. 1 poeng
  Du kan prøve å forsiktig bøye de studsa tilbake , men de kan få sprekker og knekke . En kan varme de opp som vil gjøre metallet mer tøyelig Jeg har «aged» den hvite kanten på trusscover og pickguards med : la på litt svart blekk/tusj tørket litt vekk - så brenner jeg kanten forsiktig med lighter slik at fargen brenner seg fast . Er det ikke nok så gjør jeg det en gang til . Du kan og pusse litt på kanten slik at fargen trekker litt bedre inn . Det finnes og noe beislignende med litt farge i . Da kan en sikkert få litt mer gulaktig farge .
 28. 1 poeng
  Du får 25% moms, som alltid. De eneste endringene i reglene (så vidt jeg vet) er at kjøp under 300 kroner ikke lengre er momsfri.
 29. 1 poeng
  De nye tollreglene er vel kun for beløp inntil 3000? Tror dette blir som før, betale mva og evt spedisjonsgebyr. Men jeg skjønner ikke hvorfor du ikke kjøper i Norge? Høyst sannsynlig billigere (sjekket Andertons mot gitarhuset på en Martin i samme prisklasse, par tusen mindre), du får sikkert oppsett ink på kjøpet, og du støtter en norsk gitarbutikk. Just sayin.
 30. 1 poeng
  Tjah, du.må betale 25% moms som før, i tillegg til et fortollingsgebyr som før. Om det lønner seg eller ikke aner jeg ikke, men tipper vel at gevinsten er marginal om det er en modell som blir solgt i Norge.
 31. 1 poeng
  Deilig farge på halsen
 32. 1 poeng
 33. 1 poeng
  Sjekk ut Mesa Boogie Lonestar. Finner du en brukt til under 10k så er det et fint kjøp. Ellers lommer du langt med hvilken som helst clean røramp, Blackstar gjør sikkert jobben for en lav pris. Gilmour låter som nevnt ikke typisk vintage lyd, men mye effekter på clean. Selvsagt aldri feil med Fender.
 34. 1 poeng
  Jepp Nostalgi.
 35. 1 poeng
  Er det denne Combat-gitaren til han der i Feeder som er originalen?
 36. 1 poeng
 37. 1 poeng
  Mener det var en Linhof til salgs på Finn i fjor en gang ... Refinish og installert B-Bender ? Østfold et sted om jeg ikke husker helt gæli da ? Eller var det en Vinetto ?? ja ... Vinetto ja : https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=130025065
 38. 1 poeng
  Stemmer det at du har fått deg en Serus-J ? Mener jeg så et bilde fra «kosekroken» din 😉 Du må få ut et par bilder i denne tråden 🙏
 39. 1 poeng
  Bra jobba, får automatisk Horde vibber av soundet og produksjonen, er ikke vanskelig å høre hvor han har hentet inspirasjon.
 40. 1 poeng
  hei og tusen takk for tilbudet... men utålmodig som jeg er så har jeg limt treplugger av rogn i hullene. etter litt testing med det og aluminiumspon limt med lynlim... jeg gikk for trepluggene da jeg synes det ble litt for stor kontrast med alu... jeg vurderte også spon av messing, men det ble altså trepluggene. hvis jeg blir misfornøyd med resultatet kan jeg sende deg en melding angående abaloneinnleggene. Ha en fin kveld der ute.
 41. 1 poeng
  Noen pedaler inn og ut som vanlig. Pluss Mario som har sneket seg med
 42. 1 poeng
  Ja, herregud, jeg som roter—beklager. De drar ~350W (power rating). Output er vel 135 (Silverface), eller 120 (II), som jeg syns er altfor mye for heimebruk når det gjelder en rørforsterker. Men selv JC-120 ville jeg kalt bomkjøp til heimebruk, sammenligna med f.eks. JC-40.
 43. 1 poeng
  Den vanligste inkarnasjonen av Twin Reverb er 65 reissue, som yter 85W. Jeg deler ikke entusiasmen for Jazz Chorus. Har to stykker, en JC-120 og en JC-160. Begge suser en hel del, og låter langt unna det som er mitt clean-ideal. Subjektivt, selvsagt. Derimot er jeg veldig begeistra for min LAB Series L5. Disse ble lagd på slutten av 70-tallet og litt inn på 80-tallet av Moog og Gibson i samarbeid, og er av mange kalt verdens beste transistorforsterker. Ekstremt fleksibel forsterker, låter veldig likt klassisk Fender. Tar pedaler bedre enn noen forsterker jeg har hørt.
 44. 1 poeng
  Serienummer vil du finne på hælen på halsen. Skruehodene skal i hvert fall tilsi at det er en form for 1952 reissue, tilsynelatende en American Vintage Reissue 1952 Telecaster. AVRI-modellene ble alle levert med G&G tweed-hardcase, i hvert fall en lang stund, så det er også en indikator for at det er en AVRI.
 45. 1 poeng
  Denne skal kunne gjøre det (har ikke testet den selv): http://www.midisolutions.com/prodevp.htm
 46. 1 poeng
  Jeg har i en lengre periode sett etter en "sofagitar" av høy kvalitet. Jeg var mest interessert i en gitar med kortere skala, 12-frets og rundt 45mm ved nøtten. Siden jeg ser mest på gitarer fra luthiers og mindre fabrikanter, er det sjeldent jeg finner noe jeg kan ta meg råd til. En fin ting med å bestille fra eksempelvis Finland er jo at man slipper å betale utenlandsk mva i tilleg til norsk mva. Olav Löf har bygget gitarer siden år 1978, og hans gitarer brukes eksempelvis av eminente Martin Tallstrom(finnes en rekke klipp av han på youtube hvor han bruker Loef Big Parlor, Baritone og en OM/D). Han bygger stort sett på bestilling fra kunder, men han har av og til tilgjengelig noen gitarer tilgjengelig(som i dette tilfelle). Link: https://www.loefguitars.fi/ Gitaren har enkelte interessante spesifikasjoner. - Halsfeste møter kroppen ved 13-bånd og skalalengden er 630mm(han bygger de fleste slik). Dette er fin løsning om man ønsker å få broen mer i sentrum(som gjør at enkelte søker 12-frets gitarer), men samtidig får man et ekstra bånd tilgjengelig. - Zerofret som han ser ut til å benytte på brorparten av sine gitarer. Ganske uvanlig, men gjør det vertfall veldig enkelt å frette på første bånd. - "All mahogany". Kanskje best kjent gjennom Martin 15 serien. Jeg har tidligere eid en Martin 00015m og en 00DB Jeff Tweedy, denne minner definitivt mer om sistnevnte. Veldig fornøyd så langt. Ekstremt spillbar(kanskje mer en noe annet jeg har prøvd). Veldig lav action, men ingen klirr selv når man drar litt på. Komfortabel størrelse og allsidig for mitt bruk. Låter varmt og åpent. I en ideel verden skulle jeg kanskje ønske mer lyd mot meg, og at ikke alt gikk "rett fram". Dette er vell dog å forvente av mindre gitarer. Årets julegave til meg selv er vertfall i boks! Legger ved bildene han har av gitaren på sin hjemmeside(mye finere enn jeg klarer å ta selv uansett).
 47. 1 poeng
  Da ble det et skippertak på denne og ferdig gitar omsider. På langt nær den kvaliteten som det finske JAK prosjektet, men absolutt et OK resultat. Klart verdt de 4000,- i deler som sitter på, men timeprisen snakker vi ikke om Stygg ble den også, hvis man ser nærmere etter på skadene på bindingen, men kanskje litt schtøgg-kul...(?) Grover tunnere, bein oversadel, Jescar EVO jumbo bånd, Switchcraft vender, Gibson plastikk, Iron Gear Rolling Mill pickups, Faber brosystem og studs, gode pots og Orange Drop kondiser. Skjermet elektronikkbrønner med maling. Skikkelig setup og Shellac finish. Det er vel omtrent status. Til salgs hvis noen vil gi summen av delene (4000,-). Hvis ikke, så ender de nok på et byggesett en gang i fremtiden. OG DET ER ALTSÅ IKKE EN GIBSON!!!!!! 🤣 Logoen er innfelt av første eier og umulig å fjerne pent uten å evt felle inn noe annnet
 48. 1 poeng
  Denne har stått i stuen i det siste, stimulerer til mer gitarspilling (unplugged). Er nok den gitaren jeg er minst redd for at småen skal tukle med. Men artig fjøl som her vært med meg i snart 15 år.
 49. 1 poeng
 50. 1 poeng
  Slengte i et sett med Bare Knuckle VHII i Music Man Valentine, så fikk Telen Valentine-pickupsa. Bridge er en HB sized Tele singlecoil og neck er en slags PAF type humbucker. Låt bedre i denne enn Valentine, og helt utrolig bra balanse mellom de! Den ultimate "moderne Tele" etter min mening 😎 PS: trykk innpå bildet for å få maks oppløsning, var litt uskarpt i innlegget
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.