Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 09. nov. 2019 i alle områder

 1. 7 poeng
  Litt lørdagskos. Båndpuss, utvidet hull til elektronikk (har sittet mindre pots og bryter enn det jeg skal bruke på denne tydeligvis) og malt innsiden med skjerming. Tettet og drillet nye hull til brosystem og montert dette. Klargjort elektronikken for montering senere i kveld.
 2. 6 poeng
 3. 6 poeng
  Vi har den effekten på folk.
 4. 6 poeng
 5. 5 poeng
  Da var det tid for første etappe i båndjobben. 22 stk. klippet og filt til med overheng. Klappat & klart til å monteres med superlim og hjemmesnekret båndpresse. Gikk overraskende lett å klippe til overheng og file til, til tross for x-antall Youtubevideoer der dette kompliseres voldsomt Fikk også gjort klar et par festebolter til stoptailen. Gidder ikke betale nesten 400,- for sånne bolter fra Faber, så de blir "dreid" ved hjelp av fil og søylebor som dreiemaskin. Kunne vært gjort penere, så disse havner vel på kinaprosjektet, så kan jeg lage et par litt glattere til JAKén.Spiller liten rolle i praksis, da de bare skal klamme ned stoptailen (kjører wrap over, så den blir liggende lavt mot kroppen, med kun 2mm. skive imellom.
 6. 5 poeng
  Ca. sånn blir det Halsen er litt høy i forhold til stolen så jeg må ta 2-3 mm av halslomma. Jeg har pusset til 240 nå, men jeg er ikke sikker på finishen så jeg venter med mer pussing. Mangler jackutgangen ennå, men jeg venter på en barrel jack før jeg tar den.
 7. 4 poeng
  Min første pedal. Handlet på ebay. Kom i posten i dag, men glemte av at jeg måtte ha en gitar kabel til, men det får jeg kjøpe i mårra Blir det itte metal nå, så veit itte je!
 8. 4 poeng
  Her er min Sgj etter tru oil og div andre oppgraderinger. Spiller veldig bra og når den nå ser bra ut, så er mye gitar for pengene.
 9. 4 poeng
 10. 3 poeng
  Andre forsøk, dette ble bedre. Startet med 18mm rundstokk som jeg delte opp i dreiebenken. 15mm forstnerbit for å lage nedsenkningen, fulgt av et 5.5mm hull så jeg kunne skru inn en M6-bolt og spenne dem fast i søyledrill for pussing. Betalte 43kr for 2,4m rundstokk, så det ble billige knotter
 11. 3 poeng
  Har blitt Gretsch-frelst i det siste etter å tilfeldigvis kjøpt ein på impuls, og drømmer bl.a. om denne (i tillegg ein akustisk og ein lapsteel). Denne er riktignok ein par tre lapper meir enn Danelectroen, men du verden den ser flott ut. https://www.thomannmusic.no/gretsch_g5422g_12_electromatic_ws.htm
 12. 3 poeng
  Her er alle Japse-Paulo'ene som har vært innom hos meg; fra topp til bunn er ESP Eclipse (Full thickness), Burny RLC-55 (godt mulig at det er feil betegnelse/nr), og to stk Epiphone LQ. Jeg syns alle var/er helt utrolig bra, og holdt betraktelig jevnere høy kvalitet enn Gibson CS gitarer jeg har hatt innom. Ikke at de slår absolutt alle Gibson CS LP'er, men flere av de. Skriver litt mer utfyllende under hvert bilde også ESP'en er ikke akkurat noe vintage LP; med store bånd, relativt slank hals og ørlite grann annerledes form. Med EMG Het set låt den ikke noe særlig vintage heller, men kanskje den beste rendyrka metalgitaren jeg har hatt lydmessig i hvertfall. Vekt var på rundt 4.4kg. Burnyen tror jeg ikke kom med originale pickups, men mesteparten av minnet mitt om den er uansett fra etter den fikk et sett med Bare Knuckle Rebel Yell. Ganske naturlig mørk gitar (lydmessig), og også usedvanlig mørkt palisander-gripebrett som enkelt kan forveksles med ibenholt på avstand. Stort pluss i boka med korrekt diamant på headstocken. Vekt husker jeg ikke helt klart, men tror det var rundt 4.2kg. LQene fikk jeg i fjor, den sorte måtte dessverre selges nylig men har enda goldtopen. Goldtopen har litt tykkere hals, låter litt brightere (veldig "tele on steroids") og har litt lysere gripebrett (dog fortsatt ganske så mørkt). Ellers er de så like som to gitarer kan være, og det ble nesten litt loddtrekning om hvilken som skulle gå. Det eneste negative jeg har å si om disse er at de originale pickupene er helt forferdelig dårlige, har faktisk aldri hørt så stor forskjell i en gitar noen gang etter skifte av pickups. GT har for øyeblikket en BK Black Dog i bridge og Suhr TB i neck, som låter sjef. Begge veier rett under 4 kg.
 13. 3 poeng
 14. 3 poeng
 15. 2 poeng
  Så var det å lage en fresemal til halsen... jeg har tegnet opp på en bit mdf- plate ved hjelp av en telehals. Skal skjære den ut etterhvert, så blir det fresemalen. jeg venter på truss rod bestilt på e-bay som jeg trenger før jeg får startet på selve halsen. Jeg satser på enten å lage den i lønn eller i denne mørke og harde tresorten ,usikker hva det egentlig er .
 16. 2 poeng
  Er vel ikke noen bombe etterhvert, at jeg er veldig happy med IronGear pickups. Har hatt 4 gitarer med Blues Engines, og én med Dirty Torque bridge. BE er lav output, nydelige vintage PAF stil. Svært gode, og ikke kun til prisen. DT låt fett, men var gansk hot (veldig Duncan JB). Nå har jeg et sett Rolling Mill Overwound liggende og venter på et prosjekt. De bør ligge et sted mellom BE og DT. Antagelig ganske tett på SD 59/Custom 5 tenker jeg. Skal sitte i en Kina Les Paul kit, som tilsynelatende har OK treverk med elendig kvalitet på komponenter, lakk (tykk poly) og bindings (tynn dritt som verken tålte lett bruk av varmepistol eller sandpapir når jeg strippet lakken). Blir stygg som juling, men forhåpentlig OK spillbar etter noen titalls arbeidstimer
 17. 2 poeng
  Jeg foreslå en egen tråd om japanske Les Paul kopier, og deres gode og svake sider (eller andre ting som kan være interessant å nevne om gitarene).
 18. 2 poeng
  Skjulte litt vel mye prat om venstre hånd. Moderatorpost, reaksjoner tas på PM om det så skulle være. Ta det heller i "Småprat" om det fremdeles skulle være et sterkt ønske om å diskutere tema
 19. 2 poeng
  Jojo, det skal nå få tørke, så får jeg se... det blir jo en stund til det . Har både lønn og bjørk på lur. Kan jo bli et spesielt gripbrett som du sier.
 20. 2 poeng
  Ja, jeg ser på det som et eksperiment... jeg er spent på tresorten. Det kan godt være at det ender i fiasko, men om det blir bra så blir det artig. Jeg har også en blokk med noe mørkt tungt og knallkardt treverk som muligens kan bli gripbrett. Vet ikke hva det er men det er såpass tungt at jeg tviler på om det flyter.
 21. 2 poeng
  Dårlig fotovær, skumring midt på dagen. Her kommer ikke flammene til sin rett, som i bildet over.
 22. 2 poeng
  Ser smashing ut! Innlegget får stå sin prøve. Det var nå en gang slik de ble levert da. Så lenge gitaren føles og låter bra, er det det viktigste.
 23. 2 poeng
  jeg bøyer meg i støvet. Takk for en fin og saklig diskusjon om språk, men jeg vil gjerne fortsatt ha forslag om noen har?(ikke om språk, men om gitar.)
 24. 2 poeng
  Har nettopp fått lånt meg en gammel TC electronic chorus/pitcher/flanger så da blei det veldig trangt på brettet. Gikk derfor til innkjøp av flate patchkabler og da blei det plutselig masse plass på brettet.
 25. 2 poeng
  Kanskje en av de mest "politisk ukorrekte" LP laget av Gibson CS . Zakk Wylde Bullseye - ca. 2001 ut i fra nummeret . Har dessverre ikke COA til den . Den spiller som en meget bra eldre LP Custom . Halsen ligner på noe 59 ish greier for meg . Veldig bra sustain . Det var svært merkelig med EMG aktive pickups på en LP i starten . Men den funker til metal og det er jo det den er bygget for . De låter i hvert fall mye bedre enn BB Pro jeg har i en LP Standard . Nå fikk jeg denne til "vanlig VP Custom pris" , så kan lett selges dyrere til utlandet senere .
 26. 1 poeng
  Jeg har faktisk laget gitar på sløyden, i sponplate! Det var nok ikke det lureste valget, men har fortsatt halsen liggende. Sånn kan det gå.
 27. 1 poeng
  Potmeter er ødelagt. Byttes med ny. Ikke vanskelig prosess.
 28. 1 poeng
  Gripebrettet kan du bruke lighterbensin på evt. fin stålull. Da får du polert opp bånda med det samme. Du bør da olje gripebrettet etterpå.
 29. 1 poeng
  1995,- er nypris. Du kan vel forvente 800-1000,- i bruktpris
 30. 1 poeng
  Er ikke så kresen på cleans selv, men benytter en Sweet Honey de gangene jeg ønsker en transparent Boost, samt Blues Driver hvis jeg vil ha litt mer glossy blues aktig preg. Kjekt å kunne variere litt til forskjellig bruk. En dæsj med reverb bør også gjøre susen.
 31. 1 poeng
  Jepp. Jeg synes 9.5" radius er det idelle, men foretrekker 7.25" framfor 12". Det har med spillestil å gjøre, jeg bruker ganske tjukke strenger (12–50 flatwounds) og bender veldig lite. Da forsvinner fordelene med flat radius og tjukke bånd. Det har nok også med å gjøre at min første el-gitar, som jeg spilte på fra jeg var 13 til 20, var en Stratocaster-kopi med vintage specs.
 32. 1 poeng
  Jeg har flere amper hjemme, små og store! Marshall DSL20 er kanskje favoritten for tida! 10 eller 20 watt, og en veldig bra clean, samt helt ok Marshall vreng! Tar pedaler bra! Nypris er i overkant av 4000, men skulle tro det dukket opp brukte i blant! Og det funker fint uten rør også! Har en Fender Champion 40 som absolutt duger!
 33. 1 poeng
  Hei! Til nå har jeg basert meg på ampvreng, men har innsett at jeg mangler en skikkelig distortionpedal. Har lyst på noe som har flere kanaler. Pedalen skal brukes på heavy metal, ol’ school trash og oppover, så behøver en pedal som er tight, har bra med distortion, men gjerne noe som som kan tweakes til å gi ltt snillere distortion også. Jeg har satt meg et budsjett på ca 3500. På vurderingslista så langt står Empress Heavy, Friedman be-od deluxe (hørt at den er litt one trick pony), Bogner uberchall (mange mener den ikke er tight og har for lite gain), Revv g3. Noen som har anbefalinger på andre pedaler eller meninger om de nevnte pedalene?
 34. 1 poeng
  Jeg og likte den litt mer rødlige grunnfargen.
 35. 1 poeng
  Hvor mange gitarer har du egentlig Sugardaddy65?
 36. 1 poeng
  Må livne litt i tråden . Jackson Japan Stealth tidlig 90 talls - kjøpt i USA in the good old dayz da krona var verdt mer enn dopapir .
 37. 1 poeng
 38. 1 poeng
  De med "G" i modellnavnet er IKKE japanske.
 39. 1 poeng
 40. 1 poeng
  Byttet for en stund tilbake til meg en 2013 Gibson sgj uten pickups, og har hatt en plan om et par oppgraderinger på denne. Har frihet til å prøve meg litt frem da bytteverdien var latterlig lav. Slik var utgangspunktet: en gitar i fin stand, med lønnehals og 24 frets. Halsen var tjukk, og av en eller merkelig grunn, så var halsen bredere en gripebrettet, så var en irriterende kant inn mot gripebrettet
 41. 1 poeng
  Er strålende fornøyd med min sg etter noen runder tru oil, gikk for denne løsningen da det virket for meg som et bedre resultat en polering. På de faded gitarene jeg har hatt har det så og si ikke vert noe å polere på. Sjekk min sgj mod tråd for bilder
 42. 1 poeng
  Jeg har eid en slik type ved et par anledninger. Den låter ganske bra til vreng og halvvreng (jeg brukte Friedman hBE/BE etterlikning) synes jeg, men til klarlyd synes jeg at det er et stykke igjen til god og fyldig jazzlyd. Jeg brukte den med aktive studio- og scenemonitorer. Den kan således plugges rett i PA. Det finnes et redigeringsprogram som gjør ting en del enklere enn å skru på enheten. Det skal være mulig å gjøre en del programmering av effektsløyfe/expressionpedal, så det kan være et pluss om du trenger det. Effektene (Reverb, modulasjon, delay, kompressor og gate, mener jeg å huske) er ganske enkle, så om du er kresen må du belage deg på å ha noe i tillegg. Ellers tar den jo liten plass og får plass i gigbagen og på pedalbrettet. Jeg har angret begge gangene jeg solgte, men sånn er det med det meste jeg selger😊
 43. 1 poeng
  Etterlysning ... av ren nysgjerrighet ... Frem til 2007 hadde jeg en VOX AX30 Top Boost fra 1974'ish ... Tagboard, SS likeretter ... Byttet den mot noe ant og ... hørte etterpå at den havnet i Bergen (bor selv i Asker). Fant ifm. flytterydding en gammel harddisk med en masse bilder på, bl.a av Vox'en da ... Hadde vart gøy å høre hvor den blev av ? Og om den fortsatt er i bruk ! Legger ut bildene her, om noen vet noe så rop høyt !
 44. 1 poeng
  Kjapp sjekk på tuben og jeg må inrømme jeg ble litt frelst ja!😛 Må vurderes videre...takker for tipset!
 45. 1 poeng
 46. 1 poeng
  Det er kanskje ikke av interesse for så mange her, men BC Rich har endelig offisielt lansert de nye gitarene sine. Det er vel hovedsakelig snakk om high-end importmodeller, samt noen få håndlagde fra USA. Blir spennende å se om de får noe fotfeste i et tøft marked. En ting jeg tror de gjør lurt i er å virkelig gå for det glorete og ekstreme. Som Suffocation-fan må jeg si at det frister med en Warlock.
 47. 1 poeng
  Det fåes på hobby- og kunstbutikker. For eksempel KEM i Oslo. Ikke særlig dyrt, og utvalg av farger og kvaliteter. Jeg har brukt skjellakk ved restaurering av møbler, det er ganske gøy og ikke fryktelig vanskelig. Også er det angremulighet, skjellakken kan når som helst løses opp i sprit igjen.
 48. 1 poeng
  Ettersom innlegget ikke ser ut til å være større enn et standardinnlegg, går det an å frese ut til et slikt. Det er ikke noe jeg ville gjort sjøl, men jeg er så heldig å ha en instrumentmaker i familien. Det er nok mange i Norge som kan gjøre dette bra.
 49. 1 poeng
  Jackson USA Soloist 1985 neck through i pen stand - nesten strøkne bånd på den . Fikk tak i når USD var under 6 kroner . Det var DAGER det .
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.