Web Analytics
Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 13. juni 2020 i alle områder

 1. 15 poeng
  Altfor få NGD stories her! Man har jo alltids en liten bucketlist med gitarer, og da @captainsexy tipset om at denne dukket opp i en litt anonym annonse for studioutstyr så måtte jeg ta en titt. Er neeeeesten fra mitt fødeår også... Tok til turen til Halden (uten å bliknivstukket faktisk) og fikk gitaren(e?) i fanget, og ble overrasket over hvor relativt lett og lettspilt faenskapet var. Låt kuler og krutt, og tross noen små skavanker så var den temmelig original og fin. Har også levd et langt liv i et lydstudio så har vært med på alt av innspillinger fra Madrugada til motorpsycho. Når jeg i tillegg visste at @Truckstop Chuckie ville sette hipsterskjegget i vranglås så var valget enkelt😂😂. er da en 1974 Gibson EDS-1275. Er jo egentlig en temmelig råtten periode for Gibson, men disse ble kun laget på bestilling av customavdelingen så virker som en god representant for eraen. Klassisk 70 talls volute på halsen, og fretless wonder bånd. Gitarmaker Dalin påstår at han nå endelig kan ta seg råd til ny bil når han får denne inn på benken, men får se hva som evt skal gjøres. Det er bl.a. noen merkelige skjær på alle fire horn som jeg gjerne skulle ha fått fikset. Alt i alt veldig fornøyd. Trodde jeg skulle bli dobbelt så god men endte opp med halvparten i stedet. faen.
 2. 14 poeng
  Selve dagen var på lørdag da ... men NG er vel ‘valid’ i en uke, minst ? Blev ikke motorsykkel i sommer heller ... Hatt øynene på denne i en lenger tid, og da jeg stakk innom sjappa før en prat & en prøvespilling på lørdag var jeg solgt ... eller gitarn var solgt mener jeg ... Collings 001 Mahogany
 3. 12 poeng
  Økonomien har vært skral etter jeg ble separert for et år siden, og måtte kvitte meg med mange bra økser av økonomiske årsaker. Har tidligere eid en Fender Classic 60s Strat, og da denne dukka opp på Finn og jeg har null skatt i Juni pga uføre, måtte jeg slå til Vintera 60s Stratocaster. Søsteren til venstre er min Classic 70s Strat.
 4. 9 poeng
  I dag blir det flygel i samspill med gitarens flygel (som Gibson L-5 CES noen ganger blir kalt).
 5. 8 poeng
  Etter flere år hvor jeg har mast på forrige eier om å få kjøpe denne, lyktes jeg endelig! Dette er da en 2014 Gibson Les Paul Collectors Choice 17. Som alle andre CC’r er dette en replika av en spesifikk gitar. Denne er da en 1959 Les Paul som tilhører Keith Nelson. Han kjøpte originalen av en som hadde seks(!!) originale 59’ere og gikk for denne. Hadde den på VG for et litt kjærlighet forrige uke, så kommer vel noen bilder på Insta da Ola hadde med sin «Louis» og de hadde en liten session og tok bilder og styr. Jeg er en elendig fotograf, men tok noen med mobilen. Rimelig plaintop med herlig mørkt gripebrett.
 6. 8 poeng
  1973 Fender Telecaster Custom. Helt original bortsett fra knotter. Har tidsriktige Witch hats i bestilling. 3450 gram. Må nok få seg en refret etterhvert men ellers er den i meget god stand.
 7. 8 poeng
  Plukka denne opp fra @nikotro. En fryktelig tålmodig mann med tanke på de trege svarene mine i dialogen, og en minst like hyggelig kar når jeg møtte ham i drammen for å ta med meg opp denne godbiten. Stewmac kropp og hals Emg Steve Lukather SL20-pickups Wilkinson vs100 trem Etter å ha satt på litt tynnere strengere så var det bare å kline til.
 8. 7 poeng
  Denne var ikke dum, gitt! Forbløffende mye godlyd fra den lille kassa, besørget av tettgrodd sitkagran i lokket og vakker mahogny i sarg og bunn. Mellomtonedominert, selvsagt, men du verden så mye den har å by på i bassområdet. Denne fortjener mye bedre strenger enn hva min lokale elektro-sjappe selger, men jeg har Thomastik-Infeld Plectrum (verdens beste strenger til akustisk gitar) på vei i posten. Med de nåværende Dean Markley-strengene er det altfor mye skingring i toppen og en haglskur av fingerstøy, men likevel er det lett å høre at dette er et instrument hvis stemme er utenom det vanlige smukk. Jeg er redd dette ikke blir min eneste Furch-gitar, så vidt jeg kan bedømme er denne minst like bra som Martin-gitarer i liknende prisklasse. Skal jeg utsette noe, er det at det store lydhullet på den smale kroppen gjør at gitaren ser litt leketøysaktig ut. Men den illusjonen brister så snart en streng berøres.
 9. 6 poeng
  Hei! På tide med oppdatering her? Jeg har brukt mye tid på Kolibrien i det siste, men har kommet langt med sjiraffen siden sist. Siden halsen er ett stykke uten gripebrett må jeg legge inn trussrodd fra baksiden. Jeg har fått tak i rosewood som visstnok kom fra ett gammelt trelastlager i Stavangerområdet (før det fra Brasil mente selger, men hugget fryktelig lenge før de fleste tenkte på avskoging og Cites 😞 ), som jeg skal legge inn i sporet. Jeg laget en fresebru av rester av byggeplater jeg fikk gratis hos den lokale trelasthandelen. Etter fresing og tilpassing av trussrod, mutter og palisanderstripe (å jobbe med palisander er fint - det lukter lukter fantastisk og får en nydelig overflate. Etter en runde i båndsagen er kjelleren fylt av duftende røyk av all oljen) saget jeg halsformen grovt av emnet. Her er utfrest hull til mutteren på forsiden av emnet. Dette blir skjult av plekterbrettet etterhvert. Båndmarkører er saget ut av kubein og "dreid" i drillen med en metallfil. Kropp av gran fra byggevarehandelen. Limt i lammeller og ikke spesielt godt treverk, men det blir malt med Bengalakk til slutt og regner med at det blir en del sparkel. Etter å ha saget ut kroppen grovt og frest plass for halsemnet, forsøkte jeg å lage strengfeste av aluminium på baksiden av kroppen. Det viste seg at aluminiumsplaten jeg hadde liggende var for sprø til å tåle å bli bøyd 90 grader - den sprakk på den ene biten. Kjipt, men sprekken er fylt med aralditt og metallspon og vil ikke bli synlig ved vanlig bruk. Strengefestet blir skrudd i halsemnet fra baksiden og jeg regner med at kreftene fra strengene går til treverket. Men er litt spent på den tynne "bruen" med gran i enden av kroppen... Den kan fort sprekke om man setter fra seg instrumentet uforsiktig. Har begynt med sparkel allerede 🙂 I og med at sidene på halsen ikke lengre er parallelle, måtte jeg lage en gjerdekasse tilpasset til sidene på halsen når jeg skulle sage ut spor til båndene. Pussekloss fra Stewmac er vinkellinjal for å tegne opp plassering av bånd. Beinbitenei i båndene har jeg forøkt felt inn 45 grader på kanten av halsen slik at halve sirkelen ligger på gripebrettet og halve på siden av halsen, men i bildet under ligger de fremdeles ved siden av. Det er fryktelig nervepirrende å jobbe med hals i ett stykke på denne måten. Til slutt familiebilde med Kolibrien pr i dag 🙂 Kolibrien er laget som forrige gang, men med hals i ett lønnestykke. Den har fått "skunk-stripe" som Sjiraffen og enklere båndmarkører i palisander. God sommer!
 10. 5 poeng
  Tre Sandberg basser og tre Collings kasser f.eks ! 🙂
 11. 5 poeng
  Kom i hus i går, og bli nok dagens gitar en liten stund. Pickups,bru og tailpiece er bytta. Seymour Duncan Antiquity pups, Tonepros bru og tailpiece.
 12. 5 poeng
  Frisker opp en gammel tråd. Denne gitaren var en tid hos en kompis, men nå er den hjemme igjen. Litt uvant kroppsfasong men den balanserer fint. Syns gitaren bare blir finere og finere!
 13. 5 poeng
  1978 Partso. Kropp og bridge er uorignal, resten fra 1978. (har original bridge i kofferten ) Aner ikke hvorfor kropp har blitt byttet men i nåværende form er den rett rundt 3,5kg. Herlig player.
 14. 5 poeng
  Bare vent til jeg står der i paljett-dressen min og gitaren lirer av seg frekke danseband-chorder mens millionene renner nedover meg!
 15. 5 poeng
  Fender: Sparker Cruz for å ha postet et tvilsomt meme på Facebook Også Fender:
 16. 4 poeng
  Nå som vi har funnet en trommis i bandet så er det endelig avgjort at jeg blir fast bassist, så da var det på tide å se etter en saftig oppgradering av bassriggen. Jeg forsøkte meg en snartur innom å spille med forsterkermodellering og en FRFR-høyttaler, men resultatet var ikke helt det store. Høyttaleren klarte ikke å dytte ut nok bass uten å bunne ut elementet, så jeg måtte skru vekk nesten alt under 100Hz for å få noenlunde volum. Så det eksperimentet var mislykket; på tide å se etter en litt mer klassisk rigg. Først oppgraderte jeg billigbassen jeg har spilt på til nå med en MiM Precision. Har alltid likt lyden og utseendet på P-basser, og denne var midt i blinken. Byttet ut plekterbrettet for å røffe den opp litt, og så var den klar for kamp. Valget av forsterker var egentlig ikke vanskelig - Ampeg er lyden av rock, så det ble en Portaflex PF-500. Den mangler riktignok rør, men har den fortsatt lyden i orden, og har mer enn nok effekt til å overdøve det meste (i alle fall når gitaristen spiller på 20W). Så fant jeg et Fender Rumble 410 500W kabinett på Finn for en overkommelig pris, og da var riggen ferdig. Plugget sammen alt rett før helgen, og etter en kjapp fiks av en skranglete ledning i kabinettet så låter det som det skal. I dette oppsettet pumper forsterkeren ut 350W, men o(h)m jeg vil øke effekten til 500W og flytte mer luft så kan jeg hive på et kabinett til. Kjører en Line6 HX Stomp i front for effekter. Per i dag består bass-effektekjeden av en Tech21 Bass Driver DI som alltid står på (for litt punch og grit), og fotbrytere for å styre chorus, en touch Darkglass-vreng, og en oktavfuzz/drive. Hva mer trenger man?
 17. 4 poeng
  Kan vel poste nyeste versjon av mitt også. Nedskaleringen fortsetter - Kjører nå kun HX Stomp med et lass eksterne "utility"-pedaler (MIDI-kontroller, aux switch og expressionpedal). Pitchblack-tuneren er selvsagt fortsatt på plass; har vært fast inventar siden jeg startet på pedalbrett-kjøret for tre år siden
 18. 4 poeng
  Fikk summet meg til å fullføre planen om fullstack. Så da ble et 1960bx kabinett kjøpt inn for å komplimentere 1960ax. Begge kabinett har g12m 25w greenbacks, og låter rock n roll. Fikk prøvd det en times tid med min laney gh50l, og gleder meg til å få testet med marshallen. Følelsen av å stå foran et fullstack er noe helt annet, lyden er mye mer in your face (bokstavelig talt) og du kjenner hver akkord i hele kroppen. Så for alle dere med half stacks der ute, få hjem et kabinett til, det er grisefett 🤘🏻😎
 19. 4 poeng
  Dagens stuegitar. 2010 Gibson ES-335 CS Cherry Red. '57 Classic pups.
 20. 4 poeng
  Da har toppen fått seg en lydformidlingsenhet. Den er ikke så liten og nett som toppen og fyller opp gitardelen av hjemmestudioet så mye at det er plass til lite annet. Men morsomt er det å ha et 212 kabinett som er eldre enn meg😊 Kabinettet er 1967 modell fra Fender og har betegnelsen Bandmaster. Det er to stk 12’ høyttalere fra Utah electronics. 4 Ohm. Foruten toppen og det store kabinettet omtalt i posten her, viser bildet (fra venstre): Fender Princeton ombygget til ptp ‘64 av Ernst Nærø, AER Alpha (oppå Princeton), Polytone Mini-brute IV, samt Fender SC 112 kabinett modifisert med 1 stk Jensen c12k og 3 bassrefleksrør (under Polytone). Gitaren er en Eastman AR810CE med flytende pick-up (Kent Armstrong 12 pole). Bildet under er fra annonsen og viser Utah elementene.
 21. 4 poeng
  Her var det spm. som inneholder mange forhold. Et simpelt svar KAN være: Det enkle først. 1993 er året for Historics (CS). Men før det eksisterte Custom Shop, som kunne bygge oneoffs-, serier- eller batches- på bestilling. Det seriøse er at Gibson selv kunne være en 'bestiller'. Når det gjelder 'kvalitet' fra CS, gjelder tommelregelen; dess nyere dess bedre. Denne påstanden kan derimot være et tveegget sverd. Mange hevder at '99 - '04 er veldig bra. Andre sier 2007. 2012 er krangleåret. Temaet for tråden lar seg neppe konkludere.
 22. 4 poeng
  Denne får ufortjent lite spilletid. Pickupskifte til SD Hot Tele står for tur, håper den blir mer brukt da.
 23. 4 poeng
  Fin en gitar du syns er digg å spille på unplugged, uten å henge deg så mye opp i prisen. Låter den bra unplugged er sjansen for at den låter bra gjennom en amp relativt stor. Sørg så for at du får gitaren satt skikkelig opp etter dine preferanser av noen som kan det. En «passe bra» gitar som er fantastisk bra satt opp er en bedre gitar enn en «skikkelig bra» gitar som har krisesetup. Kjipt svar. Kjøp det dyreste du har råd til og få den satt skikkelig opp. Livet er for kort til ikke å nyte gleden av å brenne penger på noe du har skikkelig lyst på.
 24. 3 poeng
  Kittet : https://www.musikding.de/The-May-Booster-kit
 25. 3 poeng
  Jepp. https://www.barefootbuttons.com
 26. 3 poeng
  Et lite kveldsbilde av trioen min. Godt fornøyd med de De to til venstre som er «hverdagsgitarene» mine.
 27. 3 poeng
 28. 3 poeng
  Nye pickups i Les Paulen. Hadde mistet litt gnisten, og har nesten utelukkende humbucker gitarer, med chrome eller nickel covers og hadde lyst på noe annet. Iron gear dirty torque og blues engine ble bestilt søndag kveld, tirsdag morgen sto dhl på døren. Synes de låter helt kanon, og står ikke tilbake for bare knuckle som sto i, til under halve prisen.
 29. 3 poeng
  Dagens enkle oppsett. Fikk installert Seymour Duncan Hot Tele for et par dager siden og er veldig fornøyd. Snerten, twangy og mye output uten overdrive i front.
 30. 3 poeng
  Hei! Deler med dere et utdrag fra min eksamenskonsert i 2012. Det er et brutalt stykke for hendene men gøy for øret :) Sonata Giocosa betyr gøy eller munter sonate. Inspirert av flamenco og spansk folkemusikk. Håper dere liker den! https://www.youtube.com/watch?v=HEu5D93DS-A Hilsen Thomas
 31. 3 poeng
  Ingenting har «skjedd» med Floyd Rose, men folk som ikke spiller med Floyd Rose er glade i å fortelle om hvor mye styr det er med det. 😎 Du trenger selvfølgelig en gitar med Floyd Rose.
 32. 3 poeng
  Den var Furchin' fin ass.
 33. 3 poeng
 34. 3 poeng
  Etter 24 år med en Flying V, så ble det rart å være uten (solgte den for skampris i 2018, i et kraftig anfall av GAS). Så da det dukket opp en lignende på Finn, og kontoen hadde råd, så var det bare å slå til. Faktisk såpass bra set-up også at det bare er å skifte strenger til 10-52. Nå mangler det bare å skifte ut den sorte kassa med en brun. Tilfeldigvis kjøpte en kompis den andre V’en på Finn som ble levert med brun, han hadde tilfeldigvis lyst på sort kasse. El Switcho!
 35. 3 poeng
  60’s Vintera Seafoam Green ! 8-)
 36. 3 poeng
  Fra en annen vinkel...
 37. 2 poeng
  Tenkte å heller begynne med noe mindre avhengighetsskapende. Narkotika, feks.
 38. 2 poeng
  Fankern ass. Denne lille godsaken med 12"og 40 transistorwatt overrasker stadig. (merk, dette er første generasjon). Jeg liker spesielt godt fender-ampmodene i denne, både de luxe, bassman og twin funker fjell! Effektene er gode nok, og preamp-delen funker godt for å finstille brekk etc. Favoritt for tiden er 57' de luxe med akkurat nok brekk og klang (og litt chorus da, jeg er jo tross alt en voksen mann) Har enda ikke hatt behov for å plukke frem pedaler. Det som imponerer meg mest med Mustangen er responsen. I motsetning til feks cube 30 svarer denne lille rakkeren godt på dynamisk anslag - god rørfeeling her altså. Og til 800,- (brukt) er det egentlig ganske vanvittig. Har ikke forsket noe på Fuse. Det hevdes at det ikke funker lenger, men jeg har ikke hatt behov for å hente presets utover det jeg greier å skru meg til selv, så jeg vet ikke.
 39. 2 poeng
  Jeg hadde en forholdsvis "åpen" annonse ute b.la på Finn, og fikk litt ulike henvendelser som alle av ulike årsaker var uinteressante, helt til jeg fikk en tlf. Vedkommende hadde en 1999 MIM 70s Classic m/Rosewood i Olympic White. Den hadde han kjøpt ny for å ha som "veggpynt". Men, av "familiære" forhold var visst det ikke helt greit lenger, så den skulle selges. Han hadde klimpret litt på den, men hevdet at den egentlig så ut som ny. Prisforlangende var det lite å utsette på, så vi ble enige om handel, og denne kom inn døra i mars: At tilstand og finish stemte var det ikke noe tvil om. Det er ikke hver dag man får gleden av å dra beskyttelsesplasten av plekterbrett og bakdeksel på en 20 år gammel gitar🙂:
 40. 2 poeng
  Var det første jeg gjorde. Hadde ikke noe valg.
 41. 2 poeng
  Velvel... får vel stemme i at jeg ikke liker Les Pauls, og liker Floyd Rose. 😊 i min verden ville Nebelung riffmeister eller Firebird utgjort den ene gitaren, og shreddeøks ala Ibanez Jem, EVH eller N4 utgjort den andre. også en strat naturligvis 😊 (..men egentlig bygger jeg mine gitarer selv!)
 42. 2 poeng
  Edwards telecaster
 43. 2 poeng
  Dagens gitar ble en bass.
 44. 2 poeng
  Den klokkestrengen veier nok opp,
 45. 2 poeng
  Ei lita hemmelighet om gitarsnobberi rundt humbuckers vs. single coils, eller 24" vs. 25,5", eller tretype, eller fasong, eller hvanuenn: det spiller absolutt ingen rolle. Folk bruker det de liker, som igjen er, 80%+ av tida, basert på hva de tilfeldigvis hadde tilgang på når de begynte for alvor å spille. Hva du spiller er viktigere enn hva du spiller det med. Og ikke engang hva du spiller er det viktigste; det viktigste er bare å spille. Så finner du ut hva du skal spille det med etterhvert.
 46. 2 poeng
  Disse Bill Evans Trio-platene var en døråpner for meg: Portrait in Jazz (1959), Explorations (1961), Sunday at the Village Vanguard (1961) og Waltz for Debby (1961). Fantastisk samspill, disse gutta hadde telepatiske evner.
 47. 2 poeng
  + få en kompis til å installere Floyd Rose på den?
 48. 2 poeng
  Nå har jeg fått banjokasse. Den passer både til 4,5 og 6-strengs banjo. Det er jo akkurat som å spille gitar. Den ble pen i kassen
 49. 2 poeng
  Nikotro: Dette er svært, svært cool. Helt der oppe over hva som er presentert.
 50. 2 poeng
  Får legge ut noen bilder av min kosekrok også, ikke ferdig, men ferdig nok til at resten av huset nå er mye enklere å holde rent og ryddig..., er jo bare her😊
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.