Web Analytics
Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/17/2020 in Posts

 1. En liten forhistorie er på plass her - i fjor høst så ble det lagt ut en nyyyydelig 1963 Strat på finn fra 4Sound i Molde, men uten mulighet til å teste og med til dels dårlig info fra butikken så ga jeg meg etter en kort budrunde. Hadde nå selvpålagt kjøpsforbud ut året (ahem...), og da denne kom ut på finn.no forleden så var jeg merkbart uengasjert. Etter et par dager merket jeg at det begynte å rykke litt i ryggraden, så tok en telefon til selger (som jeg har handlet av før) og spurte om jeg kunne få teste. "Jeg skal ikke kjøpe, altså, men har lyst til å kjenne på den". Riiiight. En liten kjøretur senere så satt jeg i bilen på vei hjem fra testtur og slo hodet i rattet. Dammit. Vel, gjort er gjort. Hadde altså ikke noe valg. Faktisk. Er en nyyyydelig gitar. Jeg begynner tydeligvis å dra på årene, for en sliten sunburst prater til meg på en syk måte. Gitaren spilte og låt fantastisk (selv gjennom Kemperen jeg testet på😁), og huket av alle boksene. Helt original, foruten et fersk båndbytte, en gammel 5-veis bryter og en gammel uoriginal kasse. Gitaren var satt opp ekstremt lavt med 09 strenger, men tok en tur innom legen på veien hjem og fikk på 10ere så nå spiller den KAAAANON. Tok noen bilder - for de med et ekstra nerde-gen så er det ganske morsomt å se på detaljforskjellene til 62'en. PS: hvis noen har noen gode oppskrifter på middager med èn ingrediens og lang holdbarhetsdato så si ifra.
  16 points
 2. Ble dobbelpost her da bildestørrelsen begrenset størrelsen på forrige innlegg. Bruker fasett metoden for å forme halsen. Etter montering (glemte å ta bilder av det) så var det tid for lakkering. På denne brukte jeg sprayboks fra Biltema og la på klarlakk med sprøyte. Det ferdige resultatet, ble ikke helt fornøyd med denne da jeg har vært for dårlig med grunnarbeidet men lyden ble grei 🙂
  15 points
 3. Kramer Baretta 1984. Stått i en bod i tretti år eller noe slikt. Må ha den ut på verkstedet for siste justeringer og en ny shim til nut, men fikk tatt det verste på kjøkkenbordet. Spiller og låter fint.
  13 points
 4. regner med NGD betyr ny gitar dag? jeg fikk endelig fatt i det som i mange år har vært øverst på "finne brukt for en ok pris" ønskelisten min: en gibson sj200. nå er den i hus. en gledens dag (og sannsynligvis en søvnløs natt foran meg. vanskelig å legge fra seg.)
  13 points
 5. Dagens gitar fikk nye bånd, shim på oversadel og litt småfiks denne uken. Er noe så herlig basic med en Junior. Latterlig bra sak.
  12 points
 6. Det tok noen år men ENDELIG kom jeg i en posisjon til å få fatt i en av disse kunstverkene. Vel verdt ventinga.
  12 points
 7. Spisse gitarer er fett👍
  12 points
 8. Byttet til meg en Rickenbacker 360 fra 2000 i dag med god hjelp av en forumitt. Har hatt lyst på en slik lenge og tilfeldighetene ville det til at det lå en i nabobygda. Kjekk gitar.
  12 points
 9. Har laget kroppen selv av noe som viste seg å være en spisebordplate i furu! Men greit nok, den funker! Malt med selvblandet akvarellmaling, og den ser egentlig ut akkurat som jeg ville at det skulle bli. Billige pickups fra Gear4Music, Belcat BS-04 i alle posisjoner. Låter helt ok! Et artig apropos til denne, gjør et søk på Google på elggitar (pass på at du velger søk heller elggitar, ikke el gitar). asgeirsgitar.no er meg.
  12 points
 10. Og da var den ferdig! Og den spiller utrolig bra. Null trussrod-justering, mistenkelig synes jeg så nå skal den få stå under strengedrag i et døgn eller to, så vil nok «high spots» på halsen dukke opp 😂. Kan i aller høyeste grad anbefale hipshot hardware!
  11 points
 11. Hurra. Ny kassegitar. Ut med den eminente Martin D-18GE (jeg vet jeg kommer til å savne den, og kanskje angre...), inn med Collings D2H. D2H er Collings sin versjon av Martin D-28 (eventuelt HD-28, da dagens HD-28 er slik D-28 var i «gamle dager» før den ble noe nedstrippet...). Magisk gitar. Übertight. Nesten skummelt å spille på den, alt av nyanser kommer frem, og derfor også all slurv...
  11 points
 12. Var på besøk hos opphavet og fant igjen noen gamle musikkutstyr-kataloger fra min ungdom. Interessant å se både utvalg og priser! Her er et lite utsnitt fra 89/90 katalogene til Gulmoen & Engh og Norsk Musikk:
  11 points
 13. Mye har skjedd! Halsen er formet, gripebrettet er limt på, og det er grovskjært etter halsen. Prøvde en liten mock-up for å se om ting stemmer. Halsen sitter bra i halslomma, og det ser ut som at det treffer riktig posisjon på broa, så både strengeposisjon og intonasjon skal bli bra. Men finpussing, bånd, nut, og hull for stemmeskruer mangler! Om det ender opp med det plekterbrettet, eller akkurat den broa vet jeg ikke. Har alle muligheter åpne, også når det gjelder pickups. Har det meste, men ikke P90... Jeg har en tele med humbucker i neck fra før, så kanskje det skal bli helt klassiske tele pickups på denne... Vi får se hva det blir til!
  10 points
 14. Gleder meg til å komme hjem, få laget middag, lagt ungene, fortelle fruen at nå er det på tide med alenetid og tilbringe tid med denne herligheten ikveld.
  10 points
 15. Da ble det til at jeg tok over denne godsaken i bytte med en annen godsak (Gibson L-4 CES NA). Den måler 17 tommer, som L-5, men har kortere skalalengde (23 1/2 mot 25 på L-5) og tynnere kropp (2 1/4 mot 3 3/8 på L-5).
  10 points
 16. Beklager å gjenopplive denne gamle tråden :-) Som dere kan lese av de tidligere postene i tråden har jeg samlet på Gollmerpedaler en stund. Etter 20 år med leting kom endelig den ene pedalen jeg manglet, Ugly Bee i hus. Endelig er flokken samlet! Jeg kommer nok ikke til å bli en bedre gitarist av dette her, men jaggu deilig å bli ferdig med prosjektet :- ) Den fortapte sønn: Familiebilde: Historien om hvor det hele startet: https://forum.gitarnorge.no/topic/53433-npd-endelig-i-hus/
  10 points
 17. Har i senere tid hatt litt løselige tanker om å ha én gitar i tillegg til Strat´ne, men egentlig ikke funnet noe som har trigget kjøpelyst - uten at det har vært (alt) for dyrt. Men for et par uker siden kom jeg over en YT-snutt der Jared James Nichols demonstrerte Epi´s versjon av hans Old Glory. Da begynte det å klø litt. Det helt enkle nedstrippede konseptet med kun én P-90 og det litt "bøllete" designet tiltalte meg. Så da måtte jeg innom posten og hente pakke i dag:
  10 points
 18. Ferdig med finishen, brukte klarlagt fra Biltema, etter endel strøk fikk jeg resultatet jeg ville ha- blank overflate med trestrukturen intakt. Nå blir det å karve ut halsen.
  9 points
 19. Hyttevegg fra 1850 og plankebit fra 1954. Sommerferie i Norge ass.
  9 points
 20. Action bilder! Fotograf @camillanorvoll på insta 🤘
  9 points
 21. Jeg hadde så flaks å få tak i denne brukt, og den er simpelthen prikkfri. Min første 8, og en overraskende glatt overgang.
  9 points
 22. Første test-montering unnagjort! Et par høye fret-spots (som forventet), men fader så god å spille på!
  9 points
 23. Søsken! Begge fra 2017.
  9 points
 24. Har fått gjort litt... Har skjært ut noen kropper og noen halsemner. Jeg freser spor for trussroden før jeg skjærer ut halsen. Bruker trussrod type HotRod fra StewMac. Begynte også å forme en hals. Dette gjør jeg mye på øyemål, med en ‘fabrikkhals’ å se etter. Bruker gammeldags treskjærerverktøy og en klubbe, samt en minihøvel med diamantrasp på. Gjør dette så godt jeg kan før jeg fortsetter med fil og sandpapir. https://asgeirsgitar.no/telecaster-fra-bunnen-av/
  9 points
 25. Ny gitar i hus! Fender American Ultra HSS Texas Tea. Trenger litt tykkere strenger (10-52), så er den «ready 2 rock» som ungdommen sier.
  9 points
 26. De som mener sorte gitarer er kjedelig kan ta seg en bolle.
  9 points
 27. Mottok denne herligheten idag,etter å ha ventet i 5 lange dager! Har siklet litt på disse lenge, men har aldri slått til. Nå var tiden endelig inne. Dette er et meget strøkent eksemplar av Ernie Ball Music Man JP6 Stealth Black. Kjøpt uprøvd. Første jeg tenkte når jeg mottok den var at både kassen og gitaren veier lite. Førsteinntrykk - Må få seg et par nye strenger. Piezoen trenger nytt batteri. Jeg var bekymret for at halsen skulle bli for slank. Ble veldig overrasket. Minner veldig om D profil, ikke like avrundet i kantene mot gripebrett som de andre gitarene jeg har. Smalere enn Gibson Slim tapere 60s og noe slankere enn ESP Eclipse. Tykkere enn Ibanez. Perfekt! Dimarzio Liquifire og Crunch lab låter fint til solo og high gain. Veldig ergonomisk utførelse. Enkel. Nå har jeg eid kanskje 20 gitarer er siste 5 år, og denne har desidert best sustain av alle. Føles naturlig å spille soloer på denne, veldig lettspilt. Overall en skikkelig arbeidshest og en meget god gitar! Imponerende. Men absolutt forventet av en gitar i denne prisklassen.
  9 points
 28. Då er den nesten ferdig 🎉 Det blei krem plast. Den burde hatt nikkel hardware, men det får eventuelt bli på sikt. Eg var innom hos fantastiske Andy Halliday som hadde plast og pickups som eg fekk kjøpe - han kan ansolutt anbefales for gitarreparasjoner mm 👍🏻👍🏻 Det blei Burstbucker 3 (stol) og 2 (hals) som let nydeleg. Eg er usikker på om eg burde hatt plekterbrett eller berre beholde den slik den er... knottene er foreløbig lånt frå ein annan LP, eg må enten få av lakken på dei opprinnelige eller bestille nye... det er omtrent samme farge men med reflector top. Me får sjå 😊
  9 points
 29. 9 points
 30. Dagens kosekrok er laaangt inni fjellheimen.
  8 points
 31. Da er binding gjort og jeg har epoksyet (verb?) kroppen. Dette skal nå tørke i et par døgn og så pusses til 1200 før lakk. Jeg er svært fornøyd med utfallet her!
  8 points
 32. Skulle inn en tur og ha noe tjafs på min lokale 4sound, og tok turen innom kassegitar rommet, det ble dyr tjafs. Spiller veldig lite kassegitar, og er ikke veldig dreven, men nå kan jeg ikke skylde på gitaren. Det er en 2020 50s j45 standard, og alt føltes bare veldig rett, så da gikk det som det gikk
  8 points
 33. Da har jeg såvidt begynt å tenke på å bygge en tele eller to, fra scratch, inkludert halsen. Jeg har min egen webside der jeg oppdaterer prosjektet underveis, derfor hadde jeg håpet å slippe å gjøre det fullstendig her! I beste fall vil det komme noen bilder underveis her, men mesteparten vil foregå her: https://asgeirsgitar.no/telecaster-fra-bunnen-av/ Men den spede begynnelsen er her! Et stk spisebord i noe jeg tror er eik er saget opp til emner for 4 kropper og 4 halser. Pr. i dag har jeg ikke delene jeg trenger, har akkurat begynt å samle! Har heller ikke en klar formening om hvordan disse skal bli, det får gå seg til underveis! Jeg kommer sannsynligvis til å ha med meg en assistent på dette, han har nok aldri tatt i en sag før...
  8 points
 34. Headstock med veneer (vet ikke norsk betegnelse) av padouk og lønn. Navnet er påsatt med Letraset (som dessverre ikke finnes lengre)
  8 points
 35. Gitaren er ferdig! Det var noen småting som gjenstod. Headstock var noe tynn! Fikset det med å lime en 4 mm fint tilskåret finerplate oppa. Litt pussing og oljing så ble den helt ok! Byttet også oversadel (nut) fordi den hvite ikke passet helt. Den svarte derimot er perfekt. Jeg måtte bytte flere bånd, men med den nye Fretbenderen min ble det bra! Det viser seg at det er uhyre viktig å ha riktig radius på de forhåndsbøyde bånda! Jeg drypper en dråpe superlim i endene av hvert bånd for at de skal sitte. Kantene er filt, men ellers har jeg ikke gjort noe med bånda! Det ser ut som at min hjemmelagde hals ble helt rett og perfekt! Så da ble den strenget opp, stemt og intonert, samt at strengehøyden ble justert noe lavere (og riktigere) Og den riktige fargen på gitaren er et sted midt i mellom de to nederste bildene! Må kanskje ta meg et fotokurs snart... Minner igjen om at mine prosjekter kan følges her: https://asgeirsgitar.no/prosjekter/
  8 points
 36. Har frest ut en kropp i furu, mest for å finne ut en grei måte å gjøre det på. Først festet jeg mdf malen oppå, og freste totalt tre omganger ovenfra med håndoverfresen. Tok av malen etter første runde! Deretter la jeg den på fresebordet og tok resten med fresen der. Det er jo veldig mye enklere enn håndoverfres, så jeg vil nok ta så lite som mulig med overfresen, og mest mulig på fresebordet.
  8 points
 37. Har limp på halsen, montert bridgen litt fresing til pickups. Fikk på strenger og dratt noen akkorder. Denne blir meget lettspilt kjenner jeg. Måtte bestille pickupringer, kommer ikke før langt ut i april, men det går greit. Så en hel del justeringer, filing av nut, også filing av sadlene på denne bridgen, bare noen tynne markeringer på de nå. God påske der ute!
  8 points
 38. Den karakteristiske brune reima bøy på litt mer utfordringer. Jeg hadde jo, som tidligere nevnt, googlet til "ingen" nytte. Etter ytterligere research viste deg seg at den var produsert av et firma som heter Reunion Blues - og de tok jeg kontakt med. De hadde siden den gang blitt solgt, og produserer i dag kun stoffreimer. Ikke kunne de hjelpe med noe mål, eller skisser heller. Men, med produsentnavnet tilgjengelig gikk det an å få frem noe mer info på nett. Samtlige reimer de lagde var 100% håndlaget - og ingen var eksakt like. Ved å studere masse bilder i detalj lagde jeg tilslutt en mal, som jeg sendte til en lærmaker jeg hadde dialog med. Resultatet dukket opp i forrige uke:
  8 points
 39. Stille her ... Var en tur til Oslo ‘bare for å se’ ... Og så gikk det jo som det bare måtte gå da ! Herlig liten, og fjærlett, mahoganygitar med masse ‘krystallklar’ lyd i akkurat passe balanse ! Martin 0-18
  8 points
 40. Hva med en Herlig Benton? Den må vel være bra!
  8 points
 41. Då var omsider alle detaljer på plass 😎 Svært fornøyd med resultatet, eg har høyrt mykje nedsnakking om 70-talls Gibsons, kan hende eg har vore heldig, denne er i alle fall god å spille på og den låter bra. Godt nok til meg i alle fall 😊
  8 points
 42. Helt ubetydelig, og med idéell, tenker jeg på antall, ikke type gitarer.
  8 points
 43. En slags «burst»
  8 points
 44. Alm Bridge/Halspickup: Almen gir en aggresiv, tøff tele med god sustain. Her hører du bridge- og halspickup. http://musikkweb.no/media/595119505.mp3 Ask Bridge: Verdenstreet ask gir en høflig gitar med myke diskanttoner. Her hører du bridgepickupen. http://musikkweb.no/media/943935233.mp3 Ask Bridge/Halspickup: Her hører du alm i bridge/hals posisjon. http://musikkweb.no/media/877713656.mp3 Bjørk Bridge: Den allestedsnærverende bjørka er litt tilbaktrukket, med dyp, fyldig klang og meget god dynamikk. http://musikkweb.no/media/831554866.mp3 Bjørk Bridge/Hals: Her hører du bridge- og halspickup. http://musikkweb.no/media/378189278.mp3 Kirsebær Bridge: De populære kirsebæra gir en god allroundgitar med klar topp og god fylde. Her hører du bridgepickupen. http://musikkweb.no/media/940491318.mp3 Kirsebær Bridge/Hals: Her hører du bridge- og halspickup. http://musikkweb.no/media/228722373.mp3 Lind Bridge: Varmekjær og mye brukt som gitarmateriale: Her hører du bridgepickupen. http://musikkweb.no/media/657697248.mp3 Lind Bridge/Hals: Lind gir en tele som tonene nærmest spretter ut av, med skarp lyd. Her hører du bridge- og halspickup. http://musikkweb.no/media/373719681.mp3 Or Bridge: Or er et av mest brukte treslag til gitarkropper. Gir gode allroundere, så også her. Her hører du bridgepickup. http://musikkweb.no/media/136145764.mp3 Or Bridge og Hals: Her hører du Or med bridge- og halspickup. http://musikkweb.no/media/330639127.mp3 Osp Bridge: Ospeløvene skjelver, men gitaren treet gir er fjellstø. Testens beste sustain. Her hører du bridgepickupen. http://musikkweb.no/media/269712284.mp3 Osp Bridge og Halspickup: Her hører du bridge- og halspickup med Osp. http://musikkweb.no/media/427411505.mp3 Valnøtt Bridge: Nøttetreet er nok det slaget det vokser minst av her på berget. Det gir en spennende gitar, her hører du bridgepickupen. http://musikkweb.no/media/414746150.mp3 Valnøtt Bridge og hals pickup: Gitaren av nøttetre er velbalansert, med glassklar topp. Her hører du bridge- og halspickup. http://musikkweb.no/media/325600322.mp3 (Fytti katta så drita lei jeg ble copy and paste så kan ikke garantere 100% at alle lenker over stemmer)
  7 points
 45. Begynner å få litt orden på kosekroken nå. Ikke helt ferdig, men det er hvertfall blir litt mer ryddig.
  7 points
 46. Takk for fine ord Kristoffer 🙂 Jeg har nå gjort alvor av det og slutta som lærer etter 30år. Jobber nå for Øivin Fjeld Gitarverksted som også er Norges autoriserte Fender-verksted både for gitarer og forsterkere. Jeg er seff mest på forsterkere og stortrives 🙂
  7 points
 47. Yes, da kan jeg bidra i tråden her jeg også. Henta på posten rett før stengetid i går, på veien hjem fra ferie. Ble sen leggetid, sa brura. Gassa på en hvit V fra nittitallet, så da denne dukka opp, slengte jeg inn et bud. Selger hadde fått et høyere bud, men da kjøperen måtte «tenke litt på det», fikk jeg muligheten og slo til. Gibson Flying V (1995), ebony gripebrett og Lollar Imperials. Denne føles akkurat som en V skal, så nå er jeg en glad gutt.
  7 points
 48. En fin sak fra 1975. Er et godt år for V’er og mennesker😂
  7 points
 49. Skader vel ikke med et bilde av ampen😉
  7 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.