Web Analytics
Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 02. juni 2020 i Innlegg

 1. 13 poeng
  Altfor få NGD stories her! Man har jo alltids en liten bucketlist med gitarer, og da @captainsexy tipset om at denne dukket opp i en litt anonym annonse for studioutstyr så måtte jeg ta en titt. Er neeeeesten fra mitt fødeår også... Tok til turen til Halden (uten å bliknivstukket faktisk) og fikk gitaren(e?) i fanget, og ble overrasket over hvor relativt lett og lettspilt faenskapet var. Låt kuler og krutt, og tross noen små skavanker så var den temmelig original og fin. Har også levd et langt liv i et lydstudio så har vært med på alt av innspillinger fra Madrugada til motorpsycho. Når jeg i tillegg visste at @Truckstop Chuckie ville sette hipsterskjegget i vranglås så var valget enkelt😂😂. er da en 1974 Gibson EDS-1275. Er jo egentlig en temmelig råtten periode for Gibson, men disse ble kun laget på bestilling av customavdelingen så virker som en god representant for eraen. Klassisk 70 talls volute på halsen, og fretless wonder bånd. Gitarmaker Dalin påstår at han nå endelig kan ta seg råd til ny bil når han får denne inn på benken, men får se hva som evt skal gjøres. Det er bl.a. noen merkelige skjær på alle fire horn som jeg gjerne skulle ha fått fikset. Alt i alt veldig fornøyd. Trodde jeg skulle bli dobbelt så god men endte opp med halvparten i stedet. faen.
 2. 9 poeng
  I dag blir det flygel i samspill med gitarens flygel (som Gibson L-5 CES noen ganger blir kalt).
 3. 8 poeng
  1973 Fender Telecaster Custom. Helt original bortsett fra knotter. Har tidsriktige Witch hats i bestilling. 3450 gram. Må nok få seg en refret etterhvert men ellers er den i meget god stand.
 4. 8 poeng
  Plukka denne opp fra @nikotro. En fryktelig tålmodig mann med tanke på de trege svarene mine i dialogen, og en minst like hyggelig kar når jeg møtte ham i drammen for å ta med meg opp denne godbiten. Stewmac kropp og hals Emg Steve Lukather SL20-pickups Wilkinson vs100 trem Etter å ha satt på litt tynnere strengere så var det bare å kline til.
 5. 8 poeng
  I fjor sommer spilte jeg i Horten og var i den forbindelse innom Plekter Musikk og prøvde denne. Klarte ikke helt å glemme den og for ei uke siden kom den til Bryne. 1975, original bortsett fra et potmeter (eller var det to?) og 5 way switch. 3300 gram med herlig Mocca-strat.
 6. 7 poeng
  Denne var ikke dum, gitt! Forbløffende mye godlyd fra den lille kassa, besørget av tettgrodd sitkagran i lokket og vakker mahogny i sarg og bunn. Mellomtonedominert, selvsagt, men du verden så mye den har å by på i bassområdet. Denne fortjener mye bedre strenger enn hva min lokale elektro-sjappe selger, men jeg har Thomastik-Infeld Plectrum (verdens beste strenger til akustisk gitar) på vei i posten. Med de nåværende Dean Markley-strengene er det altfor mye skingring i toppen og en haglskur av fingerstøy, men likevel er det lett å høre at dette er et instrument hvis stemme er utenom det vanlige smukk. Jeg er redd dette ikke blir min eneste Furch-gitar, så vidt jeg kan bedømme er denne minst like bra som Martin-gitarer i liknende prisklasse. Skal jeg utsette noe, er det at det store lydhullet på den smale kroppen gjør at gitaren ser litt leketøysaktig ut. Men den illusjonen brister så snart en streng berøres.
 7. 7 poeng
  60’s Vintera Seafoam Green ! 8-)
 8. 7 poeng
  Veggen på gutterommer per dags dato. Noen gitarer får ikke plass, samt at en ny en er ventet inn i løpet av en ukes tid. Fra venstre: Gibson Sgj, Gibson les paul classic, Gibson Flying V 67', Orville les paul custom, Nebelung Riffmeister og en Fender Telecaster
 9. 6 poeng
  Etter 24 år med en Flying V, så ble det rart å være uten (solgte den for skampris i 2018, i et kraftig anfall av GAS). Så da det dukket opp en lignende på Finn, og kontoen hadde råd, så var det bare å slå til. Faktisk såpass bra set-up også at det bare er å skifte strenger til 10-52. Nå mangler det bare å skifte ut den sorte kassa med en brun. Tilfeldigvis kjøpte en kompis den andre V’en på Finn som ble levert med brun, han hadde tilfeldigvis lyst på sort kasse. El Switcho!
 10. 6 poeng
  Får legge ut noen bilder av min kosekrok også, ikke ferdig, men ferdig nok til at resten av huset nå er mye enklere å holde rent og ryddig..., er jo bare her😊
 11. 6 poeng
  Husker jeg lånte en vanlig 5-streng banjo. "Detta blir ikke noe stress, jeg spiller jo gitar" Kunne like godt prøvd å lære meg sekkepipe.
 12. 5 poeng
  1978 Partso. Kropp og bridge er uorignal, resten fra 1978. (har original bridge i kofferten ) Aner ikke hvorfor kropp har blitt byttet men i nåværende form er den rett rundt 3,5kg. Herlig player.
 13. 5 poeng
  Bare vent til jeg står der i paljett-dressen min og gitaren lirer av seg frekke danseband-chorder mens millionene renner nedover meg!
 14. 5 poeng
  Fender: Sparker Cruz for å ha postet et tvilsomt meme på Facebook Også Fender:
 15. 5 poeng
  Jeg er ferdig med elektrisk gitar. Jeg vil ikke lenger være avhengig av forsterker. Noen år tilbake fant jeg en lekker gitar som skulle kastes på søppelhaugen. Utrolig hva folk kaster. Jeg så at det eneste som var galt var at oversaddelen var for lav. Så jeg spurte om jeg kunne få den i stedet for at den ble kastet. Da jeg kom hjem reparerte jeg gitaren og polerte den med møbelpolish. Jeg installerte også pickup og kjøpte skinnreim. Den har strat input uten at det har gått ut over lyden. Og den har jeg hatt mye glede av. Det er en Cort stålstrenger og den har nydelig lyd. Det er ufattelig at noen ville kaste den. Den har jeg spilt på i flere år og hatt mye glede av og den er fortsatt like god. Ingenting å klage på. Den holder også stemmingen veldig godt over tid også. Den var rett og slett et funn. Cort er kanskje ikke noe for de mest proffe men hvem sier at jeg er proff... Den holder lenge for meg.
 16. 5 poeng
  Her er de sammen. Den rød er jeg ganske sikker på har rosewood fingerbrett, mens den svarte har grenadillo. Mulig noen vet om de kom med begge deler i 2012?
 17. 5 poeng
  Fra en annen vinkel...
 18. 5 poeng
  Skiftet ut plasten og bridgen på straten. Har aldri moddet en gitar selv før; klarte å la være å ødelegge den. Fornøyd. Modell: 2015 American Standard Shawbucker
 19. 4 poeng
  Frisker opp en gammel tråd. Denne gitaren var en tid hos en kompis, men nå er den hjemme igjen. Litt uvant kroppsfasong men den balanserer fint. Syns gitaren bare blir finere og finere!
 20. 4 poeng
  Fikk summet meg til å fullføre planen om fullstack. Så da ble et 1960bx kabinett kjøpt inn for å komplimentere 1960ax. Begge kabinett har g12m 25w greenbacks, og låter rock n roll. Fikk prøvd det en times tid med min laney gh50l, og gleder meg til å få testet med marshallen. Følelsen av å stå foran et fullstack er noe helt annet, lyden er mye mer in your face (bokstavelig talt) og du kjenner hver akkord i hele kroppen. Så for alle dere med half stacks der ute, få hjem et kabinett til, det er grisefett 🤘🏻😎
 21. 4 poeng
  Dagens stuegitar. 2010 Gibson ES-335 CS Cherry Red. '57 Classic pups.
 22. 4 poeng
  Da har toppen fått seg en lydformidlingsenhet. Den er ikke så liten og nett som toppen og fyller opp gitardelen av hjemmestudioet så mye at det er plass til lite annet. Men morsomt er det å ha et 212 kabinett som er eldre enn meg😊 Kabinettet er 1967 modell fra Fender og har betegnelsen Bandmaster. Det er to stk 12’ høyttalere fra Utah electronics. 4 Ohm. Foruten toppen og det store kabinettet omtalt i posten her, viser bildet (fra venstre): Fender Princeton ombygget til ptp ‘64 av Ernst Nærø, AER Alpha (oppå Princeton), Polytone Mini-brute IV, samt Fender SC 112 kabinett modifisert med 1 stk Jensen c12k og 3 bassrefleksrør (under Polytone). Gitaren er en Eastman AR810CE med flytende pick-up (Kent Armstrong 12 pole). Bildet under er fra annonsen og viser Utah elementene.
 23. 4 poeng
  Her var det spm. som inneholder mange forhold. Et simpelt svar KAN være: Det enkle først. 1993 er året for Historics (CS). Men før det eksisterte Custom Shop, som kunne bygge oneoffs-, serier- eller batches- på bestilling. Det seriøse er at Gibson selv kunne være en 'bestiller'. Når det gjelder 'kvalitet' fra CS, gjelder tommelregelen; dess nyere dess bedre. Denne påstanden kan derimot være et tveegget sverd. Mange hevder at '99 - '04 er veldig bra. Andre sier 2007. 2012 er krangleåret. Temaet for tråden lar seg neppe konkludere.
 24. 4 poeng
  Denne får ufortjent lite spilletid. Pickupskifte til SD Hot Tele står for tur, håper den blir mer brukt da.
 25. 4 poeng
  Fin en gitar du syns er digg å spille på unplugged, uten å henge deg så mye opp i prisen. Låter den bra unplugged er sjansen for at den låter bra gjennom en amp relativt stor. Sørg så for at du får gitaren satt skikkelig opp etter dine preferanser av noen som kan det. En «passe bra» gitar som er fantastisk bra satt opp er en bedre gitar enn en «skikkelig bra» gitar som har krisesetup. Kjipt svar. Kjøp det dyreste du har råd til og få den satt skikkelig opp. Livet er for kort til ikke å nyte gleden av å brenne penger på noe du har skikkelig lyst på.
 26. 4 poeng
 27. 4 poeng
  Her trives jeg godt👍😊
 28. 4 poeng
  Jeg beklager for umoden oppførsel, som hører hjemme innenfor langt mer kontrollerte rammer enn det store intranettet tilbyr. ..., men herregud, da.
 29. 4 poeng
 30. 4 poeng
 31. 3 poeng
  Dagens enkle oppsett. Fikk installert Seymour Duncan Hot Tele for et par dager siden og er veldig fornøyd. Snerten, twangy og mye output uten overdrive i front.
 32. 3 poeng
  Hei! Deler med dere et utdrag fra min eksamenskonsert i 2012. Det er et brutalt stykke for hendene men gøy for øret :) Sonata Giocosa betyr gøy eller munter sonate. Inspirert av flamenco og spansk folkemusikk. Håper dere liker den! https://www.youtube.com/watch?v=HEu5D93DS-A Hilsen Thomas
 33. 3 poeng
  Den var Furchin' fin ass.
 34. 3 poeng
 35. 3 poeng
  Målebånd, evt tommestokk. Møtes bak sykkelskuret i storefri.
 36. 3 poeng
  Var dette et gjennomtenkt utsagn, eller bare noe som falt ut? Hvis det var gjennomtenkt er det mange spørsmål jeg skulle hatt svar på. Hvem bukker og skraper Fender for? Hvilke konsekvenser vil denne bukkingen og skrapingen ha på kort sikt - for Fender, for den frådende mobben, for alle andre? Og det samme på lang sikt? For hva eller hvem er det utrolig destruktivt?
 37. 3 poeng
  Ny kropp dag Startet som en selvbygget Tele fra bunnen av. Ikke helt happy med halsen, solgte den og bygde litt om på en kinahals (nye bånd og litt endret profil). Lydmessig happy, men ikke med den tunge vekten, så kroppen ble solgt. Kjøpte en lekker og god dobbelbound kropp i Surf green av en hyggelig kar på Finn og monterte den med nytt plekterbrett. Fortsatt pickups fra Tonerider, som jeg er ganske fornøyd med. CTS pots, en eller annen NOS kondis jeg ikke husker verdien på og treblebleed (som skal fjernes tror jeg). Låter som ei kule og knallgod å spille på, men det er vel å strekke det "litt langt" å si at den se selvbygget lengre Favorittstraten i bakgrunnen har fått en grønn lillesøster, det er vi happy med.
 38. 3 poeng
  Fender ga'n ikke fyken UTEN grunn. Selv om figuren har ord på seg som byggeklossmester, og muligens medfører det riktighet, gir det ikke han rettigheter til å opptre som en tulling.
 39. 3 poeng
  Stod noen bkp painkillers i, men jeg liker faktisk de originale, og når jeg hadde noen covers liggende, så ble det å montere de, sammen med pickguard, truss rod cover, kluson revolution tuners og ny nut.
 40. 3 poeng
  Kosekrok ja ... siden jeg flyttet i desember i fjor har jeg hatt iPaden og Apogee lydkortet stående på spise-/kjøkkenbordet ... Greit å kunne ‘plug’n’play’ da man plutselig får en ide eller blir inspirert !
 41. 3 poeng
  Stevieboy har bursdag i dag. Her avbildet med en typeriktig superstrat 😎
 42. 3 poeng
  Singelslipp i dag! Slipper tre singler til før skiva kommer i september, og 17.30 i dag har vi fått en liten spot på Radio Rock!
 43. 3 poeng
  min kjære larrivee. prøvde å selge den for litt siden, da jeg stort sett bare spiller mandolin for tiden. men klarte det ikke. er for glad i den. nydelig lyd, og perfekt hals.
 44. 3 poeng
 45. 3 poeng
  Ja det er EKO. Men den ser dyr ut. Se på binding og treverk. Men jeg vet at det at den er blank i finishen ikke betyr at den må koste så mye. Men den er nydelig å spille på. Og den er jo satt opp av en profesjonell, sa selgeren. Den har helt nytt skinn og strenger. Og den er til og med elektrisk. Ikke at jeg trenger det men... Lyden er praktfull.
 46. 2 poeng
  + få en kompis til å installere Floyd Rose på den?
 47. 2 poeng
  Selvom jeg egentlig ikke helt har sansen for slike signatur/tribute gitarer, så dukket det aldri opp et egnet objekt for modifisering/ombygging, og da denne ble "re-lansert" igjen sent i fjor høst la jeg like godt inn en bestilling: Litt ventetid pga Cites, og den kom akkurat én dag for sent til å bli julepresang🙂. Så denne ble den tredje av de 4 Strat´s jeg har i dag. Iom at jeg er såpass dårlig til å spille synes jeg det fungerer helt fint med en scallopert hals
 48. 2 poeng
  Min første «ordentlige» akkustiske gitar. Kjøpte den ny hos 4sound Bergen i fjor. Furch Vintage 2 OM-SR.
 49. 2 poeng
  Kjøpte denne i dag. 6-strenger. Den Spilles med samme grep som på en gitar.
 50. 2 poeng
  Godt å se deg igjen, Rottenikken!
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.