Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 08. mars 2020 i Innlegg

 1. 16 poeng
  Gibson SG har alltid vært, og vil alltid være, en favoritt her i gården. Her er min Standard fra '64.
 2. 14 poeng
  Siden man nå engang er stuck hjemme tenkte jeg anledningen var perfekt for å ta et oppdatert familiebilde av Gibson SG-ene mine. Fra venstre til høyre: 1963 EB0, 1965 Junior, 1965 Standard, 1975 SG-II, 2014 Derek Trucks Signature. EB0-en er 100 % original, ellers har alle noen uoriginale deler.
 3. 13 poeng
  Kjøpte et par Squier FSR (Fender Special Run) Bullet Mustangs her forleden. Special Run i dette tilfelle, dreier seg om et par fete finisher, Lake Placid Blue og Candy Apple Red med competition stripes. Gitarene er så billige at om de skulle være drit, hadde de tatt seg godt ut på veggen. De var ikke dritt. Hals trenger litt hjelp og bridge var bæsj, ellers finfin liten rakker. Denne moddet jeg med deler jeg hadde liggende. Begynte med halsen. Den var ru den! Likevel god profil og ingenting annet galt med den. Gikk over den noen runder med sandpapir og satt den inn med 4 lag Liberon Finishing oil som jeg siden buffet opp til semi gloss. Frets var i god form og trengte bare en polering. Plekterbrett husker jeg ikke hvor kom fra. WD utfrest for 1 single coil. Pickup er en Vintage Vibe P90 i mini-hb chassis som jeg hadde i Kaueren en periode. Pots er full size Alpha. Ok, bedre feel enn de små som stod på originalt, men det blir vel CTS eller noe etterhvert. Bridge er en Cut off Wilkinson tele. Måtte ha noe med top loader og denne passet fint. Dekket såvidt de originale skruehullene. Stemmeskruer og nut er originalt, men tenker de byttes etterhvert. Har materiale, men orket ikke stå og tilpasse ny nut i dag. Justerte den originale og nå virker den ihvertfall. Tuners er ok men jeg liker jo best Kluson type. Nå spiller den som om den kostet det dobbelte, minst, og låter kanon! Utrolig gøy gitar. Nå må jeg bare finne ut hvordan den røde skal moddes.
 4. 10 poeng
  Fikk de siste delene til ‘65 Standard SG-en i dag. Må si meg fornøyd med denne. Nå mangler jeg bare en vintage SG Special, så får kanskje sjelen fred...
 5. 9 poeng
  Selger sa at denne trengte litt kjærlighet. Hyggelig #1: den kom i kasse så ikke noe problem der. Noe overflate-rust, ikke noe kritisk, men dæven steike som den stinket! Her måtte demontering til og litt skrubbing. Hyggelig #2: emg-hz i bridge var byttet til en 81.
 6. 9 poeng
  Plukket opp denne på Posten for litt siden, så da ble det fort dagens gitar
 7. 9 poeng
  Ja, ok. 2003 Pete Townsend signatur, stort sett helt stock bortsett fra Tonepros tuners. Komboen wraptail og P90 slutter aldri å tiltale meg:)
 8. 8 poeng
  Skrudde sammen denne for litt siden. Fikk tak på en pent brukt WD-hals. Resten hadde jeg liggende. Halsen er kraftig med 9,5" og medium Jumbo bånd Fender staggered tuners Oil City bridge pickup. Viklet for å være i T-top-landskapet Japanske Alnico-single coils Usikker på bridge, men stor blokk og push in arm. Funker fint. XGP kropp. Fin ting fra Guitarfetish, men ikke 100% riktige mål. Ordinære plekterbrett passer ikke helt, gjorde derfor en liten vri på nedre horn. Kjøpte tre av disse fra Clearance-seksjonen til GFS for å teste. Resonnant og fin. Alt i alt en god player.
 9. 8 poeng
  ESP Kamikaze 1 og Ltd GL 200K. Guilty pleasure fra Mr. Scary..... Washburn USA custom shop Nuno Bettencourt signature double cutaway electric with Padauk body and neck, ebony fretboard, Stephen's extended cutaway,Duncan® ’59 neck pickup & a Lawrence® L-500 bridge pickup.
 10. 8 poeng
  I disse tider er det mange som mister dagtilbudet sitt, som for ganske mange er særdeles viktig for å opprettholde sosial stimuli og opplevelsen av god psykisk helse. Det gjelder også mennesker med psykisk funksjonshemming. Jeg er med på å lede en musikkgruppe på Oslo Voksenopplæring Nydalen og vi rakk med et nødskrik å bli ferdig med å spille inn og filme vår coverversjon av Kygos «Firestone». La den ut på YouTube nå i ettermiddag og håper elevene kan gå helgen i møte med et bredt smil om munnen. Ta en titt!
 11. 8 poeng
  I går kveld tok jeg med meg 1941 Gibson L-4 inn i stua og testet den på en AER Alpha. Det er kjekt med en så liten, lett og vellydende grab-and-go-amp. Jeg har fortsatt i dag med L-4’n og blir alltid positivt overrasket over spillbarhet og lyd, både un- og plugged😊
 12. 8 poeng
 13. 8 poeng
  Jeg ble inspirert av et annet forummedlem som kjøpte en av hver farge, og bestilte meg en Candy Apple Competition Red slik Squier Bullet Competition Mustang https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Squier-Bullet-Competition-Mustang-HH-Competition-Red/3AQ9 Det var en FOR bra deal til å la gå, og jeg kjøpte den vel vitende om at den kom til å trenge litt hjelp for å bli god. Se en video av det fantastiske båndarbeidet fra fabrikken nederst. (Klarte ikke flytte videoen opp....) Demontert og klar for forbedring. Ser den perfekt intonert ut? Halsen virker som kommer helt ubehandlet fra fabrikken. Litt dårlig pusset. Jeg dro over med litt diverse sandpapir, og la deretter 3 lag med Vintage Yellow tint. Logoen måtte gå. Kjiping Mustang logo. Skal det stå Mustang må det være slik: Ser litt bedre ut i finishen her: Ikke veldig tykt lag med lakk. Fint å se! Halsen satt forresten tight i halslomma. Litt mer finish: Fret Leveling. Målte og markerte forhøyninger. Slettes ikke så galt. Pusset ned dette og gikk så over alle bånd med 600-papir og stålull: Mye bedre nå. Fret ends er forresten helt ok. Ikke noe skjegg. Fret Doctor Gnidd av overflødig: Da begynner det se bra ut! Lot nøtta være for nå. Da var det noen strøk med Tru-Oil: Til slutt avsluttet jeg med stålull og å lage en semimatt finish. Og så 3 runder "polering" med Vax. (Aldri brukt denne før, men det ble glatt og fint!) Fant noen Wilkinson tunere jeg satt på istedet for de originale. Vet ikke om det egentlig trengtes. Da var den strenget opp igjen og klar for rawking! Et par kommentarer til kvaliteten ellers: Tunere: No-brand billig greier. Ikke skikkelig strammet, så de måtte strammes til. Elektronikk: Pickupswitch har nesten like mye dødgang på tvers av velgerretningen som faktisk valget mellom neck og bridge. Pickups låter litt meh... Ikke noe spesielt, men greit nok. Bridge: Ikke intonert. Ikke engang forsøkt. I tillegg lager den ulyder på forskjellige resonanser. Her må jeg gjøre en jobb. Halsen: Likte at den var tilnærmet ubehandlet, så jeg kunne gjøre ting etter egne preferanser. Bedre enn tykk polylakk. Båndene var ok, utover total mangel på polering. Ok avrundede fretends, og ikke noe båndskjegg. Ellers ok hals, med ekte rosewood gripebrett. Bra finish og plassering på sidemarkers. Kroppen: Tynn og lett! Deilig metallic finish med racingstriper. What's not to like? 1800,- og et par kvelder med kos så er dette en liten Kurt Cobain wannabe. Det er vanskelig å si at denne ikke er verd pengene, spesielt om en er svak for offsets som meg. Hør hvordan bånd IKKE skal være: 20200303_201411.mp4
 14. 7 poeng
  Er mitt ansvar bevisst, selv om jeg i et svakt øyeblikk vurderte å legge ut et bilde av en annen crack😂
 15. 7 poeng
  Da er jeg i gang med å lage en topp av 71’ Fender Deluxe Reverb med Blackface mod og Mercury Magnetics trafoer. Jeg hadde noen biter av hobbyplater i furu og måtte kjøpe en 1200x250x18 plate. Det ble derfor en blanding av gjenbruk og nytt. Først gjorde jeg noen søk på nettet for å få riktige mål for toppen. Det vil i praksis si høyden på kabinettet. Bredden gir seg selv og dybden ble den samme som på kombo-kabinettet. Deretter lagde jeg en mal for sideplatene, før jeg kuttet de fire delene under. Topplata er skrå tilsvarende vinkelen på chassiset/sideplatene. Neste steg var å forbore sideplatene for skruer og montere delene sammen. Jeg har et håndtak liggende og tenker at det gjør jobben. Jeg har ikke mutterhylser liggende, så jeg venter med å montere det. Det er påmontert lister som front- og bakplate skal monteres på.Forsterkeren passer veldig bra til kabinettet. Nå gjenstår det å ta ut forsterkeren igjen, før jeg runder alle hjørner og isolerer undersiden av topplata med en tynn metallplate. I tillegg vil jeg vurdere å trekke den med tolex, samt montere front-/bakplate, reverbtank og føtter.
 16. 7 poeng
  Eg er litt usikker på om eg posta noko på denne forsterkeren når eg skrudde den saman for nokre år sidan. Uansett, eg har brukt litt tid siste veka på å justere og gjere den heilt ferdig. Dette er sltså ein Superlyd TrippelSuperAmp 😅 Utgangspunktet er Marshall ca 40-50W (EL34), switchbar mellom tre tiår (67, 77 og 87), der 67 tilsvarar ein typisk plexi (modell 1987), 77 tilsvarar ein JMP (modell 2204) og 87 tilsvarar ein puddelrockmodda Marshall (tenk SIR #39/#36, dvs. Appetite for destruction). I tillegg er det brytere for "bright" (spiss) og diodeklipping (ala silver jubilee, merka veps). Bilder kjem, det var trøbbel med opplastinga no
 17. 7 poeng
  Gjort enda mer jobb på denne nå. Det er den første gitaren jeg har gjort båndarbeid på selv, så jeg har vært veldig forsiktig for ikke å ødelegge den. Jeg har nå filt og pusset ned høye bånd og pusset bort båndskjegg. I tillegg fikk denne Tonerider Alnico 4 pickups med CTS pots og Emerson PIO kondis ikke lenge etter jeg fikk den. Nå begynner den faktisk å bli virkelig bra!
 18. 7 poeng
  Må si meg godt fornøyd med brett fra Mooer. To etasjer, softbag, festebrakett for PS i bunn og passelig med plass. Mye for pengene! Ikke tenk på patchingen. Har en jobb å gjøre her.
 19. 7 poeng
  Tilbake med bassen etter litt pause! Jeg fikk kick på lyd og rør og lodding og slikt etter jul, så jeg bygde en stereoforsterker med KT88. Dette var nok et prosjekt som har blitt liggende i mange år, det var jammen på tide å få den også ferdig. Låter helt fantastisk, 2x10 deilige rørwatt. Gjorde noen modifiseringer på rør-linjetrinnet mitt når jeg først var i de baner, så nå er den også helt på stell. Det har blitt mye mer lytting på musikk i det siste og det er slett ikke feil. Jeg har fått lagt på litt finish på bassen her og der og nå tror jeg det får rekke, med den "rustikke" looken den har fra før går jeg ikke helt overbord med lakk. Er bare noen strøk med mørk shellac så den får litt "gammelt tre"-preg. Skrudde sammen noe i dag og fant skjemaet til Stingray-preampen så jeg skal få loddet elektronikken sammen ganske snart. Må visst lage ny nut også. Men kjenner det skal bli litt moro med ny bass
 20. 7 poeng
 21. 6 poeng
  Jøss! Finnes det en tråd med krakkelering?! Får bidra litt da. R6 VOS.
 22. 6 poeng
  Benytter barskapspermisjonen til å pusse opp kjellerstuen og lage hjemmekontor. Kjøpte vintage stressless i går på finn for å ha hvilepauser mellom malingstrøkene🤣
 23. 6 poeng
  To gode venner
 24. 6 poeng
  Dessverre ikke dagens, men må bare poste dette bildet fordi det bare er så vakkert.
 25. 6 poeng
 26. 5 poeng
  Ny på Gitarnorge her. Bor i Danmark, derfor navnet. Men fødd i Porsgrunn, og tjent verneplikt på Stjørdal, Stavern og Bodø for en del år siden. Kommer på Lillehammer en gang i mellem. Spilt gitar siden teenageårene on/off, og er nå 50. Gitaren lever stadig, og har mye moro med det. Tuller med litt hjemmestudio, skriver litt egne sanger, og liker mye forskjellig musikk. Mye gitarister så som Knopfler, Ritenour osv. men også norske greier som Odd Nordstoga, Hellbillies osv. Sitter som folk flest hjemme i corona stua, leter etter tidsfordriv, og forumet her så hyggelig ut, så her sitter jeg med kaffi sent på kvelden og leser med. Det norske er litt rustete da jeg kommuniserer mest på dansk og engelsk til daglig, men om det glipper, da vet dere att det er dansken som sliter litt.. Gleder meg til att få poste og skrive litt manna prat her. Ses!
 27. 5 poeng
  Nekrobump!!!! Hjelpes, som jeg elsker denne gitaren.
 28. 5 poeng
  Beard E Basic. 8-)
 29. 5 poeng
  Jeg brukte 10-46 fra jeg startet med gitar til forrige måned, nå har jeg oppdaget 9-46. Vi har blitt veldig gode venner, ser for meg et lite hus på landet om noen år.
 30. 5 poeng
  Kanskje ikke dagens, for det er denne her... ..., men kveldens. I hårsprayens tegn. Som en ser er de ikke særlig bekvemme i hverandres selskap.
 31. 5 poeng
  "Hjemmekontorcaster"
 32. 5 poeng
 33. 5 poeng
  Hjemmekontoret, dagene tilbringes her. Om ikke jeg får spilt, så er det fint å ha familien samlet i disse tider.
 34. 5 poeng
  Da fikk jeg byttet til en bridge jeg hadde liggende, og intonert. Ble mye bedre, selm om borringa kunne vært bedre.
 35. 5 poeng
  Har ryddet i dag. Begynt i hvert fall. Plutselig ble det mulig å spille inn litt igjen. Andre siden av rommet er ikke like ryddig, men planen er å fikse den delen i morgen.
 36. 5 poeng
  Rutters t-style og partso med Guitar Mill kropp og Allparts/MJT hals. Digg gitarer.
 37. 5 poeng
  Vinterferiekosekrok👍
 38. 4 poeng
  Dagens er ESP Eclipse II. MIJ. Skikkelig allsidig arbeidshest som fikser det meste. Den gitaren som får mest spilletid her hjemme.
 39. 4 poeng
 40. 4 poeng
  Det ble selvfølgelig en "ny" gitar, som er på vei i posten akkurat nå. Får den nok ikke før om en uke pga helligdager.. En 2010-mod Ibanez RGA72TQM med EMG 81/85 pickuper. Og en Nux Metal Core distortion-pedal er også på vei samtidig. Sa jeg aldri skulle ha billig-tremolo mer, men det finnes vel bedre utgaver å få kjøpt dyrt om den ikke holder stemminga. https://ibanez.fandom.com/wiki/RGA72TQM Husker min første Ibanez - kjøpt for konfirmasjonspengene sammen med en Marshall Valvestate 8080-, en EX360, den hadde Lo-TRS tremolo, og holdt seg stemt i over 1,5 år uten at jeg trengte å åpne nut-lockene (og ja, da var strengene døde!) https://ibanez.fandom.com/wiki/EX360
 41. 4 poeng
 42. 4 poeng
  Hoho. Slang oss på korona-kjøret sammen med to (tre) kolleger. Han andre som synger skrev denne låta på fredag, spilte inn piano på klikk (gjennom iPhone), så brukte jeg helgen på å mekke resten av instrumenttracksene. Vokaltracks på mandag og så miksing på tirsdag og onsdag. Premiere på fellesmøte med jobben på Microsoft Teams i dag tidlig.
 43. 4 poeng
  Har hatt iPaden & Apogee One lydkortet stående på spisebordet i det siste ... Skikkelig gøy a fyre opp Garageband og jamme litt i brist på øvinger & jam sammen med andre ... Ampsim modellene som følger med låter ikke så halvgæli heller ! Litt "hjemme alenefest m øl & whisky råkkejam" fra i går !
 44. 4 poeng
  Her kjem nokre lydklipp, alt er gjort kjapt, spilt inn på looperen på HX Effects og kjørt repeat på ulike gainsettings. Filnamnet tilseier kva gainsetting som er brukt, einaste forskjell er at bright er på i det første (67) klippet, ellers samme innstillingar. Eg er ikkje heilt fornøyd enno, men den fungerar relativt bra (klippet er kanskje ikkje optimalt, men ein får ein peikepinn). Spelt inn med ein Gibson SG (1967), 2x12-kabinett med (Marshall) V30 element, 2 stk SM57 på ein Fredman-clip, limiter på utgangen for å unngå klipping, ein bitte bitte bitte liten dasj romklang for å få litt romfølelse. Ellers ingen prosessering. https://drive.google.com/drive/folders/1jd8e4vaWRHFTo4VSE-R67avSVRuQDW-b?usp=sharing settings:
 45. 4 poeng
  Mitt brett😎
 46. 4 poeng
  Brettet slik det ser ut i dag. Signalet går som følger: Tuner -> Fuzz Face klone (germanium) -> Phaser -> Big Muff klone -> Boost & Tube Screamer (i en boks) -> klonet Klon -> Tremolo -> Chorus/Flanger -> delay (reverb på amp). Den lille boksen med stjerne er for drivekanalen på Blackstaren. Det hender jeg putter en wah wah i front også.
 47. 4 poeng
  Lager backingtracks til en elev. Gylden mulighet til å dra frem skligitaren.
 48. 4 poeng
  Du må anlegge litt mage slik at gitaren (om den henger lavt) kommer under magen. Da låser magen fast gitaren og den vipper ikke fremover. Snakker av erfaring.
 49. 4 poeng
  Du får argumentere med et det minker sannsynligheten for at de begynner med trommer istedenfor.
 50. 4 poeng
  Slik jeg forstår det er vel reglene nå endret slik at instrumenter med tresorter på B-liste kan importeres uten søknad. Dette står nå på Miljødep. sider: Tropiske treslag i instrumenter Deler av tropiske treslag som inngår i musikkinstrumenter kan omfattes av Cites-bestemmelsene. Eksempler på de mest vanlige Cites-treslagene brukt i musikkinstrumenter og som kan utløse krav om tillatelse er: Brazilian Rosewood/rio-palisander (Dalbergia nigra, liste A) art av mahogni (Swietenia humilis, andre arter vil normalt være omfattet av unntak fra tillatelse) (liste B ) Ferdige musikkinstrumenter som er laget av arter av rosewood/palisander (Dalbergia-arter, liste B ) eller arter av bubinga (Guibourtia demeusei, Guibourtia pellegriniana og Guibourtia tessmannii, liste B ) er unntatt krav om Cites tillatelser. Unntaket gjelder også for ferdige musikkinstrument-deler og ferdig musikkinstrument-tilbehør. Disse unntakene gjelder ikke for rio-palisander (Dalbergia nigra).
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.