Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 13. nov. 2019 i Innlegg

 1. 7 poeng
  Litt lørdagskos. Båndpuss, utvidet hull til elektronikk (har sittet mindre pots og bryter enn det jeg skal bruke på denne tydeligvis) og malt innsiden med skjerming. Tettet og drillet nye hull til brosystem og montert dette. Klargjort elektronikken for montering senere i kveld.
 2. 7 poeng
 3. 6 poeng
  Vi har den effekten på folk.
 4. 6 poeng
 5. 5 poeng
  Min første pedal. Handlet på ebay. Kom i posten i dag, men glemte av at jeg måtte ha en gitar kabel til, men det får jeg kjøpe i mårra Blir det itte metal nå, så veit itte je!
 6. 5 poeng
  Da var det tid for første etappe i båndjobben. 22 stk. klippet og filt til med overheng. Klappat & klart til å monteres med superlim og hjemmesnekret båndpresse. Gikk overraskende lett å klippe til overheng og file til, til tross for x-antall Youtubevideoer der dette kompliseres voldsomt Fikk også gjort klar et par festebolter til stoptailen. Gidder ikke betale nesten 400,- for sånne bolter fra Faber, så de blir "dreid" ved hjelp av fil og søylebor som dreiemaskin. Kunne vært gjort penere, så disse havner vel på kinaprosjektet, så kan jeg lage et par litt glattere til JAKén.Spiller liten rolle i praksis, da de bare skal klamme ned stoptailen (kjører wrap over, så den blir liggende lavt mot kroppen, med kun 2mm. skive imellom.
 7. 4 poeng
  Syns sløyd for voksne burde vere eit offentleg tilbod. Bra for psykisk helse.
 8. 4 poeng
  Her er min Sgj etter tru oil og div andre oppgraderinger. Spiller veldig bra og når den nå ser bra ut, så er mye gitar for pengene.
 9. 3 poeng
  Andre forsøk, dette ble bedre. Startet med 18mm rundstokk som jeg delte opp i dreiebenken. 15mm forstnerbit for å lage nedsenkningen, fulgt av et 5.5mm hull så jeg kunne skru inn en M6-bolt og spenne dem fast i søyledrill for pussing. Betalte 43kr for 2,4m rundstokk, så det ble billige knotter
 10. 3 poeng
  Har blitt Gretsch-frelst i det siste etter å tilfeldigvis kjøpt ein på impuls, og drømmer bl.a. om denne (i tillegg ein akustisk og ein lapsteel). Denne er riktignok ein par tre lapper meir enn Danelectroen, men du verden den ser flott ut. https://www.thomannmusic.no/gretsch_g5422g_12_electromatic_ws.htm
 11. 3 poeng
  Her er alle Japse-Paulo'ene som har vært innom hos meg; fra topp til bunn er ESP Eclipse (Full thickness), Burny RLC-55 (godt mulig at det er feil betegnelse/nr), og to stk Epiphone LQ. Jeg syns alle var/er helt utrolig bra, og holdt betraktelig jevnere høy kvalitet enn Gibson CS gitarer jeg har hatt innom. Ikke at de slår absolutt alle Gibson CS LP'er, men flere av de. Skriver litt mer utfyllende under hvert bilde også ESP'en er ikke akkurat noe vintage LP; med store bånd, relativt slank hals og ørlite grann annerledes form. Med EMG Het set låt den ikke noe særlig vintage heller, men kanskje den beste rendyrka metalgitaren jeg har hatt lydmessig i hvertfall. Vekt var på rundt 4.4kg. Burnyen tror jeg ikke kom med originale pickups, men mesteparten av minnet mitt om den er uansett fra etter den fikk et sett med Bare Knuckle Rebel Yell. Ganske naturlig mørk gitar (lydmessig), og også usedvanlig mørkt palisander-gripebrett som enkelt kan forveksles med ibenholt på avstand. Stort pluss i boka med korrekt diamant på headstocken. Vekt husker jeg ikke helt klart, men tror det var rundt 4.2kg. LQene fikk jeg i fjor, den sorte måtte dessverre selges nylig men har enda goldtopen. Goldtopen har litt tykkere hals, låter litt brightere (veldig "tele on steroids") og har litt lysere gripebrett (dog fortsatt ganske så mørkt). Ellers er de så like som to gitarer kan være, og det ble nesten litt loddtrekning om hvilken som skulle gå. Det eneste negative jeg har å si om disse er at de originale pickupene er helt forferdelig dårlige, har faktisk aldri hørt så stor forskjell i en gitar noen gang etter skifte av pickups. GT har for øyeblikket en BK Black Dog i bridge og Suhr TB i neck, som låter sjef. Begge veier rett under 4 kg.
 12. 3 poeng
 13. 2 poeng
  Gammel tråd om temaet, men like greit å bruke den fremfor å starte en ny. Dette har jo naturlig nok vært debattert oppogned tidligere her inne, samtidig som det finnes masse info på nett. Når den ene Strat´n allikevel var i molekyler for en tid tilbake kom jeg på at jeg samtidig ville prøve å få bukt med noe av den "plagsomme" innstrålte støyen. Så da ble det slik: Mao - full runde m/kobber - og, ja - jumperkabel over til jack-brønnen og kontakt til plekterdekselet (via jordingskabelen) = bur. Om det fungerer? Ja, så absolutt, tilnærmet 100% tyst. Spesielt effektivt i mot Marshall amp´n (JCM 900) som er veldig følsom for innstrålt støy. Det jeg tenkte med dette innlegget er egentlig å tipse om at selvklebende kobbertape nå (i disse brunsnegletider) finnes hos både Plantasjen, Clas og Jula (ja, de kaller det snegletape) til en rimelig pris. Det man må være obs på er at klebesiden ikke er strømførende, så i alle skjøter må man legge på en loddebro (litt tinn man raskt "drar" over skjøtene - flyter raskt og enkelt ut). Greit å ohme/beepe i etterkant så man er sikker på at det er kontakt hele veien.
 14. 2 poeng
  Hvis jeg har forstått det riktig, refererer 60 til prisen i Yen, altså 60 000 og indikerer også hvordan de ligger an kvalitetsmessig. Når er jo 60 000 yen noe annet i dag enn det var i 1984. Uansett; jeg ville ikke gitt LP-pris for en japaner uten at den inneholdt "rett" specs om ikke annet. (fret nibs, solid topp etc)
 15. 2 poeng
  Jeg foreslå en egen tråd om japanske Les Paul kopier, og deres gode og svake sider (eller andre ting som kan være interessant å nevne om gitarene).
 16. 2 poeng
  Jeg har faktisk laget gitar på sløyden, i sponplate! Det var nok ikke det lureste valget, men har fortsatt halsen liggende. Sånn kan det gå.
 17. 2 poeng
  Så var det å lage en fresemal til halsen... jeg har tegnet opp på en bit mdf- plate ved hjelp av en telehals. Skal skjære den ut etterhvert, så blir det fresemalen. jeg venter på truss rod bestilt på e-bay som jeg trenger før jeg får startet på selve halsen. Jeg satser på enten å lage den i lønn eller i denne mørke og harde tresorten ,usikker hva det egentlig er .
 18. 2 poeng
  Er vel ikke noen bombe etterhvert, at jeg er veldig happy med IronGear pickups. Har hatt 4 gitarer med Blues Engines, og én med Dirty Torque bridge. BE er lav output, nydelige vintage PAF stil. Svært gode, og ikke kun til prisen. DT låt fett, men var gansk hot (veldig Duncan JB). Nå har jeg et sett Rolling Mill Overwound liggende og venter på et prosjekt. De bør ligge et sted mellom BE og DT. Antagelig ganske tett på SD 59/Custom 5 tenker jeg. Skal sitte i en Kina Les Paul kit, som tilsynelatende har OK treverk med elendig kvalitet på komponenter, lakk (tykk poly) og bindings (tynn dritt som verken tålte lett bruk av varmepistol eller sandpapir når jeg strippet lakken). Blir stygg som juling, men forhåpentlig OK spillbar etter noen titalls arbeidstimer
 19. 2 poeng
  Skjulte litt vel mye prat om venstre hånd. Moderatorpost, reaksjoner tas på PM om det så skulle være. Ta det heller i "Småprat" om det fremdeles skulle være et sterkt ønske om å diskutere tema
 20. 2 poeng
  Jojo, det skal nå få tørke, så får jeg se... det blir jo en stund til det . Har både lønn og bjørk på lur. Kan jo bli et spesielt gripbrett som du sier.
 21. 2 poeng
  Ja, jeg ser på det som et eksperiment... jeg er spent på tresorten. Det kan godt være at det ender i fiasko, men om det blir bra så blir det artig. Jeg har også en blokk med noe mørkt tungt og knallkardt treverk som muligens kan bli gripbrett. Vet ikke hva det er men det er såpass tungt at jeg tviler på om det flyter.
 22. 2 poeng
  Dårlig fotovær, skumring midt på dagen. Her kommer ikke flammene til sin rett, som i bildet over.
 23. 2 poeng
  Kanskje en av de mest "politisk ukorrekte" LP laget av Gibson CS . Zakk Wylde Bullseye - ca. 2001 ut i fra nummeret . Har dessverre ikke COA til den . Den spiller som en meget bra eldre LP Custom . Halsen ligner på noe 59 ish greier for meg . Veldig bra sustain . Det var svært merkelig med EMG aktive pickups på en LP i starten . Men den funker til metal og det er jo det den er bygget for . De låter i hvert fall mye bedre enn BB Pro jeg har i en LP Standard . Nå fikk jeg denne til "vanlig VP Custom pris" , så kan lett selges dyrere til utlandet senere .
 24. 1 poeng
  Potmeter er ødelagt. Byttes med ny. Ikke vanskelig prosess.
 25. 1 poeng
  Gripebrettet kan du bruke lighterbensin på evt. fin stålull. Da får du polert opp bånda med det samme. Du bør da olje gripebrettet etterpå.
 26. 1 poeng
  Tipper 125NOK i MVA og 175 i tollbehandlingsgebyr. Det skal komme en kvittering der det står hvor mye er MVA og hvor mye er gebyr. Edit: Las feilaktig 300NOK til sammen.
 27. 1 poeng
  1995,- er nypris. Du kan vel forvente 800-1000,- i bruktpris
 28. 1 poeng
  Hadde en AR112 i min ungdom. Ble stjålet fra Skeisvang Videregående.
 29. 1 poeng
  Er ikke så kresen på cleans selv, men benytter en Sweet Honey de gangene jeg ønsker en transparent Boost, samt Blues Driver hvis jeg vil ha litt mer glossy blues aktig preg. Kjekt å kunne variere litt til forskjellig bruk. En dæsj med reverb bør også gjøre susen.
 30. 1 poeng
  De innførte det samme i Sverige for et par år siden. 400 000 pakker som ikke ble hentet ut! https://www.abcnyheter.no/penger/naeringsliv/2018/04/16/195388405/nekter-a-hente-400-000-pakker
 31. 1 poeng
  En kan jo følge med litt om det dukker opp noe i forbindelse med black friday/week/month også, men ja, du trenger egentlig ikke noe mer enn lydkort (m/software), en grei mikk og headsett for å starte. Scarlett-pakken ser jo også helt topp ut og tipper det er flere produsenter som tilbyr tilsvarende.
 32. 1 poeng
  Klassisk tråd som sammenligner en Edwards E-LP 130 med en 1993 Les Paul Standard. En del lesning, men det holder å lese trådstarter sine innlegg. Mange bilder (guitar porn)! Kjenner meg igjen i det som blir lagt fram av trådstarter i denne tråden (har selv hatt Gibson Les Paul Standard og Edwards 130ALS/RE samtidig). https://www.mylespaul.com/threads/ngd-e-lp-130-lts-re-vs-gibson-lp-standard.319529/
 33. 1 poeng
  Jeg har flere amper hjemme, små og store! Marshall DSL20 er kanskje favoritten for tida! 10 eller 20 watt, og en veldig bra clean, samt helt ok Marshall vreng! Tar pedaler bra! Nypris er i overkant av 4000, men skulle tro det dukket opp brukte i blant! Og det funker fint uten rør også! Har en Fender Champion 40 som absolutt duger!
 34. 1 poeng
  All den tid jeg er helt fersk her inne på forumet tenkte jeg det var lurt å formulere seg en smule diplomatisk😉
 35. 1 poeng
  Hei! Til nå har jeg basert meg på ampvreng, men har innsett at jeg mangler en skikkelig distortionpedal. Har lyst på noe som har flere kanaler. Pedalen skal brukes på heavy metal, ol’ school trash og oppover, så behøver en pedal som er tight, har bra med distortion, men gjerne noe som som kan tweakes til å gi ltt snillere distortion også. Jeg har satt meg et budsjett på ca 3500. På vurderingslista så langt står Empress Heavy, Friedman be-od deluxe (hørt at den er litt one trick pony), Bogner uberchall (mange mener den ikke er tight og har for lite gain), Revv g3. Noen som har anbefalinger på andre pedaler eller meninger om de nevnte pedalene?
 36. 1 poeng
  Hvor mange gitarer har du egentlig Sugardaddy65?
 37. 1 poeng
  Det kalles visst "effektivisering" - eller sparing . Jaja den kom frem hel i hvert fall . Det er det viktigste .
 38. 1 poeng
  Må livne litt i tråden . Jackson Japan Stealth tidlig 90 talls - kjøpt i USA in the good old dayz da krona var verdt mer enn dopapir .
 39. 1 poeng
 40. 1 poeng
 41. 1 poeng
  De med "G" i modellnavnet er IKKE japanske.
 42. 1 poeng
  Er strålende fornøyd med min sg etter noen runder tru oil, gikk for denne løsningen da det virket for meg som et bedre resultat en polering. På de faded gitarene jeg har hatt har det så og si ikke vert noe å polere på. Sjekk min sgj mod tråd for bilder
 43. 1 poeng
 44. 1 poeng
  Det er kanskje ikke av interesse for så mange her, men BC Rich har endelig offisielt lansert de nye gitarene sine. Det er vel hovedsakelig snakk om high-end importmodeller, samt noen få håndlagde fra USA. Blir spennende å se om de får noe fotfeste i et tøft marked. En ting jeg tror de gjør lurt i er å virkelig gå for det glorete og ekstreme. Som Suffocation-fan må jeg si at det frister med en Warlock.
 45. 1 poeng
  Det fåes på hobby- og kunstbutikker. For eksempel KEM i Oslo. Ikke særlig dyrt, og utvalg av farger og kvaliteter. Jeg har brukt skjellakk ved restaurering av møbler, det er ganske gøy og ikke fryktelig vanskelig. Også er det angremulighet, skjellakken kan når som helst løses opp i sprit igjen.
 46. 1 poeng
 47. 1 poeng
  Så var det den tiden igjen. Brettet endte opp med å være helt i gråtoner denne gangen. Fremhever gullknottene på RevivalDriven
 48. 1 poeng
  Denne er noen år før de gylne åra for MIJ-gitarer, men kanskje du er heldig med ditt eksemplar. Ser også at det er bolt on/skrudd på gitar og de var som regel billigere/lavere standard enn de med limt hals (i alle fall for andre MIJ merker, f.eks Ibanez). Ser jo tøff ut da, men det gjør jo omtrent alt av SG-aktige gitarer 🙂
 49. 1 poeng
  Har testet litt diverse i min nyervervede SG, og tenkte å dele et par ord om det foreløpige valget - Iron Gear Blues Engines. Det blir tredje gitaren jeg setter disse i nå. Så langt har jeg i SG'en prøvd: 1) de originale '61 pickupene, 2) SD 59, 3) Monty's PAF, 4) PRS 245, 5) BKN The Mule og 5) Blues Engines. I tillegg har jeg vel erindringer om et tyvetalls "PAF varianter" de siste 10 år med forskjellige Les Pauls. All time favoritter er for øvrig Monty's, OX4 og sist nå The Mule. Konklusjonene har vel vært noe sånt: 1) OK, men til tross for lav output, litt harde i toppen. 2) Litt som Gibsons '61, men noe tøffere i trynet og litt mer oppløst topp. 3) Fantastisk low-wind PAF vintage goodness! Kunne kanskje hatt ørlitegrann mer kjøtt på benet i en SG. Perfekte i LP. 4) Rimelig pickup plukket ut av en PRS Bernie Marsden SE. Mye høyere output. Varme og vellydende, men ikke all verdens sofistikerte. gøy, men ikke noe å ha i en SG for min del. 5) Utrolig bra pickup. "Vintage PAF" med relativt lav output, men hakket mer varme enn Montys. Klar topp-3 på listen over PAF inspirerte pickuper jeg har testet. Og så 5) da: Iron Gear Blues Engine ser på tekniske specs ut til å være sterkt inspirert av The Mule: Alnico IV, 42 AWG Enamel wire og 8,6/7,4 kOhm (The mule er 8,4/7,3kOhm). De ser strålende ut, med fine nickel cover. Kunne tenkt meg vintage wire (som på de je ghar fra før), men de har visst nå 4-leders plastkabel. Det får gå Lydmessig er de helt ekstremt like The Mule og jeg ville aldri i verden klart å skille de fra hverandre i en blindtest. Passe lav output for blues og bluesrock og vakker clean. Halspickupen blir aldri basstung og grøtete. I bridge, er de i den typiske "Tele på stereoider"-gata, som en del andre lavoutput "PAF" kloner. Det er behagelig topp, som er klar og tydelig, men ikke på langt nær så hard som Gibsons mange Burstbucker/61/490/498 varianter jeg har testet. Flott strengeseparasjon også. Bryr man seg når trommisen kommer inn og ødelegger lydbildet? Neppe, men det betyr masse når man sitter i mancaven og nerder :) Blues Engine låter ikke varmt, men heller ikke ubehagelig skarpt. Pris: drøyt 800,- hjem i postkassen. Selger pleier å være grei med tollvennlig merking av pakken. Kvalitet: Jeg hadde bestemt meg for å kjøpe The Mule og evt. veksle mellom Monty's i Les Paulen og disse. Nå blir det et nytt sett Iron Gear istedet, da det for meg er minst 95% av lyden til 25% av prisen.
 50. 1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.