Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 16. sep. 2019 i Innlegg

 1. 10 poeng
  Kosekroken per dags dato. Bør kanskje slankes etterhvert, men tror ikke det er mulig.
 2. 9 poeng
  Øvekroken og gitarveggen. Byrjar å gå tom for plass...
 3. 8 poeng
  Hjemmekontor i dag. Jada. Da blir det slik: En enkel liten gitar som med små endringer har blitt en ordentlig godsak. No nonsense, og nett og lett nok til at dette har blitt en favoritt i tv-stolen. Billigste Epiphone-modell EVER (kjøpt av @El_Aba i sin tid): GFS Mean 90 (fankern meg noe av det bedre av p-90s jeg har vært borti for mitt bruk) Generisk justerbar bro (originalen var forsåvidt grei nok, men mangla det lille intonasjonsmessige - jeg er kresen) Generiske nye tuners (originalene funket, men det var litt slark - og jeg hadde nye liggende) Jeg mattet ned halsen på baksiden (MM-style), pluss en liten trussrodjustering, og vips - en lettpilt moromaskin. Fet lyd, og den holder stemminga til det kommer kyr ruslende hjem fra beitet. Den viktigste modifiseringen var dog å fjerne plekterbrettet. De mellom- til høyfrekvente tonene ble mer åpne på en måte, og gitaren responderer på en helt annen og livligere måte. Hullene etter skruene bidrar til en tightere punch i nedre mellomregister og jeg ble 5 ganger bedre til å spille.
 4. 8 poeng
  Fy fader så bra denne gitaren er. Herrefred!😱 Ultimate strumming-gitaren akkurat nå. Den låter svært, «tørt» og vanvittig balansert.
 5. 7 poeng
  Begge disse har fått mye spilletid på morgenen i dag. ‘41 modellen (til venstre) er koblet opp uten volum- og tonekontroll. Den er koblet til en Henriksen topp og 2x10 kabinett med Jensen. Det låter veldig fint😊👍 2010 modellen er koblet til en Fender Deluxe Reverb ‘71. Det er også en veldig fin kombinasjon👍
 6. 6 poeng
  OK, nytt mobilkamera og en helg alene... Da må det bli et par bilder fra kosekroken. Blir i overkant kosete det lyset, men
 7. 6 poeng
 8. 5 poeng
  Jeg skal elektrifisere en 1941 Gibson L-4 og ønsker ikke at det originale plekterbrettet skal modifiseres eller skades på noen måte. Det blir derfor laget to kopier😊 Hver av kopiene skal tilpasses for ulike konfigurasjoner. Den ene til en DeArmond Rhythm Chief 1000 (reissue) på en original Monkey Stick. Oppsett nummer to er en Kent Armstrong Handwound Ultra slim side mount. Plektermatetialet kom i går og jeg venter at braketter dukker opp i postkassa når som helst😊 Her er plata ferdig maskert og merket for å unngå riper og oppflising. Det er greit at jeg ikke kvittet meg med båndsaga. Til de rette kuttene, brukte jeg et bredt bånd og anlegg. Det blir helt supert. For å kutte til resten, satt jeg i et mye smalere bånd. Det fungerte greit, men svingene ble i knappeste laget. Resultatet ble uansett et godt utgangspunkt for pussing. Båndsaga har en egen pusserondel, som gjør ting ganske mye enklere enn om jeg måtte gjøre det med fil eller rasp. Brettene ble ikke helt identiske, men de ser riktige ut til gitaren😊 Her er et bilde av det originale brettet sammen med de to kopiene, der hver er avbildet tilnærmet slik det vil se ut ferdig montert. Nå gjenstår det en del pussearbeid før jeg kan begynne å installere tommelpot og et mini-Jack output på hver av konfigurasjonene.
 9. 5 poeng
  Da var’n endelig ankommet og testet... soveromsnivå riktignok, men skuffet ikke. Oppkalt etter South Carolinas fjerde beste servitør... Lydklipp er med full Fuzz 😁
 10. 4 poeng
  Den veier ikke stort mer enn en tung Norlin LP Custom fra 70 tallet . Da menn ennå var menn ( ikke sarte mdg vegan hipster rygger) og de brukte så mye colapulver at en kjente ikke vekten uansett .
 11. 4 poeng
 12. 3 poeng
  New Jackson USA 1994 ! Må prioritere annet før jeg skrur den sammen . Setter muligens i en middle singelcoil om jeg finner motivasjon ( bruker bridge bøkket 99% av tiden uansett) . Bill Lamrence L-500XL pickup i bridge som passer meg bra .
 13. 3 poeng
  Nok en Tele på budsjett. Opprinnelig var planen å enten lage en variant av Andy Summers', eller David Gilmours (sjekk albumet About Face) sin Tele, men etterhvert innså jeg at relicing er ekstremt vanskelig, og for å få et troverdig resultat må man bruke sånn ca 30 - 40 år. Vi har jo alle sett eksempler på relicing som befinner seg i den "snodige" enden av skalaen. Dessuten er det jo egentlig fullstendig ubegripelig, har jeg innsett. SÅ: Kroppen er en fra GFS; custom double bound (svart bakside) av Palownoia (superporøst og lett treverk, her anbefales stødige hender ved fresing og boring) Halsen er en bog standard Fender telehals i lønn og palisander, medium jumbo bånd. (tror det var en mex-variant, den er ca 9,5 i radius og helt middels c-profil) Wilkinson compensated bro og Wilkinson vintage locking tuners (som vanlig) Ukjent neckpickup, mest sannsynlig fra en LTD (temmelig solid output, funker nydelig sammen med:) Bridge pickup er en av mine favoritter på budsjett, GFS Lil' puncher. Annen hardware er generisk, reima er US handmade, straplocks fra Grolsch. Reversert (eller riktig) kontrollplate. Når jeg skriver "tele på budsjett", skriver dette seg fra den tiden man kunne bestille håndfuller av kropper og halser fra GFS uten å regne med et halvt nasjonalbudsjett (snakker type Burkina Faso) i frakt, og norsk mva- og tollhåndtering var litt sånn.....der.... Dette funker ikke like bra i dag. Nåvel. Jeg synes gitaren ble ganske fin. Selve 'bursten og treverket avslører selvsagt at dette ikke er på øverste hylle av gitarmakeri, men den var lett å sette sammen, og fungerer utmerket med en vanlig setup - båndjobb (level/crown) og intonasjon. Den låter slik som jeg vil ha den, og jeg bruker mest bridge/neck i kombo, og av og til bridge for å "si fra" litt om det trengs. Får generelt fine kommentarer på denne. PS: det hvite lille feltet vest for plekterbrettet er refleksjon fra en eller annen lyskilde PPS: det artige her er at det er nokså enkelt å skru sammen noe sånt. Du trenger å være i greit finmotorisk stand og ha litt kunnskap om båndarbeid (ikke akkurat rakettforskning), intonasjon og litt peiling på lodding og på måling, gjerne ned på skyvelære-nivå. Seriøst, dette fikser veldig mange, og det er hjelp å få lett tilgjengelig. Gitarfiklere er som regel særdeles hyggelige folk, men de er på ingen måte noen guruer. Gitarfiklere med forretningssans, derimot.....
 14. 3 poeng
  Kanskje en av de mest "politisk ukorrekte" LP laget av Gibson CS . Zakk Wylde Bullseye - ca. 2001 ut i fra nummeret . Har dessverre ikke COA til den . Den spiller som en meget bra eldre LP Custom . Halsen ligner på noe 59 ish greier for meg . Veldig bra sustain . Det var svært merkelig med EMG aktive pickups på en LP i starten . Men den funker til metal og det er jo det den er bygget for . De låter i hvert fall mye bedre enn BB Pro jeg har i en LP Standard . Nå fikk jeg denne til "vanlig VP Custom pris" , så kan lett selges dyrere til utlandet senere .
 15. 3 poeng
  Hei! Lenge siden oppdatering på denne saken - av den årsak at det har ligget og støvet ned siden mars. Valgte å kjøpe enkel akrylmaling i svart, lilla og marine. Disse blander jeg sammen, hovedsaklig svart og lilla, for å få forskjellige farger til bursten, sammen med vann. Ikke noe konkret blandingsforhold, bare til det ser greit ut, men har blandet slik at konsistensen er omtrent som vann. Har også kjøpt en vannbasert klarlakk, også denne fra panduro. Usikker på hvordan det blir, men har en oljebasert klarlakk liggende tilfelle det ikke blir riktig, men da må jeg, i følge fagfolk, vente en mnd tid etter jeg har malt den med akryl, for at det ikke skal bli "kræsj" men oljelakken. Har så lang hatt på to lag, og planlegger å ha på fler, frem til det ser bra ut. Bilde 1 er fra første laget, og bilde to er fra andre laget, der jeg brukte så og si ren svart ytterst for å få fade. Malingen er fortsatt litt bløt på bildene, så den er mørkere enn den vil være. Skal prøve å oppdatere mer mens jeg driver på!
 16. 3 poeng
 17. 3 poeng
  Mulig jeg har postet dette tidligere også, men tåler en runde til 🙌
 18. 3 poeng
  Montert i dag, og kan heldigvis si at jeg ikke opplevde det samme som @juzzizhow. Fikk det jeg var ute etter med litt mer fylde i bunn og generelt en liten tanke mer output på bru-plukkoppen. Classic '57 er veldig gode pickuper, men de var en ørliten tanke for trange i skjæret i denne gitaren. Legger ut en liten snutt hvor man kan høre hvordan de kan låte.
 19. 3 poeng
  En '62 Les Paul Junior i ekstremt god stand. "Under senga gitar" så det holdt. Den har gått videre for en god stund siden. Legger ut litt bilder av ting jeg både har, og har hatt:) Her er den originale kassa. Like strøken den.
 20. 2 poeng
  Har ikke noen ordentlig kosekrok med amp, sitteplass, osv., men har i det minste fått opp en sinnavegg!
 21. 2 poeng
  Når katten er borte drar musene anlegget inn i stua...... eller noe sånt.
 22. 2 poeng
  Så du sier at alle på venstresiden er sarte veganere med dårlig rygg? #krenket
 23. 2 poeng
  Denne uttalelsen er ikke innafor, synes jeg.
 24. 2 poeng
  Charvel model 2 frå midt-seint 80-tal
 25. 2 poeng
  ‘How to ruin a perfect day’, liksom... 😭 Nædda. Feit øks, og tilbudet står fortsatt. Doubleneck SG er muligens øverst på bucketlist’en min.
 26. 2 poeng
  Unplugged-session i studio i dag, så dagens gitarer er dette kobbelet
 27. 2 poeng
  Måtte ha et buskas-bilde jeg også. Fått satt på 1-Ply Parchment plekterbrett fra Allparts, og senka action noen mm. Rett og slett seila opp til å bli favoritten-gitaren. Ps: mobilen greier ikke helt å gjengi fargene på plekterbrett og hals, ser jeg
 28. 2 poeng
  Føyer meg til den gruppen Har dessverre også en tendens til å bli mer enn bare pedaler...
 29. 1 poeng
  Gjennomstreket = Solgt Selger unna et lass med pedaler og pedalrelatert for å finansiere noen alt for dyre innkjøp: J. Rockett Rockaway Archer: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=159676501 TC Electronic Shaker Mini: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=159422124 EHX Bass Clone: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=159417977 Ampeg Scrambler: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=155483285 Mooer Trelicopter: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=159766307 Bogner Ecstasy Blue: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=159475682 Pedaltrain Nano med Cioks Adam strømforsyning: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=159418041 EHX Russian Big Muff Pi: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=159766830 TC Electronic Polytune Mini: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=159766269 Mooer Yellow Comp: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=159766804 Sikkert mulighet for pakkedeals og forumpriser, ta kontakt!
 30. 1 poeng
  Välkommen till Norge, då .
 31. 1 poeng
  Bandet mitt Through The Canopy har eit par gigs i Noreg utover hausten. 19.10 Trondheim, Lobbyen m/Golden Core, Suncraft 08.11 Oslo, Verkstedet m/Kosmos Brenner 29.11 Steinkjer, Vårt Hjem m/Staalskalli Høyr oss på Spotify Doom, prog, psykedelia, metal, hardrock; kall det kva du vil
 32. 1 poeng
  Lenge siden sist jeg spilte litt El gitar, så da passer det å ta en trall mens kona prøver å slappe av 😀
 33. 1 poeng
  Lekkert, gratulerer med en fin øks 😊
 34. 1 poeng
  Altså pickups som er mer PAF-aktige... Gibson har jo sine egne Classic '57 (kanskje litt for trange i lyden for ditt formål, men låter fint), Burstbuckers (ikke PRO, men 1 og 2, evt. 2 og 3 hvis du ønsker litt mer output). De nyeste er vel Custombuckers, men jeg vet ikke om de er å få kjøpe uten at du må kjøpe en Historic Gibson, og det blir vel fort dyrt... Lollar Imperials er gode (og dyre) PAF-kloninger, Bare Knuckle har flere varianter, Seymour Duncan har masse å velge i (også PAF-varianter), så det handler mye om hvor mye penger du tenker å bruke. Det er også en hel haug rimeligere pickups som kan gi deg det du (kanskje) er ute etter. (GFS, Tonerider osv...)
 35. 1 poeng
  Enig! Ser at det er mest bare SG special i faded brown og noen standard i cherry/ebony som selges på finn for tiden. Sier vel mye om hva som har blitt importert/solgt nytt siste årene. Er faktisk slik at jeg synes en del Epiphone SG begynner å bli mer forlokkende for tiden, for med en gitar til 2000-3000 så har jeg råd til å oppgradere HW og få en gitar som er mer i den gata jeg ønsker. Synes generelt at Gibson er ufattelig kjedelig i fargeutvalg på SG, Flying V, Firebird og Explorer for tiden. Les Paul derimot kan du få i alle regnbuens farger og mer til. Sier kanskje mye om hvor konservative gitarister egentlig er?
 36. 1 poeng
  Genelec og Universal Audio er en god match her også👍😊
 37. 1 poeng
  Bara för att förvirra dig så slänger jag ut ett "vad med en PowerKemper?" (som du säkert redan har tänkt på).. Vikt, 3.5 kg (typ).. Vill du köra FRFR, varsågod, står det ett kabinett på gigstället du har lust att använda, varsågod, vill du köra Kemper rätt in i PA och kabinett på scen, varsågod. Sorry .. Annars har jag positiv erfaring med SD Powerstage 170, spelade högre och bättre än Matrix 800.. i mina öron då.
 38. 1 poeng
  Ja, nå er den altså bestilt og snart på veg. er det rart man blir 4 år?
 39. 1 poeng
  @Debriser vel soleklart den på forumet her med lengst og høyest Axe-kompetanse. Man får mest ut av en Axe med FRFR-løsning, men det krever jo at man blir vant til monitor-feelingen, noe mange kan slite med. Hvis du er bestemt på å prøve løsningen med konvensjonelt gitarkabinett er nok Matrix GT-ampene fremdeles bra greier tror jeg. Nok power og veier omtrent ingenting. GT-1000 fås vel både i 1u og 2u.
 40. 1 poeng
 41. 1 poeng
  Digger german carve!👌
 42. 1 poeng
  Jeg fikk satt meg ned og tok opp litt av meg, en PRS-kopi og Vingtorn. Har fått den sjekka av en kompetent reparatør, og han sier den er i original stand og fungerer greit, så han anbefalte meg å beholde den slik med tanke på samleverdi. Det jeg trodde var en defekt tremolo viste seg å skyldes en defekt hos meg selv, jeg hadde nemlig ikke funnet ut at tremolopoten er en uttrekksbryter som slår på tremoloen. 😖😎 Soundcloud har dessverre klart å forsterke støyen på sporet ganske betydelig. Håper at dere likevel får inntrykk av lyden i forsterkeren og det dynamiske spillerommet den gir. Det originale opptaket i wav-format ligger her, håper linken funker så dere får hørt den, vesentlig bedre kvalitet, så å si støyfritt ... Her er den på Soundcloud med støy:
 43. 1 poeng
 44. 1 poeng
  Grecobirden har nettopp fått en runde med støvtørk, olje på gripebrett og nye strenger. Har i et par år hatt 11-52 strenger på denne pga. at halsen har vært litt ute å kjøre, og det ikke har vært mer slakke å gå på med trussrod. Prøver 10-46 igjen nå, og foreløpig virker det veldig bra!
 45. 1 poeng
  Iron Maiden er favorittbandet mitt, men jeg kan dessverre få av soloene deres. Det måtte jeg gjøre noe med.
 46. 1 poeng
  Dagens gitar. Denne vokser på meg, låter feiende flott.
 47. 1 poeng
  Vil høre kvaliteten på signalet etter å ha passert alle de pedalene i seriekoblet kjede 😄
 48. 1 poeng
  Nytt «point of no return»: liming av gripebrett. Ser at det ikke er 100% fit mellom hals og gripebrett, men jeg håper det funker allikevel. La på litt silikon i bunnen av truss rod-kanalen for å unngå at det oppstår «klirring». Radius-blokker sørger for jevnt press. Skal få stå sånn i et døgn eller så, så blir det å fortsette på hals og headstock. (Påførte enda litt mer lim enn som så, men tok ikke bilde).
 49. 1 poeng
  Velkommen! Epiphone kan være gode gitarer det.
 50. 1 poeng
  Ække så vill etter soloer. Nå banner jeg i kjerka, men soloer er overrated synes jeg. For all del, mange fine soloer. Men enda flere "spille så fort du kan uten feeling med masse wah wah ( Kirk Hammett style) " soloer....
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.