Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. okt. 2019 i alle områder

 1. 3 poeng
  Nok en Tele på budsjett. Opprinnelig var planen å enten lage en variant av Andy Summers', eller David Gilmours (sjekk albumet About Face) sin Tele, men etterhvert innså jeg at relicing er ekstremt vanskelig, og for å få et troverdig resultat må man bruke sånn ca 30 - 40 år. Vi har jo alle sett eksempler på relicing som befinner seg i den "snodige" enden av skalaen. Dessuten er det jo egentlig fullstendig ubegripelig, har jeg innsett. SÅ: Kroppen er en fra GFS; custom double bound (svart bakside) av Palownoia (superporøst og lett treverk, her anbefales stødige hender ved fresing og boring) Halsen er en bog standard Fender telehals i lønn og palisander, medium jumbo bånd. (tror det var en mex-variant, den er ca 9,5 i radius og helt middels c-profil) Wilkinson compensated bro og Wilkinson vintage locking tuners (som vanlig) Ukjent neckpickup, mest sannsynlig fra en LTD (temmelig solid output, funker nydelig sammen med:) Bridge pickup er en av mine favoritter på budsjett, GFS Lil' puncher. Annen hardware er generisk, reima er US handmade, straplocks fra Grolsch. Reversert (eller riktig) kontrollplate. Når jeg skriver "tele på budsjett", skriver dette seg fra den tiden man kunne bestille håndfuller av kropper og halser fra GFS uten å regne med et halvt nasjonalbudsjett (snakker type Burkina Faso) i frakt, og norsk mva- og tollhåndtering var litt sånn.....der.... Dette funker ikke like bra i dag. Nåvel. Jeg synes gitaren ble ganske fin. Selve 'bursten og treverket avslører selvsagt at dette ikke er på øverste hylle av gitarmakeri, men den var lett å sette sammen, og fungerer utmerket med en vanlig setup - båndjobb (level/crown) og intonasjon. Den låter slik som jeg vil ha den, og jeg bruker mest bridge/neck i kombo, og av og til bridge for å "si fra" litt om det trengs. Får generelt fine kommentarer på denne. PS: det hvite lille feltet vest for plekterbrettet er refleksjon fra en eller annen lyskilde PPS: det artige her er at det er nokså enkelt å skru sammen noe sånt. Du trenger å være i greit finmotorisk stand og ha litt kunnskap om båndarbeid (ikke akkurat rakettforskning), intonasjon og litt peiling på lodding og på måling, gjerne ned på skyvelære-nivå. Seriøst, dette fikser veldig mange, og det er hjelp å få lett tilgjengelig. Gitarfiklere er som regel særdeles hyggelige folk, men de er på ingen måte noen guruer. Gitarfiklere med forretningssans, derimot.....
 2. 3 poeng
  Cream guitar day ! Cream farge og ebony er flott . Ebony fretborads føles best og for min del .
 3. 2 poeng
  Denne lå hjemme og ventet på meg da jeg kom hjem fra Kroatia natt til i dag. Har fått på et sett med strenger, fjernet limrester, vasket/polert og fjernet en preamp som sto permanent på. Preampen gjorde det umulig å få til cleanlyd. Byttet ut preampen med et vanlig potmeter. Har spilt litt på den og har i hvert fall ikke noe imot Kahler-systemet. I bruk er den veldig smidig og ikke like stiv som Floyd Rose kan være. Så får vi se om jeg får problemer med strenger som ryker etter hvert, men det er veldig lite slitasje på Kahleren, noe som sikkert hjelper. Returnerer alltid til pitch og er dønn stabil selv om jeg satte på nye strenger for bare et par timer siden, det er imponerende. Finjusteringsskruene kjennes veldig gode ut også. Lagde en tråd om Kahlere her om dagen, så hvis noen har gode Kahler-tips så er jeg all ears. Har prøvd å lese meg litt opp på Jackson Stars de siste dagene. Finner ikke så mye offisiell info, men det virker som at det er meningen det skal være ekstra påkostede gitarer for det japanske markedet (JDM!) med nypriser ofte oppe i 15-20k. Ideen var vel USA specs men laget på den japanske fabrikken. Den er nydelig å spille på, men er ikke noen looker. Er en del skrapemerker på den, men det bryr jeg meg ikke så mye om. Her er noen bilder:
 4. 2 poeng
  Har ikke noen ordentlig kosekrok med amp, sitteplass, osv., men har i det minste fått opp en sinnavegg!
 5. 2 poeng
  New Jackson USA 1994 ! Må prioritere annet før jeg skrur den sammen . Setter muligens i en middle singelcoil om jeg finner motivasjon ( bruker bridge bøkket 99% av tiden uansett) . Bill Lamrence L-500XL pickup i bridge som passer meg bra .
 6. 1 poeng
  Stilig! Den som lå på Finn til 4500,-?
 7. 1 poeng
  Betalte vel en drøy hundrings for tabs (engangssum), tonebridge er gratis.
 8. 1 poeng
  Hjemmekontor i dag. Jada. Da blir det slik: En enkel liten gitar som med små endringer har blitt en ordentlig godsak. No nonsense, og nett og lett nok til at dette har blitt en favoritt i tv-stolen. Billigste Epiphone-modell EVER (kjøpt av @El_Aba i sin tid): GFS Mean 90 (fankern meg noe av det bedre av p-90s jeg har vært borti for mitt bruk) Generisk justerbar bro (originalen var forsåvidt grei nok, men mangla det lille intonasjonsmessige - jeg er kresen) Generiske nye tuners (originalene funket, men det var litt slark - og jeg hadde nye liggende) Jeg mattet ned halsen på baksiden (MM-style), pluss en liten trussrodjustering, og vips - en lettpilt moromaskin. Fet lyd, og den holder stemminga til det kommer kyr ruslende hjem fra beitet. Den viktigste modifiseringen var dog å fjerne plekterbrettet. De mellom- til høyfrekvente tonene ble mer åpne på en måte, og gitaren responderer på en helt annen og livligere måte. Hullene etter skruene bidrar til en tightere punch i nedre mellomregister og jeg ble 5 ganger bedre til å spille.
 9. 1 poeng
  Demonstrerer dirty-kanalen på den nye ampen min. Savna en slik video selv da jeg var på utkikk!
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.