Web Analytics
Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 30. sep. 2019 i alle områder

 1. 2 poeng
  Ubalansen skjer kun dersom du spiller med clean (eller boostet clean) og switcher mellom bridge og neck. Personlig har jeg ikke den utfordringen, siden jeg benytter neck til clean 99% av tiden. Med vreng på, vil du nok ikke merke noe forskjell i volum.
 2. 2 poeng
  Jeg syns definitivt 59 er en vinner i hals. Men jeg refererte til bridge faktisk, har et sett montert i en Les Paul og de låter knall. Men er du ute etter mer bass og mindre diskant i bridge, så ville jeg gått for noe annet enn 59 i bridge. I hals, sjeldent feil. Rebel Yell har 14k output, som da er mindre enn JB som har 16. Det er over medium høy output på papiret. I realiteten så syns jeg at den låter som en kraftig PAF. Veldig balansert lyd, låter litt feit og kraftig, men kutter svært godt gjennom lydbildet med akkurat passe diskant. Låter bra til både blues, rock og tung metal. Den er ikke like sint som JB og Duncan Distortion, men låter likevel hell knall med mye vreng. Klar, rundere, mer komprimert og artikulert sound, som om den er mer "temmet". Hadde sikkert vært en god match sammen med SD 59 i hals, så sparer du en tusing på settet 😊 Men som sagt, veldig smak og behag. Seymour Duncan JB gjør jobben til halve prisen, bare knuckle har det lille ekstra for en dobbel pris.. Det spørs litt hvor mye man ønsker å legge i det.
 3. 1 poeng
  Jeg kjøpte nettopp en gitar fra MusikProduktiv i Tyskland (3500,- med frakt). Fikk ut gitaren fra Post i Butikk uten å annet enn å signere. Har enda ikke fått momsregning, men regner med den kommer! (bestilte den 9. september, fikk gitaren den 13. september.)
 4. 1 poeng
  Sjekk også ut BKP Emerald når du først er på jakt! Jeg har ikke prøvd den, men kunne tenkt meg en i fremtiden 😊
 5. 1 poeng
  Det vil da være omtrent lik output på Dirty Fingers og Rebel Yell, kanskje? Som Sugardaddy sier, så kan man gjøre mye med å justere høyden på pickupene, men har man en mye hottere neck pu enn bridge pu, kan det bli vanskelig å justere.
 6. 1 poeng
  @Sugardaddy65 Joda! Ville bare vise et eksempel
 7. 1 poeng
  Rebel yell BRIDGE 13.67 k ohm - den er high output - hadde den i en cs LP men tok den ut og satte i BB1-2 som passer bedre i den gitaren . BB3 i bridge er meget bra hvis du vil ha en ørlite hottere PAF ( de gamle PAF varierer en del) . Har BB2 og BB3 i en Bonamsassa EPI Goldtop . Den låter meget bra , men det er ikke en ren mahogny gitar ..... Har en Seymour Duncan pearly gates ( Billy Gibbons) som står i en Fender Strat . Den måler kun 7-8k men veldig bra lyd i Strat med ren maple hals , men det er veldig forskjellig gitar fra din . Det med k ohm måling er ikke noe en bør se seg blind på . Det er ikke slik at en JB er "dobbelt så hot" som en PAF pickup som måler 7.5-8.3 . En kan og påvirke en del med høyde på pickups .
 8. 1 poeng
  Stemmer nok det. Ser for meg noe i PAF gata, men kanskje med bittelitt mer output. Budsjettmessig har jeg noe å gå på, men ønsker ikke ta av helt skal sies😊 Generelt så synes jeg gitaren er litt bright/skarp i lyden. Kunne tenkt meg mindre topp og mer mellomtone/bass. Jeg er på pedalkjøret og har samtidig en Orange TH30 som leverer gain og trøkk så det holder. Tror ikke den massive outputen fra pickupene behøves på min nåværende rigg. Ser for meg at lavere output=mer kontroll på lyden(?) Så JB bridge og 59 i neck? Har forstått etter litt googling at dette er ofte en vinner?😊 Har lenge hatt lyst å teste Bare Knuckle, og har vurdert Rebel Yell. Hvordan er outputen på disse kontra tradisjonell PAF pickups?
 9. 1 poeng
  Etter halvannet år med økende frustrasjon og innrømmelse om at jeg aldri kommer til å bli venn med single coil i bridge-posisjon så ble det puttet inn en Chopper T på fredag. Endelig føler jeg at jeg kan bruke bridgepickupen igjen, og ikke bare forsøke å tvinge neckpickup til å passe til alt, gjennom mer og mer kreative EQ-innstillinger på drivepedalene.
 10. 1 poeng
  Jeg spiller blues 50% av tiden jeg bruker på gitar, og syns også at JB passer fint. Liker godt at man får litt ekstra sustain i tonen med litt vreng på.
 11. 1 poeng
  Jeg har JB på et par SG og de låter veldig bra . Begge gitarene ble faktisk kjøpt av folk som spilte i bluesband . SG er og ren mahogni gitarer så regner med det vil låte temmelig likt på en Flying V . Jeg liker ikke JB i LP med tykk maple topp . Du får JB ofte på finn for 400-600,- og de kan lett videreselges hvis en ikke er fornøyd . G Lynch sin screamin demon er i samme gaten men mindre output og mer klar diskant . Men de dukker ikke opp like ofte .
 12. 1 poeng
  Seymour Duncan JB har noe høy output, men veldig fyldig og varm sound hvis du vil ha en pickup som ikke er steril, men funker til både metal og rock. Låter sikkert heftig til stoner. Mindre hissig enn SD Distortion! Men varmere og fyldigere, like tight Så har du Seymour Duncan 59 som låter varmt og smooth i neck, men gjerne litt mer diskant og treble i bro, mindre lows. Denne har lite output, funker fett til både rock og blues. Samt old school metal. For Bare Knuckle, så tror jeg at Rebel Yell vil være perfekt for å dekke begge deler i bridge. Medium output, fyldig, allsidig og klar og fin sound. Bare knuckle koster 2 ganger mer enn Seymour Duncan, og Gibson pickups har jeg aldri fått meg til å like. Seymour Duncan gir etter min mening svært mye for pengene. Høy kvalitet i mellomste prisklasse.
 13. 1 poeng
  Jeg er Amber-fanboy, så kan anbefale Spirit of ‘59. Føres av Falck i Trondheim.
 14. 1 poeng
  I PAF gata går mitt hode umiddelbart til Suhr Thornbuckers, som er et veldig godt valg for det meste med mindre du har veldig spesifikke ønsker og/eller er fast bestemt på å svi av godt med cash. Som jeg har skrevet før i en annen tråd, jeg A/B testa et sett med Bare Knuckle Mules med et sett Thornbuckers i samme gitaren, og bridge pickupene låt helt identiske. TB neck var skarpere og klarere enn Mule neck (litt mindre vintage kanskje), som er typiske Alnico 4 vs 5 karakteristikker; men utenom det, veldig like de også. Et annet spørsmål er jo om du syns gitaren låter veldig mørkt eller bright, om det er noen spesielle frekvenser du ønsker å dempe eller fremheve? Vil du at pickupen(e) skal kjøre ampen hardt, eller skal amp eller evt pedaler ta seg av de tunge løftene?
 15. 1 poeng
  Altså pickups som er mer PAF-aktige... Gibson har jo sine egne Classic '57 (kanskje litt for trange i lyden for ditt formål, men låter fint), Burstbuckers (ikke PRO, men 1 og 2, evt. 2 og 3 hvis du ønsker litt mer output). De nyeste er vel Custombuckers, men jeg vet ikke om de er å få kjøpe uten at du må kjøpe en Historic Gibson, og det blir vel fort dyrt... Lollar Imperials er gode (og dyre) PAF-kloninger, Bare Knuckle har flere varianter, Seymour Duncan har masse å velge i (også PAF-varianter), så det handler mye om hvor mye penger du tenker å bruke. Det er også en hel haug rimeligere pickups som kan gi deg det du (kanskje) er ute etter. (GFS, Tonerider osv...)
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.