Web Analytics
Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. aug. 2019 i alle områder

 1. 4 poeng
  Har alltid vært fan av Warwick Streamer, og har en original 87-modell i hus, men så er det dette med å ha en basshals og noen pickups til overs. Litt ambisiøst prosjekt siden kroppen kurver i alle retninger, men jeg tar ting litt som de kommer. Jeg begynte med å finne et par 150-160 år gamle furubjelker som jeg limte sammen. Så gikk jeg i gang med å fjerne ting som ikke så ut som en Streamer. Har tatt det verste med sag og hoggjern sånn at spindelpusseren får en litt lettere jobb. Jeg regner med dette blir en one-off, så jeg lager ikke fresemal. Keeping it real med borebiller og kvister. Halslomma skal jeg ta etter hvert når jeg får sett på halsen. Den er en del bredere enn Warwick-halsen så jeg har litt lyst til å ta av en millimeter eller tre på bredden. Når lomma og stolposisjon er på plass er det bare å begynne å forme resten av kroppen. Det er godt mulig det blir en original 2-delt Warwick-stol her, de var slett ikke dyre hos Thomann.
 2. 1 poeng
  Takk for forslag og gode tanker rundt dette. Det hører med til historia at jeg skal få gitaren av min bestefar hvis jeg lover å reparere den. Som sagt brukte han den i et lokalt danseband sånn helt i slutten på 50-tallet etter hva jeg har forstått. Han sa han kobla den på forsterker, men jeg finner ingen elektronikk, så enten er den borte, ellers husker han feil. Finn-prisene forstår jeg at ikke sier noe om verdien. Tipper den blir verdt ca det det koster å reparere den + affeksjonsverdien for min del. Han som har guitarworks.no skulle ha rundt 2000,- for å fjerne gammelt lim, borre inn noen plugger og lime på nytt - frakt tur/retur kommer i tillegg. Synes det var billig - og regner med når han er nevnt på norskegitarer-sida vet han hva han holder på med :-)
 3. 1 poeng
  Blir nok mest mulig naturlig tror jeg, men har ikke bestemt meg 100% ennå. Jeg er litt fan av drivved-look på furu Yay for spindelpusser, tok hele kanten nå bortsett fra cutaways og halslomme. Her ses tykkelsen på emnet, må ha en del å gå på siden både topp og bakside skal kurves.
 4. 1 poeng
  Strand guitars bygger akustiske gitarer , og kan fikse nærmest alt av sånt , men det vil antakelig koste en god del . De tok 2500 for planing av bånd , tilpassing nut og fiksing av fretedges på en gitar til en kjenning . Hvor mye er du villig til å legge i dette ? Det må brukes rett type lim for at det skal holde bra . Limet på trekke inn i treverket skikkelig - noe mange limtyper ikke gjør . Jeg bruker en lokal felemaker til å fikse knekte halser på Gibson ( Posten er så snille...) . Han bruker en lim som er i kuler som han varmer opp . Dette trekker skikkelig inn . Dette bruker han på alt av fioliner , kontrabasser etc. som han fikser for orkesteret her .
 5. 1 poeng
  Selvsagt, og det er noen år siden jeg hadde noe med den omtalte bedriften å gjøre, så mye kan ha endret seg.
 6. 1 poeng
 7. 1 poeng
  Ikke direkte sammenlignbart, jeg vet, men det innebærer uansett trearbeid og liming av treverk på gitarer. Derfor jeg antok at kompetansen kanskje er der. Det koster i hvert fall ingenting å spørre.
 8. 1 poeng
  Tja. løs bro og hull i lokk er vel en annen affære enn en hals som har løsna i liminga.
 9. 1 poeng
  De har i hvert fall postet bilder av en reparasjon av en akkustisk gitar på fb-siden sin der det både var et hull i lokket og en løs bro, så jeg tipper de har kompetansen.
 10. 1 poeng
  Jeg syns ikke det der ser så enkelt ut, jeg tenker umiddelbart på å frese og felle inn noe forsterkende. Basert på bildene altså. Er vel en grunn til at det ikke funket med forrige forsøk. Steinkjer ja? Hør med Edgar Stakset, men vær forberedt på å bruke litt tid... Edit: jeg tror forresten heller ikke du bør stole alt for mye på prisvurderinger av gitaren hentet fra nettet.
 11. 1 poeng
  Har du hørt med Sørlie musikksenter?
 12. 1 poeng
  Det burde jo absolutt være gjennomførbart, er vel flere som kan ta på seg en sånn jobb. Hvor i landet holder du til?
 13. 1 poeng
  Takk for det jonta. Men jeg er bestemt på å bli «brukbar» på å ta sanger på øret. i dag føler jeg at jeg fikk betalt for at jeg har jobbet med å spille på gehør. Lærte meg første halvdel (intro&første solo) av «Black magic woman» på øret. Og da husket jeg den utenat også. Så for å bli flinkere til å huske sanger utenat så tror jeg dette er veien å gå. Jeg merker også at jeg lettere spiller sangene i 100% tempo når jeg ikke er avhengig av å stirre på tabs. Samt at jeg blir flinkere til å høre om det jeg spiller faktisk høres bra ut. Men her har jeg en laaaang vei å gå. 😳 Dette er sikkert elementært for mange her på forumet. Men for meg er det veldig gøy. 😜
 14. 1 poeng
 15. 1 poeng
  Jeg har 10’ i min ptp ‘64 (klone) og bruker også å koble til et 2x10 ext kabinett bestykket med Jensen høyttalere (til sammen 3 stk 10’😊). Jeg synes det låter veldig fint til mitt bruk, altså archtop rett i forsterker uten effekter. Veldig fin og definert klarlyd med sweetspot rundt 4-5. Princeton er i tillegg bedre (for ryggen) å bære med seg, om man skal spille et annet sted😊
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.