Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. mars 2019 i alle områder

 1. 4 poeng
  Fant til slutt ut at jeg måtte lære meg dette skikkelig, og begynte å google hvordan 5-way switchen egentlig virker. Det er sikkert "barneskirenn" for de som har peiling, men jeg fant en veldig informativ video som anbefales til alle som ikke viste hvordan den virket: Fant også wiring diagram for min gitar her: https://support.fender.com/hc/en-us/articles/115000820386-Stratocaster-Service-Diagrams Etter videre googling fant jeg endelig et wiring diagram for strat med 3 singlecoil, gilmour mod(7-way), egen tonekontroll for bridge og felles for neck og middle picup. Det var i en vido fra samme kanal på youtube. Meget bra kanal for diverse modifikasjoner av gitarelektronikk! Så etter en halvtime med loddebolt var jeg relativt spent på om gitaren virket som jeg ønsket... Det gjorde den i aller høyeste grad, endelig kan jeg rulle av litt diskant på bridge picupen Da jeg først var i gang, folierte jeg med alutape og installerte "kraft tone base plate" på bridge pickupen. Men mer om det senere.
 2. 3 poeng
  Dette er egentlig en veldig interessant diskusjon, men dessverre ligger den alt for nært et politisk tema, så før ting eskalerer har vi bestemt oss for å stenge denne diskusjonen. Moderator-post, reaksjoner tas imot på pm.
 3. 3 poeng
  Det er vel ikke så mange gutter som gidder, heller. Skandinavisk likestillingspolitikk har vitenskapelig bevist det alle mer enn et par gram vett i knotten burde klare å tenke seg fram til selv: At menn og kvinner har forskjellige interesser og ønsker for seg selv. Av ungdommer som vil bli musikere er det langt flere jenter enn gutter som vil bli sangere og langt flere gutter enn jenter som vil bli instrumentalister. Det har ikke noe med tilrettelegging og annet svada å gjøre. Naturlige forskjeller i interesser gir faktisk det hele og fulle svaret.
 4. 3 poeng
  Artig med slike prosjekt! Mitt "Micawber"-prosjekt med en Baja Tele. Har lenge hatt planer om å sette på "moderne" messingbro med messingsadler (som jo Micawber er utstyrt med), men det har foreløpig blitt med tanken... Humbuckeren er foreløpig også bare en GFS-sak. Når det gjelder relic, er det jo bare å drømme om å få til noe som ligner med poly-lakk, men det er så... Gitaren er meget bra, og er den Tele'n jeg stort sett bruker på spillejobber. (Bildet er nok postet før...)
 5. 2 poeng
  Selve essensen ligger i det Duch sier her: "- Men når vi sitter på prøvespillinga og det kommer 18 menn på gitar og ingen damer, da er det vanskelig å gjøre noe med det der og da. Det er åpenbart at vi må begynne mye tidligere, men det fratar ikke oss et ansvar, sier han." Rekruttering fremfor kvotering spør du meg.
 6. 1 poeng
  Er det noen som har erfaringer med å ha chords på et nettbrett for en amatør som ikke husker tekst og akkorder? Kanskje med en ok app som også kan benyttes? mobilen blir litt liten :)
 7. 1 poeng
  Må istemme at Iron Gear er veldig mye pickup for pengene. Jeg har et sett med Dirty Torque (SD JB klone)i bridge og Blues Engine neck. DT står ikke tilbake for de uttallige JB jeg har hatt opp gjennom årene, siden det glade 80-tall. Andre gitaren jeg har satt disse pickupene i og nok ikke den siste. Blues Engine er litt mer i "PAF-land".
 8. 1 poeng
  <sarkasme>Ja, det naturlig at jenter interesserer seg for sang, det har de gjort helt siden de var budeier og lokka på kyra. Ligger i genene. Og trommer og gitar spilles med pikken.</sarkasme> Dette kan ikke ha noe med tradisjoner, kultur og forbilder å gjøre da? Endringer tar tid og da kan kvotering være med å framskynde det. (Det kunne forresten vært interessant med de vitenskaplige bevisene for de "naturlige" forskjellene) Det er faktisk en ting som er ganske naturlig her og det er at gutter i tenåra generelt sett er mindre komfortable enn jenter med sin egen stemme fordi de har hatt kortere tid på å finne den igjen etter stemmeskiftet. Det kan faktisk være en god idé å kvotere gutter på sangutdannelse.
 9. 1 poeng
  Lurer på om Duch & Co. er klar for å kvotere inn mannlige søkere til sangutdannelsene i Norge.
 10. 1 poeng
  Her er min Mjt tele som er i siste produksjonsfase! Den blir nok sendt i løpet av kort tid! Gleder meg som en unge!
 11. 1 poeng
  Øving med Neil Young cover bandet ! Øvde på akustiske låter i kveld, så da blev det Taylor GS Mini-E bass ! 🙂
 12. 1 poeng
  Den stakkars Telen min får alt for sjelden nye strenger. I dag var det endelig tid for et nytt sett
 13. 1 poeng
  Stratocasting.
 14. 1 poeng
  Noen småjusteringer nå, og ny strømforsyning så er jeg i mål
 15. 0 poeng
  - Institutt for rytmisk musikk har aldri hatt en kvinnelig gitarist som student. Vi kan ikke lenger bare snakke om dette problemet, vi må gjøre noe, sier universitetslektor Hilde Norbakken ved Universitetet i Agder. Situasjonen er like begredelig for de fleste musikkutdanningene innen rytmisk musikk. Det finnes omtrent ikke kvinner som tar høyere utdanning innenfor de mannsdominerte instrumenttypene gitar, bass eller trommer. De få søkerne blir igjen enda færre faktiske studenter etter å ha vært gjennom opptaksprøver og konkurrert med et overveldende antall mannlige søkere. - Spesielt de kvinnene som vil spille komp-instrument må føle seg likestilte. - Men når vi sitter på prøvespillinga og det kommer 18 menn på gitar og ingen damer, da er det vanskelig å gjøre noe med det der og da. Duch utelukker ikke at kvotering kan være en måte å få en jevnere kjønnsbalanse på. https://forskning.no/musikk/musikkutdanning-tar-grep-for-a-endre-den-totale-mannsdominansen/1316613 Kan grunnen være at langt færre jenter enn gutter i utgangspunktet er interessert i å spille gitar, bass og trommer? Er dette et problem? Eventuelt, er dette en 1. april sak som ble publisert en uke for tidlig. Man kan virkelig lure.
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.