Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. aug. 2016 i alle områder

 1. 2 poeng
  Go on, live a little! Men ja, det er nok lurt å få den til en kyndig tekniker hvis man ikke er helt sikker på hva man gjør. Høye spenninger og sterke ubehageligheter kan ligge under chassiset.
 2. 1 poeng
  Kom over denne på Finn, og slo til! Selger skjønte med en gang at 2000 kr for denne var for billig, men men, jeg fikk den nå med meg hjem... 20 watt med EL34, to kanaler, og reverb. Har såvidt prøvd den, og jeg tror denne kan bli bra! Flott ren og kraftig clean, og vrengkanalene virker å ha veldig mye gain! Selvfølgelig justerbar gain, volum på hver kanal, og master volum. 12 tommers Celestion høyttaler, og mulighet for å koble til ekstra kabinett. Ser nå at fotswitchen ikke kom med på lasset, men jeg har noe som kan brukes i stedet for den originale. Får teste en stund før jeg sier meg fornøyd!
 3. 1 poeng
  Synes forslaget om pelham blue er godt, men så er jeg en generell sucker for pelham blue og da.
 4. 1 poeng
  Kanskje du kan bruke denne? http://www.johnanthonyguitars.com/store/p175/Plans_to_build_a_Hofner_Violin_style_bass_P061.html
 5. 1 poeng
  ..og slik ble sluttresultatet. Mangler bare et truss rod cover nå, og kanskje et sett med locking tuners.
 6. 1 poeng
  Da er gripebrettet kuttet og slipt til riktig bredde: I morgen tar jeg det med etter jobb til herr Listerud, som er bassmaker. Han har en ferdig sag til å kutte båndene. Jeg har kjøpt en mal som er 24,75" til formålet, med ferdige hakk for frets, så da er det ikke mange minuttene for å få alt på riktig plass Jeg lagde tre punkter mellom gripebrettet og halsen der jeg boret og satte inn små styrepinner så jeg er klar til limingen, og får det tilbake på den plassen det skal. I tillegg brukte jeg tvinger til å holde gripebrettet på plass mens jeg høvlet det ned til riktig bredde. Jeg legger også ut en liten rigg jeg lagde (takk til internett og andre smarte folk der ute!) så jeg fikk laget meg en 12" radius pussekloss. Noen mener det er unødvendig bruk av tid å lage en slik rigg for å lage en kloss, men det tok meg maks 30min å lage, så jeg synes det var verdt det. En close up: Og en overview: Jeg boret også hull til stemmeskruer i dag, men gjorde en "rookie mistake". Først boret jeg et 3mm styrehull på riktig sted, men så var jeg litt rask og kjørte et 10mm trebor rett igjennom fra baksiden i borstativet mitt. Det ble en stygg "tear out" som jeg måtte lime på igjen Mesteparten vil dekkes av en skive på toppen, men det vil bli synlig dessverre. Løsning er jo såre enkel. Det er bare å ta seg tid til å bore et par millimeter ned fra toppen ført. Da unngår man disse stykke sårene! Håper det er interessant med bilder, men si gjerne ifra hvis jeg blir for ivrig med bilder, og forklarer for dårlig! I morgen er det jobb igjen etter 7uker "ferie" (det er jommen godt å være lærer på sommeren!) men jeg håper å få gjort en del på ettermiddag og kveld for det. God søndag videre.
 7. 1 poeng
  Her kommer et bilde av en layout jeg gjorde i dag. Jeg har et hvitt plekterbrett også, så det er nok det som havner på til slutt. Fremdeles litt usikker på hva jeg skal gjøre med inlays og hvordan i alle dager jeg skal finne et langt tynt bor til å bore ned til jack'n... Halsen nærmer seg ferdig på baksiden, så nå tar jeg en kveldsøkt med litt øving på en logo/ initialer til inlay på hodet.
 8. 1 poeng
  Har hatt en gammel RG på besøk. Båndene var i bra stand, gitaren er fra 1987, og dermed konfirmert og vel så det. Problemet med slike gitarer er jo ofte at strengehøyden skal være veldig lav. Slik er det bare. Man shredder ikke med fem millimeter strengehøyde! Denne gitaren hadde bestemt seg for å frette ut fra bånd nummer femten og opp på første- og andrestrengen. Fram med Fretrockeren fra StewMac. Det var nesten ikke mulig å kjenne at den vaklet, bortsett fra på et par bånd der det "klikket" så vidt det var. Slike justeringer liker jeg egentlig ikke å ta på meg, fordi det er fort gjort å gjøre vondt verre. Man bør egentlig ha en jig for å fikse noe med så små marginer. Siden det var jeg som hadde solgt gitaren videre, bestemte jeg meg for å prøve likevel. Slik gikk det, med bilder, og forhåpentligvis et par små tips på veien hvis du vil jukse i faget selv. Har forsøkt å begrunne hvorfor jeg har tatt de valgene jeg har tatt. Noe av det er kanskje ikke helt etter "boken". Jeg valgte å legge bort filer og bryner jeg har. Det er så lite materiale som skal fjernes at jeg ville prøve noe annet. Merket opp båndene med tusj. På bildet ser du også fretrockeren, et veldig hendig redskap. Det er noe av det første jeg tyr til når bånd er uvenner med eieren. Hva skal man da slipe med? Jo, man lager en laminert liten bjelke av disse hendige oppfyringspinnene som Biltema selger, og limer på 400- papir. Limte sammen fire stykker, på med selvklebende dobbeltsidig folie, og så på med våtslipepapir. Det er lurt å skjære rent langs kantene. Ikke bruk saks, da papiret får en liten "bøy" som man ikke ønsker seg. Det er kanskje ikke så lett å se, men fire fliser med tre, og våtslipepapir. Man kan kanskje mene at treet er for fleksibelt, men her valgte jeg å beholde på så mange strenger som mulig, rett og slett for å bevare så mye av halsprofilen med strengedrag som mulig. Derfor vil mesteparten av bryner og filer ikke passe. Nærbilde av de verste båndene etter noen få drag med sliperedskapet. Så mange fingre som mulig for å fordele trykket, nesten ikke noe press. Så var det maskering. Jeg har sånne fine stålsaker man bare legger over båndene, men de fungerer ikke øverst på halsen, og her turte jeg rett og slett ikke bruke dem. Lyst gripebrett med bortslitt lakk, kombinert med slipepastasøl er ikke noen god kombo. Det er kjedelig å maskere en hals, jeg bruker over en halv time på jobben, selv om jeg har litt erfaring. Tenk på det neste gang du leverer en gitar til båndpolering, og stusser over hvor mye det koster. Maskeringen tar ofte like lang tid som det man egentlig skal gjøre. På slikt småpirk som dette, er det ekstra spennende å sjekke om det var vellykket. Det gikk veien, gitaren fretter ikke ut, og båndene er mye glattere enn det de ser ut på siste bildet. Ganske harde bånd på RG-er, så det er vanskelig å få de helt speilblanke.
 9. 1 poeng
  Et lite tips til å få skinnende blanke polerte bånd til slutt . Messingbørste på rettsliper eller drill stålbitene for å beskytte fretboard - i 2 størrelser . Disse tar ALLE bånd . Tar meg 2-3 minutter å polere alle bånd på en hals .
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.