Web Analytics
Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/28/2016 in all areas

 1. Aften i stuen! Har hatt noen tilfeller av dårlig selvdisiplin i det siste, så da sitter jeg her med ny amp og gitar Gitaren har jeg lagt ut bilde av før i Les Paul-tråden, men den fortjener en egen tråd. Fikk den for noen uker siden, men den har vært og fått fikset diverse ting og fikk den tilbake i dag. Det er en Gibson Les Paul Junior DC Custom Shop, som har blitt lakkert på nytt i sort. Sikkert noen som kjenner til denne da den har ligget ute til salg her i hvertfall to anledninger. Den hadde en stygg skade på headstocken og nedslipt hals. Skaden på headstocken er "delvis fikset" (for å være helt ærlig ble jeg litt skuffet da jeg så resultatet, det var ikke så veldig stor forskjell) og halsen er lakkert matt sort. Gitaren er helt sjef, feit hals (men ikke for feit), relativt lett kropp og spiller høyt akustisk. Sort DC Jr er en sjeldenhet så den er ganske unik, tror aldri det ble produsert mer enn et par stykker på 50-tallet i sort men det skal jeg ikke si sikkert. Vet ikke om det er noen her på forumet som lakkerte den, men kanskje noen som vet hvilken farge den hadde originalt? Jeg har en annen Junior også, og de er faktisk utrolig forskjellige og da spesielt lydmessig. Singlecuten låter mye mer som en Tele med litt mer kjøtt, mens DCen låter mer som en bøkker med litt innslag av singlecoil. Begge har den råe mellomtonen P90 er kjent for men ellers er de veldig ulike. SC har 60's hals og DC har en feit 50's. Så jeg tenkte om det kunne forklare noe, men DC Specialen låter også veldig likt DC Jr og den har 60's hals, så ikke vet jeg Ampen er en Fargen Mighty Plex MKII, som jeg tror skal være mer eller mindre samme ampen som Fargen Olde 800 MKII bare 800en er fixed bias mens denne er cathode, og 800 har litt mer gain på 80's modusen. Førsteinntrykket var faktisk ikke så veldig bra, da jeg var veldig bestemt på å prøve den innebygde attenuator/variacen. Jeg har bare innsett at den er nesten ikke brukbar, ampen låter uhorvelig mye bedre uten den på lavt volum. Det som er sinnsykt kult med denne er at du får faktisk helt autentiske Plexi og JCM800-lyder (da den skal ha samme kretsen osv), og du trenger ikke å cranke den til helt syke lydnivåer for å få det heller! Det har alltid vært problemet mitt med Marshall, at de må kjøres så sinnsykt hardt og høyt for å låte sånn de skal låte. Før jeg fikk den trodde jeg at den var litt i Friedman-land, men den er egentlig veldig autentisk Marshall bare den har litt ekstra for å kompensere for poweramp-vrengen du trenger på ekte Marshalls. For å komme noe særlig over klassisk rock trenger den derfor en Tubescreamer eller tilsvarende. Den har en decade-switch som går mellom 60's, 70's og 80's. 80's skiller seg veldig ut med vesentlig mer gain og bunn enn de to andre, mens forskjellene mellom 60's og 70's er mer subtile. Litt som to forskjellige Super Lead-voicinger på en måte.
  5 points
 2. jeg har montert sammen gitaren for å se om alt ble bra, var spent på halsen som jeg gjorde båndjobb på, om den lot seg inntonere, de nye vintage stemmeskruene, og om alt stemte med opplining og tilpassing . Det ble bra alt sammen. Sliping og polering tar jeg ved neste strengeskift, da er vel lakken ferdig herdet.
  3 points
 3. Etter et lite teasebilde i DG-tråden så er det vel bare å få lagd en liten tråd her først som sist. Da jeg hadde en Callaham-bro og en Dimarzio telepickup liggende så klarte jeg naturligvis å overbevise meg selv om at jeg "bare mangler et par deler" for å bygge en tele. Fant en hals med veldig ideelle specs in stock hos Warmoth. Denne har mine preferanser som er 43mm nutbredde, 9.5" radius, 6150 bånd og slank C-profil. Halsen er også roasted, noe som forhåpentligvis gjør den mer stabil. Kroppen kommer fra MJT, og er light reliced. Tok noen nye bilder som beskriver fargen bedre. Finishen er Ocean Turquoise Metallic, utrolig fet finish! Materialet er swamp ash, vekta er 3 lbs 11 oz, så det blir nok sannsynligvis en forholdsvis lett gitar. Tunere blir Kluson, som bildet viser, broa blir Callaham, pickups er jeg litt usikker på enda. Har lekt med tanken på humbucker i halsposisjon, men etter å ha hørt en MAa-bygd tele live igår så har jeg blitt veldig i tvil, den pinglecoilen låt helt utrolig bra. Kommer flere oppdateringer her etterhvert som jeg får begynt å lappa sammen ting. Første steg er å få tak i de siste smådelene og få olja halsen et par strøk.
  2 points
 4. For en som ikke har pedalbrett (og nesten ikke pedaler) er det vanskelig å følge denne tråden. Jeg tror jeg må handle noe i kveld...!
  2 points
 5. setter opp for litt eksperimental musikk Diamond compression > Walrus iron horse > Dark arts sarcophagus > EHX freeze > Earthquaker devices arpanoid > Earthquaker devices sea machine > Dr. scientist bitquest > Chase bliss tonal recall > Chase bliss gravtas > Neunaber seraphim tenkt rekkefølge
  2 points
 6. Noe sent men NGD! Yeey! Fender Classic Series 70s Stratocaster. Ask kropp. Halsen med 7,25" raduis og U shape passer labbene mine perfekt! Åsså den svæææære headstocken da!
  1 point
 7. Gratulerer Gratulerer ! Meget feit duo
  1 point
 8. Blir nok lenge til i så fall Men tror du trenger en, kjempe morsom pedal.
  1 point
 9. Ai! Stor misunnelse nederst til venstre!
  1 point
 10. Hudson Electronics BC-24V-LTD
  1 point
 11. Grattis med nydelig par. Liker veldig godt den DCen!
  1 point
 12. Hvitt trelags og gjerne litt aged. Det blir tøft det. Mangler bare rosewood gripebrett
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.