Web Analytics
Jump to content

Stadig flere samleobjekter selger på nett


christopherhammer

-

Det omsettes stadig gitarer på nett i Norge, og de som vet hva de leter etter kan tjene store penger. Dette er riktignok et marked der mye styres av tilbud og etterspørsel, men det betyr ikke at man ikke systematisk kan tjene seg gode penger underveis i prosessen. Nå er nok ikke et forum for gitarentusiast er det beste stedet å lete, men sider som QXL og Finn.no kan fort ha noen uante muligheter.

 

 

 

Dette skyldes at mange legger ut gitarer og annet inventar uten å vite hva de egentlig har i sin besittelse. Nå er det riktignok ikke alltid den beste odds når man kjøper i blinde, men et godt øye for detaljer kan uten tvil hjelpe. Her gjelder det å hente frem det som finnes av informasjon, men uten at man avslører hvilken innsats man egentlig sitter med. Du kan derfor se en viss likhet mellom det å spille på odds og investeringer i gitarer.

Hvordan kommer du i gang?

Så lenge det er penger å tjene, så vil mange ønske en del av kaka. Dette gjelder også markeder for gitarer, noe som gjør det viktig å legge en god strategi for hvordan du ønsker heve deg foran konkurransen. Akkurat som en som legger innsatsen på odds bør man derfor ha en klar strategi for hva man har til hensikt å gjøre med investeringene sine. Du kan riktignok ønske å bygge deg opp en imponerende samling gitarer selv, men de fleste går til innkjøp bare for å selge de igjen for den verdien objektet faktisk har.

 

 

 

Før du kommer i gang med kjøp og salg, så er det viktig at du har gode kunnskaper om hva du bør se etter. Her gjelder det å gjøre seg kjent med de mest verdifulle merkene, men også litt mer lavthengende frukt som mange vil kalle det. Du kan ofte tjene noen tusenlapper på omsetning av mindre prestisjefylte merker bare fordi selger ikke egentlig vet hva de sitter på av verdi.

 

 

 

Her kommer et godt forum ofte inn som en nyttig ressurs. Pass på at du tilegner deg informasjon om hva samlere leter etter, men også hva amatør, og semi profesjonelle spillere gjerne foretrekker. Dette øker sannsynligheten for at du kommer over en gitar som lett kan omsettes til de riktige hendene.

Pass på din bankroll management

Akkurat som på pengespill er det viktig at man har god kontroll på bankroll management. Dette handler om hvordan du holder oversikt på pengene dine både innsats og gevinster. La oss eksempelvis si at du har investert 1000,- i en pent brukt gitar som selges videre for 1500,- da bør du frem til salg holde styr på at 1000,- er låst i den gitaren, og etterpå at 500 kroner i gevinst er realisert.

 

 

 

Et slikt system vil sørge for at du raskere får oversikt over hvordan du ligger an langsiktig. Skulle du ende opp med et tap kan det være et godt verktøy for å se hvor du har gått feil, og eventuelt justere strategien din.

 

 

 

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


 • Forum Statistics

  40.4k
  Total Topics
  732.1k
  Total Posts
 • Member Statistics

  13,242
  Total Members
  1,734
  Most Online
  Aksel878
  Newest Member
  Aksel878
  Joined
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 11 Guests (See full list)

  • There are no registered users currently online
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.