Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Stadig flere samleobjekter selger på nett


christopherhammer

-

Det omsettes stadig gitarer på nett i Norge, og de som vet hva de leter etter kan tjene store penger. Dette er riktignok et marked der mye styres av tilbud og etterspørsel, men det betyr ikke at man ikke systematisk kan tjene seg gode penger underveis i prosessen. Nå er nok ikke et forum for gitarentusiast er det beste stedet å lete, men sider som QXL og Finn.no kan fort ha noen uante muligheter.

 

 

 

Dette skyldes at mange legger ut gitarer og annet inventar uten å vite hva de egentlig har i sin besittelse. Nå er det riktignok ikke alltid den beste odds når man kjøper i blinde, men et godt øye for detaljer kan uten tvil hjelpe. Her gjelder det å hente frem det som finnes av informasjon, men uten at man avslører hvilken innsats man egentlig sitter med. Du kan derfor se en viss likhet mellom det å spille på odds og investeringer i gitarer.

Hvordan kommer du i gang?

Så lenge det er penger å tjene, så vil mange ønske en del av kaka. Dette gjelder også markeder for gitarer, noe som gjør det viktig å legge en god strategi for hvordan du ønsker heve deg foran konkurransen. Akkurat som en som legger innsatsen på odds bør man derfor ha en klar strategi for hva man har til hensikt å gjøre med investeringene sine. Du kan riktignok ønske å bygge deg opp en imponerende samling gitarer selv, men de fleste går til innkjøp bare for å selge de igjen for den verdien objektet faktisk har.

 

 

 

Før du kommer i gang med kjøp og salg, så er det viktig at du har gode kunnskaper om hva du bør se etter. Her gjelder det å gjøre seg kjent med de mest verdifulle merkene, men også litt mer lavthengende frukt som mange vil kalle det. Du kan ofte tjene noen tusenlapper på omsetning av mindre prestisjefylte merker bare fordi selger ikke egentlig vet hva de sitter på av verdi.

 

 

 

Her kommer et godt forum ofte inn som en nyttig ressurs. Pass på at du tilegner deg informasjon om hva samlere leter etter, men også hva amatør, og semi profesjonelle spillere gjerne foretrekker. Dette øker sannsynligheten for at du kommer over en gitar som lett kan omsettes til de riktige hendene.

Pass på din bankroll management

Akkurat som på pengespill er det viktig at man har god kontroll på bankroll management. Dette handler om hvordan du holder oversikt på pengene dine både innsats og gevinster. La oss eksempelvis si at du har investert 1000,- i en pent brukt gitar som selges videre for 1500,- da bør du frem til salg holde styr på at 1000,- er låst i den gitaren, og etterpå at 500 kroner i gevinst er realisert.

 

 

 

Et slikt system vil sørge for at du raskere får oversikt over hvordan du ligger an langsiktig. Skulle du ende opp med et tap kan det være et godt verktøy for å se hvor du har gått feil, og eventuelt justere strategien din.

 

 

 





Brukertilbakemelding

Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.


  • Forumstatistikk

    40,4k
    Totalt antall emner
    732,2k
    Totalt antall innlegg
  • Medlemsstatistikk

    13 262
    Totalt antall medlemmer
    1 734
    Flest pålogget
    Nordi555
    Nyeste medlem
    Nordi555
    Ble med
  • Hvem er pålogget   0 medlemmer, 0 anonyme, 8 gjester (Se komplett liste)

    • Det er ingen medlemmer pålogget nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.